Turks brood - hoe lang en hoe kan ik dit het beste bewaren?

Discussie in 'De lounge' gestart door PenK, 7 dec 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. KanjerB

    KanjerB VIP lid

    24 apr 2007
    5.097
    0
    36
    Menemen is idd heeeeeerlijk!!!

    Kofte kan e bijv ook maken met gewoon gehakt en dan van dat kant en klare koftekruiden heb je ook bij de grotere AH waar ze Turkse spullen verkopen. En een eitje erdoor met wat platte peterselie. Daar koftes van maken (soort gehaktbal maar dan plat) in een stuk Turks brood, met daareen soort salade van tomaat, ui en komkommer op heerlijk!.

    Geen dank hoor meid
     
  2. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    :D ik vind het ook superleuk, helaas lukt het niet altijd. Maar deze recepten zijn gegarandeerd succesvol ;)
     
  3. mora27

    mora27 VIP lid

    25 nov 2009
    6.381
    0
    36
    webwinkel eigenaar
    in een huis
    helaas was het brood al allemaal op....
     
  4. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.265
    510
    113
    Zeker op zp gelezen hoe populair het is;)
     
  5. Adorable

    Adorable Fanatiek lid

    20 dec 2008
    2.601
    0
    0
    Huisvrouw
    Brussel, Belgie
    Moooooh kon die van mij wel zijn hihi, bij ons is het brood binne een uur ontdooid op kamertemp. Idd niet in de magnetron doen daar krijg je zo'n slap en taai brood van bleeghh. Heerlijk met roerei met sucuk erin en wat groene paprke van de turk HEEEEERLIJK!!!, durf nu alleen niet meer zogoed sucuk te eten, want dat is rauw vlees volgens mij ofniet?
    Mijn man eet ook overal brood bij ( en ma afvragen waar die zo dik van word whahaha) ma bij fe typisch turkse gerechten vind ik het ook wel lekker om turks brood te eten, vind het ook erg lekker met tukse witte kaas en dan het liefst van Bakdat en dan tomaat en komkommer met een beetje zout erop HMMMMMMM.

    Wij bewaren het broo dus ook in de vriezer of we halen het vers en eten het dan dezelfde dag nog op, want de 2e dag is het idd niet meer zo lekker! Dan word het ook zo kruimelig en als je hem vers hebt gehaald dan is ie nog lekker stevig:)

    Smakelijk eten alvast!
     
  6. Adorable

    Adorable Fanatiek lid

    20 dec 2008
    2.601
    0
    0
    Huisvrouw
    Brussel, Belgie
    Ik heb ook nog een recept voor Kofte ballen en tegelijkertijd heb je ook het recept al half van Sarma, want dat vlees maak je hetzelfde;)
    Als iemand interesse heeft dan pb maar;) ( ik doe er wat rijst tussen en nog wat andere dingen:) )

    Ik vind trouwens Pide ( tukrs brood ) ook echt SUUUUUPER lekker bij Mercemek corbasi ( linzensoep ) kan ik echt 1 brood in me 1tje op eten bij 1 bord soep hihihihi hmmmmm ( voor recepten pb maar:p )
     
  7. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.265
    510
    113
    Heb zojuist de ingredienten voor kofte gehaald:D
    Ben benieuwd! Ga het morgen maken (maar kan nu al niet wachten, haha!)
     
  8. Assi

    Assi Fanatiek lid

    2 mrt 2008
    4.519
    46
    48
    #48 Assi, 9 dec 2010
    Laatst bewerkt: 9 dec 2010
    Ow, ik maak kofte toch anders.
    ik heb het zo geleerd van mijn moeder:

    gehakt (lam)
    ui
    ei
    paneermeel
    platte peterselie
    klein beetje tomatenpuree
    koftekruiden
    zout
    zwarte peper
    knoflook
     
  9. Assi

    Assi Fanatiek lid

    2 mrt 2008
    4.519
    46
    48
    Mercimek corbasi (linzensoep).... oefff mijn dochtertje is daar gek op. Ik maak het hier geregeld.
    Maar juist daardoor vind ik het zelf niet meer zo speciaal!
     
  10. one of kind

    one of kind VIP lid

    14 feb 2006
    22.139
    276
    83
    Assi ik denk misschien dat het er ook aan ligt van welke kant van Turkije men komt?
    Hier gaat er ook paprikapasta (öncü bibersalca) doorheen.
    Wij gebruiken dat heel erg veel bij elk eten bijna.

    Menemen is idd ook heerlijk!
    Wij doen wel eerst de eieren en dan pas de tomaten:)
     
  11. Assi

    Assi Fanatiek lid

    2 mrt 2008
    4.519
    46
    48
    Elif, klopt!

    Ik merk dat wij bijvoorbeeld Cacik ook anders maken dan mensen uit bijvoorbeeld Konya/kayseri.

    Wij komen zelf uit Antalya.
     
  12. one of kind

    one of kind VIP lid

    14 feb 2006
    22.139
    276
    83
    Oooh daar wonen mijn schoonouders sinds 7 jaar nu.
    De familie is eigenlijk afkomstig uit Gaziantep:)
    Bv idd de cacik word daar met mint gemaakt dit is niet echt aan mij besteed:p
     
  13. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.265
    510
    113
    O jee, ik moet nog beginnen en het wordt nu al ingewikkeld!

    Lijkt me wel lekker tomaten/paprika puree door de kofte....Maar begin maar met deze basis, dan kan ik altijd nog switchen, toch!? (ene keer met, andere keer zonder maken oid)
     
  14. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Hoe maak jij dat als ik vragen mag?

    Hier Yoghurt, komkommer in kleine stukjes, paar teentjes knoflook en gedroogde nane.
     
  15. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Ik zou het gewoon eerst zo proberen, anders krijg je verschillende recepten door elkaar. En deze is in ieder geval lekker, maak je geen zorgen ;)

    Het zal inderdaad per regio verschillen, mijn schoonfamilie is Ankarali :) en gebruikt geen salca in köfte.

    Cacik maak ik; yoghurt, zout, knoflook, munt, dille en evt. komkommer
     
  16. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.265
    510
    113

    Heb er alle vertrouwen in!
    (en trek, haha!):p
     
  17. KanjerB

    KanjerB VIP lid

    24 apr 2007
    5.097
    0
    36
    En penk hoe smaakte het?
     
  18. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.265
    510
    113
    Morgen ga ik de stap maken en treed ik in in de wereld van de Turkse keuken;)
    Morgen staat er kofte op het menu (vergeef me het ontbreken van de leestekens, maar kan ze zo snel niet vinden;))

    Vanavond stonden bietjes op het programma:D
     
  19. KanjerB

    KanjerB VIP lid

    24 apr 2007
    5.097
    0
    36
    Ow ja das waar ook hihi stond idd dat je het morgen zou maken . Foutje :D succes meid :D bietjes zijn ook lekker toch (voor batuhan en manlief wel maar heb het zelf nooit geproefd, weet al zonder te proeven dat het niet lekker is :p )
     
  20. one of kind

    one of kind VIP lid

    14 feb 2006
    22.139
    276
    83
    Hahahah mamavanbatuhan kun je dat al zien:d:p
    Ik was als kind ook zo.
    Gelukkig nu niet meer:D
    Hier is manlief ook verzot van bietjes!
     

Deel Deze Pagina