Vaginawand verzakking

Discussie in 'Na de bevalling' gestart door Enjoyllive, 7 nov 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Enjoyllive

  Enjoyllive Bekend lid

  19 jan 2010
  810
  0
  0
  Werk in de gehandicapten zorg
  Zeeland
  Hallo allemaal,

  Ik heb vermoedelijk een vaginawand of baarmoeder verzakking. Maar ik heb vanmorgen weer zwanger getest kan dit nu kwaad voor de 2de zwangerschap?

  mvg,
   
 2. Flavour

  Flavour Niet meer actief

  Lijkt me niet hoor, dat dat kwaad kan. Gefeliciteerd! Ik zou wel naar een gyn gaan om vast te stellen wat je nou precies hebt, en dan keihard je bekkenbodemspieren gaan trainen met een fysiotherapeut.

  Wanneer was je bevalling eigenlijk?

  Suus
   
 3. star2

  star2 Fanatiek lid

  16 jul 2010
  1.644
  0
  0
  Mama ;)
  Leiden
  Hier ook een vaginawand verzakking.:( Moet er nog steeds mee naar de gyn maar ben nu nog steeds hetstellende van hersteloperatie van de knip die nu weer niet goed is geheeld. Dus eerst zorgen dat dat in orde is en dan kijken wat er aan die verzakking gedaan kan worden.

  Bekbodem trainen doe ik al vanaf me bevalling, helpt wel wat tegen de klachten ervan maar kan de verzakking zelf niet verhelpen en met bepaalde dingen doen heb ik er echt last van.
   
 4. star2

  star2 Fanatiek lid

  16 jul 2010
  1.644
  0
  0
  Mama ;)
  Leiden
  Gefeliciteerd met je zwangerschap trouwens!;):)
   
 5. romygizmo

  romygizmo Actief lid

  19 feb 2010
  401
  0
  0
  NULL
  NULL
  Ik heb een voorwand/achterwandverzakking (graad 1) overgehouden na een zware bevalling en het advies van de gyaecoloog is om bij een evt tweede bevalling een keizersnede te laten doen om nog meer schade in dat gebied te voorkomen.
   
 6. MommyLoves

  30 okt 2011
  99
  0
  0
  NULL
  NULL
  Nee geen reden tot zorgen, ik zou wel gewoon even langs een fysiotherapeute gaan die hier gespecialiseerd in is en die zal je wat oefeningen geven om de boel daar beneden even te versterken.
   
 7. Sann

  Sann VIP lid

  27 jan 2007
  16.307
  0
  0
  Brabant
  Kan geen kwaad. Ik had na de eerste zwangerschap een achterwandverzakking graad 2/3. Geen last van gehad bij de tweede, het is alleen wel verergerd, nu absoluut graad 3, en ik heb er een voorwandverzakking bij gekregen. Hou daar wel rekening mee dat het er niet beter op wordt. Maar het is het meer dan waard hoor. Gefelicteerd trouwens.
   
 8. romygizmo

  romygizmo Actief lid

  19 feb 2010
  401
  0
  0
  NULL
  NULL
  Heb jij dan helemaal geen klachten van de verzakking, zoals problemen met de ontlasting en ongewild urineverlies, of dat de verzakking aan de buitenkant te zien is?
  Ik heb een tijdje last van ongewild urineverlies gehad en na bekkenbodemfysio is dat nu verleden tijd.
  Zeker bij graad 3 volgt er vaak een operatie.....
   

Deel Deze Pagina