vruchtwater of afscheiding??

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door skatjuh87, 16 jun 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. #1 skatjuh87, 16 jun 2010
  Laatst bewerkt door een moderator: 16 jun 2010
  hey meiden, sinds een aantal dagen vloei ik heel erg.

  Afgelopen maandag liep ik gewoon en vervolgens was heel mijn broek zeiknat. Ik heb eraan geroken ( sorry ) maar het was geen urinegeur. Het was weeig. Ik heb de laatste tijd vaak inlegkruisjes in om mijn ondergoed een beetje schoon te houden maar vanavond had ik dit niet in. Net weer voelde ik het lopen en was mijn broek nat. Ik ging naar de wc en weer geen urinegeur. Het is behoorlijk dun maar ik heb dus geen idee wat dit is.

  Kan iemand me helpen of tips geven?

  Als dit morgen nog zo is ga ik vrijdag mijn vk wel opbellen maar voor nu graag tips.

  Liefs
   
 2. Het kan idd ook hele dunne afscheiding zijn, maar ik zou gewoon morgen even de verloskundige bellen. Waarom wachten tot vrijdag, mocht er echt iets zijn (niet dat ik dat denk hoor!!), dan kun je er maar beter snel bij zijn. Is er niks aan de hand, weet je dat ook weer en ben je gerustgesteld.

  Het schijnt dat als je flink op je hand blaast en dan vocht verliest, dat het vruchtwater kan zijn.

  Heb eigenlijk niet echt tips voor je, je kunt er niet zoveel tegen doen volgens mij!

  Liefs!
   
 3. de reden dat dit morgen niet kan is omdat ik een begrafenis heb. Ik weet dat afscheiding ook heel dun kan zijn maar dat is normaal gesproken wittig, dat van mij is echt doorzichtig.

  Ik heb net op mijn hand geblazen en voelde wel wat lopen maar dat kan ook urine zijn. Moet om de 5 min naar de wc zeg maar.

  Maar bedankt voor je reactie in ieder geval.

  Liefs
   
 4. niemand meer ???
   
 5. Ik heb bij zwangerschapsgym geleerd dat het verschil tussen urine en vruchtwater is dat je de urine kunt ophouden en het vruchtwater dus niet.

  Maar als ik jou was, zou ik toch echt morgenochtend heel vroeg die verloskundige bellen, want het lijkt mij heel erg op vruchtwater!
   
 6. en het verschil tussen afscheiding en vruchtwater dan?

  Ik kan morgen echt niet bellen. M`n neefje word begraven en moet daar bij zijn. Pff zit echt in de stress
   
 7. Ik had hier zelf niet een paar dagen mee rondgelopen hoor, morgenochtend toch meteen bellen. Het klinkt idd wel als vruchtwater, en je bent pas 24 weken zie ik...
  Het kan ook heel goed afscheiding zijn natuurlijk, maar de vlos kan dat het beste voor je checken.
   
 8. vruchtwater heeft een beetje een zoetige amandel achtige geur...
  als het alleen weeeig ruikt lijkt het mij eerder afscheiding.
  toch zou ik morgen even je vk bellen. (neem aan dat je niet van 's morgens vroeg tot laat die begravenis hebt?)
  mocht het echt niet kunnen heb je dan geen spoed nummer van je vk? die heb ik namelijk wel en mag ik ook altijd bellen als ik me ernstige zorgen maak!
  sterkte morgen!
   
 9. vruchtwater ruikt zoetig. als je het op je hand blazen nog is probeert en het dan opvangt?!
  en sowieso proberen wat op te vangen in een maandverbandje verloskundige kan testen wat het is.
  maar dan heeft ze het wel nodig.
  en dunne afscheiding is ook gewoon doorzichtig.

  ik zou eigenlijk misschien nu ff bellen!!! niet morgenochtend.
   
 10. de kans dat het afscheiding is, is natuurlijk erg groot. Maar het is echt superdun en niet zoals ik het ken. Ik heb wel een spoednummer maar wil niet zomaar bellen. Voel me dan zo stom eigenlijk.

  Maak mezelf alleen maar gek.

