Wat trek je aan....?

Discussie in 'De bevalling' gestart door Missy88, 18 jan 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. Misschien een rare vraag maar het schoot mij ineens te binnen. En dan heb ik het misschien meer over een thuisbevalling maar wat trek je aan? Of wat heb je aan gehad tijdens je bevalling(thuis)?
  Heb je hier speciaal aangedacht of was het gewoon iets willekeurigs?
  Moet je ergens rekening mee houden? :->
   
 2. Nou ik had er geen rekening mee gehouden hoor. Ik had gewoon een haltertopje aan, geen bh.
  Ik ben wel in december bevallen (2010) was toen dus wel koud dus op een gegeven moment wel wat handdoeken om me heen gehad maar die smeet ik er weer vanaf als er een wee kwam. Ik zou gewoon iets makkelijks aan trekken/
   
 3. Ik vroeg me dat ook al af. Op de lijst van de kraamzorg staat een ruim zittend tshirt, maar daar hou ik echt niet van. Mijn man zei gelijk, dat is echt niets voor jou.
  Toch nog maar eens in de kast kijken voor wat comfortabels. :D
   
 4. Ruim zittend vind ik ook helemaal niks...
  Maar wat zou handiger zijn, iets langs of korts? haha
   
 5. Ik had me ook helemaal druk gemaakt hierover van te voren, maar toen de tijd daar was helemaal niet bij stil kunnen staan... Ik had geen kleren aan toen we besloten naar het ziekenhuis te gaan, en de verloskundige heeft snel wat uit de kast getrokken voor me. Ik ben ook niet van de ruime shirts, had gewoon een haltertopje aan zoals ik altijd draag onder mijn kleren. Geen BH eronder. Toen ze eruit kwam hebben we hem snel omhoog getrokken zodat ze op mijn blote buik kon liggen! Shirtje daarna in de was, en is nu weer als nieuw. Ging prima! en zat dus ook voor mij comfortabel.
   
 6. Ik heb twee zwarte shirts gekocht. Mocht het een bloederige bende worden dan zou je dat niet zo op de foto's zien was mijn beredenatie :D
   
 7. Ik had 2x gewoon een normaal strak t-shirt aan zonder BH.

  Ik was bij een vriendin en die was haar tas aan het inpakken voor haar ziekenhuisbevalling. Staat ze voor me met 2 broeken vraagt ze
  "welke is het best om in te bevallen denk je?" :)
   
 8. Ik had wel speciaal twee bigshirts gekocht. In elk geval een om in te slapen want thuis slaap ik altijd alleen in m'n ondergoed... vond ik in het ziekenhuis wat minder geslaagd ;)
  Uiteindelijk bevallen in een beha en topje, gewoon de kleren die ik die hele dag aan had dus. Op het moment dat ik naar het ziekenhuis ging en toen ik er eenmaal lag heb ik er niet eens over nagedacht dat ik nog shirts in de tas had zitten.
   
 9. Ik had een zwart tuniekshirt aan met korte mouwen, gewoon wat ik normaal ook op een spijkerbroek zou dragen maar wel een dun stofje want man wat krijg je het warm van bevallen!! Na de bevalling een bigshirt..ook zwart..De eerste x helemaal niet mee bezig geweest en had het tshirt van mijn vriend aan..maar vond het er toch niet zo florisant opstaan op de foto :) ben toch een beetje ijdel..
   
 10. Ik heb bij alle bevallingen (de derde komt er aan) een bigshirt gekocht. Als je dan in het zh naar de wc moet loop je niet zo bloot en na de bevalling gewoon weggegooid, ps ze kosten deze week bij de kruidvat 1,75 :D
   
 11. Ik had speciaal een nachthemd gekocht om er toch een beetje leuk bij te liggen :) maar puntje bij paaltje ben ik nadat ik in de douche weeen heb weg zitten puffen, in mijn blootje bevallen en nog een uur zo gelegen.. thuis daarna wel dat hemd aangehad..
   
