Menemen is idd heeeeeerlijk!!! Kofte kan e bijv ook maken met gewoon gehakt en dan van dat kant en klare koftekruiden heb je ook bij de grotere AH waar ze Turkse spullen verkopen. En een eitje erdoor met wat platte peterselie. Daar koftes van maken (soort gehaktbal maar dan plat) in een stuk Turks brood, met daareen soort salade van tomaat, ui en komkommer op heerlijk!. Geen dank hoor meid
ik vind het ook superleuk, helaas lukt het niet altijd. Maar deze recepten zijn gegarandeerd succesvol
Moooooh kon die van mij wel zijn hihi, bij ons is het brood binne een uur ontdooid op kamertemp. Idd niet in de magnetron doen daar krijg je zo'n slap en taai brood van bleeghh. Heerlijk met roerei met sucuk erin en wat groene paprke van de turk HEEEEERLIJK!!!, durf nu alleen niet meer zogoed sucuk te eten, want dat is rauw vlees volgens mij ofniet? Mijn man eet ook overal brood bij ( en ma afvragen waar die zo dik van word whahaha) ma bij fe typisch turkse gerechten vind ik het ook wel lekker om turks brood te eten, vind het ook erg lekker met tukse witte kaas en dan het liefst van Bakdat en dan tomaat en komkommer met een beetje zout erop HMMMMMMM. Wij bewaren het broo dus ook in de vriezer of we halen het vers en eten het dan dezelfde dag nog op, want de 2e dag is het idd niet meer zo lekker! Dan word het ook zo kruimelig en als je hem vers hebt gehaald dan is ie nog lekker stevig Smakelijk eten alvast!
Ik heb ook nog een recept voor Kofte ballen en tegelijkertijd heb je ook het recept al half van Sarma, want dat vlees maak je hetzelfde Als iemand interesse heeft dan pb maar ( ik doe er wat rijst tussen en nog wat andere dingen ) Ik vind trouwens Pide ( tukrs brood ) ook echt SUUUUUPER lekker bij Mercemek corbasi ( linzensoep ) kan ik echt 1 brood in me 1tje op eten bij 1 bord soep hihihihi hmmmmm ( voor recepten pb maar )
Heb zojuist de ingredienten voor kofte gehaald Ben benieuwd! Ga het morgen maken (maar kan nu al niet wachten, haha!)
Ow, ik maak kofte toch anders. ik heb het zo geleerd van mijn moeder: gehakt (lam) ui ei paneermeel platte peterselie klein beetje tomatenpuree koftekruiden zout zwarte peper knoflook
Mercimek corbasi (linzensoep).... oefff mijn dochtertje is daar gek op. Ik maak het hier geregeld. Maar juist daardoor vind ik het zelf niet meer zo speciaal!
Assi ik denk misschien dat het er ook aan ligt van welke kant van Turkije men komt? Hier gaat er ook paprikapasta (öncü bibersalca) doorheen. Wij gebruiken dat heel erg veel bij elk eten bijna. Menemen is idd ook heerlijk! Wij doen wel eerst de eieren en dan pas de tomaten
Elif, klopt! Ik merk dat wij bijvoorbeeld Cacik ook anders maken dan mensen uit bijvoorbeeld Konya/kayseri. Wij komen zelf uit Antalya.
Oooh daar wonen mijn schoonouders sinds 7 jaar nu. De familie is eigenlijk afkomstig uit Gaziantep Bv idd de cacik word daar met mint gemaakt dit is niet echt aan mij besteed
O jee, ik moet nog beginnen en het wordt nu al ingewikkeld! Lijkt me wel lekker tomaten/paprika puree door de kofte....Maar begin maar met deze basis, dan kan ik altijd nog switchen, toch!? (ene keer met, andere keer zonder maken oid)
Hoe maak jij dat als ik vragen mag? Hier Yoghurt, komkommer in kleine stukjes, paar teentjes knoflook en gedroogde nane.
Ik zou het gewoon eerst zo proberen, anders krijg je verschillende recepten door elkaar. En deze is in ieder geval lekker, maak je geen zorgen Het zal inderdaad per regio verschillen, mijn schoonfamilie is Ankarali en gebruikt geen salca in köfte. Cacik maak ik; yoghurt, zout, knoflook, munt, dille en evt. komkommer
Morgen ga ik de stap maken en treed ik in in de wereld van de Turkse keuken Morgen staat er kofte op het menu (vergeef me het ontbreken van de leestekens, maar kan ze zo snel niet vinden) Vanavond stonden bietjes op het programma
Ow ja das waar ook hihi stond idd dat je het morgen zou maken . Foutje succes meid bietjes zijn ook lekker toch (voor batuhan en manlief wel maar heb het zelf nooit geproefd, weet al zonder te proeven dat het niet lekker is )
Hahahah mamavanbatuhan kun je dat al zien:d Ik was als kind ook zo. Gelukkig nu niet meer Hier is manlief ook verzot van bietjes!