Wanneer peuterbed??

Discussie in 'De babyuitzet' gestart door mirjam2112, 8 aug 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. mirjam2112

  mirjam2112 Niet meer actief

  Zoals je aan m'n banner kunt zien ben ik pas net zwanger van de tweede maar ik maak me nu al druk om alle praktische zaken.

  Als alles goed gaat is Demi 20 maanden als de baby wordt geboren, zou ze dan al in een kinderbed/peuterbed kunnen?

  Nu nog zeker niet, ze slaap zo druk bewegend daar zal ze zeker uitvallen.

  Wat denken jullie? Is een baby van 20 maanden al groot genoeg daarvoor?
   
 2. jewe

  jewe VIP lid

  16 feb 2009
  9.544
  0
  0
  verkoopster baby artikelen
  noord brabant
  Het is bij elk kindje een beetje verschillend wanneer ze er aan toe zijn. In princiepe staat voor een ledikantje een leeftijd van 2 tot 3 jaar. Sommige kindjes liggen er korter in en andere liggen er soms tot bijna 4 jaar in.

  Als je denkt dat je dochtertje er rond die tijd aan toe is, dan zou ik zeker een peuterbedje aanschaffen. Ik zou zeggen gewoon naar je moedergevoel luisteren.
   
 3. sonja

  sonja VIP lid

  5 mrt 2006
  5.270
  0
  0
  bejaardenzorg
  DenHelder
  kan opzich wel.
  kennisje van me haar zoon is 19 maanden en ligt sinds kort ook al in een gewoon bed, geen peuter bedje want ze kreeg te horen dat dat zonde van het geld was omdat ze daar er te kort in liggen.
  maar dat is ieder voor zich wat die wilt.


  mijn dochter ligt nog in haar ledikantje, ze ligt altijd zo raar in bed ben bang dat ze er anders tig keer uit donderd
   
 4. Vera

  Vera Fanatiek lid

  17 apr 2006
  2.604
  0
  0
  Die van ons is met 2 naar een gewoon bed overgegaan. Zonde geld om 2x een bed te kopen.
  Je hebt bedrekjes die je onder de matras kan vastzetten en waardoor ze niet uit bed kan vallen. Wellicht is dat een idee.
   
 5. daphne78

  daphne78 VIP lid

  10 mei 2006
  7.311
  0
  0
  Nijmegen
  Sam is net na haar 2e verjaardag naar een peuterbedje verhuisd. Ik vind de kosten van een Ikea bedje nog wel meevallen, en ze was nog zo klein.. ik vond een peuterbedje echt geschikter voor haar.
   
 6. Elmo

  Elmo Niet meer actief

  Wij hebben een meegroeibedje gekocht. Is eerst een peuterbedje en straks een iets groter bed, tot gewoon een volwaardig 1 pers. bed.
  Ruben gaat er nu na de vakantie in, dan is hij goed gewend voor de baby komt.
  Mocht het echt niet zo goed gaan dan heeft mijn zus nog een ledikantje staan, dus hij moet niks.
  Elmo
   
 7. sunnybaby

  sunnybaby Bekend lid

  19 jan 2009
  601
  0
  0
  Als je toevallig aan een wieg kan komen, kun je ook nr. 2 nog een paar maanden in de wieg leggen. Dan stel je het moment dat nr.1 naar een groot bed moet weer even uit. Heeft natuurlijk alleen zin als dat je niet meer kost dan een peuterbed, maar een wieg kan je soms nog wel van iemand lenen.
   
 8. linda84

  linda84 Fanatiek lid

  3 sep 2006
  4.202
  2
  38
  Ik zie mijn dochtertje nog niet in een peuterbedje slapen nu. Ze word nog vaak wakker en zou er dat iedere keer uit kunnen komen. Als de 2e geboren word is ze 2 jaar en 3 maanden en dan gaat de baby de eerste maanden in de wieg. Zodat zij nog in haar bedje kan blijven liggen.
   
 9. mirjam2112

  mirjam2112 Niet meer actief

  Ik ben dus ook bang dat ze eruit valt..

  Maar zo'n rekje voorbij het matras vind ik wel wat.

