Symptomen lijst

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door -, 30 apr 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Niet meer actief

  Nog even een lijst met symptomen, ik ben net als zo velen ook altijd opzoek naar herkenbare symptomen en ik vond deze lijst wel mooi en uitgebreid. :D

  De eerste 10 signalen die kunnen wijzen op zwangerschap
  Er zijn vrouwen die zeker weten dat ze zwanger zijn vanaf het moment van bevruchting. Andere vrouwen hebben er minstens vijf zwangerschapstesten met positieve uitslag voor nodig, en een hele berg met symptomen, voordat ze kunnen geloven dat het werkelijk zo is.Als je denkt dat je zwanger bent, kan dit lijstje met de meest voorkomende verschijnselen misschien helpen het antwoord te vinden waar je op hoopt.
  Bedenk dat alle vrouwen verschillend zijn, dus je zult misschien niet alle (of misschien geen) van deze 10 tekenen van zwangerschap opmerken.

  1. Zachte borsten/tepels: Als je zwanger bent zal je merken dat je borsten en tepels drie weken na de bevruchting zachter worden ( je bent dan een week overtijd). Ze kunnen ook gezwollen aanvoelen, net zoals ze voelen voorafgaand aan je ongesteldheid.

  2. Enig bloedverlies en kramp: Als je zwanger bent, kan het voorkomen dat je wat licht roze bloed afscheidt op het moment dat de embryo zich nestelt in de wand van de baarmoeder. Dit gebeurt 8-10 dagen na de ovulatie, dus iets eerder dan je menstruatie. Je kan dit bloedverlies onderscheiden van een normale menstruatie doordat het iets eerder plaatsvindt, heel gering en rozig is (niet rood en hevig als een gewone ongesteldheid) en niet het patroon volgt (licht bloedverlies, hevig en weer licht). Kramp kan ook heel normaal zijn vroeg in de zwangerschap. Totdat de baarmoeder zijn positie in het midden aanneemt en beter ondersteund wordt door het bekken in het tweede trimester, is het normaal om menstruatie-achtige krampen te voelen. Samentrekkingen van de baarmoeder komen regelmatig voor, en verergeren bij inspanning, orgasmen en veranderingen van houding.

  3. Donker wordende tepels: Heel vroeg in de zwangerschap, rond de tijd dat je verwacht ongesteld te worden, kan je opmerken dat je tepels, (of liever het gebied daaromheen) donkerder wordt en dat de diameter groter wordt. Er wordt gedacht dat het donkerder worden van het gebied rond de tepel, de baby helpt om de tepel gemakkelijker te vinden bij borstvoeden. Je zal op opmerken dat de aderen in je borsten meer zichtbaar worden en dat de kleine bobbeltjes die voorkomen rond te tepels groter worden en dat er meer komen, gemiddeld 4-28 per tepel.

  4. Extreme vermoeidheid: Als je zwanger bent, is het heel normaal symptoom dat je de eerste 8-10 weken last hebt van uitputting. Als je zwanger bent, gaat je lichaam door belangrijke metabolische veranderingen. Je hele lichaam moet zich aanpassen aan het nieuwe proces: het laten groeien van een baby. Bij de meeste vrouwen verdwijnt de vermoeidheid rond de 12e week van de zwangerschap.

  5. Misselijkheid en overgeven: Als je zwanger bent kan je als heel snel - vanaf een week na de conceptie - last hebben van misselijkheid. Niet alleen 's morgens maar dag en nacht.

  6. Vaak plassen: Als je 1-2 weken overtijd bent kan het zijn dat je vaker moet plassen. Dit komt omdat de de groter wordende baarmoeder druk uitoefent op de blaas en door veranderingen van hormonen.

  7. Verstopping: Je kan vroeg in de zwangerschap last hebben van je darmen. De extra hormonen die vrijkomen laten de ingewanden ontspannen en werken daardoor minder efficiënt.

  8. Stijging van lichaamstemperatuur: Als je lichaamstemperatuur verhoogd blijft (een halve graad, gemeten 's ochtends voor alle activiteit) blijft tot na de tijd dat je ongesteld moet worden, en niet terugloopt naar het niveau voor een eisprong, kan dit wijzen op zwangerschap. Nadat een eicel bevrucht wordt, doet het er een week over om in de baarmoeder te komen en zich daar te nestelen. Pas op dat moment weet je eigen lichaam dat het zwanger is. Als hCG (zwangerschapshormoon) vrijkomt kan nog een temperatuurstijging te zien zijn, een week tot 12 dagen na de eerste temperatuurstijging bij de eisprong.

  9. Uitblijven van de menstruatie: Dit is vaak het eerste opgemerkte teken van zwangerschap, zeker als je normaal gesproken zeer regelmatige perioden hebt. Gecombineerd met andere signalen kan je er zeker van zijn dat je zwanger bent, voordat het teststaafje van de test blauw wordt.

  10. Een positieve zwangerschapstest: Als je menstruatie 1 dag te laat is, en je klaar bent voor de waarheid, kan je een thuis een (urine) zwangerschapstest doen. Een zwangerschapstest geeft een nauwkeurige uitslag vanaf 10-14 dagen na de bevruchting. Als je echt niet langer kan wachten kan je zelfs 8-10 dagen na de conceptie al een test doen. Houd er rekening mee dat zwangerschapstesten niet 100% betrouwbaar zijn, zelfs bloedtesten niet. Als de uitslag negatief is, maar je je toch zwanger voelt, doe de test dan na een week opnieuw.


