ik vind de prijs eigenlijk helemaal niet zo raar. meestal zit er enorm veel tijd in. ik bestel het helaas nooit omdat wij geen fondant of marsepein luste maar ik denk dat die taarten die prijs wel waard zijn.
Als ik eerlijk mag zijn vind ik dit geen zotte/belachelijke prijs. Heb al enkele malen een specale taart laten maken die op dat moment dus uniek is. Ij hebben er graag het geld voor over. Daarnaast doe ik dit ook puur uit hobby. Maar jammer genoeg niet zo goed als sommigen hier. Dus ik weet dat er in stukken veel tijd kruipt. En zoals je wel weet,voor niets gaat de zon niet op!
Wij hebben voor de 1e verjaardag bij de bakker een slagroomstapeltaart besteld van 2 lagen die helemaal bekleed was met fondant en bumba figuurtjes. Het leek op een dure biscuittaart, maar stiekem was het een slagroomtaart, wat de mannen hier lekkerder vinden. Zag er prachtig uit, smaakte heerlijk en kostte 35 euro. Zo kan het dus ook, maar als je per se een biscuit taart wilt, zul je moeten betalen ja.
+1 En dat de een het er wel voor over heeft en de ander niet ... laat ze. Nee ik heb er ook niet zo veel geld voor over (en in mijn portomonee) maar het staat wel erg gaaf op een bijzondere verjaardag om dat te vieren met een mooie taart. Of die nu lekker is dat bepaald iedereen voor zichzelf. De een koopt ook een heel huis vol cadeau's en de ander houd het bij een paar cadeautjes voor sinterklaas. Iedereen is daar uniek in ... dus misschien niet zo oordelen dat het echt NOT DONE is ... laat mensen dat voor zichzelf beslissen!
Maar die worst kost geen 100. En dat bedoel ik te zeggen, dat ik zulke bedragen voor een taart niet over heb. Maar gelukkig jullie wel, anders hadden die taartenbakkers ook geen werk.
Ik maak zelf ook taarten, maar dan voor de familie. Vind het echt dikke onzin om 100 euro aan een taart uit te geven. En zou me ook echt dood schamen om die prijs te vragen voor een taart... En 1750 euro voor een 3D taart, wat een quatsch... Elke taart is 3D Voor familie die wat verder weg staat vraag ik alleen vergoeding van de ingrediënten wat op ongeveer 25 euro uitkomt. En dat vind ik zelfs al veel. En dat verhaal over datje niet onder de prijzen van je mede baksters mag gaan zitten, wat een dikke onzin is dat. Zo hou je die onzinprijzen lekker hoog...
nee dat snap ik dat die worst geen 100 euro kost, zou ook wel heel erg zijn gaat meer om het principe, van die worst begrijp je dus dat die duurder is geworden maar van een taart vind je het vreemd. Die begrijp ik dan niet. Maar inderdaad, iedereen moet het zelf weten, ik blijf mijn unieke taarten bestellen en voor 35 man is een taart tussen de 80 en 100 euro echt niet duur.
Ongetwijfeld dus als hobby en blijkbaar dus nog een hoop te leren want 3D technieken met dus cake snijden is dus heel wat anders als een enkele taart met een puzzelplaatje. Dit valt op geen enkel vlak te vergelijken. Maar jij hoeft er niet van te leven blijkbaar... Dat is jouw recht maar je gaat op een gegeven moment toch jezelf ook te kort doen... Of je taarten moeten echt afgrijselijk zijn maar dat kan ik niet beoordelen Enne even goed lezen die 1750 was dollar en dus ook niet in nl. Zo liggen de prijzen nu eenmaal in de USA.
Ook ik vind de prijzen niet zo raar. Als je iets echt bijzonders wilt dan moet je daarvoor betalen. Als je genoegen neemt met een slagroomtaart met geprinte foto of tekening dan kun je gewoon naar de Hema. Ik vind de Hema taart lekker hoor, maar qua prijs en kaliber is het gewoon massaproductie net als een supermarkttaart. Ga je naar de banketbakker dan zit je voor een standaardtaart al iets duurder, en laat je iets op bestelling maken dan zit je aan de top. Als ik dan vergelijk dan is een taart van de Hema ongeveer 1 euro pp Bij de banketbakker zit je al op 1,5 euro pp En dan klinkt het logisch dat je bij een specialist op mininimaal 2 euro pp zit. Als ik vervolgens hierboven lees dat je aan ingredienten 25 euro kwijt bent. En op een ander topics lees dat een schoonmaakster 12,50 euro per uur verdient, dan vind ik dit allemaal niet heel raar klinken.
