Wanneer met een kussen slapen?

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Marieke1978, 27 jul 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Marieke1978

  Marieke1978 Actief lid

  16 sep 2008
  410
  0
  0
  Hoi hoi,

  Mijn zoontje van bijna 2 ligt nog in zn ledikantje. Hierin heeft hij geen kussen. Hij draagt een slaapzak , de Combisleeper, en heeft dus ook nog geen dekbed nodig.

  Maar als ie lekker beneden op de bank hangt/ligt, dan gaat ie altijd heerlijk met zn bollekke op het kussen liggen.

  Nu vroeg ik me af; wanneer ga je een kindje eigenlijk een kussen in bed doen?

  Groetjes Marieke
   
 2. MamaMarije

  MamaMarije Niet meer actief

  Onze zoon gebruikt zijn knuffel als kussen, zolang hij daarmee lekker slaapt laat ik het zo.
  Dat zou ik in jullie geval ook doen, zo lang hij er lekker mee slaapt, gewoon lekker laten liggen!
  En denk je dat ie het nodig heeft, kun je altijd een keer een peuterkussentje kopen en het hem geven. Dan zie je vanzelf of hij het gebruikt!
   
 3. Bri

  Bri Niet meer actief

  Zoon is 3, en wil heel soms een kussen in z'n bed.
  Maar meestal slaapt hij daar niet op. Hij is een echte buikslaper en dat is niet zo lekker met een kussen.
   
 4. Marieke1978

  Marieke1978 Actief lid

  16 sep 2008
  410
  0
  0
  Hoi hoi,

  Ja gewoon testen dacht ik ook al aan, alleen...mama is een beetje bang dat hij in zn slaap met zn gezichtje in het kussen gaat liggen?!?! Is dat een gekke gedachte of rond deze leeftijd nog een mogelijk heid denk je?

  Groetjes
   
 5. MamaMarije

  MamaMarije Niet meer actief

  Die kans is echt heel heel heel heel klein hoor, zeker als je een gezond kind hebt wat zich normaal ontwikkelt. Onze zoon gebruikt zijn knuffel al sinds hij 11 maanden is. Vond het toen in het begin ook eng, maar dat is meer 'mama-angst' dan dat het echt gegrond is ;)
   
 6. Marieke1978

  Marieke1978 Actief lid

  16 sep 2008
  410
  0
  0
  Jajaja, die mama-angst is de ergste die er is ;) Kan geen dikke spin tegenop!

  Ik ga het gewoon eens proberen! Dank je!

  Groetjes
   
 7. Bri

  Bri Niet meer actief

  Joh, zolang hij er zelf niet om vraagt is een kussen toch gewoon niet nodig? Dus als jij je er niet zo lekker bij voelt om hem er een te geven, doe je dat toch niet...
   
 8. Sharon20

  Sharon20 Fanatiek lid

  19 feb 2008
  3.363
  0
  0
  essen
  ik heb jamie een maand geleden een kussen gegeven... in ruil voor zijn tutje :)

  ik had een kussen gekocht en daar de hoes van zijn cars dekbed rond gedaan. en toen gezegt, als je je tutjes in het doosje stopt en wegtovert mag jij zoals de grote jongens met het kussen slapen. en ja hoor... gelukt :) nu denkt hij dat hij van Cars een kussen heeft gekregen en dat Cars zijn tutjes heeft :) sindsdien is hij "tutloos"! meestal ligt hij naast zijn kussen :) hij gaat er alleen opliggen op wat te doezelen maar als ik savonds of snachts ga kijken ligt hij er naast :)
   
 9. armande

  armande Fanatiek lid

  15 okt 2009
  2.229
  0
  0
  Mijn gehandicapte broer heeft een peuter/kinderkussen (om de reden dat hij ook zou kunnen stikken omdat hij zich niet kan omdraaien als dat zou moeten.) Volgens mij heet het zoiets als my first pillow en dit zou veilig moeten zijn!
   
 10. lin80

  lin80 Fanatiek lid

  7 apr 2008
  2.798
  0
  0
  Hier begon ik op een gegeven moment ook te merken dat mijn dochtertje het prettig vond om op een kussen te liggen. Maar zo'n groot kussen op bed vond ik toch een beetje eng omdat ze met hun hoofdje in de sloop kunnen komen. (ze was toen ongeveer 20 maanden oud.) Ik heb toen een kussen gekocht die ik ook op de bank heb liggen en daar een kussensloop met rits om heen gekocht in een leuk kleurtje. Op die manier hoefde ik niet bang te zijn dat ze met haar hoofd in de sloop kwam en de kussen zijn ook wat steviger dan een bedkussen.
  Ik begin nu te merken dat ze echt aan een goed kussen toe is en die zal ik deze week voor haar kopen en dan mag ze ook haar kussenhoezen gaan gebruiken die bij haar dekbed horen. Ze weet nu heel goed hoe ze op een kussen moet liggen en dat ze er niet in moet kruipen.;):D
   
 11. Cygnet2

  Cygnet2 Niet meer actief

  Mijn zoontje (bijna 3) heeft sinds een maandje een kussen omdat hij inderdaad altijd op zijn knuffels lag. Hij vindt het erg prettig.
   
 12. linda84

  linda84 Fanatiek lid

  3 sep 2006
  4.203
  2
  38
  Mijn dochtertje heeft sinds haar 2e een kussentje. Een kinderkus van ikea. Om nou te zeggen dat het een echt kussen is het is meer een heel kleine verhoging. Ook door het wassen is hij nu zo goed als plat.
   
 13. dreames

  dreames Fanatiek lid

  9 dec 2007
  4.795
  5
  38
  Demi slaapt nog steeds zonder kussen. Als ze soms bij ons ligt dan wil ze ook niet op een kussen liggen. Ze krijgt er pas eentje als ze er zelf om vraagt.
   
 14. lennylenn

  lennylenn Niet meer actief

  hij was net 1,5 toen kreeg hij zijn eigen kussen en dekbed. voorheen sliep hij altijd zonder want een dekentje/slaapzak vond hij verschrikkelijk..je kan je dus ook voorstellen dat ik na de wintermaanden een flinke rekening van eneco kreeg
   
 15. Wijffie75

  Wijffie75 VIP lid

  26 jun 2009
  5.330
  0
  36
  Midden v/h land
  Mijn dochter was ongeveer 3j4m toen ze om een kussen vroeg, maar toen ze m eenmaal had wilde ze m niet meer :) Nu slaapt ze sinds een maandje ofzo wel elke nacht met d'r kussen.
   

Deel Deze Pagina