Snijbonen koken voor invriezen.

Discussie in 'De lounge' gestart door tammetje81, 31 okt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
  1. Weet iemand hoelang ik de pas gekochte snijbonen moet koken alvorens ik ze kan invriezen? Ik heb de nodige groentes ingeslagen bij de AH nu het in de aanbieding is. Heb ik altijd wat in de vriezer.

    Doen jullie de snijbonen dan in de snelkookpan of gewone pan?
     
  2. Ik kook groenten altijd 4 minuten, doe ze daarna in ijswater en vries ze zo snel mogelijk in.
    Ik doe het gewoon in normale pan. Snelkookpan heeft geen zin, want je moet het niet gaar koken.
     
  3. Je hoeft ze alleen maar even te blancheren eigenlijk. Daarna af laten koelen en dan pas invriezen.
     
  4. Dank jullie wel. Heb Ze eerst even geblancheerd en daarna snel aflaten koelen in ijswater en meteen ingevroren. Hopelijk smaakt het nog als ik ze nodig heb!
     
  5. Weer wat geleerd.. Ik had vd week boontjes die echt niet lekker waren, ik had ze gewoon vers ingevroren.. Blegh;-)
     

Deel Deze Pagina