Snijbonen koken voor invriezen.

Discussie in 'De lounge' gestart door tammetje81, 31 okt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. tammetje81

    tammetje81 Bekend lid

    6 dec 2009
    599
    0
    0
    NULL
    NULL
    Weet iemand hoelang ik de pas gekochte snijbonen moet koken alvorens ik ze kan invriezen? Ik heb de nodige groentes ingeslagen bij de AH nu het in de aanbieding is. Heb ik altijd wat in de vriezer.

    Doen jullie de snijbonen dan in de snelkookpan of gewone pan?
     
  2. Panter

    Panter VIP lid

    14 mrt 2011
    8.657
    129
    63
    Ik kook groenten altijd 4 minuten, doe ze daarna in ijswater en vries ze zo snel mogelijk in.
    Ik doe het gewoon in normale pan. Snelkookpan heeft geen zin, want je moet het niet gaar koken.
     
  3. mamavan5bengels

    mamavan5bengels Fanatiek lid

    21 nov 2010
    3.051
    0
    0
    Zelfstandige
    Amersfoort
    Je hoeft ze alleen maar even te blancheren eigenlijk. Daarna af laten koelen en dan pas invriezen.
     
  4. tammetje81

    tammetje81 Bekend lid

    6 dec 2009
    599
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dank jullie wel. Heb Ze eerst even geblancheerd en daarna snel aflaten koelen in ijswater en meteen ingevroren. Hopelijk smaakt het nog als ik ze nodig heb!
     
  5. brademarie

    brademarie Fanatiek lid

    17 dec 2009
    1.091
    0
    0
    NULL
    NULL
    Weer wat geleerd.. Ik had vd week boontjes die echt niet lekker waren, ik had ze gewoon vers ingevroren.. Blegh;)
     

Deel Deze Pagina