Vanaf wanneer zitten?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Druif78, 28 mrt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Druif78

  Druif78 VIP lid

  11 feb 2008
  9.725
  0
  36
  Vanaf wanneer zat jullie baby stevig? Als ik haar nu op schoot heb dan zit te goed stevig, maar als ik haar op de grond zet dan hangt ze enorm naar voren en kan ze hooguit een paar seconden met behulp van dr handjes blijven zitten. Ik durf haar daarom ook nog niet in een winkelwagenzitje te zetten of in een fietszitje. Wanneer komt dit ook al weer? En vanaf wanneer zat jullie baby helemaal los en stevig?
   
 2. Yjc

  Yjc Fanatiek lid

  18 jan 2008
  1.133
  0
  0
  Tilburg
  bij ons ca 9 maanden
   
 3. mama alex

  mama alex Bekend lid

  3 feb 2012
  791
  2
  18
  Vrouw
  huisvrouw
  antwerpen, Belgie
  mijn zoontje is nu bijna 8 maanden en zit nu op zijn speelmat en in een karretje al zeer goed alleen
   
 4. FallenAngel

  FallenAngel Bekend lid

  23 jun 2010
  600
  0
  16
  Mijn dochter zat met 6 maanden stevig op de vloer (ja t was een snelle...), winkelkarretje heeft iets langer geduurd.

  Als ik lees hoe je dochter op de vloer zit, zou ik dat nog even niet doen. Eerst oefenen op schoot en verder liggend/(rollend?) spelen om haar spieren aan te sterken.
  Zodra ze dan goed rechtop kan zitten, maar achterover kukelt als ze moe wordt, zou je een voedingskussen om haar heen kunnen leggen. Kan ze oefenen en niet hard vallen zonder dat je er constant bij hoeft te zitten.

  Pas als dat voedingskussen niet meer nodig is, zou je het fietsstoeltje en het winkelkarretje kunnen proberen, al heeft die laatste bij ons nog wel wat langer geduurd omdat ze omkiepte in de bochten :-D
   
 5. Druif78

  Druif78 VIP lid

  11 feb 2008
  9.725
  0
  36
  Mn dochter is geen snelle hoor! Dus verwacht dat t nog wel wat langer kan duren dan het "gemiddelde". Ze rolt pas sinds kort om. In haar rug is ze heel sterk, ze kan zo een half uur op dr buik liggend spelen. Maar met zitten heb je toch ook de spierkracht van de beentjes nodig en dat is nog heel zwak denk ik.
   
 6. sweetbel

  sweetbel VIP lid

  27 jan 2010
  5.519
  0
  0
  Mijn dochter zat met zesenhalve maand echt stevig los, mooi rechtop.
  Ze zit nu al een maand los in de bakfiets, en voor een kwartiertje lukt dit ook prima. Langere tochtjes hebben we nog niet gemaakt.
  Thuis zit ze wel langere tijd los, maar dit regelt ze zelf wel. Ze kruipt als een gek door het huis, het is net een hondje;)
   
 7. Marjanneke

  Marjanneke Fanatiek lid

  11 aug 2008
  1.477
  0
  36
  Thuiszorg medewerker
  Vlissingen
  Hier zat Dennis stevig en alleen rond 8,5 maanden. Maar dan nog legde ik een kussen achter 'm want inderdaad als ze moe worden vallen ze nog wel eens om. Wij hebben met een maand of 7 een Bumbo stoeltje aangeschaft omdat hij daar bij de gastouder zo graag in zat en dat heeft enorm geholpen met het los zitten! Hij heeft er ook maar 2,5 maand in gezeten toen was 't niet meer nodig en ging bovendien als een idioot tekeer in dat ding met 'bouncen'... dus toen was 't gebeurd met de Bumbo. Maar ik vond 't een ideaal ding!
   
 8. NooNoo

  NooNoo VIP lid

  18 jul 2010
  5.422
  0
  0
  NULL
  NULL
  Dochter kan het nu pas zelf een beetje. Dat wil zeggen, als ik haar neer zet dan valt ze niet gelijk meer om. Ze zit mooi rechtop en speelt dan wat. Ik zie ook dat ze duidelijk haar evenwicht probeert te bewaren als ze dreigt om te vallen. De ene keer lukt het wel, de andere keer niet. Ik heb 3 dikke dekens (een slaapzak, fleeceplaid en boxkleed :D) op de grond zodat als ze valt, ze niet al te hard terecht komt.
  Hiervoor ging het net als bij jou TS, ze zat veel te ver voorover, vond dit ook duidelijk niet prettig. Ik heb haar ook nooit in die houding neergezet, ik zag dat haar rug ook niet mooi recht zat, vond het er onnatuurlijk uitzien.

  Kruipen doet ze nog niet trouwens. Rollen wel en tijgeren ook een beetje... tenminste. tijgeren... heet dat zo als ze zich met haar linkerarm vooruit trekt en dan zover dat ze voorover kiepert en met haar gezicht op de grond ligt? ;)
   
 9. Druif78

  Druif78 VIP lid

  11 feb 2008
  9.725
  0
  36
  Denk dat een beetje kruipmoves wel gunstig kunnen zijn, want dan hebben ze iig de benen zodanig ontwikkeld dat ze niet omkiepen bij het zitten ;)

  noonoo: hier de beginmoves van het tijgeren, ze gaat in zn achteruit!! Handjes gaan af en toe de lucht in alsof ze met ene parachute naar beneden springt, met dr benen doet ze nog niet zoveel...
   
 10. Yil

  Yil Bekend lid

  16 mrt 2011
  919
  0
  0
  Ik werk part-time als office manager
  Onze meid zat met 7,5 maand goed stevig. Ze viel dus niet meer om toen. Nu tijgert ze achteruit en is ze bezig op handen en knieën te blijven staan.
   
 11. laravelk

  laravelk Fanatiek lid

  8 okt 2010
  2.968
  0
  0
  hier met gecorrigeerd 10 maanden ongeveer, toen had ik het voedingskussen niet meer nodig en als hij het zat was ging hij vanuit zitten naar buiklig. Pas nu zit hij écht stevig in een winkelkarretje en kunnen we door de bocht scheuren ;)
   

Deel Deze Pagina