verschillende soorten ha-voeding?

Discussie in 'Flesvoeding' gestart door Jalea, 26 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Jalea

  Jalea Fanatiek lid

  24 jun 2006
  2.396
  0
  0
  heel kort samengevat: ons zoontje spuugt vanaf de eerste dag veel. eerst misselijk van de bevalling, vervolgens leek hij allergisch te zijn voor gewone voeding. zijn broer is ook allergisch voor koemelk, dus we zijn friso intensief h.a. gaan gebruiken. we zagen direct verbetering, rustiger, minder spugen.
  nu gebruiken we 3 weken friso intensief h.a. voeding, maar het gaat met de dag slechter! steeds meer huilen, veel meer spugen, flesjes niet goed leegdrinken (en dus na 2 uur alweer hongerig), waterdunne ontlasting (het was al dun maar nu loopt het echt de luier uit), veel last van krampjes (echt uren achtereen), enorme winden laten.
  de verpleegkundige van het cb gaat overleggen met de cb-arts over een evt. verwijzing naar een kinderarts, en vraagt zich af of hij niet 'gewoon' reflux heeft, ze was al van plan om ons de voeding te laten indikken met nutriton (waar wij zelf niet zo voorstander van zijn door ervaring hiermee met onze oudste zoon, bovendien geloven wij niet in de theorie van alleen maar reflux, want waarom deed hij het dan direct aanzienlijk beter op ha voeding, die net zo dun is als gewone voeding).
  fijn hoor dat ze ons probleem serieus nemen, maar wij vragen ons het volgende af of hij niet toe is aan andere h.a. voeding. Je leest overal online: "In eerste instantie wordt er gekozen voor een wei-hydrolysaat. De klachten moeten hierna verminderen. Blijven er problemen ontstaan dan kies je in tweede instantie voor een caseïne-hydrolysaat"
  het cb kwam zelfs met de gok aan of hij dan niet 'alleen maar' reflux zou hebben en geen allergie :( wij geloven hier zelf niet in, als dat zo zou zijn, waarom ging het dan in eerste instantie duidelijk beter dan op gewone voeding?
  zij vinden het maar raar dat de klachten eerst afnamen en nu weer toenemen, maar is dat nou echt zo raar?
  voordat we eventueel bij een kinderarts zitten zijn we weer een poosje verder, dus wij vragen ons af of we niet liever andere voeding proberen zoals Nutramigen of Friso allergy care.

  wat denken jullie ervan? wat zouden jullie doen? en heeft er iemand ervaring met eerst een voeding met sterk gehydrolyseerd wei-eiwit uitproberen, en vervolgens alsnog een voeding met sterk gehydrolyseerd caseïne-eiwit omdat de klachten niet helemala verdwijnen? of misschien zelfs Neocate?
   
 2. Jalea

  Jalea Fanatiek lid

  24 jun 2006
  2.396
  0
  0
  oh dit hoort bij het voedings-forumdeel bedenk ik me zojuist... sorry
   
 3. prinses

  prinses Moderator
  Medewerker

  20 mei 2006
  18.333
  0
  36
  verplaatst ;)
   

Deel Deze Pagina