Wat mag mijn kindje allemaal eten?

Discussie in 'Voeding' gestart door Miracle1, 10 apr 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Miracle1

  Miracle1 Bekend lid

  29 apr 2012
  685
  0
  16
  Overijssel
  Ik kreeg bij het CB te horen dat mijn kindje nu groente, aardappels en brood mag krijgen, de eerste 2 als vervanging voor het middagflesje.
  Hij is nu 6 maanden oud en krijgt al 's morgens een half tot heel potje fruithapje uit een 4+ potje en 's middags een half tot heel potje groentehap uit een 4+ potje. Daarnaast krijgt hij 4 x 180+6 flesjes. Het fruithapje eet hij erg graag op, heerlijk vindt hij dit, ik wil binnenkort ook beginnen met banaan, peer ed om het zo los uit de vuist te geven.
  Nu eet hij het groentehapje niet graag op tenzij er door de wortel/bruine bonen appel zit. Gisteren heb ik een 6+ potje broccoli biologisch geprobeert als vervanging voor het middagflesje, hij heeft daarvoor geen groentehapje gehad. Het ging niet lekker, de eerste hapjes gingen wel, daarna was het de kaakjes op elkaar klemmen en huilen. Ik heb toen 100 ml fv gegeven en weer geprobeert met een hapje, ook dit ging weer op dezelfde manier. Toen maar besloten om weer 100 ml fv te geven en het was toen goed voor hem.
  Zelf heb ik het potje geproefd en ik kan me voorstellen dat mijn zoontje het niet wil eten.
  Maar nu, wat kan ik aan hem geven ipv het potje? Wat mag een baby van 6 maanden qua groente, aardappels en rijst krijgen? En wanneer begonnen jullie met het geven van brood en op welk tijdstip? De dagindeling is nu: Tussen 7:00-8:00 eerste flesje, om 10:00 een fruithapje, om 12:00 de tweede fles om +- 1500 uur de groentehapje (afhankelijk van het slaapje), om 1600 uur de fles en als laatste rond 20:00 uur de laatste fles.
   
 2. Linda1984

  Linda1984 Niet meer actief

  Waarom niet vers maken? Desnoods maak je 1 keer per week wat porties en vries je dat in...

  Misschien is het boek opperdepop van de ah wat voor je? Staan veel idee├źn in, per leeftijdsfase.

  Ik zou het rustig opbouwen, niet teveel en niet teveel variatie gelijk. Simpel beginnen met pure smaken; nieuwe smaken drie dagen en dan weer wat anders. Gaat dat allemaal goed dan kun je gaan combineren. Qua hoeveelheden maakt nog niet zoveel uit. Hier eten ze nog steeds niet veel. Fruit gaat momenteel helemaal slecht, omdat ze dat zelf willen doen en dat lukt niet haha.

  Hier moesten ze die potjes niet: veel te dun.

  Brood ben ik anderhalve week geleden mee begonnen, toen de fruit en groentehap goed ging. Ik geef om 12 uur een fles en dan om 1 uur een halve boterham. Als dat straks soepel loopt geef ik eerst een boterham en bouw ik het flesje af. Ik heb er geen haast mee, wil ze eerst leren ook een beetje uit een tuitbeker te drinken voor ik er een fles afhaal.
   
 3. justme66

  justme66 Fanatiek lid

  22 aug 2010
  4.224
  0
  0
  en nog geen flesje vervangen hoor, het is bijvoeding...... pas als de kleine zelf flessen niet meer leeg drinkt kun je wat afbouwen.
   
 4. dirksmama

  dirksmama VIP lid

  29 aug 2007
  22.143
  0
  36
  mens
  Meestal in de wolken
 5. Miracle1

  Miracle1 Bekend lid

  29 apr 2012
  685
  0
  16
  Overijssel
  @ Linda1984; ik wil alles ook vers maken maar ik weet niet welke groenten mijn kindje mag hebben. Vandaar dat ik deze topic heb geopent.

  @justme66; ze zeiden bij de cb dat het flesje meteen vervangen moest worden voor een warme maaltijd, ik vond dit al een grote verandering vandaar dat ik eerst 50/50 wou doen. Maar dit kan ik dus beter opbouwen merk ik.

  @Dirksmaama; ik ga er zo gelijk op kijken.
   
 6. Linda1984

  Linda1984 Niet meer actief

  Begin met zachte smaken: wortel, bloemkool, broccoli, courgette, aardappel. Wees voorzichtig met nitraatrijke groente ( vb spinazie) en moeilijk te verteren groente (vb ui en paprika).

  Cb hoor je nog wel eens van dat ze snelsnel willen. De fles mag eraf; dit hoeft niet. Kijk gewoon naar je kindje hij zal het zelf wel aangeven.

