vliezen kunstmatig breken

Discussie in 'De bevalling' gestart door sunnybaby, 16 jul 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. Ik las dat (soms/vaak?) tijdens de bevalling de vk de vliezen zelf breekt. Waarom wordt er niet gewoon gewacht tot dat vanzelf gebeurt? En als het niet gebeurt is er toch ook niks aan de hand? En is dat iets dat vaak gebeurt of juist niet? Ben benieuwd naar jullie ervaringen.
   
 2. Het kan de ontsluiting wellicht bevorderen, ik weet de reden eigenlijk niet moet ik zeggen.
  Mijn vliezen hebben ze gebroken toen ik 4cm ontsluiting had.

  Heb dr eigenlijk niks van gemerkt
   
 3. Tjah, ik had volledige ontsluiting dus lijkt mij het beste voor het kindje dat dan de vliezen worden gebroken ;)
   
 4. Uh misschien doen ze het omdat de weeën niet voldoende doorzetten ofzow??? Ze zullen er vast een goede reden voor hebben...!!!

  Groetjes
   
 5. De vk vertrouwde het bij mij niet omdat ik 's ochtends wat groene afscheiding had verloren. En haar gevoel was correct want mn dochter had gepoept in het vruchtwater.
   
 6. aha, ik snap het. Bedankt voor de uitleg!
   
 7. Bij mij zijn ze gebroken toen ik al meer dan een half uur had geperst (met volledige ontsluiting dus). Ze braken niet uit zichzelf en het zou zo maar kunnen dat je dan een beetje uitgeput raakt, voordat je kind eruit is. Ze heeft er dus voor gekozen om mij toch een handje te helpen...
   
 8. bij mij hebben ze ook bij de 5 cm de vliezen gebroken, om alles wat te "versnellen "...
  wat meer in gang te brengen.
  waarom vraag je het anders niet aan je VK ?
   
 9. Omdat dit het bevallen verder op gang brengt en je ontsluiting bevordert.
   
 10. Het bevorderd je ontsluiting.
   
 11. Bij mij werden de vliezen gebroken, omdat ze zelf niet braken en omdat m'n ontsluiting bleef hangen. Na het breken van de vliezen zat ik in een uur tijd op volledige ontsluiting, dus inderdaad om je ontsluiting te bevorderen.
   
 12. idd om de ontsluiting oopgang te brengen. hebben ze bij mij ook gedaan want ik bleef ook maar hangen, na het brejken ging het allemaal heel snel.
   
 13. ik heb het inmiddels ook aan mijn vk gevraagd en die idd ook om te voorkomen dat de ontsluiting stagneert (als ze dat dus aan zien komen) e/o als ze willen weten of de baby in het vruchtwater heeft gepoept. Bedankt voor jullie reacties!
   
 14. hoe breken ze eigenlijk de vliezen? doet het zeer?
   
 15. Met een speciale naald, het lijkt op een breinaald met een puntje. Je voelt er helemaal niks van, ineens loopt het warme vruchtwater naar buiten, hele vreemde gewaarwording.
   
 16. Van het vliezen breken heb ik niets gevoeld. Ik vond het wel een vreemd gevoel om opeens een warme straal langs mijn benen te voelen lopen.
   
 17. Bij mijn beide bevallingen heeft de vk de vliezen gebroken.

  Bij Kyra kwam de vk en had ik 6cm ontsluiting en door het breken van de vliezen zo het goed doorzetten zei ze. Die bevalling duurde in totaal 3 uur en 48 minuten.

  Bij Dinja kwam de vk en had ik 5 cm ontsluiting. dus weer vliezen gebroken en die bevalling duurde in totaal 2 uur 42 minuten.
   
 18. oke, dat is mooi dat je er niks van voelt!
  Gaat morgen gebeuren bij me, word ingeleid
   
 19. Met 8 cm zijn ze bij mij gebroken. Pas vanaf toen had ik het idee dat ik echt aan het bevallen was, want toen pas werden mijn weeen pijnlijk. Even later zat ik al op 10 cm en mocht ik persen. Dus het breken van de vliezen heeft mijn bevalling echt bevorderd. Ik had ongeveer 4 uur daarvoor last gehad van lichte weeen
   
 20. Bij mij hebben ze de vliezen gebroken bij volledige ontsluiting. Direct erna zijn mijn persweeën begonnen.
  Ze braken niet vanzelf, vandaar dat ze een handje geholpen hebben! Het doet zeker geen pijn, geeft effe een "fris" gevoel, dat water :):)
   

Deel Deze Pagina