  En zo'n meegroeibed is dat van Ikea dan ??
  Want nu weer een peuterbed en dan een gewone vind ik inderdaad ook overdreven...
   
 10. deepfreeze

  deepfreeze VIP lid

  29 nov 2007
  11.742
  1
  38
  Mijn jochie is met 23 maand overgegaan naar een peuterbedje. Wel zelf gebouwd.. Het heeft een opstaande rand van zo'n 8 cm. Alleen aan 1 zijde een uitsparing van 50cm gelijk aan het matras. Dus daar kan hij eruit klimmen.

  Ik was ook bang dat mijn jochie eruit zou vallen, want in het ledikant vonden we hem ook op de gekste manieren terug. In het peuterbed valt dat ontzettend mee. Af en toe ligt hij wel achterstevoren/ondersteboven etc, maar hij valt er niet uit..
   
 11. dat is echt per kind verschillend. die van mijn is overgegaan naar een peuterbed toen ze 13 maanden was. ze klom voortaan uit de ledikantje en was er zelfs 1x goed hard uitgevallen. alicia liep toen ook al erg goed en kon als het nodig was zelf in en uit bed stappen. het ging vanaf 1 dag prima, is er nooit uitgevallen en sliep zelfs beter dan in der ledikant. het bedje heeft geen verhoogde rand en ligt er erg goed in
   
 12. debie

  debie VIP lid

  5 jun 2007
  8.533
  0
  0
  Mijn dochter ligt nu een maand in een groot bed, ze is er echter nog niet een keer uitgevallen terwijl ze door het hele bed heen draait. Ze heeft in het midden een opening van ongeveer een meter. Gaat echt super goed.

  Dit kids van mijn zusje liggen ook beide vanaf 14 maanden in een groot bed en ook nooit problemen gehad, ik zou het gewoon proberen dan zie je wel of het wel of niet gaat.
   
 13. Elmo

  Elmo Niet meer actief

  Goed om te lezen...denk dat deze mama het spannender vindt dan zoonlief ;)
   
 14. debie

  debie VIP lid

  5 jun 2007
  8.533
  0
  0
  :D elmo dat was hier ook het geval, Ilse vindt alles leuk en mama alles spannend.
   
 15. Lin71

  Lin71 Fanatiek lid

  19 apr 2007
  3.481
  0
  0
  prov.groningen.
  Onze meid is toen ze 2 jaar en 2 dagen was ( nu ruim een week geleden overgegaan naar een "groot" bed. Wij hebben een bed bij Ikea gekocht die 170 cm is en het matras geloof ik 60 cm. Vanaf dag 1 ligt ze hier in en komt er zelf niet uit.
  Prima te doen.
   
 16. Carla1980

  Carla1980 VIP lid

  16 jul 2006
  5.833
  0
  0
  Lerares basisonderwijs
  Noord-Brabant
  Kyra was 23 maanden toen ze in een 1 persoonsbed ging slapen, ze is er 1x uitgevallen en daarna nooit meer. Ze sliep er veel beter in dan in haar ledikantje! Peurebed vond ik een beetje onzinnig om te kopen, moet je straks weer een nieuw bed en weer opnieuw wennen
   
 17. pnirmal

  pnirmal Niet meer actief

  Voor mijn zoontje heb ik een kinderbed gekocht toen die net 2 was en waarom, hij bleef er maar uit klimmen dan is een gewoon bed op een gegeven moment toch veiliger je kunt er idd een rekje voor plaatsen wat je vast kan zetten, en anders in het begin een matras of wat voor leggen als ze vallen vallen ze toch zacht ;)

  groetjes
   
 18. Ik heb mijn dochtertje pas in een meegroeibedje laten slapen toen ze zelf uit haar ledikantje klom en dit was met ongeveer 2,5 jaar. Persoonlijk ben ik bang dat wanneer je kindjes te vroeg over doet ze het niet begrijpen dat ze ook in bed moeten blijven en er dan te pas en onpas uitkomen...
  Zoontje doe ik ook pas laat over, krijg nu een wieg te leen dus dat is wel fijn!
   

Deel Deze Pagina