Ja echt niet, een taart waar je een figuurtje op plakt is een puzzel taart, dit bijvoorbeeld http://lekkerenzoet.nl/images/taart/sint1.jpg Dit is een voorbeeld van een 3D taart http://myshop.s3-external-3.amazonaws.com/shop1812000.images.1.08.32%20cars.jpg Is dus absoluut niet het zelfde
Ik vind de prijs ook niet raar! 35 personen is toch zeker een 3 lagen taart, moet gemaakt worden, gestukt worden, bekleden worden, gevuld worden en dan ook nog versierd worden en dat keer 3 omdat je 3 lagen hebt. Ik heb laatst een stapel taart voor iemand gemaakt voor 12 personen voor 35 euro. Dan heb ik dus een dag werk en ik hou er uiteindelijk 10 euro over voor mezelf. Voordat iemand iets besteld geef ik wel aan dat die taarten belachelijk duur zijn, dat komt door dat de materiaal kosten zo hoog zijn. En met de fondant van de action kan ik echt niet werken.. Maar goed, no way dat ik 100 euro voor een verjaardagstaart had gegeven, ook geen 50! Maar dat is een persoonlijke keus. Vind deze taarten eigenlijk niet eens lekker, doe mij maar een simpele kwarktaart hihi. TS, als je het graag wilt zou ik een kleine taart (10 pers) nemen en een lekkere appeltaart erbij doen! dan heb je toch iets unieks en blijft het leuk.
Ik heb het niet over het duurder worden? Ik heb het erover dat er zulke belachelijke bedragen worden gevraagd voor een simpel stuk voedsel.
Sorry, moet hier even op reageren. Het is geen simpel stuk voedsel! Je kan het er voor over hebben of niet, maar als het goed wordt hier niet gesproken over een simpele taart. Anders wil ik mijn appeltaart ook wel voor 100 euro verkopen.
Het is geen belachelijke prijs. We hebben het over een unieke taart voor 35 personen. Niet over de hema taart Wat had jij dan voor zo'n taart willen uitgeven ? Dus zo'n handgemaakte taart met biscuit, zelf uitgekozen vulling, en unieke decoratie ?
Jawel, een taart blijft een taart. In mijn ogen een simpel stuk voedsel. Waar je voor betaald zijn de materialen en niet de taart. Je bezoek proeft gewoon een stuk taart, net als een taart van de Hema of van de bakker.
Een vers gebakken biscuit, met huisgemaakte vullingen zoals ganaches, bavaroises (niet van een mix maar met verse ingredienten), huisgemaakte jams of confitures (ik maak een compote met nog hele vruchten) van verse vruchten, slagroom zonder toevoegingen, huisgemaakte banketbakkersroom ....?? ehm ... ja ... zo'n taart smaakt 10 x beter dan 13 in het dozijn lopende band taart die langer houdbaar moet zijn ivm met transport e.d.
Ik zou sowieso nooit zo'n taart kopen want ze zijn niet te eten. Ik vind ze veel te zoet. Maar zou ik het toch doen, dan niet meer dan 40. Zo duur was onze duurste verjaardagstaart en dat is echt meer dan genoeg.
Dit geeft denk ik goed weer dat je nog nooit zo'n unieke taart van een prof hebt geproefd. Ik bak zelf als hobby dit soort taarten en krijg eigenlijk altijd te horen dan mensen nog nooit zo'n lekkere taart geproefd hebben... een bastognebotercreme met chocoladefudge-vulling (om maar even een voorbeeldje te noemen, maar alles is natuurlijk aan persoonlijke wensen aan te passen) lijkt me ook wel even andere koek dan een simpele slagroomtaart..maarja smaken verschillen natuurlijk.
Eens! En wat Strijkkraal ook zegt, zo'n mooie taart is een luxe artikel en net zoals een Mercedes een stuk fijner rijdt dan een Fiat Panda, is een goede marsepeinen taart een stuk lekkerder en mooier dan zo'n Hema taart. We hebben ook wel eens die laatste gehad voor erbij, maar was toch echt niet te "freten" vergeleken met de mooie taart. Je proeft echt wel dat er veel goedkopere ingrediënten zijn gebruikt. En ik vind Eur 100,- voor een taart voor 35 (!!!!) man ook niet duur, als je losse gebakjes haalt ben je meer kwijt dan Eur 2,50 pp.