Sterretjes zien (trillend beeld) en beginnende hoofdpijn

Discussie in 'Gezondheid' gestart door Vlinder84, 20 mrt 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Vlinder84

  Vlinder84 Niet meer actief

  Hoi meiden,

  Ik weet niet of dit al ergens staat, maar ik zie sinds vanmorgen heel vaag, met sterretjes en trillend beeld. Ik begin wat hoofdpijn te krijgen en ben opeens erg duizelig misselijk (terwijl ik emesafene tegen de misselijkheid slik en dit de laatste 2 weken goed heeft geholpen). Mijn moeder heeft zwangerschapsvergiftiging met veel te hoge bloeddruk gehad, maar dat was pas op het einde. Kan dit echter met mijn bloeddruk te maken hebben? Bij de eerste (en enige controle, met 7 weken zwangerschap) had ik een bloeddruk van 130/70, netjes dus (al heb ik normaal 170/60 heb). Wat kan dit zijn?
   
 2. muiz

  muiz Actief lid

  22 feb 2008
  287
  0
  0
  Het klinkt mij als migraine, maar goed ik ben geen dokter. Misschien de huisarts of verloskundige even bellen?

  Beterschap!
   
 3. Vlinder84

  Vlinder84 Niet meer actief

  Ja, dat dacht ik eerst ook. Heb 1 keer eerder migraine gehad, maar dat voelde toch anders... Toen kwam de hoofdpijn veel sneller optreden en zag ik meer bewegende en trillende strepen. Dit zijn echt sterretjes en even liggen of wat eten helpt niet. Heb ook het gevoel alsof er aan de zijkant en bovenop mijn hoofd heel hard gedrukt wordt.

  Mijn huisarts is er niet (vakantie ofzo pfff) en ik sta onder behandeling van het ziekenhuis. Dus kan wel even de verpleegkundige bellen, maar die gaat dan toch zeggen dat duizeligheid erbij hoort. En dat is ook wel zo toch? Ik ben pas 9 weken zwanger, dus kan toch nog geen last hebben van m'n bloeddruk?
   
 4. daphne78

  daphne78 VIP lid

  10 mei 2006
  7.311
  0
  0
  Nijmegen
  je kan wel een lage bloeddruk hebben, ijzertekort, gewoon vermoeidheid. En migraine kan altijd anders zijn he... als je maar 1x migraine hebt gehad dan is het moeilijk om te zeggen dat dit geen migraine is. (helaas als je migraine patient bent dan kan dit ook op verschillende manieren uiten)

  Zwangerschapsvergiftiging in deze fase is niet echt iets wat voorkomt.
   
 5. Vlinder84

  Vlinder84 Niet meer actief

  Ja, daar dacht ik idd ook aan. Mijn handen tintelen ook sinds vanmiddag, de hoofdpijn trekt weg als ik rustig ga liggen. Maar die tintelende vingers gaan niet weg (ik beweeg ze extra, omdat dit schijnt te helpen) en het spreidt zich langzaam uit van mijn toppen naar mijn handpalmen. Kan dit met mijn andere klachten te maken hebben, of staat dat er los van?
   
 6. Puck70

  Puck70 Bekend lid

  6 jan 2008
  759
  0
  0
  Als het goed is kan je de poli gynaecologie 24 uur per dag bellen. Zou ik doen als ik jou was. Je niet te snel laten afschepen door een verpleegkundige aan de telefoon.
   
 7. Kaatje85

  Kaatje85 VIP lid

  14 jul 2006
  35.270
  0
  36
  Vrouw
  Zuid-Holland
  Het komt door de emesafene

  Ik heb dit ook gebruikt en kreeg hier precies dezelfde symptomen van.
  Heb toen de bijsluiter gelezen,en daar stonden ook deze bijwerkingen in.
  Ben toen met de emesafene gestopt,en de klachten gingen over.
  Ben liever misselijk dan 10 andere dingen die je door de emesafene krijgt.
   
