welk merk zuigelingenvoeding, letten jullie op prijs?

Discussie in 'Flesvoeding' gestart door BabeBabe, 7 jan 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. BabeBabe

  BabeBabe VIP lid

  14 jul 2009
  13.173
  0
  0
  Logistiek
  Fryslan
  Goedemorgen Dames,

  Ik ga dus gelijk beginnen met FV, en dit topic is dus ook niet bedoeld voor vragen waarom ik niet met BV begin ofzo, ben al genoeg opgejaagd door de BV dames :D

  Ik wil alleen graag info over de verschillende merken zuigelingenvoeding, de merken, prijzen en waarom jullie welke gebruiken? Ik weet dat Nutrilon en Friso de bekendste zijn, en ik las op de pakken dat daar DHA ofzo inzit en dat is erg belangrijk?
  Maar zie ook overal Bambix in de schappen staan, maar daar staat niet zo'n melding op over DHA... is die dus minder goed? En ik hoor ook wel dames over "eigen merk" van winkels...

  Wat is jullie ervaring hierin? het gaat mij dus echt om de voeding voor de 1e maanden, je bent geneigd om voor Nutrilon te gaan omdat dit het bekendste, het duurste is en dus wel het beste zal zijn... maar is dat niet gewoon geldklopperij?

  Dus dames onderbouwde ervaringen zijn welkom :)
   
 2. WesDaan

  WesDaan Fanatiek lid

  10 sep 2009
  2.339
  0
  0
  ik ben gewoon gestart met nutrilon ( was in zh) en heb dit thuis voorgezet.
  ZElf heb ik mij er ook niet echt in verdiept omdat ik eerst BV wilde geven maar door een hoge bloeddruk en medicatie die echt nodig was kon het niet.
  Ik hoor hier regelmatig dat de voeding van de kruidvat goed is.
  Je moet gewoon doen wat je zelf het beste lijkt.
  Het is wel belangrijk dat je niet eerst een week het ene probeert en dan weer een ander merk want daar krijgen ze alleen maar krampjes van.
   
 3. tamtam78

  tamtam78 VIP lid

  12 jul 2008
  5.201
  0
  36
  Vrouw
  huisvrouw en schoonmaakster
  Gelderland
  Ik heb verschillende merken geprobeerd(ook omdat ik wat gratis had gekregen), maar uiteindelijk ben ik bij kruidvat geëindigd, dit om dat het niet duur is, dus ik let cker op de prijs
   
 4. BabeBabe

  BabeBabe VIP lid

  14 jul 2009
  13.173
  0
  0
  Logistiek
  Fryslan
  wat kost die van de kruidvat? en zit daar ook dat DHA in?
  of is dat DHA weer iets commercieel gefabriceerd door Nestle?
   
 5. Meranou

  Meranou Bekend lid

  23 dec 2009
  543
  0
  0
  NULL
  NULL
  Hier hebben we pepti die wordt vergoed, maar als dat niet het geval was, zou ik zeker naar de prijs kijken. Er zit zo weinig verschil in de voedingen, dus ik zou voor de goedkoopste gaan (als mijn dochter dat lekker zou vinden natuurlijk)
   
 6. tamtam78

  tamtam78 VIP lid

  12 jul 2008
  5.201
  0
  36
  Vrouw
  huisvrouw en schoonmaakster
  Gelderland
  Het staat er niet op dat het er in zit.
  Er staat wel op dat er prebiotische vezels inzitten.
  Ik dacht tussen de 6,00 en 7,00 euro voor een pak van 800 gram
   
 7. BabeBabe

  BabeBabe VIP lid

  14 jul 2009
  13.173
  0
  0
  Logistiek
  Fryslan
  zit ook ff op internet te sneupen, en lees overal dat kruidvat zuigelingenvoeding inderdaad bijna gelijkwaardig aan Nutrilon is, alleen dan voor de helft van de prijs... dat vind ik toch wel veel hoor!

  Hoeveel pakken gaan er eigenlijk doorheen per week?
   
 8. kim0503

  kim0503 Bekend lid

  10 apr 2009
  634
  0
  0
  Hoekse waard
  Ik heb altijd friso gebruikt maar volgens mij lust remco die niet meer hihi ( kan ook de sprong zijn waar hij nu in zit volgens mij). Ik ben nu overgestapt op het etos eigen merk die kost 6,79 voor 800gr ( nutrilon is 14,79)
  Denk dat het qua merk niet echt veel scheelt qua voedingswaarde enzo omdat ze in nl strenge eisen hebben met wat er zeker wel en zeker niet in zit. Van het kruidvat merk heb ik gehoord dat dit uit dezelfde fabriek komt als nutrilon. Ik zou gewoon voor een merk gaan wat goed verkrijgbaar is bij jou in de buurt daarom heb ik nu van de etos, als er een kruidvat in de buurt zou zitten zou ik die hebben genomen.

  Groetjes Kim
   
 9. dobbel

  dobbel Fanatiek lid

  12 feb 2009
  3.803
  0
  36
  ergens in het heelal
  Ik heb hier nog een pak vol van de kruitvat voeding steaan wat niet opgemaakt gaat worden. onze kleine vond het vies, en ging er van spugen. bij de nutrilon is dit niet het geval.

  wij vinden die van de kruitvat ook gemischer ruiken, en mijn man heeft van beiden even geproeft en vind zelf die van de kruitvat gewoon vies. van nutrilon niet.

  hier dus nutrilon, tegen krampjes,

  die van de kruitvat is ook tegen krampjes, dus mocht je in de buurt wonen dan mag je die gerust op komen halen.
   
