Welke opties zijn er nog? Huilen...

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Divatje, 14 okt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Divatje

  Divatje Bekend lid

  22 aug 2011
  516
  0
  0
  Midden van NL
  Ik weet het soms even niet meer... Ik had al eerder een topic geopend over ons zoontje (nu 9 weken) en zijn vele huilen en weinig slapen overdag... Mankeert hij iets of 'is hij gewoon zo'?

  Overdag wil hij niet slapen, soms wel een hazenslaapje bij ons op schoot... 's Avonds is hij volgens mij zo uitgeput dat hij wel slaapt.

  Met 6 weken bij een manueel therapeut geweest en zijn nekwerveltjes zaten niet goed (kiss). Is allemaal verholpen en we merken duidelijk verschil in zijn lijfje/houding. Hij overstrekt zich niet meer, ligt niet meer in een kromme C-houding met verschonen, huilt niet meer bij het maken van een beweging.... maar huilt alsnog meestal als hij wakker is (en dat is dus overdag de hele dag bijna).:(

  Ook sinds die tijd ongeveer bakeren we hem in (pacco), onder andere omdat hij ook zo wild en onrustig is, dat hij zichzelf slaat en krabt en zijn gezichtje.

  We proberen sinds 1,5 week medicatie (Nexium)voor verborgen reflux. Ipv standaard voeding comfort voeding.
  JBPM door de fles en hoofdeind bedje omhoog.
  Hebben wel het idee dat dat iets doet, maar het huilen gaat door, ookal is het voor ons gevoel wel ietsje minder als eerst.

  Maarja....zijn flesjes drinkt hij wel leeg en hij is ook netjes volgens de gemiddelden gegroeid, dus ja, afgezien dat het huilen voor hem en ons vervelend is, is de huisarts niet echt 'ongerust'. Al heb ik het idee dat hij best wil helpen, maar hij het ook niet weet.
  Het CB heeft me tot nu toe wel een hart onder de riem gestoken hoor, en de wijkverpleegkundige vind het ook niet normaal dat een kindje overdag zoveel wakker is en huilt, maar zij kunnen ook niet in zijn hoofdje/lichaam kijken.

  Als een soort van laatste optie denken we nog aan koemelkallergie en denk dat we binnenkort voeding daarvoor gaan proberen (kan je dat gewoon bij de drogist kopen?) om te kijken of dat voor hem wat doet. Zo niet, dan zal dat het ook niet zijn en moeten we er ons misschien maar bij neerleggen en 'wachten' tot hij ouder wordt...
  Misschien zijn er moeders hier die het herkennen en nog tips hebben?
   
 2. Withinshin

  Withinshin Bekend lid

  1 okt 2009
  972
  0
  16
  NULL
  NULL
  Hoi,

  Ten eerste een hele dikke knuffel, het is zo ontzettend zwaar als je kindje de hele dagen huilt! Ze zijn nog zo klein en kunnen je niet vertellen waar ze last van hebben.

  Hier herkenning! Zoontje had/heeft ook verborgen reflux. Hij sliep ook niet overdag, en we hadden van alles geprobeerd.

  Uiteindelijk heeft ook hij nexium en motillium gekregen. Nadat we dit zo'n twee en halve week gegeven hadden, werd het beter! (De slokdarm was al zo geirriteerd, dat deze ook tijd nodig had om te herstellen). Terwijl wij ook eerst het idee hadden dat het maar een beetje hielp. Daarna ging het ook echt beter.

  Verder hebben we hem veel in de wipstoel gehad, altijd na de voeding een kwartiertje 'uitbuiken' zodat de voeding niet omhoog kon komen. Bedje schuin gezet, en veel hoog houden.

  Als het kindje last heeft van koemelkallergie, heeft hij/zij ook vaak exceem erbij. Voeding hiervoor is sowieso bij de apotheek te krijgen, zoals nutrilon pepti.

  Ik hoop voor je, dat het snel beter gaat!
   
 3. Emmarijn

  Emmarijn Fanatiek lid

  21 jun 2011
  2.548
  1
  0
  Nutrilon Pepti is idd vrij verkrijgbaar, maar wel duur. Bewaar je bonnetjes, en mocht het werken: even terug naar de HA, dan kun je het vergoed krijgen.

