Nog een tipje: Je snijd het brood door de helft, en je maakt er wat kleinere stukjes van. Je prakt wat fetakaas fijn en je klutst er een paar eitjes doorheen. Met het mengsel bedek je de (zachte) bovenkant van de stukken brood. Even in de oven tot het goudbruin is geworden, en eetsmakelijk.
Ben zelf Turkse, maar ik ga toch voor echt vers Turks brood. Krokant van buiten, heerlijk zacht van binnen. Zo hoort hij.. als het er een dag ligt dan maak ik er alleen nog tosti's van. Ik doe dan eerst een stuk brood in het apparaat tot hij best plat is. Dan snij ik hem open en smeer er boter in en doe er beyaz peynir tussen. Dat is Turkse fetakaas. En dan weer heel even tussen het apparaat. Heeeeeeerlijk.
oeh wat een lekkere recepten komen er langs..... hebben jullie nog meer van die lekkere recepten (door zw. kan ik heel erg slecht tegen vlees behalve kip dus zoek vervangers) of een site met goeie recepten met turks brood?
Hoi , wat ik altijd doe is het brood in de oven doen dan is hij weer heerlijk knapperig en warm en dan een turks broodje gezond van maken of hamburger of iets anders wat lekker is .
Oooooooh of turks brood met witte kaas ( beyaz peynir/ fetakaas) met schijfjes tomaat en wat peterselie erover mmmmmmmmmmmmmm!!!
Oef heb trek gekregen in een grote mok thee met roerei met sucuk (Turkse worst) en Turks brood. Tosti's zoals Assi het doet zijn ook heerlijk. Penk als je iets wilt weten kan je mij ook pben
Dit is een superlekker ontbijt/lunch/whatever, mét Turks brood natuurlijk [FONT=Verdana, sans-serif]Menemen [/FONT][FONT=Verdana, sans-serif](2 personen) 1 ui 2 teentjes knoflook 2 groene pepers (evt. vervangen door groene paprika) 3 tomaten 3/4 eieren kruiden Tomaten ontvellen. Alles zeer fijnsnijden. In flink wat margarine eerst knoflook en ui aanbakken. Niet laten aanbranden! Als de ui zacht is geworden de biber toevoegen en meebakken. Vervolgens de tomaat toevoegen en op zacht vuur helemaal zacht laten worden. Af en toe omroeren. Als de tomaat helemaal zacht is, de eieren toevoegen en laten stollen. Af en toe roeren. Laat het niet te droog worden. Op het laatst zout, peper en evt. pul biber of paprikapoeder naar smaak toevoegen. Serveren met Turks brood. [/FONT]
En dit is mijn succesrecept voor köfte, turkse gehaktballetjes. [FONT=Verdana, sans-serif]Köfte[/FONT][FONT=Verdana, sans-serif] 300 gram rundergehakt 1 ui 2 teentjes knoflook 1 beschuit 1 ei half bosje platte peterselie kruiden (zie recept) Ui en knoflook fijnsnijden. Peterselie fijnhakken. Beschuit verkruimelen. In een kom gehakt, ui, knoflook, ei en beschuit losroeren. Peterselie en zout, peper, kaneel, komijn en paprikapoeder toevoegen. Goed doorkneden en vervolgens kleine platgedrukte balletjes vormen. Idealiter nog even in de koelkast laten opstijven. Vervolgens in de koekenpan in olijfolie bakken.[/FONT]
OF natuurlijk met zelfgemaakte kruidenboter, niet Turks, wel superlekker....niet eten als je daarna nog een afspraak hebt ;D 3 eetlepels zachte roomboter 1 teentje knoflook zout peper fijngesneden peterselie beetje citroensap alles door elkaar roeren et voila....Heerlijk.
@Eylem: bedankt voor deze beginnerscursus; 'Hoe kook ik multiculti', haha! Heerlijk! Ben er zo dol op!