Turks brood - hoe lang en hoe kan ik dit het beste bewaren?

Discussie in 'De lounge' gestart door PenK, 7 dec 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. blondjuh

    blondjuh Fanatiek lid

    19 mei 2010
    1.215
    0
    0

    fetakaas mag je niet hebben toch als je zwanger bent?
     
  2. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    jawel joh ;)
     
  3. mora27

    mora27 VIP lid

    25 nov 2009
    6.381
    0
    36
    webwinkel eigenaar
    in een huis
    alleen geen rauwe melks kazen....
     
  4. Tuana

    Tuana Actief lid

    10 aug 2010
    310
    0
    0
    NULL
    NULL
    Nog een tipje: Je snijd het brood door de helft, en je maakt er wat kleinere stukjes van. Je prakt wat fetakaas fijn en je klutst er een paar eitjes doorheen. Met het mengsel bedek je de (zachte) bovenkant van de stukken brood. Even in de oven tot het goudbruin is geworden, en eetsmakelijk.
     
  5. Assi

    Assi Fanatiek lid

    2 mrt 2008
    4.519
    46
    48
    Ben zelf Turkse, maar ik ga toch voor echt vers Turks brood.

    Krokant van buiten, heerlijk zacht van binnen.
    Zo hoort hij..


    als het er een dag ligt dan maak ik er alleen nog tosti's van.
    Ik doe dan eerst een stuk brood in het apparaat tot hij best plat is. Dan snij ik hem open en smeer er boter in en doe er beyaz peynir tussen. Dat is Turkse fetakaas.
    En dan weer heel even tussen het apparaat.

    Heeeeeeerlijk.
     
  6. Edge

    Edge Fanatiek lid

    30 mrt 2009
    4.833
    478
    83
    Vrouw
    Haarlemmermeer
    Houd op! Ik krijg honger!!!!!!!!!!!!:D:D:D
     
  7. torrach le

    torrach le Fanatiek lid

    30 okt 2008
    4.435
    1
    0
    oeh wat een lekkere recepten komen er langs.....

    hebben jullie nog meer van die lekkere recepten (door zw. kan ik heel erg slecht tegen vlees behalve kip dus zoek vervangers)
    of een site met goeie recepten met turks brood?
     
  8. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.265
    510
    113
    Is er niemand die een workshop Turkse hapjes maken wil geven;)?!
     
  9. san84

    san84 Fanatiek lid

    5 nov 2009
    1.222
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hoi ,

    wat ik altijd doe is het brood in de oven doen dan is hij weer heerlijk knapperig en warm en dan een turks broodje gezond van maken of hamburger of iets anders wat lekker is .
     
  10. Assi

    Assi Fanatiek lid

    2 mrt 2008
    4.519
    46
    48
    Wil ik wel doen, hoor!
    :D
     
  11. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.265
    510
    113
    Echt!?!? Want ik wil het wel leren hoor!
    Ben er dol op!
     
  12. one of kind

    one of kind VIP lid

    14 feb 2006
    22.139
    276
    83
    Oooooooh of turks brood met witte kaas ( beyaz peynir/ fetakaas) met schijfjes tomaat en wat peterselie erover mmmmmmmmmmmmmm!!!
     
  13. KanjerB

    KanjerB VIP lid

    24 apr 2007
    5.097
    0
    36
    Oef heb trek gekregen in een grote mok thee met roerei met sucuk (Turkse worst) en Turks brood. Tosti's zoals Assi het doet zijn ook heerlijk.

    Penk als je iets wilt weten kan je mij ook pben :D
     
  14. KanjerB

    KanjerB VIP lid

    24 apr 2007
    5.097
    0
    36
    Aaah elif schat heb je het in huis? Anders M. Morgen laten halen en lekker genieten :D
     
  15. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Dit is een superlekker ontbijt/lunch/whatever, mét Turks brood natuurlijk


    [FONT=Verdana, sans-serif]Menemen [/FONT][FONT=Verdana, sans-serif](2 personen)
    1 ui
    2 teentjes knoflook
    2 groene pepers (evt. vervangen door groene paprika)
    3 tomaten
    3/4 eieren
    kruiden

    Tomaten ontvellen. Alles zeer fijnsnijden. In flink wat margarine eerst knoflook en ui aanbakken. Niet laten aanbranden! Als de ui zacht is geworden de biber toevoegen en meebakken. Vervolgens de tomaat toevoegen en op zacht vuur helemaal zacht laten worden. Af en toe omroeren. Als de tomaat helemaal zacht is, de eieren toevoegen en laten stollen. Af en toe roeren. Laat het niet te droog worden. Op het laatst zout, peper en evt. pul biber of paprikapoeder naar smaak toevoegen. Serveren met Turks brood.
    [/FONT]
     
  16. Caithlin79

    Caithlin79 VIP lid

    21 mei 2006
    6.208
    3
    38
    Ik vind het lekker met schimmelkaas (gorgonzola oid), Italiaanse worst en rauwe uitjes ertussen :)
     
  17. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    En dit is mijn succesrecept voor köfte, turkse gehaktballetjes.

    [FONT=Verdana, sans-serif]Köfte[/FONT][FONT=Verdana, sans-serif]
    300 gram rundergehakt
    1 ui
    2 teentjes knoflook
    1 beschuit
    1 ei
    half bosje platte peterselie
    kruiden (zie recept)

    Ui en knoflook fijnsnijden. Peterselie fijnhakken. Beschuit verkruimelen. In een kom gehakt, ui, knoflook, ei en beschuit losroeren. Peterselie en zout, peper, kaneel, komijn en paprikapoeder toevoegen. Goed doorkneden en vervolgens kleine platgedrukte balletjes vormen. Idealiter nog even in de koelkast laten opstijven. Vervolgens in de koekenpan in olijfolie bakken.
    [/FONT]
     
  18. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.265
    510
    113
    Wat lief van je! Dank je!!
     
  19. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    OF natuurlijk met zelfgemaakte kruidenboter, niet Turks, wel superlekker....niet eten als je daarna nog een afspraak hebt ;D

    3 eetlepels zachte roomboter
    1 teentje knoflook
    zout
    peper
    fijngesneden peterselie
    beetje citroensap

    alles door elkaar roeren et voila....Heerlijk.
     
  20. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.265
    510
    113
    @Eylem: bedankt voor deze beginnerscursus; 'Hoe kook ik multiculti', haha!
    Heerlijk! Ben er zo dol op!
     

Deel Deze Pagina