Turks brood - hoe lang en hoe kan ik dit het beste bewaren?

Discussie in 'De lounge' gestart door PenK, 7 dec 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
  1. Ik wil morgen een turks brood kopen om donderdag te eten (ben helaas donderdag niet in staat om het dan vers te kopen).

    Ik neem aan dat ik dit best 1 dagje kan bewaren, toch?!?
    In de winkel hoorde ik laatst iemand zeggen dat je het het beste in stukken in de ijskast kon bewaren en dan de andere dag in de magnetron opwarmen:?. Maar dit lijkt me helemaal niet lekker!?!?! Of wel?

    Wie weet hoe ik het brood het lekkerste hou?
     
  2. Je kunt het een dag bewaren, maar ook invriezen. Eerst even ontdooien in de magnetron 20-30sec op vol vermogen.
    We warmen het altijd daarna op in het tosti-ijzer, wordt het erg lekker van.
     
  3. ik vries het ook in.
     
  4. Oke, invriezen is ook een tip! Kan ik wat meer kopen, heb ik altijd zo'n lekker brood in huis:)

    Maar een dagje bewaren en dan goed in het plastic laten zitten moet ook kunnen als ik het goed begijp?!
     
  5. ja, dagje bewaren kan wel maar dan is het toch wel iets taaier dan de dag ervoor. Vers is het lekkerst!
     
  6. Vers uit de diepvries is ook vers ;)
     
  7. yep
     
  8. Haha, ja, dat is ook vers!
    Maar dan moet ik het morgen eind van de middag invriezen en het er de andere ochtend uithalen....

    Maar ga er zeker een extra kopen!
     
  9. invriezen en dan 's morgens eruit halen ik zou het niet in de magnetron doen dan blijft hij niet meer zo vers.
     
  10. Ooo als ik over Turks brood lees krijg ik altijd trek in simit hahahaha :D Jamjam
     
  11. haha, ik lig al in mijn bed maar zou zo een stuk turks brood met van die lekkere knoflooksaus met komkommer willen, vers van de Turk.. Heeerlijk...
     
  12. oh klinkt lekker! ga morgen ook eens kijken bij de turkse supermarkt hierachter! en wat kan je er dan bij eten? iemand tips?
     
  13. Je kan er eigenlijk van alles bij eten. Vers turks brood met aardbeienjam vind ik al erg lekker.

    Of ermee dippen in een soepje, een tosti ervan maken enz. Wat ook een aanradertje is: een stuk turks brood door midden snijden, wat fetakaas ertussen en eventueel wat tomaat, komkommer, olijfjes (of wat je maar lekker vind) en dan even in je tostiapparaat. Jammie :D
     
  14. Wat een lekkere tips zie ik voorbijkomen:):):)

    Ik gebruik het als 'vervanger' voor stokbrood, dus bijv bij;
    - soep
    - chili con carne
    - of als dipbrood (bv. lekker met tonijn met roomkaas)
    - of lekker met kruidenboter er op
    - of in de zomer bij de BBQ

    :D:D:D
     
  15. ik dacht aan roerei erbij te maken... lijkt me ook wel lekker.... :p straks eens even naar de turk...
     
  16. Mmmm,, Jammiee! :D heerlijke laag roomkaas erop, en een beetje zalm... Met wat sla.. Ook zo heerlijk! *kwijl,kwijl*
     
  17. Heb het nog nooit uit de vriezer gegeten maar een dag bewaren vind ik echt niet lekker. Word heel taai dan.
     
  18. Ik ga het zo halen en hupsakee-de vriezer in!
    Haal ik het er morgen op tijd uit....Heb ik toch nog een lekker 'vers' Turks brood. Jammie!!!
     
  19. Wij halen altijd in het weekend voor 1 week brood bij de Turkse bakker, en dat gaat dan in de vriezer. Wel goed inpakken in een plastic zak! En het lekkerste is om het dan ook in diezelfde zak gewoon te laten ontdooien, niet in de magnetron ofzo, dan wordt het zo slap. Op kampertemperatuur duurt ontdooien een paar uurtjes.

    Mijn man eet het overal bij en met alles, ik eet het zelf niet zo vaak maar wel als we bv roerei met sucuk (turkse worst) eten, of bij köfte (turkse gehaktballetjes)....erg lekker.
     
  20. Dat van ontdooien in de zak is een goede tip Eylem! Dank je!

    In de magnetron leek mij zo raar. Je 'gewone' brood wordt ook bijna 'vloeibaar';) als je dat in de magnetron doet, haha!
     

Deel Deze Pagina