hallo dames, ik zit elke week weer met hetzelfde. Dan werk ik tot laat en moet ik dus eten meenemen naar het werk, mijn vriend en ons zoontje eten dan thuis. Dan kook ik dus de dag ervoor genoeg voor 2 dagen. Maar... ik kom nooit verder dan macaroni of een flinke pan hutspot. Weten jullie nog meer gerechten wat nog lekker is als je het de volgende dag opwarmt? Gewoon aardappels/groenten/vlees vind ik dus echt niet geschikt. Alvast bedankt.
Wel aardappels, groente en vlees maar dan anders: preischotel! Heb ik gisteren nog gemaakt, een lading aardappels schillen en daar kleine blokjes van maken. Ongeveer 3 stengels prei en 500 gram gehakt. De aardappelblokjes opbakken. De gehakt rullen en de prei met de gebakken aardappels meebakken wanneer de aardappels bijna klaar zijn. Daarna gooi je de hele boel bij elkaar, mengen en oooh... wat lekker
Ovenschotels idd, lekker en gezond, vandaag hier pittige ovenschotel met shoarma en spitskool!! Heerlijk!
Wij deden dat thuis vaak omdat mijn ma in de zorg werkt vaak was het iets van Lasagnette (wij maken die gewoon in de pan inplaats van in de oven en kun je dan goed opwarmen) nasi macaroni paella kip tandori kip madras boerenkool stamppot rodekool stamppot hutspot andijviestamppot andere 1 pan gerechten met rijst Erwten soep (of andere maaltijd soepen) Verder even geen idee maar de meeste dingen kun je wel opwarmen
Zelfgemaakte nasi! Een grote pan klaarmaken en dan kun je er gerust nog eens van eten. Even een eitje erbij bakken of een stokje sate erbij, heerlijk toch! Of Chili Con Carne, doen wij ook regelmatig, even wat nieuwe rijst erbij koken (of aardappelen, wat je maar lekkerder vindt). Wij eten minstens een keer per week uit de vriezer, omdat m'n vriend dan gaat sporten en het dan gewoon gemakkelijker en sneller is. Iets als boerenkool kan ook prima of een stoofpotje, of roerbakmie. Al doende leert men!
Wij houden met z'n 2en altijd heel veel over van lasagne of een flinke quiche. Eventueel eten we dat dan de volgende dag op met een soepje of wat stokbrood. Een ovenschotel met zuurkool, gehakt, aardappelpuree, banaan en evt. rozijntjes is ook erg veel, hou je ook gegarandeerd over
Ik maak vaak soep voor 2 dagen. Het is vaak de volgende dag nog veel lekkerder. Wat stokbrood erbij, of een lekkere sandwich.
-hartige taart.. heerlijk (ook koud trouwens) -lasagne (ben trouwens benieuwd hoe je de lasagnette in de pan maakt en dan toch de stukjes bladeren goed gaar krijgt) -snert -zuurkool
Lasagnette blaadjes zijn zo gaar in de pan want de saus is erg warm even laten pruttelen en je kan het eten met wat geraspte kaas er overheen
wat wij voor meer dagen maken: boerenkool hutspot andijviestamp macaroni spaghetti lasagna mie nasi bami Ik maak altijd overal een grote pan van en vries maaltjes in, op werkdagen van mij (donderdag en vrijdag) halen we s avonds van te voren iets uit de vriezer en dan eten we dat.
lijkt me wel lekker, hoe maak je dat francis78?? ontopic - Allerlei stamppotten (van andijvie t/m zuurkool - Bami - Miehoen / Mie - Soep (1e dag met stokbrood, 2e dag met brood) - Nasi - Ovenschotels van Maggi - Lasagna - Macroni - Spaghetti Zo dat was het....
@caithlin, mis je dan geen sausje of kruiden ofzo? chili con carne doen we idd ook wel eens, wat zijn lekkere ovenschotels waar ik geen pakjes voor nodig heb? want dat ben ik vergeten te zeggen, ik kook liever niet met pakjes. ik vind het altijd zo zout en overheersend die smaak. nasi/bami lust mijn zoontje niet soepen is helaas ook geen succes, dat krijg ik er niet in bij mijn zoontje en mijn vriend is geen soepliefhebber. Als zij wel eens een kliekje uit de vriezer eten, neem ik weleens een blikje/zak snert, hmmmm!
hier preischotelrecept zonder pakje: 3 grote preien in ringen snijden aardappels (500 gram) koken gehakt (300 gram) rul bakken, dan de prei nog zachtjes meebakken geraspte kaas erbij als alles klaar is een ovenschaal invetten, eerst een laagje aardappels, dan het gehakt/preimengsel erbij, dan weer een laag aardappels en dan nog geraspte kaas erover, dan een pakje slagroom of kookroom eroverheen en met een vork erin prikken zodat het zakt. In de oven op 180 graden 20 minuten en dan nog 3 minuten grillen voor de kaas.
Chili Con Carne (vind ik zelfs nog lekkerder de andere dag!) eten wij trouwens altijd met stokbrood, heerlijk en makkelijk Verse soep
Wij maken ook regelmatig (toch wel elke week) Lasagne klaar voor 2 dagen! Met besciamella saus.. Jummie! Vind ik veel lekkerder dan "hollandse" lasagne met groenten enzo haha Voor de rest euhh..Ook wel eens andere ovenschotels, soep en pasta's.