  Als hij alsnog de hele dag huilt als hij wakker is, zou ik voor een second opinion naar een osteopaat oid gaan. Ik weet niet waar in het midden van NL je woont, maar ik ken een goede in de buurt van Utrecht.
   
 4. bonnie1

  bonnie1 Fanatiek lid

  19 jul 2008
  4.939
  7
  38
  Helaas geen tips, maar bij ons is het ook, ongeveer, zo gegaan. Toen ze van de ka voeding tegen kma kreeg ging het ineens goed.
  Ik denk dat je dan het best de pepti kunt proberen, maar eerlijk gezegd ben ik niet zo voor het veranderen van voedsel zonder overleg met een professional.
   
 5. Divatje

  Divatje Bekend lid

  22 aug 2011
  516
  0
  0
  Midden van NL
  Dankjewel voor jullie reactie (en de virturele knuffel). Het moederschap valt me soms wel zwaar hierdoor, maar de liefde overheerst hoor. Hij is verder zo schattig.
  Fijn om te lezen dat het met meer tijd misschien wel beter gaat. Ik wil ook wel even doorgaan met Nexium, dus ga morgen even bellen voor wat meer zakjes, want we hebben nog voor 2 dagen. Inderdaad voeden we hem al rechterop en houden we hem ook een tijdje zo (of inderdaad in een wipstoeltje) zodat het eten een beetje kan zakken.

  Exceem heeft hij niet. Wel een hele droge huid op zijn gezichtje, maar las ook wel dat exceem niet altijd hoeft. Het CB vond het ook wel het proberen waard als de Nexium niet (voldoende) helpt, en zal het ook overleggen als het met een week/twee weken oid nog niet echt goed gaat....(hoewel we ook wel zoiets hebben van, we kunnen het altijd proberen, en werkt het, dan kunnen we idd daarmee naar de arts, werkt het niet, dan hebben we het geprobeerd...)
   
 6. Mommy83

  Mommy83 Actief lid

  20 aug 2009
  216
  4
  18
  NULL
  NULL
  Nee, zeker niet ´wachten´ tot hij ouder is! Dat ga je ten eerste niet trekken (tenminste, ik werd echt GEK van het gekrijs) en, zeker niet onbelangrijk: je kindje geeft aan dat hij zich niet lekker voelt!!!! Vergeet niet: Een baby huilt NOOIT zomaar!
  Mijn zoontje had ook koemelkallergie, en ik herken je verhaal. En inderdaad, na de hele dag huilen sliep hij ook de hele nacht door. Volgens one kinderarts overlevingsdrang, ze moeten een keer slapen. En dat hij goed drinkt en groeit, dat deed de mijne ook, maar toch ernstige kma!
  Mijn tip:
  - Stap over op Pepti (dieetvoeding bij kma), dit is bij de meeste drogisten (en anders apotheek) wel te verkrijgen. Probeer dit een aantal dagen, als je overstapt worden ze vaak de eerste dagen onrustiger, maar meestal merk je snel verschil. Je kunt ook langzaam overstappen als je kleintje aan de smaak moet wennen, dus mengen met de voeding die je nu hebt. Hebben wij niet gedaan, wij zijn in 1 keer overgestapt, de eerste flesjes liet hij veel staan, daarna niet meer.
  - Merk je verbetering, ga dan naar de huisarts met je verhaal, die kan je zonodig doorsturen naar een kinderarts (zodat je de voeding vergoed krijgt, dieetvoeding is namelijk erg duur)
  - Let op: het kan voorkomen dat je kindje rustiger wordt de eerste tijd met pepti, maar daarna weer onrustiger. Pepti is een goede voeding bij lichte koemelkallergie. Maar veel kindjes hebben een sterkere dieetvoeding nodig (bijvoorbeeld nutramigen of zelfs neocate). Dus dat kan eventueel nog een volgende stap zijn....

  Hopelijk is het duidelijk zo, veel sterkte met je kleintje. Het is zwaar, maar als je gevonden hebt wat het is, gaat het snel beter! En luister naar je moedergevoel, niet naar wat de 'deskundigen' zeggen!
   
 7. Emmarijn

  Emmarijn Fanatiek lid

  21 jun 2011
  2.548
  1
  0
  Sterkte met de zoektocht... Niet opgeven idd! Het is idd slopend als je kindje zoveel huilt....
   