  Die site staan inderdaag nuttige dingen op. Ik keek ook vaak op de site van het voedingscentrum.

  Succes!
   
 7. bloempje28

  bloempje28 Actief lid

  17 aug 2010
  413
  0
  0
  NULL
  NULL
  Hier eentje die potjes niet lekker vind, ze is nu ruim 7 maanden en krijgt hetzelfde als wat wij eten. Vind het met nog 2 andere kleintjes in huis te druk om apart te koken, enige waar ik rekening mee hou is het zout en dat het niet te pittig is. Brood krijgt ze vanaf 6.5mnd, met een beetje boter in stukjes en de korst om op te sabbelen. Drinken krijgt ze bij de maaltijden een beetje water of diksap appel, maar van beide moet ze niet veel hebben. Flessen heb ik nog niet geminderd, ze drinkt er 4 en af en toe wil ze 's nachts een 5de fles, maar hier zegt het cb ze pakt wat ze nodig heeft, en zodra ze het niet meer allemaal hoeft laat ze vanzelf een fles staan.
   
 8. Miracle1

  Miracle1 Bekend lid

  29 apr 2012
  685
  0
  16
  Overijssel
  Dank je Linda1984! Heb ik veel aan.

  Bedankt voor je reactie bloempje28.
   
 9. Miracle1

  Miracle1 Bekend lid

  29 apr 2012
  685
  0
  16
  Overijssel
  Ik heb beide links bekeken en heb er erg veel aan. Heb nu een document gemaakt met alle tips en mogelijkheden.
  Bedankt allemaal voor de reacties!
   
 10. Nova81

  Nova81 VIP lid

  18 nov 2009
  5.878
  0
  0
  Hier ook het boek opperdepop van Albert Heijn, echt een aanrader...
  Staat per leeftijdscategorie in wat je voor je kindje kan maken.
  Wij koken er nog ooit gerechten uit!

  Ip kun je je kindje veel geven, zolang je maar geen zout toevoegt en/of het te pittig maakt natuurlijk...

  Hier waren favoriet: courgette, pompoen, aardappel, zoete aardappel, boontjes, worteltjes, broccoli, bloemkool etc
   
 11. Suusjeuh

  Suusjeuh VIP lid

  4 jul 2010
  13.213
  1
  38
  Verpleegkundige/gastouder
  Mijn zoontje is nu 8,5 maand en kan nu pas langzaam aan soms 3 flessen krijgen. Hij eet nu overdag 2x brood, 1,5-2 stuks fruit, een soepstengel en een bordje avondeten. Daarvoor had hij echt nog 4 flessen nodig hoor! Dus haast je niet met afbouwen.

  Wat betreft eten; ik zou zowizo zelf gaan koken. Het is echt maar een maand of 2-3 dat je babyprut hoeft te maken want al super snel eten ze met je mee als je dat wilt.

  Wat mag je kindje: Dat staat in dit schema wat ook bij flesvoeding werkt. Borstvoeding.com: kenniscentrum voor borstvoeding - Schema - Voedselintroductieschema vanaf zes maanden
  Ik ben zelf een groot voorstander van rapley, je kindje zelf het eten in handen geven en zelf laten eten. Mn dochter kon dat super. Maar mn zoon? Die wou eten, en het ging hem niet snel genoeg, hij was er echt geen talent in. Dus heb ik bij hem heel vreemd, toch gepureerd aan het begin. Hij was gek op pompoen, wortel, doperwt en courgette. Courgette at hij vanaf het begin al wel uit het knuistje.

  Als je op den duur tomaat toe kan gaan voegen kan je echt pastasausjes maken. En brocoli en sperziebonen zijn ook lekker natuurlijk!

  Nu is hij 8,5 maand en eet al het meeste met ons mee. Aardappels groenten zowizo. Pasta ook, al dan niet aangepast ( we koken zoutloos en zonder zakjes en pakjes dus da's makkelijk, hij kan zo mee eten! ) Rijst gerechten eet hij ook mee hoewel ik met prei/kool nog wel oppas dus vaak andere groenten erbij. Gisteren heeft hij ook rode kool meegegeten, ik was bang voor buikkrampjes maar het ging goed. Groenten en kipcurry heeft hij ook al meegegeten, wat minder kruidig als normaal, maar toen heeft hij toch wel kramp gehad jammergenoeg. Volgende keer denk ik maar 50% gewone groenten en 50% curry doen. Inmiddels prakken we trouwens, het echt glad pureren kan je best zo snel mogelijk afwennen.
   
 12. Miracle1

  Miracle1 Bekend lid

  29 apr 2012
  685
  0
  16
  Overijssel
  Bedankt voor de reacties, hier heb ik veel aan.
   

Deel Deze Pagina