Tuurlijk, maar dan kan je beter bij je tip zeggen dat ze daarvoor moet zoeken naar zoutloze passata. Bij de supermarkt liggen voornamelijk doorsnee passata en daar zit zout in.
En dan gewoon gehakt, groente en kruiden? En we houden bv ook van chicken tonight of wereldgerechten als kip tandoori. Iemand daar nog een makkelijk recept voor?
Ik noemde het eerder, duidelijk erbij gezet zonder zout en suiker (want heel vaak zit er ook suiker door). Ik heb geloof ik de AH bio passata. Maar soms ook gewoon een pakje tomatenblokjes
Dan zou ik op zoek gaan naar een ander merk... https://www.ah.nl/producten/product/wi101207/ah-biologisch-passata-di-pomodoro#ingredienten
Ze hebben ook met 0,3 gr zout. Dat is de minste hoeveelheid die ik tegen kwam. Maar misschien dat ze in de winkel wel wat in het schap hebben staan wat je niet op internet ziet. Maar dat lijkt me eigenlijk niet.
Persoonlijk krijgt mijn zoontje van ruim een jaar helemaal geen zout, en ook pakjes en zakjes doe ik zelf niet, ook niet als hij ouder is. Er zijn genoeg makkelijke en snelle manieren om zelf een pastasaus oid op tafel te zetten zonder pakjes en zakjes. Dat is geen kritiek op jou hoor, iedereen moet het zelf weten, maar om antwoord te geven op je vraag: ik denk toch echt dat pakjes en zakjes teveel zout bevat voor kindjes en zou het zelf dus niet aan mijn kindje geven. Als ik jou was zou ik zoiezo de eerste 3 jaar het niet geven.
Persoonlijk vind ik koken zonder zakjes veel makkelijker. Ik hoef er nooit meer aan te denken om genoeg pakjes in huis te hebben. Elke keer standaard eieren passata tomatenblokjes in blik verse tomaten roomboter bloem en knoflook en ik kan allerlei sauzen maken. Met roomboter en bloem in 10 minuten een cremige saus. Knoflook rozemarijn peper verse kaas en mosterd en hup zalige kaassaus voor bijvoorbeeld mac and cheese. Je moet vooral heel erg wennen aan de andere smaken want pakjes en zakjes zijn gewoon vooral zout. En weinig kruiden. Ik doe voor die kleine man alles met mate. Hij krijgt vers brood (dat bakt mijn moeder) zodat hij minder zout krijgt en hij bijvoorbeeld dus wel met de pot kan mee eten als we ergens eten waar niet apart gekookt kan worden. Suiker idem dito. Wat ik kan vermijden (sappen bijvoorbeeld) krijgt hij niet. Maar soms poffertjes met poedersuiker of een ijsje moet kunnen. Ik wil niet te moeilijk maar ook niet te makkelijk doen. Doe vooral wat jij fijn vind. Je kan eventueel de saus voor haar verdunnen, dan pak je een eetlepel saus en doe je er meer water door heen of iets
Nee, lijkt me ook niet! Dan hebben we of toch die met zout gehad of is het veranderd en heb ik het niet meer gecheckt. Ik neem nu sowieso meestal gewoon tomatenblokjes in zo'n kartonnen pakje, phew
Ik zou zeggen nooit, maar ik ben zo'n 'gezond koken freak' En ik snap ook wel dat dat voor veel mensen veel moeite is. Ik zou er de eerste 3 jaar mee wachten, maar weet je: het is jouw kind, volg je gevoel. Daar waar de een zijn baby lekker mee laat likken aan een ijsje, doet de ander dat pas met kleutertijd en weer een ander nooit. Helemaal goed doe je het toch nooit en zolang het met mate is en er in het andere eten geen zout zit, zou ik zeggen: doe wat goed voelt voor jou.
de pasta saus was maar een voorbeeld haha! Juist die saus maak ik vaak zelf hahaha! Ik bedoel meer de pakjes en zakjes zoals kip tandori en kip madras bijvoorbeeld
Ik eet dat dus niet meer. Zo ver gaat mijn culi-kennis niet haha. Maar ik mis het niet. Vind het echt makkelijker om zonder zakjes te kopen. Ik ben ook wel een luie kok. Beslis half vijf pas wat we om 6 uur gaan eten haha!
Tandoori en en allerlei soorten curry zijn echt heel makkelijk. Een beknopte beschrijving; 2 uien snipperen 3 teentjes knoflook Groenten naar wens Kipfilet Crème fraiche of magere kookroom Kruiden; paprikapoeder, curry poeder, peper, komijn Voldoende olie/boter opzetten de uien en knoflook zachtjes bakken. Van elke kruiden 1 eetlepel in je pannetje doen en als het te droog is evt een klein beetje water zodat je een soort pasta krijgt. Je kip gaar je in een apart pannetje net niet helemaal gaar en doe die dan in je pannetje met kruiden. Dit doe je ook met de groenten. Wanneer alles gaar is doe je de crème fraiche/kookroom erbij en klaar... Nu kun je evt een bordje vol scheppen voor je kindje en voor jullie kun je nu nog een extra eetlepel van elke kruiden doen, sambal en wat zout erbij.
Er zijn veel kruidenmixjes (euroma heet het merk geloof ik) te koop die puur dat zijn - een mix van kruiden, geen zout. Die gebruik ik vaak. En dan wederom zo'n zak voorgesneden groente erbij, hoppa!