Vertellen of niet?

Discussie in 'Zwangerschap en werk' gestart door dotje1986, 31 jul 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. dotje1986

  dotje1986 Fanatiek lid

  25 apr 2007
  1.546
  9
  38
  Heb ook een probleempje op mijn werk. Volgende week loopt mijn contract af bij het uitzendbureau en ik zou een jaarcontract krijgen. Mijn vriend en ik hebben besloten om het dus nu al te vertellen, zodat we weten waar ik aan toe ben en evt. een andere baan of dergelijke kan regelen..
  Heb dus gisteren aan mijn naaste collega verteld dat ik zwanger ben en die reageerde zo raar.. Ben er nu nog steeds akelig van.. In de trant van ja je bent jong en daarom hebben we je aangenomen, want we konden ook een oud collega van mij aannemen voor 24 uur.. voor evenveel geld als jij nu kost.. Ben er gewoon kwaad om.. Het kwam bij mij echt over van je zoekt het maar uit want dat was niet de bedoeling.. Pff zit me echt wel dwars, maar weet niet wat ik er mee moet doen. En of ik heb mijn baas nu al moet vertellen...

  Hebben jullie advies voor me! Alvast bedankt!
   
 2. Claartje79

  Claartje79 Fanatiek lid

  17 aug 2006
  4.862
  0
  0
  huismuts
  Groningen
  ik zou eerst het contract afwachten. je bent er al werkzaam tenslotte, dus ze weten wat je kunt, anders zouden ze je ook geen contract aanbieden, zou raar zijn als je contract opeens niet door zou gaan vanwege de zwangerschap.
   
 3. dotje1986

  dotje1986 Fanatiek lid

  25 apr 2007
  1.546
  9
  38
  Dat vind ik nu ook, maar die collega reageerde gewoon zo raar. Dat ik er de kriebels van kreeg en nu zo in onzekerheid zit. Maar ga het vandaag gewoon vertellen met de consequenties van dien.. En als ze nu ineens geen contract aan willen bieden.. Dan is het een slechte werkgever en dan is het ook maar goed dat ik dan weg ga (waar ik niet vanuit ga).

  En ik weet dat hij me een contract wil geven dat vroeg hij nog voor zijn vakantie.. Maar eerlijkheid duurt het langst.
   
 4. Lovelylonnes

  Lovelylonnes Fanatiek lid

  3 jul 2007
  2.208
  0
  0
  Nagelstyliste en incassomedewerker.
  Je bent pas verplicht om het te vertellen als je 6 maanden bent.
  Het is wel eerlijker tegenover je baas maar het hoeft dus niet...
   
 5. suus1983

  suus1983 VIP lid

  10 okt 2006
  21.910
  583
  113
  het is niet verplicht, maar ik zou het wel vertellen. Ik zou me persoonlijk gewoon erg lullig voelen om het niet te vertellen..
  en idd, als je ze dan niet meer willen, dan zijn ze je ook niet waard hoor! Maar waarschijnlijk valt het wel mee, dat je collega zo reageerde wil niet zeggen dat je baas er net zo over denkt!
   
 6. dotje1986

  dotje1986 Fanatiek lid

  25 apr 2007
  1.546
  9
  38
  Is ook wel zo.. En ik vind het nog steeds niet leuk hoe hij reageerde.. Terwijl hij thuis ook 2 hummels heeft rondlopen.. Dus wel moet begrijpen dat je op zo'n antwoord echt niet zit te wachten.. Je vind het al moeilijk om te vertellen en dan zo'n belachelijk antwoord.. Dat valt bij mij echt verkeerd..

  Nog geen felicitatie kon er vanaf.. Dan niet he.. Maar dan weet ik ook wat ik aan hem heb.. Niets dus
   
 7. dotje1986

  dotje1986 Fanatiek lid

  25 apr 2007
  1.546
  9
  38
  Sow ben ff flink over de zeik.. Krijg net te horen op mijn werk dat ze iemand anders voor mijn functie gaan zoeken omdat ze perse iemand willen hebben die 40 uur werkt.. En ze zijn gewoon tevreden over me.. Dat is nog het ergste.. Kan wel een contract van 3 maanden krijgen en evt. langer. Ligt er maar net aan hoe alles gaat lopen.. Maar vind het gewoon zo flauw.. Maar de baas wil me wel helpen met het vinden van een nieuwe baan.. toch 1 lichtpuntje..
   
 8. koppel

  koppel Niet meer actief

  Dat ze persee iemand willen voor 40 uur kan ik wel begrijpen. Maar toch een lastige situatie voor jou!
  Ik hoop dat je snel weer een baan vind, en anders heb je gewoon een hele rustige zwangerschap.
  Geniet er in iedergeval van!
   
 9. lizab

  lizab Fanatiek lid

  7 mei 2007
  3.467
  0
  0
  planner kraamzorg
  Drenthe
  Hmm. En een jaarcontract voor 40 uur tekenen en dan ouderschapsverlof opnemen 1 dag per week?

  Zoals je baas het speelt is ook niet helemaal fair.

  Werk zelf ook bij een uitzendorganisatie (wel de grootste van NL) en bij mij wordt helemaal nergens moeilijk over gedaan. (nu ga ik van 40 naar 32 uur pw. Met minder uren dan 32 zijn ze geloof ik wel minder blij, maar het kan evt. wel)
   
 10. Boukje34

  Boukje34 Bekend lid

  20 sep 2006
  654
  0
  0
  Fryslan
  Ik heb ook een jaarcontract, dat loopt tot eind november. Vandaag heb ik gemeld aan mijn baas dat ik zwanger ben, zodat ze daar rekening mee kunnen houden. Je kan het dom vinden, maar ik zoek liever een andere werkgever met een gerust geweten, dan dat ik een handtekening zet en vervolgens met een slechte verstandhouding bij dat bedrijf moet werken. Trouwens, als ze daar echt moeilijk over doen, dan moet je je afvragen of je er uberhaupt wel WILT werken.. Ik ben in ieder geval blij dat ik het heb verteld, wat de gevolgen ook zijn.. De economie trekt nu ook weer aan, dus echt bang ben ik niet.
   

Deel Deze Pagina