maaltijden waar je 2 dagen van kunt eten

Discussie in 'De lounge' gestart door Madelon84, 13 jan 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Madelon84

    Madelon84 Niet meer actief

    hallo dames,

    ik zit elke week weer met hetzelfde. Dan werk ik tot laat en moet ik dus eten meenemen naar het werk, mijn vriend en ons zoontje eten dan thuis.
    Dan kook ik dus de dag ervoor genoeg voor 2 dagen.
    Maar... ik kom nooit verder dan macaroni of een flinke pan hutspot.
    Weten jullie nog meer gerechten wat nog lekker is als je het de volgende dag opwarmt?
    Gewoon aardappels/groenten/vlees vind ik dus echt niet geschikt.
    Alvast bedankt.
     
  2. Caithlin79

    Caithlin79 VIP lid

    21 mei 2006
    6.208
    3
    38
    Wel aardappels, groente en vlees maar dan anders: preischotel!

    Heb ik gisteren nog gemaakt, een lading aardappels schillen en daar kleine blokjes van maken. Ongeveer 3 stengels prei en 500 gram gehakt.
    De aardappelblokjes opbakken. De gehakt rullen en de prei met de gebakken aardappels meebakken wanneer de aardappels bijna klaar zijn.
    Daarna gooi je de hele boel bij elkaar, mengen en oooh... wat lekker :D
     
  3. Rosado

    Rosado Niet meer actief

    chili con carne, allerlei ovenschotels, spaghetti
     
  4. Manuela79

    Manuela79 VIP lid

    7 aug 2006
    10.145
    0
    0
    Hilversum
    Nasi en bami kun je ook prima invriezen.
     
  5. francis78

    francis78 Bekend lid

    7 feb 2009
    832
    0
    0
    Ovenschotels idd, lekker en gezond, vandaag hier pittige ovenschotel met shoarma en spitskool!! Heerlijk!
     
  6. zustertje

    zustertje Niet meer actief

    Wij deden dat thuis vaak omdat mijn ma in de zorg werkt vaak was het iets van

    Lasagnette (wij maken die gewoon in de pan inplaats van in de oven en kun je dan goed opwarmen)
    nasi
    macaroni
    paella
    kip tandori
    kip madras
    boerenkool stamppot
    rodekool stamppot
    hutspot
    andijviestamppot
    andere 1 pan gerechten met rijst
    Erwten soep (of andere maaltijd soepen)

    Verder even geen idee maar de meeste dingen kun je wel opwarmen
     
  7. Marjanneke

    Marjanneke Fanatiek lid

    11 aug 2008
    1.477
    1
    36
    Thuiszorg medewerker
    Vlissingen
    Zelfgemaakte nasi! Een grote pan klaarmaken en dan kun je er gerust nog eens van eten. Even een eitje erbij bakken of een stokje sate erbij, heerlijk toch!
    Of Chili Con Carne, doen wij ook regelmatig, even wat nieuwe rijst erbij koken (of aardappelen, wat je maar lekkerder vindt).
    Wij eten minstens een keer per week uit de vriezer, omdat m'n vriend dan gaat sporten en het dan gewoon gemakkelijker en sneller is. Iets als boerenkool kan ook prima of een stoofpotje, of roerbakmie. Al doende leert men! ;)
     
  8. NooNoo

    NooNoo VIP lid

    18 jul 2010
    5.422
    1
    0
    Wij houden met z'n 2en altijd heel veel over van lasagne of een flinke quiche. Eventueel eten we dat dan de volgende dag op met een soepje of wat stokbrood.
    Een ovenschotel met zuurkool, gehakt, aardappelpuree, banaan en evt. rozijntjes is ook erg veel, hou je ook gegarandeerd over :)
     
  9. danip

    danip Niet meer actief

    Ik maak vaak soep voor 2 dagen. Het is vaak de volgende dag nog veel lekkerder. Wat stokbrood erbij, of een lekkere sandwich.
     