 8. Biny

  Biny VIP lid

  10 feb 2011
  11.351
  256
  83
  Vrouw
  Ik zou ook zeker niet mog 2 weken gaan wachten hoor...
  Je kindje heeft pijn!

  Dus hup die pepti halen, werkt dag niet genoeg of werkt het even en krijgt ie weer een terugval... Even naar de KA en vragen om nutramigen
   
 9. samantha1

  samantha1 Fanatiek lid

  30 nov 2010
  2.680
  1
  38
  Ten eerste.. Een dikke knuffel. Ik weet hoe zwaar het kan zijn als je baby de hele dagen huilt.

  Hier ook van alles geprobeerd ivm haar reflux. Toch vermoedde ik een koemelkallergie.. Maar de artsen zeiden dat ze dan eczeem moest hebben en dat had ze niet.. Dus ook wij moesten maar wachten totdat ze ouder werd.


  Toch bleef ze zo huilen overdag.. Dus weer met t cb overlegd dat ik echt de voeding voor kma wou proberen. Nou dat mocht.. Na een paar dagen pepti werd het huilen al minder.. Maar nog steeds niet super happy.. Dus in overleg met de kinderarts mochten we dan toch nutramigen gaan proberen.. Nou na 1 dag hadden we zo'n ander kind. Tijdens de provocatietest bleek dus idd dt ze koemelkallergie heeft. Nu we dit weten en de voeding erop aan kunnen passen hebben we gewoon een lekker vrolijk meisje :-D


  Dus ga gewoon op je strepen staan. Mij wouden ze eerst niet geloven en dus heeft het uiteindelijk 4 maand geduurd in totaal voordat er naar mij werd geluisterd.. Baat het niet, dan schaad het niet..
   
 10. Miffy77

  Miffy77 Fanatiek lid

  9 jan 2009
  2.725
  2
  38
  Maastricht
  Bij Elin was het huilen ook vreselijk op die leeftijd. Ik wist niet meer wat ik ermee aan moest, ze lag heel de dag te gillen, te overstrekken en in elkaar te krampen. Niet om aan te zien. Ze had geen eczeem trouwens. Alleen rechtop in de daarzak ging het vaak wel wat beter.
  Op verdenking van reflux gestart met Nexium, dat hielp wel wat maar zeker niet alles. Toen de Nutrilon HA na overleg met CB vervangen door Pepti. De eerste week een enorm verschil, wat een opluchting! Helaas begon na een week de ellende weer opnieuw. Dat kan bij ernstiger kma, dat ze eerst goed reageren op pepti en daarna weer terugvallen. Toen aan de Neocate en dat ging goed. Een veel blijer en rustiger kindje!

  Sterkte, het is supervermoeiend zo'n huilend kindje wat niet lekker in z'n velletje zit. Ik zou wel zeker even overleggen met arts of CB (of dietiste) voordat je andere voeding gaat proberen.
   
 11. Suzzert

  Suzzert Fanatiek lid

  12 mei 2012
  3.334
  3
  38
  Rotterdam
  Sterkte! Dit moet echt enorm tot zijn als je kindje zoveel huilt en hè hebt haast alles al geprobeerd.

  Nu hoorde ik laatst iets van een huilpoli. Dit is een samenwerking van ziekenhuizen voor huilbabys, om te zien waar het nu vandaan komt. Misschien moet je daar eens op Google?
   
 12. Divatje

  Divatje Bekend lid

  22 aug 2011
  516
  0
  0
  Midden van NL
  Het is gewoon zo lastig!
  Hij heeft ook wel momenten dat hij wel slaapt, zoals 's nachts en toevallig nu. Je loopt alleen zelf zowat te zenuwen omdat je bang bent dat ie wakker wordt, want dan is het weer huilen...
  (edit: hij is al weer half wakker en ligt te krioelen, hoesten en kreunen)

  Overstappennaar pepti: aan de ene kant sta ik te springen om nu een bus pepti te halen en het te proberen, aan de andere kant zijn we nog niet zo lang geleden naar van Friso Comfort naar Nutrilon Omneo overgestapt (met de hoop dat hij het daar beter op zou doen) en dan neem je nu weer andere voeding. Maar als hij er wel baat bij heeft, baal je dat je niet eerder overgestapt bent....
  Kan je geleidelijk overstappen naar Pepti, of beter in 1 keer?
  En ook omdat je dan denkt, je moet de Nexium ook de tijd geven om resultaat te kunnen zien?