 12. Ik heb ook speciaal een leuk nachthemd gekocht om er nog enigszins mooi bij te liggen ;) Niet heel erg glamour hoor, maar gewoon eentje die goed om mn buik paste en waar een leuk plaatje op stond. Ik vond het vooral belangrijk dat ie over mn billen kwam, moest er niet aan denken om in mn blote kont rond te moeten hobbelen. Beviel prima! :D Hij ziet er nog steeds okee uit trouwens, dus binnenkort trek ik m gewoon weer aan!
   
 13. Fijn al die reacties :D denk ook dat je er op dat moment totaal niet mee bezig bent maar van te voren maak je je toch overal druk om haha
   
 14. Ik had bij de Hema een lang nachthemd met van die spaghettibandjes gekocht. Ik was echt blij dat ik iets langs aan had, want ik kon de weeën het beste opvangen op mijn handen en knieën op bed, waarbij ik heel charmant met mijn kont richting deur zat ;-). Je snapt denk ik mijn blijdschap om mijn lange nachthemd ;).
   
 15. Ik was van plan kleren klaar te leggen voor de bevalling. Had ik ook speciaal gekocht: Ruime joggingbroek, ruim t-shirt, dikke sokken en een sportvest.
  Maar aangezien onze dochter besloot met 37 weken en 4 dagen al te komen, lag dat dus niet klaar :)
  Ben uiteindelijk bevallen in het favoriete festival t-shirt van mijn vriend :D
  Ik was redelijk naakt toen het thuis begon en toen we naar het ziekenhuis moesten was dit het eerste t-shirt wat ik zag liggen en dus heb aangetrokken.
  Achteraf vindt mijn vriend het wel heel speciaal dat ik juist dat shirt aan had met de bevalling en hij heeft het ook ergens goed opgeborgen, hoorde hem laatst zelfs iets zeggen over inlijsten :D
   
 16. Ik denk dat ik binnenkort ook maar eens zo'n lang nachthemd ga scoren, goed idee :).
   
 17. Heb zowel een ruim (zwart) nachtkleed als topjes in m'n koffer gestoken, maar hoop nog steeds dat het een badbevalling kan worden. In dat geval: niets :D
   
 18. Ik had een joggingbroek aan en een hempje (het was 30 graden). Je moet er rekening mee houden dat het lekker zit (je voelt je niet top, dus een huispak ofzo is lekker) en dat het vies mag worden. Ik zou dus niet iets nieuws er voor kopen, maar gewoon lekker een oude trainingsbroek of pyjamabroek aantrekken. Voor naar het ZH eventueel heb ik ook een joggingbroek klaarliggen, eentje waar ik me ook die paar stappen naar de auto nog wel in durf te vertonen ;)

  Qua kleding kregen wij trouwens toen in het ZH het advies om een groot bigshirt aan te doen of een hele wijde nachtjapon. Dat was gemakkelijk met infuus/ruggenprik e.d. dan konden kleren gemakkelijk uit of konden ze je infuus gewoon onderdoor laten lopen. Ik had dit niet, maar ik had alleen maar een hempje aan en dat ging ook wel.
   
 19. ik vind dit wel een grappig onderwerp! Bij de eerste had ik ook echt zoiets van "wat trek ik toch aan"... Ik had uiteindelijk een zwart shirtje uitgezocht met korte mouwen, ik had hier dus heel bewust over nagedacht, ik dacht als de baby nu op mijn buik wordt gelegd en hij/zij zit nog een beetje onder het bloed en je hebt een wit shirt aan dan ziet dat er meteen zo vies uit op de foto's, ha ha ha! De bedoeling was dat ik thuis zou bevallen.

  Het grappige is dus dat ik uiteindelijk in een blauw ziekenhuishemd ben bevallen omdat ik een ruggenprik heb gehad! Op dat moment maakt het dus echt niet uit wat je aan hebt!

  Succes in ieder geval!
   
 20. Whahahaha!!!
   

Deel Deze Pagina