Wanneer beginnen oefenen met drinken uit fles

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door Chantico, 29 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Chantico

  Chantico Niet meer actief

  Ik wil graag borstvoeding blijven geven, maar dat ze ook leert drinken uit een flesje (gekolfde melk) Wanneer kunnen we het best beginnen met oefenen met een drinken uit een flesje?

  Ik had gehoord dat ergens tussen 4 en 6 weken kindjes weer veel nieuwe dingen kunnen leren, bijvoorbeeld drinken uit een flesje. Maar ik weet dus niet meer precies welke leeftijd genoemd werd. Weet hier iemand dat?

  En hoe pak je dat aan: gewoon kolven en in een flesje aanbieden of eerst oefenen met een fopspeentje ofzo?

  Spannend hoor!
   
 2. anne82

  anne82 Bekend lid

  16 mrt 2008
  837
  0
  0
  he hoi,

  Ik ben geloof ik met 3 weken gaan oefenen met een flesje. Inderdaad kolven en dan geven. Ze wilde het eerst niet, maar toen ik haar in de borstvoedingshouding had gelegd, wilde het wel.
  Succes!
   
 3. theangels

  theangels Bekend lid

  20 jul 2008
  751
  0
  0
  lerares
  Alkmaar
  Hier ook het eerst flesje met drie weken. Hij vond het meteen prima zolang er maar melk uit kwam hehe. Verslikt zich wel vaak omdat de melk harder gaat dan uit de borst.
   
 4. mano82

  mano82 Fanatiek lid

  15 mei 2007
  1.554
  0
  0
  grafisch ontwerpster
  Hier ook bij 3-4 weken een eerste flesje gegeven, ging zonder aarzelen. Maar let er wel op dat je een speen hebt met 1 klein gaatje, de 0+ speen noemen ze dat. Ik ben begonnen met de Avent fles-speen maar soms moest L kokhalzen want de speen is gigantisch groot voor zo'n klein mondje :confused: Tommee Tippee heeft een tepelvorm dus is beter werd mij gezegd. Heb nu zelf een flesje bij de hema gekocht en bevalt goed.
   
 5. Salapio

  Salapio VIP lid

  15 jan 2007
  13.917
  0
  0
  Zuid-Holland
  Ik ben pas begonnen met 6 weken. En ik zou ook zeker niet te vroeg beginnen ivm risico op tepel/speenverwarring.

  Wel zou ik je man/vriend regelmatig een flesje afgekolfde melk laten geven. Wij zijn daar een beetje 'laks' in geweest en Mirre heeft een periode gehad dat ze moeilijk uit de fles dronk (nu nog steeds niet favoriet).

  Succes!
   
 6. Hanneke

  Hanneke VIP lid

  18 jun 2007
  14.616
  4
  38
  Onze roze wolk!
  Wij zijn pás met ruim 7 weken begonnen met 'oefenen' uit het flesje. Maar dat was omdat we bij moesten gaan voeden met kv/gekolfde bv. Anders had ik nog wat langer gewacht. Verder altijd het nr 1 speentje blijven gebruiken. Hier drinken ze nog altijd uit het nr 1 speentje (difrax s-speen) dit omdat ze anders 'lui' worden omdat het uit een flesje drinken veel gemakkelijker is als uit de borst drinken. Ga je een groter speentje gebruiken kunnen ze het gaan vertikken om aan de borst te drinken, omdat ze er dan weer moeite voor moeten doen. En idd zoals salapio zegt uitkijken me tepel/speen verwarring.
   
 7. Natas1

  Natas1 VIP lid

  4 aug 2007
  7.903
  0
  0
  Almere
  Hey Chantico,

  Ik heb net ongeveer dezelfde vraag aan de LK hier gesteld en het volgende antwoord gekregen : vanaf 4 weken (tussen 4 en 6 weken) kun je daarmee beginnen, als de BV verder goed verloopt.
  Kolven en dan aanbieden, soms kan beter een ander dat doen dat de mama, en om te oefenen 2 of 3x per week blijven doen.

  Ik heb het gister voor het eerst gedaan en nu zit mijn man haar een flesje te geven. Het gaat goed, met de Tommee Tippee ietsje beter dan met het Aventflesje.
   
 8. Sembo

  Sembo Actief lid

  28 dec 2007
  403
  0
  0
  Hoi, ik geloof dat het bij Sem pas met een week of 8 was en dat ging ook meteen goed.
   
 9. debie

  debie VIP lid

  5 jun 2007
  8.533
  0
  0
  Hier begonnen rond de 4 weken tot 2,5 maand, dacht dat ze het toen wel zou blijven doen. Paar weken niet een fles gegeven en ben toen echt week of 4 bezig geweest om haar uit een fles te laten drinken. Zal echt rond de 4-6 weken beginnen en dan ook standaart af en toe een fles blijven geven.
   
 10. Chantico

  Chantico Niet meer actief

  Bedankt voor de reacties!

  Ik heb vanochtend gekolfd en m'n vriend heeft dat vanmiddag gegeven. Ze dronk het flesje na wat druppelen in haar mondje zonder knoeien in één keer leeg. We waren zo trots! Daarna heeft ze ook weer uit de borst gedronken. We blijven dit maar oefenen 2 keer per week ofzo.

  Hoe merk je eigenlijk dat er tepel/speenverwarring is? Gewoon omdat ze niet meer uit de borst willen drinken?

  Ik weet alleen niet goed hoeveel ik haar moet aanbieden. Nu had ik toevallig ruim 80cc gekolfd en dat leek me wel een goede maaltijd, maar ze had vrij snel weer dorst. Gaf op zich niets, want de borst was gewoon available. Maar als ik er een keertje niet ben is het fijner om voldoende te kunnen geven. Wat is volgens jullie een mooie hoeveelheid gekolfde bv voor een kindje van 4 weken (of ietsje ouder, want dat wordt ze vanzelf ;) ) ?
   
 11. Nathalie1973

  Nathalie1973 VIP lid

  28 feb 2007
  5.732
  0
  0
  Flevoland
  Ik ben al gelijk begonnen met het flesje(2 dagen oud)
  Justin pakt zonder problemen de borst en de fles.
   
 12. Lara1978

  Lara1978 Bekend lid

  14 nov 2007
  614
  0
  0
  Wij kregen het advies om pas met 8 weken te gaan oefenen en toen pakte ze het flesje niet! Pas toen ze 14 weken was en begon te duimen toen snapte ze ineens wat de bedoeling was van het speentje! Ze zoog immers net zo op haar duimpje ;)

  Ik kan je adviseren om niet te lang te wachten en om het bij te houden! Als jij 4 weken borstvoeding hebt gegeven en dat gaat goed, dan zou ik OM DE DAG een flesje geven.

  De hoeveelheid per keer bereken je door het gewicht van de baby x 150 te doen. En dat getal deel je door het aantal voedingen (per dag). Je baby drinkt nml ongeveer 150 cc per kg lichaamsgewicht dus vandaar dit sommetje.
   

Deel Deze Pagina