Telefoon verzekeren....waar?

Discussie in 'De lounge' gestart door consider, 2 mei 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. consider

  consider VIP lid

  24 jan 2008
  12.264
  3
  38
  Provincie Groningen
  Mijn man wil een Samsung Galaxy S4 met vodafone abonnement.
  Nu willen we de telefoon ook verzekeren....in ieder geval tegen waterschade, val en stoot schade en het liefst ook tegen diefstal.
  Nu kunnen we hem tijdens het afsluiten (bij belcompany) ook gelijk laten verzekeren door Vodafone.
  Alleen kost dit 10,50 per maand en dan is die nog niet eens verzekerd tegen diefstal.
  Vind dat best wel duur!
  Dus ben opzoek naar een goedkoper alternatief, de aanschafwaarde van de telefoon is 700 euro.

  Waar hebben jullie je telefoon verzekerd? en scheelt het om het ergens anders de verzekering af te sluiten dan bij de winkel?
  En het belangrijkste...wat kost het?
   
 2. novmama

  novmama Fanatiek lid

  6 mei 2008
  1.801
  0
  0
  gelderland
  Ik heb laatst mijn samsung note laten vallen en goed ook! Scherm kapot en hij ging ook niet meer aan.... Heb de inboedel verzekering opgebeld en moest informeren wat het maken ging kosten en of het dat wel waard was... Heb een total los verklaring gekregen en van de inboedel verzekering een nieuwe telefoon gekregen dezelfde...

  Ik zou hem dus niet.verzekering...
   
 3. Sila24

  Sila24 Niet meer actief

  mijn iphone 4s is ook niet verzekerd omdat ik goeie inboedelerz. heb die dat ook dekt
   
 4. SeaShell

  SeaShell Niet meer actief

  iPhone 4 en 5 bij pro assist

  2x stuk geweest en binnen een week een nieuwe. Ze komen de kapotte dag en nacht halen en je krijgt een leentoestel

  €30 per 3 mnd dus €10 p/m

  En die kosten heb ik dr dus zeker uit ;)

  En 2x kapot gegaan buiten mijn schuld om, niet gevallen, geen krassen, viel gewoon ineens spontaan uit en de garantieperiode was voorbij
   
 5. Minerva

  Minerva Niet meer actief

  Ik vind een verzekering echt onzin en eigenlijk ook wel geldklopperij. Sommige zaken (die veel voorkomen) vallen dan niet onder je verzekering, terwijl een valpartij ook best onder je inboedelverzekering kan vallen. Stop iedere maand 10 euro in een potje, zodat je daar eventuele schade van kan betalen. Lijkt mij persoonlijk veel zinvoller ;)
   
 6. SeaShell

  SeaShell Niet meer actief


  10x12 maanden = 120 per jaar

  iPhone 5 64 GB is al gauw €1000

  Ook al doe ik dat geld dan 8 jaar in een potje, (8 jaar x€120 = €960) dan nog is mijn verzekering goedkoper als met dat geld uit het potje een nieuwe aanschaffen ;)

  En je inboedelverzekering heeft vaak ook een eigen risico per gebeurtenis en dekt misschien val en waterschade maar moet als hij gewoon zo spontaan uitvalt net als een tv ofzo..
   
 7. consider

  consider VIP lid

  24 jan 2008
  12.264
  3
  38
  Provincie Groningen
  Ik wil voor mijzelf ook geen telefoon verzekering...maar vor mijn man.
  Hij is 5 dagen per week van huis....op de kazerne.
  Dus tja als daar iets gebeurt valt het niet onder onze inboedel verzekering lijkt me.
  Mijn man heeft een paar jaar geleden zijn nieuwe telefoon van nog geen maand oud laten vallen op het asfalt.....hardstikke stuk.
   
 8. consider

  consider VIP lid

  24 jan 2008
  12.264
  3
  38
  Provincie Groningen
  Als hij spontaan uitvalt dan heb je gewoon 2 jaar garantie hoor!
   
