Twijfel over afbouwen - productie

Discussie in 'Stel je vraag aan de lactatiekundige' gestart door AnneLiesje, 29 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. AnneLiesje

  AnneLiesje Fanatiek lid

  4 dec 2006
  3.241
  0
  0
  Amber is nu bijna 8 maanden en kreeg tot 2 weken geleden nog volledige bv, ik ben de overdag voedingen (2 stuks) gaan afbouwen om diverse redenen. (ongesteld geworden - productie dip en geen zin/ energie meer om op te krikken). De eerste dagen ging het goed, Amber dronk 150+5 schepjes opvolgmelk 's ochtends en nog een klein flesje 's middags, 's ochtends en 's avonds de borst.
  Het drinken van opvolgmelk ging echter steeds moeizamer (ze drinkt overigens niet uit een flesje, maar uit een tuitbeker, speentje kan ze niet uit drinken)
  Ze was nog wel steeds tevreden, maar heeft sinds haar geboorte nooit honger signalen af gegeven, ze groeit verder prima gelukkig, maar als ik haar haar eigen gang laat gaan, drinkt ze bijna niet.

  Met 6 maanden zijn we met de bijvoeding begonnen, dit gaat vanaf het begin moeizaam, en zijn echt maar een paar hapjes, maar weer vindt ze het wel best. Ze drinkt nu 2x bij mij en ik denk ongeveer 100cc opvolgmelk op een dag, verder een paar hapjes fruit en een paar hapjes groente.

  Sinds afgelopen maandag is ze ziek, koorts is inmiddels weg maar eten en drinken gaat heel moeizaam.

  Ik twijfel nu erg wat te doen, ik vond het erg prettig om die 2 voedingen niet meer zelf te geven, maar nu ze zo weinig eet is het misschien toch verstandig om weer helemaal over te stappen op bv.

  Het is een heel verhaal geworden, maar mijn vraag is eigenlijk, kan ik (ook al sta ik er misschien zelf niet 100% achter) weer overgaan op volledige bv. En is het mogelijk om mijn productie weer helemaal op te krikken. Of zeg je het is niet veel wat ze binnen krijgt maar ze groeit goed dus het is voldoende zo.

  Alvast bedankt voor de moeite van het lezen!
   
 2. Ilse

  Ilse Lactatiekundige

  2 apr 2008
  1.552
  0
  0
  Lactatiekundige IBCLC
  Almere
  Hallo Anneliesje,

  Wat sneu he, dat je meisje ineens ziek is. Gaat het nu al weer beter?

  Ik kan me je twijfel goed voorstellen over de afgebouwde voedingen.

  Als je echt wil dan kan je best door haar gewoon weer vaker aan te leggen de productie opvoeren. Met 8 maanden krijgt ze ook wat andere dingen. Zeker wanneer ze niet lekker is vinden kindjes de borst vaak wel lekker, het is lekker bij jou, licht verteerbaar, en het levert ook nog eens extra antistoffen op.

  Maak je niet te druk over het feit dat ze nog niet veel ander eten eet. met 6 maanden beginnen is echt oefenen, af en toe ene hapje, vindt het niets dan probeer je het later nog eens.

  Uiteindelijk eten bijna alle kinderen rond1 jaar gewoon met de pot mee.


  Op de volgende site kan je veell ezen over de overgang naar vast voedsel.

  http://www.borstvoeding.com/voedselintr ... lands.html
  http://www.borstvoeding.com/voedselintr ... eding.html

  Je schrijft dat nu ze ziek is ze minder eet. Dat is niet iets om je zorgen over te maken. Zorg wel dat ze voldoende drinkt. Vocht is belangrijk, zeker als je ziek bent.

  Leg haar aan of geef haar een extra flesje. Als ze de KV niet wil zorg dan dat ze in elk geval wat water binnenkrijgt.

  Succes,

  Ilse
   

Deel Deze Pagina