Alvast wat voorwerk, wat hebben jullie gekozen of gaan jullie kiezen als geboorte traktatie? Bij onze zoon had ik de koekjes van geboortekoekjes.nl (bevielen perfect, dus denk dat die het weer worden, maar ben even benieuwd) En voor bezoek had ik zakjes gemaakt met spekjes en doopsuiker en een tekst "hoera J is geboren!) Dus. Wat hadden jullie? Ik zag ook donuts, en bepaalde koekjes, maar de koekjes was net failliet gegaan, jammer want vond ze erg leuk!
Voor traktatie op de opvang heb ik zakjes gemaakt met rozijntjes en armbandjes van Hema. Voor de visite heb ik chocolade flikken met blauw witte muisjes erop gekocht. Geen geknoei! Bij onze dochter hadden we roze petit fourtjes van de Hema, ook ideaal!
De laatste keer heb ik chocoladeflikken met blauwe korrels gemaakt. Deze keer vind ik beschuit met roze muisjes prima. Mocht ik puf hebben maak ik wat roze cupcakes.
Toen de tweede werd geboren had ik lange vingers gedoopt in gesmolten chocola en daarna in muisjes. Ik vond wel dat ze snel ‘oud’ werden dus niet te lang van te voren maken! Bij de derde had ik worstenbroodjes gemaakt in de vorm van babys. Handig van te voren te maken, even afbakken en invriezen. Als je ze nodig hebt gewoon bevroren even in een warme oven en ze zijn weer als nieuw!
Ons zoontje gaat trakteren op koekjes van geboortekoekjes. En deze trakteer ik ook op mijn werk. Heb heel stom te weinig koekjes besteld dus voor de psz wil ik mn zoontje een roze en blauw spekje en een badeendje laten trakteren.
Voor de visite doen wij weer taart, dit maal met een roze bovenkant. We vriezen die per stuk in. Ditmaal worteltaart en chocoladetaart. Voor de crèche weet ik het nog niet
Beide keren "gewoon" beschuit met muisjes....! En toen de jongste geboren was mocht de oudste op de psz trakteren op nijntje koekjes waarbij het truitje van nijntje was ingesmeerd met boter en daarop muisjes.
Voor de visite cake met slagroom en muisjes. Op het kdv lange vingers gedoopt in chocolade en dan muisjes erop.
Voor de visite hadden we gewoon beschuit met muisjes. Als traktatie op school had ik scholiertjes met muisjes gemaakt. Heel even in de oven zodat de chocolade smelt en dan muisjes erop strooien. Wel weer laten stollen natuurlijk Bij mijn middelste heb ik kleine zoenen gehaald en de bovenkant eraf gesneden.
Klopt dus je moet voldoende ruimte houden. Het is een mini knakworstje met een strook bladerdeeg er omheen gewikkeld. En bij het ‘hoofdje’ houd je dan wat bladerdeeg aan de kant. Ik heb met een beetje chocopasta de oogjes er op getekend.
Thanks! Ga ik in mijn verlof ook proberen. En je bakt ze eerst af en vriest ze dan in? En dan een half plakje bladerdeeg per worstje ofzo?
Ik had dus van die mini knakworstjes en dan deed ik 1/3 reep bladerdeeg. Inderdaad even afbakken tot ze mooi bruin zijn (volgens mij deed ik 200graden en dan 15-20 min). Daarna laten afkoelen en invriezen. Op het kdv hebben ze vervolgens alle broodjes nog een paar minuten op 200gr afgebakken.
Diepvries soesjes gedoopt in glazuur en besprenkeld met muisjes, en daarna weer on de diepvries mikken! Paar uurtjes van te voren eruit halen en ze zijn perfect De oudste heeft ze in de kraamweek zitten 'maken' maar je kunt het ook prima zelf in je verlof alvast maken! Hij heeft ze uitgedeeld op de opvang en ik had schaaltjes staan op ons kraamfeest
Wij hadden bij onze eerste thuis gewoon beschuit met muisjes en voor de kleine kindjes hadden we slagroomsoesjes besmeerd met een beetje chocopasta en die gedoopt in de muisjes.
Ohhh die scholiertjes zijn leuk! Hoelang deed je ze in de oven en op welke stand zodat de chocolade een beetje zacht wordt?