  Bron: Pregnancy.about.com
   
 2. Suusje76

  Suusje76 Bekend lid

  8 apr 2006
  723
  0
  0
  Van al die symptomen had ik er geen één. Zie ook de test op www.ikbenzwanger.com. Daar staan verschillende symptomen bij waar ik wél last van had. De belangrijkste was rommelende darmen en krampen.

  Groetjes Suusje
   
 3. Marijke1985

  Marijke1985 Fanatiek lid

  11 jan 2006
  2.505
  0
  0
  serveerster
  Bij deze symptomen had ik er ook geen 1. Behalve het uitblijven van de menstruatie en de positieve zwangerschapstest dan ;) Mijn symptomen waren dat me borsten opeens FLINK gegroeid waren (zo groot zijn ze niet)En ik had de hele tijd een rare gevoelige huid, broeken leken te schuren over me benen.Misselijk ben ik goddank niet 1 keer geweest! ;)

  xxx Marijke
   
 4. sim

  sim Niet meer actief

  hoi dames, het symptoom wat mij het meest hoop gaf was dat ik niet goed kon slikken net of er een kloet in mijn keel zat.. niet echt beroerd ofzo..en natuurlijk de test hihi ;)
   
 5. Danie

  Danie Lid

  28 apr 2006
  9
  0
  0
  zorg
  Assen
  Hallo..
  Waar ik eigenlijk het meest veel last van had en nog steeds is extreme vermoeidheid! ik word daar echt niet vrolijk van en kan niet wachten tot ik weer wat meer energie krijg. Ben inmiddels 14 week zwanger.. is dit herkenbaar bij meerdere?

  verder had ik ook last van mijn borsten maar dat is gelukkig weer afgezakt en moest ik vaak naar de wc. Eigenlijk mag ik niet klagen want heb al wel verhalen gehoord van mensen die het echt zwaar hebben de eerste 3 maand.
   
 6. LindaPOOH

  LindaPOOH Fanatiek lid

  Dankje suusje,

  Ik had 18 punten dus ik behoor bij de groep hoogst waarschijnlijk zwanger. Het rare is alleen dat ik elke dag bruine afschijding heb ook een beetje in mijn inlegkruisje. En vrijdag en zaterdag was het ook rood. Misschien een beetje onsmakelijk maar ja dat is de werkelijkheid. Dat is mijn twijfel. Ik moet zondag ongi worden en maandag dus testen. Ik ga er niet meer vanuit vanwege de afscheiding. Terwijl je toch leest dat meerdere mensen dat hebben. Liefs ;)
   
 7. Niet meer actief

  Volgens mij is het sneller vet worden van je haar ook een symptoom.
  Ik heb het eergister gewassen en tis alweer vet :(

  Hopen dat het een echt symptoom is ;)
   
 8. Sanne

  Sanne Fanatiek lid

  18 sep 2005
  3.691
  0
  0
  verzorgende
  limburg
  Ik ben misselijk
  heb een opgezette buik
  en moeilijke stoelgang

  Khoop over 6 dagen een posi test
   
 9. LindaPOOH

  LindaPOOH Fanatiek lid

  De symtomen stappelen zich bij mij op

  Misselijk
  Zwaardere borsten
  Donker wordende tepels
  Meer bultje in de tepelhof (mijn borsten gaan er echt anders uitzien)
  Soms duizelig
  Eet buien, terwijl ik misselijk ben.
  Heel veel naar de wc.
  Als nou ook me menstruatie uitblijft kan ik zondag of maandag gaan testen. Ik had gisteren ook een test gedaan. Omdat op sommige site's staan dat je eerder kan testen. Maar die was negatief. Maar ik geloof niet in eerder testen. Gewoon afwachten dus.
  :p
   
 10. Amira

  Amira Actief lid

  30 jan 2006
  230
  0
  0
  Dat van dat vette haar is zeker een symptoom. Maar ook opgette buik en rommelende darmen. Ik duim weer voor iedereen...
   
 11. LindaPOOH

  LindaPOOH Fanatiek lid

  Oh ja dat was ik vergeten. Rommelende darmen. Een collega vroeg vandaag aan mij of ik wel had gegeten. Ze hoorde me darmen zo tekeer gaan. Maar ik eet echt heel erg goed.
  Ook heb ik het idee dat mijn buik is opgezet. Ik merk het aan mijn broeken
   
 12. MB2005

  MB2005 Fanatiek lid

  30 apr 2006
  1.290
  0
  0
  Spijkenisse
  Hoi, even tussendoor.
  Ik heb een innestelingsbloeding gehad ( roze slijm ) en daarna tot vandaag een week bruine afscheiding, waar ik me ook nog eens druk om maakte. Ik heb wel positief getest ( 4 keer, want ik geloofde het niet :D ).
  Dus he zegt niet alles hoor!

  Groetjes MB2005.
   
 13. Sanne

  Sanne Fanatiek lid

  18 sep 2005
  3.691
  0
  0
  verzorgende
  limburg
  Die eetbuien heb ik ook ondanks dat ik misselijk ben vooral snoepen hoe misselijk ik ook ben achteraf heb ik dan spijt
   

Deel Deze Pagina