 9. SeaShell

  SeaShell Niet meer actief

  Klopt, maar die iPhone 4 was net 2 jr en 1 maand en viel er toen niet meer onder.. Terwijl die nieuw ook nog €400 kost. Toen een nieuwe gekregen en 3 maanden later hetzelfde probleem en weer een nieuwe

  Dus in 3 maanden tijd (€30) 2 nieuwe iPhones gekregen a €800 voor 2 stuks. Ik haal het er zeker wel uit dus..

  Ik hoor ook veel goeds over de ANWB verzekering trouwens
   
 10. henkie24

  henkie24 Niet meer actief

  ik had de mijne bij Dixons verzekerd was iets van 7 euro nog wat. pas opgezegd. ik haat die stomme smartphones hihi dus in de kast gesmeten en een simpel beltoestel weer gekocht:D
   
 11. GFH

  GFH Fanatiek lid

  27 dec 2010
  3.539
  0
  0
  Iets in de ICT
  Limburg
  Tijdens een verzekeringscursus heb ik geleerd dat die verzekeringen voor telefoons echt onzin zijn. Zoals al gezegd is wordt schade vaak door je inboedelverzekering gedekt.
   
 12. Minerva

  Minerva Niet meer actief

  Dus dan kost je telefoon gegarandeerd zo'n 1350 euro (er vanuit gaand dat je een "goedkope" verzekering hebt en jaar of 2-3 met je telefoon doet) en maar afwachten of er ooit een ongelukje mee gebeurt? Lekkere dure telefoon!

  Ik mag er toch vanuit gaan dat jullie voorzichtig zijn met je telefoon? Ik heb er altijd een screenprotector en een hoesje om heen en ik ben gewoon zuinig en voorzichtig met mijn telefoon. Ik laat hem niet achteloos slingeren op een tafel in de kroeg en berg hem altijd netjes weer op in mijn tas.

  Van een bedrag als 1350 euro voor een telefoon kan ik wel beroerd worden! Mijn auto is niet eens zoveel waard :) Wanneer hij dan tóch gestolen wordt, is het toch veel beter om een wat goedkoper alternatief telefoontje te kopen? Want laten we eerlijk zijn: hoe vaak gebeurt zoiets nou (en zonder dat je zelf nalatig bent geweest....)?

  /edit: rekenen is niet mijn sterkste kant :)
   
 13. Drieka

  Drieka Niet meer actief

  Ik heb een telefoon + abonnement bij Vodafone al ruim 10 jaar, betaal 6 euro per maand en die dekken dus echt alles, 1 toestel is een keer in het water gevallen en kreeg een nieuwe en 1 ander toestel is met verhuizen gesneuveld en lag in gruzelementen, kreeg toen ook gewoon een nieuwe.

  Ik ben er dus wel tevreden over moet ik zeggen.
   
 14. Talvi

  Talvi Niet meer actief

  Ik heb mijn telefoon verzekerd bij Lifeline omdat ik nogal onhandig ben. Mijn vorige telefoon heb ik in 1 jaar 4x op moeten sturen omdat het scherm stuk was gevallen of ik had hem in het toilet laten vallen.. Ik kreeg elke keer een nieuwe telefoon terug en hoefde alleen het eigen risico te betalen van 55 euro. Ik betaalde toen 30 euro per 3 maand aan de verzekering, nu is dat 38 euro omdat ik een iets duurdere telefoon heb. Nadeel is wel dat ik de telefoon 3a4 weken kwijt was toen ik hem liet opsturen..
   
 15. SeaShell

  SeaShell Niet meer actief


  Ik ben juist zeer zuinig op mijn spullen
  Nog nooit kapot gevallen of iets dergelijks, zelfs nog nooit gewoon gevallen.. Ziet er uit als nieuw.
  2x schade en 2x spontaan uitvallen en gewoon kapot.. Geen kransje of spatje, niks.. Het hoeft dus niet altijd je eigen schuld te zijn ;)

  Liever €120 per jaar aan verzekering en als de telefoon kapot is een nieuwe a €1000 krijgen als dat hij kapot gaat en ik €1000 in de stront gooi..