 8. Guppy1978

  Guppy1978 Actief lid

  26 dec 2007
  231
  0
  0
  T Klinkt wel als mijn (aura)migraine, ik heb het een paar dagen geleden ook weer gehad, maar dat kwam door dat ik overgegeven had, niet goed had gegeten en slecht had geslapen..
  Ik zie dan ook flikkeringen, sterretjes en mn zicht wordt minder, soms krijg ik zelfs een soort blinde vlekken, gevoelloosheid in armen en benen en duizelingen, niet echt fijn dus. daarna komt de hoofdpijn, de ene keer meer dan de andere keer.. Soms helpt ff snel goed eten en een paracetamolletje wel
   
 9. Vlinder84

  Vlinder84 Niet meer actief

  Gelukkig voel ik me vandaag wat beter, dus ga het ziekenhuis nog maar niet bellen. Die kaart bewaar ik maar tot ik het echt nodig heb :)

  Ik slik nu al 3 weken emesafene en nooit last gehad van de bijwerkingen (ook niet tijdens mijn vorige zwangerschap), dus ik kan dan toch niet opeens daar bijwerkingen van krijgen? Ik ben niet liever misselijk eerlijk gezegd, aangezien ik dan de hele dag aan het overgeven ben en dan niet meer kan functioneren (logisch als ik getrouwd ben met het toilet haha). Maar goed, misschien is het een nasleep van de griep ofzo. Ik doe maar gewoon rustig aan de komende dagen en dan zien we wel hoe het gaat.
   
 10. Mees

  Mees Actief lid

  15 aug 2006
  297
  0
  0
  Hoi,

  Het klinkt meer als lage boeddruk en ijzer terkort.
  Vooral dat trillend beeld.
  Rustig op staan en een beetje uitrusten... Misschien floradix nemen?

  Succes!
   
 11. sjaandiaan

  sjaandiaan Actief lid

  1 mrt 2007
  484
  0
  0
  hee ik heb dezelfde symptomen, dagelijks, mijn moeder had ook zwangerschapsvergifteging, maar mijn bloeddruk enzo is allemaal prima, ik denk dat ik gewoon wat te veel huishoudelijk werk doe en wat rustiger aan moet doen, dan gaat t wel wat beter. en ook iets eten en drinken helpt wel, even zitten. maar laat het maar checken bij huisarts of verloskundige of gyn, want je kan beter zeker zijn dan twijfelen. toch... groetjes van sjaan
   
 12. Vlinder84

  Vlinder84 Niet meer actief

  Wat vervelend dat jij dezelfde symptomen hebt en dat ze niets kunnen vinden. Ja, rustig aan doen helpt wel en idd rustig opstaan (en niet hurken en plots opstaan, want dan zie ik ze vliegen hihi). Ik moet morgen naar de gyn, zal het dan meteen vragen.

  Mag je trouwens floradix nemen als je al gravitamon slikt? Ik slik ook 5 mg foliumzuur en 1000 mcg b12 en ik weet dat je daar geen 'overdosis' van kunt krijgen, maar van dingen die in gravitamon en floradix zitten misschien wel?
   
 13. Athina

  Athina VIP lid

  31 okt 2007
  19.097
  23
  38
  zwemjuf
  zuid-holland
  Ik had gisteren de zelfde klachten een beetje. Een flikkering rechtsonder in m'n ooghoek (zo'n beetje de helft viel weg :S) en na een tijdje liggen zakte dat gelukkig weg maar bleef de hoofdpijn over. Ook vandaag nog behoorlijk zeurende hoofdpijn.
  Ik ga er vanuit dat het hormonen zijn of spanning... M'n man heeft vrijdag een behoorlijk heftig auto-ongeluk gehad, dus misschien komt dat er nu bij mij zo uit. Gelukkig is met hem alles oke en hij is vandaag weer (heel rustig aan) gaan werken. Maarja, het gaat jeniet in de kouwe kleren zitten zeg maar ;) .
  Dus ook ik houd mezelf maar gewoon rustig en neem paracetamol als het nodig is.
   