  En bedankt voor alle steun. Ja het is rot... al vinden ook veel mensen dat baby's nou eenmaal huilen en je dan zelf denkt van tja...misschien stel ik me aan (en dan voel je je ook rot, je weet gewoon ook zelf niet zeker dat hij wat heeft....)
   
 13. samantha1

  samantha1 Fanatiek lid

  30 nov 2010
  2.680
  1
  38

  Oh idd.. Daar kan ik echt niet over dat mensrn dat zeggen. Dat weet je zelf ook wel, maar als je zelf een gevoel hebt dat het niet goed voelt, dan moet je iets met dat gevoel doen.


  Mijn ouders vonden ook dat ik dylana niet zo snel op moest pakken en gewoon even laten huilen. Maar mijn gevoel zei juist dat ze mij juist nodig had. Hoe vaak ik niet tegen hun heb gezegd dat ik het best wel zwaar vond met een huilbaby, kreeg alleen maar te horen.. Ja alle baby's huilen.. Dat kun je verwachten als je een baby krijgt.. Pfff...


  Ik vind dus echt niet dat je je aanstelt. Misschien is hij wel oververmoeid ofzo.. Maar ook dat is gewoon rot voor hun, want ze willem dan wel slapen, maar het lukt gewoon niet.. En ja.. Om dat duidelijk te maken gaan ze huilen.. Er kunnen zoveel oorzaken zijn..
   
 14. Mommy83

  Mommy83 Actief lid

  20 aug 2009
  216
  4
  18
  NULL
  NULL
  Ik zou echt niet wachten! Jouw gevoel zegt dat het misschien wel kma kan zijn: luister daar naar! Je moedergevoel laat je echt niet in de steek.
  Ik kan je jouw twijfels echt wel voorstellen, dat had ik in die periode ook...Wij zijn er pas met 12 weken achtergekomen, ook omdat ik me teveel liet leiden door wat andere mensen zeiden. Maar zij maakten mijn kindje niet 24 uur per dag mee.... terwijl ik met 3 weken al het gevoel had dat er iets niet in orde was... Maar jij wilt toch ook van je kleintje gaan genieten? Ik heb er nu nog steeds veel last van dat mijn zoontje een 'huilbaby' was, en hij is al 16 maanden..... Dus heel veel sterkte, ik weet hoe je je voelt! En nu..... naar de winkel voor die pepti zou ik zeggen..... (haha, ik ben geen verkoper van de Nutrilon hoor, maar ik hoop voor jou dat er snel een einde aan komt. Dit is zo rot voor jullie!)
   
 15. suze30

  suze30 Fanatiek lid

  7 jul 2009
  2.188
  0
  0
  NULL
  NULL
  Ook vanuit hier een dikke knuffel! Ik weet (helaas) hoe zwaar het is als je kindje zo huilt...

  Mijn jongste zoontje heeft net als mijn andere 3 kids verschrikkelijk veel gehuild, mijn andere 3 hebben ook KMA gehad dus wij waren al vrij snel over op pepti, ook heeft hij verborgen reflux, hij heeft een poosje zantac gehad maar dit werkte voor hem niet voldoende dus toen is hij ook over gegaan op nexium, dit werkt prima voor hem.

  Maar ondanks de pepti en nexium, de onrust bleef vooral in zijn darmen, nadat hij met 6 mnd de provocatie test heeft gehad waar idd uitkwam dat hij KMA heeft, heeft hij neocate gekregen en sindsdien gaat het goed met hem!!

  Ook heb ik bij de huilbaby poli gelopen met hem (rijnstate arnhem) zij zoeken wat de onrust kan veroorzaken. En ik kon ze bellen wanneer ik maar wilde wat af en toe weleens fijn was, al was het alleen maar om evenmin verhaal kwijt te kunnen als hij weer uren had gekrijst..

  Vertrouw op je moedergevoel, vaak klopt dat wel!
  Succes met je mannetje, hopelijk vinden jullie snel een oplossing!!
   