  Nu dus 2x in 3 maanden een nieuwe iPhone gekregen. Bij elkaar voor €800 terwijl ik in 3 maanden maar €30 premie heb betaald

  Dus beter €30 premie dan €800 dokken ;)
  Die €10 per maand kan ik wel missen.. Ineens €800-€1000 word een ander verhaal

  En €10 per maand aan premie is peanuts.. Voor die €10 krijg je wel een hele nieuwe telefoon van honderden euro's als de jouwe binnen een maand kapot zou gaan. Als ze die premie goedkoper maken kunnen ze wel opdoeken..

  Ik heb ze nu €800 in 3 maanden gekost, dat is bijna 7 jaar aan verzekeringspremie, dus aan mij draaien ze al verlies..
   
 16. Minerva

  Minerva Niet meer actief

  Maar dit valt onder de garantie van de fabrikant en daar hoef je dus geen verzekering voor af te sluiten ;) (m.u.v. de schade dan en dat kan zelfs onder de inboedelverzekering vallen)
  Wanneer een telefoon kapot gaat, wil niet zeggen dat hij als verloren beschouwd hoeft te worden. Soms kan een kleine reparatie al het probleem verhelpen en de garantie onder de EU wet- en regelgeving is zelfs 2 jaar. Zijn er tegenwoordig nog mensen die 5-6 jaar met één telefoon rondlopen?
  Maar je snapt zelf toch ook wel dat dit uitzonderingen zijn en het zelfs niet eens uitgesloten is dat je van de fabrikant (zonder kosten) een nieuwe had kunnen krijgen?
  Tja. Ik kan ook wel 10 euro p/m missen, maar ik besteed het liever aan iets anders. Ik vind een verzekering nog steeds onnodig, want het voegt niet zo heel veel extra's toe dat onder een andere verzekering (zoals inboedel) of fabrieksgarantie niet gedekt zou zijn.... En, zoals iemand eerder al zei: goed de kleine lettertjes lezen, want soms worden ook nog eens hele onredelijke eisen gesteld om voor een vergoeding in aanmerking te komen waardoor je weinig aan de verzekering hebt.
   
 17. SeaShell

  SeaShell Niet meer actief

  Zoals ik al zei viel de telefoon net 1 maand buiten de garantie ;)
  Hij was 2 jr en 1 maand en is nieuw nog €400
  En 2x €400 in 3 maanden = €800

  beide keren een gloednieuwe gekregen, was niet te repareren.

  Dus liever €30 in die 3 maanden betalen dan €800

  Maargoed, ieder z'n eigen mening.. Ben iig blij dat ik maar €30 aan premie kwijt was ipv €800

  Die €800 zou ik dus normaal 7 jaar aan premie voor moeten betalen, dus hun hebben nu al verlies op mij gedraaid aangezien ik in die 2 jaar pas €240 premie heb betaald en hun mij voor €800 telefoons hebben gegeven
   
 18. Angellove90

  Angellove90 Bekend lid

  2 mrt 2011
  731
  0
  0
  Student Vastgoed & Makelaardij
  Noord-Brabant
  Wij hebben onze telefoons ook verzekerd bij Pro Assist, echt super tevreden over de service!
   
 19. Angellove90

  Angellove90 Bekend lid

  2 mrt 2011
  731
  0
  0
  Student Vastgoed & Makelaardij
  Noord-Brabant
  Ligt er nogal aan hoe vaak je ongeveer verwacht schade aan je toestel te hebben. Mijn vriend heeft in de afgelopen 4 jaar wel 20 nieuwe iPhone's gehad, zonder dat ze er ook maar 1 moment moeilijk over hebben gedaan.

  Voor ons dus zeker de moeite waard!
   
 20. SeaShell

  SeaShell Niet meer actief


  Ja, ze komen zelfs midden in de nacht 24/7. En je krijgt een leentoestel etc.. Ben ze elke keer maar een week kwijt geweest :)
   

Deel Deze Pagina