Wascokrijtjes

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Chantico, 24 aug 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. Ik kan me van vroeger nog de frustratie herinneren van wascokrijtjes waar je keihard op moest duwen voor er een zweempje kleur van af kwam. Misschien had ik altijd goedkope krijtjes, of hoort dat nu eenmaal bij krijtjes, maar toch de vraag: zijn er tegenwoordig betere krijtjes te krijgen? Krijtjes van welk merk / welke winkel raden jullie aan?
   
 2. ik heb bruynzeel die zijn ook prima
   
 3. Wascokrijtjes blijven een beetje hard. Als je echt lekker wilt kunnen kleuren, zijn oliepastelkrijtjes veel fijner.
  Van het merk Panda zijn ze ook goed betaalbaar :)

  Beginnende kleintjes zou ik wel met wasco laten kleuren: oliepastel is echt vrij zacht en met een keihard krassend kleintje ook snel op dus :(
   
 4. Oliekrijt is inderdaad lekker zacht maar vlekt wel ontzettend. Niet zo geschikt voor kleintjes dus...
   
 5. op het kdv gebruiken ze krijtjes met bijenwas. Niet gevaarlijk als het in de mond komt en ze tekenen erg fijn!

  Hier thuis gewoon van klein duimpje (bruynzeel)
   
 6. Vanaf hoe oud kan je ze eigenlijk laten kleuren met krijtjes??? Ben bang dat als ik ze nu geef, echt alles onder komt te zitten hahaha
   
 7. onze dochter kreeg ze toen ze 1 werd en dag erna meteen gebruikt. Ging super! Maar toen had ze op kdv ook al paar keer gekleurd ermee
   
 8. Gewoon ermee beginnen en samen met je kleine lekker krasjes zetten. Hebben ze vrij snel door en vinden het mega interesant.
  Alleen gaat het ook de mond in en zit het aan de vingers dus ik zou wel een krijtje nemen die niet slecht is voor de gezondheid (en makkelijk uitwasbaar)
  Ik heb ook krijtjes van bruynzeel. En mevrouwtje begint hier al n beetje door te krijgen wat je ermee doet (buiten blauwe lippestift krijgen omdat je er uiteraard ook mee de mond in kan)
  Zou het wel doen als eventuele tieners niet kunnen "helpen" ...zucht :p
  (mijn 2 oudere zoons willen Wendy te graag helpen en pakken steeds het krijtje af om het beter in dr handje te doen zodat ze beter kan "kleuren" lief bedoeld maar wekt GROTE frustratie bij zuslief en mij op ;) )
   
 9. ik ben ook wel benieuwd.. ik heb m'n dochter vandaag voor het eerst met kleurpotloodjes (die ik ooit ergens gekregen had) laten kleuren. Na 2 minuten had ze het een beetje door... en weer 2 minuten verder kon ik niet meer voorkomen dat ze ze ophad. Trok ik het ene potloodje uit haar mond, ging gelijk de andere er in ;) .
  Dus ik moet ook maar op zoek gaan naar iets wat geen kwaad kan bij opeten...
   
 10. Ik heb krijtjes van Nijntje, volgens mij is dat ook van bruynzeel, kleuren best wel fijn... Gelukkig stopt mijn dochter nooit echt zo maar spullen in haar mond, dus dat probleem heb ik niet...
   
 11. Thanx voor de reacties!

  Stockmar ziet er mooi uit, maar wel duur en vast niet te krijgen in de ‘gewone’ winkels. Die oliepastelkrijtjes van Panda probeer ik te onthouden voor over een jaar (of twee)

  Krijtjes van bijenwas, waar koop je die?

  Ik ga denk ik nu maar voor de Klein Duimpje wasco’s van Bruynzeel. Zijn die een beetje veilig wat opeten betreft? En krijg je de vlekken daarvan nog uit de kleren? Of verschilt dat per kleur? Ik ben echt nog helemaal nieuw op het vlak van knutselen-met-kinderen. Heb er wel zin in om me daar in te gaan bekwamen!
   
 12. Ik doe haar wel een verfschortje voor als ik dr laat krijten met wasco
   
 13. Op de verpakking van mijn bruynzweel krijtjes staat: Kleuren zijn mengbaar met water en dus makkelijk uitwasbaar uit de meeste textiel soorten (Vandaar dus ook de blauwe lippenstift) En er staat op dat ze gluten vrij zijn. Dus heb ik maar aangenomen dat ze er wel op zouden zetten als er gevaarlijke stoffen in zouden zitten voor kleine kinderen.
  Het zijn trouwens idd de kleindumpjes (eigenlijk voor kinderen vanaf 2 jaar maar ik laat haar er nooit alleen mee rommelen uiteraard)
   
 14. Ik hoorde laatst dat Wasco giftig is....(tis maar een tip)
   
 15. @chanti Silver vindt krijten erg leuk (een aantal strepen dan) ze stopt ze soms in der mond maar zit er naast en haal ze er dus weer uit. ik heb die van de hema en die klein duimpjes

  @knor oke nog niks van gehoord qua me werk (kdv)
   
 16. Die Kleinduimpjes zijn inderdaad prima! En van die dikke potloodjes, ik geloof dat de Hema die verkoopt. Die kunnen ze ook makkelijk vasthouden met die kleine knuistjes.
  Mijn kleine meis vindt het prachtig om daarmee streepjes te maken op een groot vel papier. Ze snapt ook al heel goed dat de tafel NIET is om op te tekenen en het papier WEL :)
   
 17. Haha, inderdaad een goede tip (tussen de regels door): hoe groter het papier, hoe minder kans op geklieder ernaast :)
  (Alhoewel onderzoeken hoe het verschilt om op en naast het papier te tekenen natuurlijk interessant is, zeker omdat de reactie van mama nogal verschilt...)
   

Deel Deze Pagina