 10. tamtam78

  tamtam78 VIP lid

  12 jul 2008
  5.201
  0
  36
  Vrouw
  huisvrouw en schoonmaakster
  Gelderland
  Hier gebruiken we ongeveer een pak in de week, maar dat ligt er natuurlijk aan hoeveel flessen je kleine drinkt
   
 11. Sam1986

  Sam1986 Actief lid

  6 jul 2008
  437
  0
  0
  Ik zou in eerste instantie voor de kruitvat gaan. (ik wilde ook geen BV geven). Ik werd echter opgenomen in het ziekenhuis en daar was de keuze nutrilon of friso. Ik heb toen voor Nutrilon gekozen. De kraamverzorgster vond dat Naomi het er goed op deed dus dat ik niet moest gaan wisselen. Helaas na een week deed ze het er niet meer zo goed op en hebben we diverse andere voedingen geprobeerd. Omneo, Pepti en we zijn uiteindelijk geeindigd bij Nutrimegen omdat ze gewoon zware koemelkallergie heeft.

  Je kan je er wel in gaan verdiepen maar elk kindje is anders. Dus ga niet alvast veel kruitvat voeding inslaan omdat het zo lekker goedkoop is.
   
 12. BabeBabe

  BabeBabe VIP lid

  14 jul 2009
  13.173
  0
  0
  Logistiek
  Fryslan
  inslaan heeft zowiezo geen nut, want het blijft even goedkoop :D gaat mij gewoon puur om de keuze die ik ga maken, en ik ben zowiezo van plan, welke keus ik ook maak, om zelf voeding mee te nemen naar ziekenhuis, omdat je anders inderdaad "vast" zit aan wat zij je geven...
   
 13. Rosado

  Rosado Niet meer actief

  Ik ga ook gelijk beginnen met FV en heb ook goede dingen gehoord over de voeding van de Kruidvat (net als over de luiers van KV trouwens), dus ik ga ook die aanschaffen. En een pak meenemen naar het ziekenhuis (mocht ik om wat voor reden dan ook niet thuis kunnen bevallen) vind ik een goed idee.
   
 14. Pioen

  Pioen Fanatiek lid

  Ik ben begonnen met Friso 1 omdat ze daar ook mee begon in het ziekenhuis. Het kost 8.75 per pak. De prijs kan me niet zoveel schelen, als t maar goede voeding is. Ik zlef zou geen kruidvat of eigen merken bijv. etos nemen, maar das mijn mening:)
   
 15. Puppy78

  Puppy78 Fanatiek lid

  16 apr 2008
  2.099
  0
  0
  Ik gebruik kruidvat, scheelt wel erg veel met nutrilon qua prijs dus het lijkt mij de moeite waard om het te proberen.

  Overigens heet Nutricia Kruidvat voor de rechter gesleept omdat de samenstelling van de voeding van Kruidvat teveel lijkt op Nutrilon. Dat zegt genoeg, lijkt me zo ;).
   
 16. BabeBabe

  BabeBabe VIP lid

  14 jul 2009
  13.173
  0
  0
  Logistiek
  Fryslan

  Dat heet dus "merkbewust" en dat ben ik niet, zolang de voeding gelijk is. Want als kwaliteitverschil tussen nutrilon/fris en kruidvat zou zijn, zou ik het ook niet gaan doen, maar dat is er dus niet :)
   
 17. marlies85

  marlies85 Fanatiek lid

  8 jan 2009
  2.515
  3
  38
  Ik wou borstvoeding geven, maar alles liep compleet in de soep door een ziekenhuisopname van mij en mijn dochter.De borstvoeding is nooit goed op gang gekomen dus dan blijft flesvoeding over :)
  Ik geef Friso Hypo-Allergeen omdat ik zelf te kampen heb met ernstig eczeem en hooikoorts en omdat er astma etc in de familie voorkomt.
  Ik doe 1 week met een pak Friso dat nog net geen € 15,- kost...Kost me dus ongeveer €60,- aan flesvoeding per maand.

  Ik ben tevreden met de voeding die ze krijgt en ze doet het er goed op, dat is het belangrijkste.Steeds van voeding wisselen kan soms zorgen dat ze meer last krijgen van krampen.
   
 18. Eefke84

  Eefke84 Niet meer actief

  hier altijd nutrilon gegeven. tot een week geleden. toen heb ik de bambix gekocht omdat ie 3 euro goedkoper is. maar mijn kleintje mag over een maandje over op gewonen melk. bij een evt volgende ga ik weer voor nutrilon!
   
 19. piemie

  piemie Fanatiek lid

  28 mrt 2009
  1.769
  0
  0
  kapster
  het Gooi
  hier ook Nutrilon, ik gebruik omneo en daarbij gebruik ik nutriton JBPM. Ik ben er heel tevree mee. Er gaat een pak per week door en de nutriton 1 pak per 2 weken.
   
 20. MissMom

  MissMom Fanatiek lid

  30 okt 2009
  1.346
  0
  0
  NULL
  NULL
  Als KV niet goed zou zijn van de goedkopere merken zou dat ten eerste al niet eens verkocht mogen worden!
  Hier de eerste 6 maanden op nutrilon, eerste 3 weken de standaard daarna op omneo.
  Ik wist gewoon niet beter en dacht echt dat nutrilon het beste was.
  Ben alleenstaand en het had me aardig wat centen kunnen schelen!
  Het is trouwens dat mijn dochter haar melk niet meer dronk bij 6 maanden dat ik dacht, ach ik stap over naar een andere merk want het was sowieso de bedoeling dat ze weer op standaard zou gaan.
  Nadien bedacht ik me, oh wat goedkoop zeg! En ze vond haar melk ook weer erg lekker.
  Heb de AHversie.
   

Deel Deze Pagina