 16. Divatje

  Divatje Bekend lid

  22 aug 2011
  516
  0
  0
  Midden van NL
  Hier overleg gehad met het CB. Opzich doen we het goed vond ze n moest vooral ook wel volhouden wb de regelmaat en hem te slapen leggen, om de zoveel huilminuten gaan kijken etc. (Hij vind het sowieso al moeilijk alleen te zijn en te slapen volgens mij, dus het heeft ook wel nut hem dat te leren).
  Zij dacht niet dat het KMA zal zijn, maar natuurlijk moesten we zelf weten of we van die voeding gaan proberen....
  Gaan we wel doen, want dan kan ik dat uit mn gedachten wegstrepen....
   
 17. miekje1982

  miekje1982 Fanatiek lid

  6 apr 2007
  4.811
  0
  0
  Flevoland
  Ik zou vragen om een doorverwijzing naar een KA.
  Mijn dochter was 3 weken jong die krijste toen uren achter elkaar. Via CB naar de KA en ik trof daar een fijne arts die meteen dubbel ging behandelen. Dochter kreeg een pHmetrie meting van 24 uur en we hadden direct het recept voor NeoCate (volgens mij de zwaarste dieet voeding zonder koemelk).

  De KA vond nl dat als de kindjes zo jong zijn, je ze niet moet gaan pesten met wachten totdat 1 iets niet helpt, maar meteen klachten aanpakken in wat t kan zijn.

  24 uur later was de verborgen reflux een feit bij mijn dochter, en kregen meteen meds mee (nexium en motillium). 2,5 maand later werd door een dubbelblinde procovatietest bewezen dat ze geen KMA had en konden we terug naar 'normale' voeding.

  Overigens is onze dochter 3 dagen opgenomen geweest, om haar en ons uit de negatieve spiraal te halen. Ze bleef ondanks de meds en voeding heel veel krijsen (huilen is niet t juiste woord).
  Na die opname kreeg ik een heel ander, vooral tevreden, meisje terug..

  Sterkte en succes!
   
 18. sassie25

  sassie25 Fanatiek lid

  15 nov 2009
  4.615
  0
  0
  bakkersmeisje
  Bleiswijk
  Ik heb geen ervaring met kma,reflux en huilbaby's maar ik wil je wel even een knuffel geven! Wat zal het zwaar zijn km je kindje steeds maar te horen huilen. Vertrouw op je gevoel,luister naar jezelf en vertrouw je het niet ga dan langs ha om verwijzing te vragen.

  Heel veel sterkte komende tijd,ik hoop dat de situatie snel verandert!! X
   
 19. Suusjeuh

  Suusjeuh VIP lid

  4 jul 2010
  13.213
  1
  38
  Verpleegkundige/gastouder
  Vreselijk vermoeiend he? Onze 1e was ook een huilbaby, ze had koemelk allergie. Friso pep of nutrilon pepti was hier de oplossing. Etos heeft ze hier t goedkoopste.
   
 20. raspberry

  raspberry Niet meer actief

  #20 raspberry, 16 okt 2012
  Laatst bewerkt door een moderator: 16 okt 2012
  Dat klopt niet. Koemelkallergie kan ook zonder eczeem optreden.
  Het gaat vaak wel samen, maar hoeft dus niet perse!

  Om wat zekerder te weten of je met KMA te maken hebt, zou je overigens een test kunnen laten doen bij een bioresonantietherapeut. Hebben wij destijds met Thirza gedaan, (en wil ik nu met Caitlyn ook maar weer gaan doen), en dat gaf een hoop duidelijkheid. Uit die test kwam toen een koemelkallergie, terwijl ze op dat moment ook nog reageerde op soja en ei. De test gaf echter aan dat ze daarvoor niet allergisch was, en na een tijdje die beiden ook geelimineerd te hebben, kon ze soja en ei weer verdragen, (eerst via de BV, later ook zelf).

  Je kunt ook laten bloedprikken, maar beneden de 4 jaar is de bloedtest vaak vals negatief, wat wil zeggen dat de allergie niet aantoonbaar is in het bloed, terwijl die wel bestaat. Vooral als je een lichtere allergie hebt, komt die dus vaak niet uit de bloedtest. Artsen willen om die reden de bloedtest vaak uberhaupt niet doen, dus als je op die manier wilt kijken of dat aan de hand is, moet je vaak wel even met je vuist op tafel...
  Onze kinderarts deed het voor alle zekerheid wel, maar bij Thirza was ie dus negatief, terwijl er wel een duidelijke koemelkallergie speelde, (en speelt :().
   

Deel Deze Pagina