  10. nanette77

    nanette77 VIP lid

    11 jan 2009
    10.817
    545
    113
    Vrouw
    -hartige taart.. heerlijk (ook koud trouwens)
    -lasagne (ben trouwens benieuwd hoe je de lasagnette in de
    pan maakt en dan toch de stukjes bladeren goed gaar krijgt)
    -snert
    -zuurkool
     
  11. nanette77

    nanette77 VIP lid

    11 jan 2009
    10.817
    545
    113
    Vrouw
    in principe ook wraps.. vlees/gehakt warm je gewoon weer op
     
  12. zustertje

    zustertje Niet meer actief

    Lasagnette blaadjes zijn zo gaar in de pan want de saus is erg warm even laten pruttelen en je kan het eten met wat geraspte kaas er overheen
     
  13. tulip

    tulip Niet meer actief

    wat wij voor meer dagen maken:

    boerenkool
    hutspot
    andijviestamp
    macaroni
    spaghetti
    lasagna
    mie
    nasi
    bami

    Ik maak altijd overal een grote pan van en vries maaltjes in, op werkdagen van mij (donderdag en vrijdag) halen we s avonds van te voren iets uit de vriezer en dan eten we dat.
     
  14. bruce2004

    bruce2004 Bekend lid

    12 okt 2008
    708
    0
    0
    hoogvliet
    lijkt me wel lekker, hoe maak je dat francis78??

    ontopic

    - Allerlei stamppotten (van andijvie t/m zuurkool
    - Bami
    - Miehoen / Mie
    - Soep (1e dag met stokbrood, 2e dag met brood)
    - Nasi
    - Ovenschotels van Maggi
    - Lasagna
    - Macroni
    - Spaghetti

    Zo dat was het....
     
  15. Madelon84

    Madelon84 Niet meer actief

    @caithlin, mis je dan geen sausje of kruiden ofzo?

    chili con carne doen we idd ook wel eens,
    wat zijn lekkere ovenschotels waar ik geen pakjes voor nodig heb?
    want dat ben ik vergeten te zeggen, ik kook liever niet met pakjes.
    ik vind het altijd zo zout en overheersend die smaak.
    nasi/bami lust mijn zoontje niet:(
    soepen is helaas ook geen succes, dat krijg ik er niet in bij mijn zoontje en mijn vriend is geen soepliefhebber.
    Als zij wel eens een kliekje uit de vriezer eten, neem ik weleens een blikje/zak snert, hmmmm!
     
  16. tulip

    tulip Niet meer actief

    hier preischotelrecept zonder pakje:

    3 grote preien in ringen snijden
    aardappels (500 gram) koken
    gehakt (300 gram) rul bakken, dan de prei nog zachtjes meebakken
    geraspte kaas erbij
    als alles klaar is een ovenschaal invetten, eerst een laagje aardappels, dan het gehakt/preimengsel erbij, dan weer een laag aardappels en dan nog geraspte kaas erover, dan een pakje slagroom of kookroom eroverheen en met een vork erin prikken zodat het zakt.
    In de oven op 180 graden 20 minuten en dan nog 3 minuten grillen voor de kaas.
     
  17. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.179
    6.711
    113
    Rijst met elk sausje
    Aardappelpuree. Maak ik kroketten van.
    Elke stamppot
     
  18. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.265
    510
    113
    Chili Con Carne (vind ik zelfs nog lekkerder de andere dag!) eten wij trouwens altijd met stokbrood, heerlijk en makkelijk
    Verse soep
     
  19. Iris89

    Iris89 Fanatiek lid

    7 sep 2009
    1.119
    0
    36
    huisvrouw-mama!
    Leiden
    Wij maken ook regelmatig (toch wel elke week) Lasagne klaar voor 2 dagen! Met besciamella saus.. Jummie! Vind ik veel lekkerder dan "hollandse" lasagne met groenten enzo haha ;)

    Voor de rest euhh..Ook wel eens andere ovenschotels, soep en pasta's.
     
  20. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.224
    3.670
    113
    Hoe maak je dat? Klinkt heerlijk
     

Deel Deze Pagina