  Liefs
   
 11. ik heb wat in mijn ondergoed zitten dus vang het op. Ik kijk het nog even aan en dan ga maybe toch de vk maar bellen.
   
 12. je kan beter 1 keer te veel bellen dan te weinig.
  ik heb een keer iets gehad.. niet gebeld.. later verteld.. kreeg toch echt een standje dat ik had moeten bellen..
  t bleek niks te zijn.. maar hun bepalen dat liever dan dat jij voor doktertje gaat spelen.

  bel het spoed nr
   
 13. Gecondoleerd met je neefje, hij moet wel veel te jong zijn geweest om te overlijden...

  Je weet dat je dag en nacht kan bellen met de vlos? Anders bel je nu gewoon even. Zeg je dat je je toch erge zorgen aan het maken bent. Of morgenochtend om 8 uur ofzo, neem aan dat je dan nog wel even thuis bent.
   
 14. tja, maar áls het wél vruchtwater is... dan is het natuurlijk wél spoed.
  Ik zou zelf ook gokken op afscheiding.. maar ja, zoals gezegd, als het vruchtwater is, zal er denk ik wel sneller actie ondernomen moeten worden.
  Nu is het nog geen nacht... ik zou denk ik toch even bellen... of morgenochtend om half 8 ofzo... -gezien je situatie morgen, is dat nog een heel schappelijke tijd , ook al is het buiten kantoor uren...
  Eventueel zou je kunnen proberen wat op te vangen in een boterhamzakje.. Beetje gedoe, maar door die open in je ondergoed te leggen wil dit nog weleens lukken, dan kunnen ze dat gelijk testen. Maar ik denk dat ik eerst even zou proberen te bellen..
  Sterkte meid... voor nu en voor morgen..
   
 15. als je een spoednummer hebt bellen!!!
  misschien is het niets, maar je vergeeft het jezelf niet als het wel foute boel zou zijn!
  je hoeft je niet te verontschuldigen, maar als je je er prettiger bij voelt kun je altijd zeggen wat voor een dag je morgen hebt, dus dat je daarom niet meer kon wachten (nogmaals dat is niet eens nodig, want ze zijn er niet voor niets!)
   
 16. Tja voor mij zou dit heel simpel zijn: vruchtwater is van levensbelang voor je kindje. Punt. Bellen dus. Je vergeeft het jezelf toch nooit als het mis gaat en je hebt niet gebeld omdat je niet lastig wilde zijn en omdat het niet uitkwam?
   
 17. Als je het een maandag al had waarom heb je dan niet gelijk gebeld? Ik zou gewoon dat spoed nummer bellen hoor.
   
 18. hey meiden, Nou ik heb gebeld en binnen een paar minuten was ze er al. Ze vertrouwde het niet en moest uiteindelijk mee naar het zh. Daar hebben ze onder de microscoop gekeken en een echo gemaakt voor de hoeveelheid vruchtwater maar alles was goed. Wat het nou precies geweest is begrijpt ze eigenlijk nog niet maar het belangrijkste is dat alles goed is met onze kleine jongen.

  Ze heeft me ook op het hart gedrukt dat ik gewoon moet bellen als er iets is. Maandag had ik niet gebeld omdat ik de optie van vruchtwater helemaal niet bedacht had. Heb er toen echt geen moment bij stilgestaan dus vandaar.

  Liefs
   
 19. Vermoeiend avondje dan nog geweest voor je meid... fijn dat het uiteindelijk dus geen vruchtwater was, maar goed dat het even gecontroleerd is.
  En ook wel prettig dat het voor jezelf nu ook duidelijk is, dat je het spoed nummer voor dit soort dingen écht kan bellen.
  Ik vind het zelf ook moeilijk hoor. Je wil eigenlijk je vraag wel beantwoord zien, omdat je het gewoon écht niet weet... Maar ja, of het spoed is? Het is toch net een ander spoednummer dan 112 he...
  Sterkte vandaag, hopelijk heb je vanacht nog wat rust kunnen pakken.
   
 20. Ok gelukkig maar! Veel sterkte vandaag met de begrafenis van je neefje.
   

Deel Deze Pagina