 14. Guppy1978

  Guppy1978 Actief lid

  26 dec 2007
  231
  0
  0
  Jeetje dat is schrikken! Sterkte en beterschap gewenst..
  Ja die flikkeringen en hoofdpijn kunnen ook van stress komen en als je dan ook nog eens niet goed eet en/of slecht hebt geslapen dan kun je dat krijgen :(
   
 15. daphne78

  daphne78 VIP lid

  10 mei 2006
  7.311
  0
  0
  Nijmegen
  anthina, omdat jij wat verder bent in de zwangerschap zou ik met deze klachten (vooral het wegvallen van blikveld) contact opnemen met verloskundige/gyn!
   
 16. Athina

  Athina VIP lid

  31 okt 2007
  19.097
  23
  38
  zwemjuf
  zuid-holland
  Ik wacht nog eventjes af, beebje doet het erg goed en ik weet dat m'n hb ook zakt. Ik las vanochtend dus ook dit (vgz site):

  Inleiding
  Een normaal Hemoglobine(Hb) gehalte voor vrouwen ligt tussen de 7.5 en de 10 mmol/l.

  Doordat de samenstelling van je bloed verandert als je zwanger bent, daalt het Hb altijd. Voor zwangere geldt als ondergrens een Hb-gehalte van 6,8 mmol/l. Hieronder wordt gesproken van bloedarmoede.

  Verschijnselen
  Tekenen van anemie:


  1. moeheid
  2. hoofdpijn
  3. duizeligheid
  4. zwarte vlekken zien
  5. kortademigheid
  6. gevoel van benauwdheid
  7. flauwvallen
  8. hartkloppingen
  9. bleek zien
  10. weinig eetlust en misselijk gevoel

  puntje 1,2,3,4,(gevoel van) 7,9,10 (gisteren even een vlaag, van de hoofdpijn ook waarschijnlijk) herken ik dus wel. Over 2 weken moest ik zowiezo weer laten prikken voor m'n hb. Dus als het nu nog een paar dagen zo aanhoud, bel ik wel en ga alsnog eventjes eerder bloed laten prikken.
  Laatste keer stond m'n hb op 7.4 , dat was 6 weken terug, 6 weken daarvoor stond hij op 7.9 en voor m'n zwangerschap (in september) zat ik op 8.7 .
  De verloskundige weet er van, maar geeft ook aan dat het heel normaal is en dat ik me geen zorgen hoef te maken (vorige week langsgeweest weer). Ik vond het dus ook niet zo erg, maarja, als er klachten ontstaan wordt het anders natuurlijk, zeker waardoor ook het werk in het gedrang komt (ik werk niet zo heel veel maar doe het wel erg graag!) .

  Maar oke, dit zijn van die dingen; zolang beebje het goed doet (en die is zeer actief!) kan ik het eventjes aan kijken maar als het te vervelend wordt, hangen we zo weer aan de bel ;) . Voor nu doe ik rustig aan en dan blijven de klachten enigszins onder controle (veel rusten dus)
   
 17. Manuela79

  Manuela79 VIP lid

  7 aug 2006
  10.145
  0
  0
  Hilversum
  Ik had precies hetzelfde, volgens de vk was het zwangerschapsmigraine. Ik moest rustiger aan gaan doen en als ik het voelde opkomen een paracetamol slikken....

  Hopelijk is het snel over.
   
 18. Vlinder84

  Vlinder84 Niet meer actief

  Vandaag bij de gyn geweest, mijn Hb was goed 7.2. Bloeddruk was 130/70, dus ook goed. Heb verder geen last meer gehad van hoofdpijn of raar zien. Ben alleen erg duizelig als ik te lang sta, dus moet dan even snel frisse lucht halen en even gaan zitten. Dus het is te doen, gewoon rustig blijven.

  Dat zwangerschapsmigraine is ook vaag zeg. Dat lijkt me geen pretje!
   

Deel Deze Pagina