Werken in de thuiszorg

Discussie in 'De lounge' gestart door mamavanmimi, 18 sep 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. mamavanmimi

  mamavanmimi Fanatiek lid

  13 mei 2010
  1.715
  6
  38
  Tussen de fruitbomen
  Ik ben aan het kijken voor een nieuwe baan in de thuiszorg, ziet er erg goed uit in elk geval, volgende week heb ik gesprek.
  Nu werk ik in een verpleeghuis met ort, dan zou ik met eigen vervoer naar cliënten rijden. Nu zijn we aan het rekenen hoeveel ik dan zou moeten verdienen om er niet op achteruit te gaan. Nu las ik dat je km-vergoeding krijgt van 27 cent per km, maar hoe zit het met de ort? Heb je dat ook in de thuiszorg? Ik kan daar namelijk niet veel over vinden.......

  Wie kan mij daar wat over vertellen?? Alvast veel dank voor de moeite.....
   
 2. taliaa

  taliaa VIP lid

  2 mrt 2007
  13.855
  3
  38
  verpleegkundige
  omg Eindhoven
  thuiszorg:

  alle ort is 40%. houdt er rekening mee dat je geen compensatie krijgt voor feestdagen. En dat je kilometervergoeding geen 27ct is. ik geloof dat de eerste 10 per dag minder is dan de rest.
  En wrs. (politiek) wordt binnenkort de kmvergoeding ook nog belast.

  Werk is heel leuk, alleen de onkosten voor het vervoer zijn veel. reken maar dat je auto veel lijdt onder al die korte stukjes:(
   
 3. Aleida

  Aleida Fanatiek lid

  9 sep 2007
  1.322
  0
  0
  verpleegkundige
  in de buurt van Groningen
  Hoi,

  Je kan de cao vvt bekijken.
  Ik weet niet in welke functie je werkt? Zelf ben ik verpleegkundige in de wijk. Niveau 4. Wij zijn sinds Januari overgenomen door TSN en hebben wat veranderingen moeten doorstaan. Wel zijn we allemaal (ligt dus aan je niveau) naar schaal 45 gegaan en krijgen loonsverhoging.

  ORT is prima en rijskosten iets minder. Ik maak op route gebruik van een dienstauto. Woon-werk dus met eigen auto.

  Het ligt denk ik ook aan de werkgever. Dus bij welk bedrijf je werkzaam bent, maar de grote lijnen moeten ze aanhouden volgens de cao vvt-verpleeg en verzorgingstehuizen.

  Grtjs,
  Aleida
   
 4. Aleida

  Aleida Fanatiek lid

  9 sep 2007
  1.322
  0
  0
  verpleegkundige
  in de buurt van Groningen
  Bij ons gaat de ort door de weeks vanaf 20:00 uur tot 7:00 uur in.
  Zaterdag, zondag en feestdagen is de hele dag en nacht 40%
   
 5. WesDaan

  WesDaan Fanatiek lid

  10 sep 2009
  2.339
  0
  0
  Ik werk momenteel in de thuiszorg en vind het toch wel wat slechter geregeld qua uren e.d.
  Wel heb ik het super naar mijn zin, maar stap weer terug het verpleeghuis in, omdat het makkelijker te combineren is met mijn gezin.

  Maar dat terzijde.

  Reiskosten is bij ons: eerste 10 km 15 cent, alle overige per dag 27ct per km.
  Reistijd van client naar client wordt bij ons vergoed ( is niet overal zo)

  koffie pauze hebben wij niet dus je raced van de een naar de ander vanaf 7.00 tot 13.00. En maar hopen dat je ergens koffie aangeboden krijgt:)


  Tijden tussen clienten door bv : je bent klaar bij de 1 om 9.00 en kan pas weer om 10.00 terecht bij de volgende is dat uur er tussen eigen tijd dus onbetaald. Vaak wordt er wel rekening met de planning gehouden maar soms kan het gewoon niet en krijg je dit soort problemen. Overigens hebben de helpende hier meer last van dan VIG en Verplk ( zoals ons).

  Wij hebben ook een client die smiddags ff moet plassen.
  Dus als je een ochtend route hebt en je om half 1 klaar bent wordt er ook verwacht dat je om 3 uur nog ff die client laat plassen... :cool:.

  ORT is ten alle tijden 40% in de weekenden, en avonden na 20.00uur.

  Verder leidt je auto er best onder.

  Over de km vergoeding die belast gaan worden is woon/ werk verkeer. Niet client naar client, als ik het goed begrepen heb. Het zijn namelijk werk km en niet woonwerk snap je het nog:).

  Begrijp me niet verkeerd, het is net in welke organisatie je werkt. Ik vind het werk super leuk, maar met kleine kinderen moeilij kte combineren, zeker als je ook nog eens ochtend en avond hebt wat ook nog wel eens voor komt. Terwijl ik ook maar 20 uur per week werk.
  Je bent dan gauw al 4 dagen aan het werk om aan je uren te komen ipv een 8 urige werkdag. Maar er zijn ook zat organisaties waarbij je in de thuiszorg ook standaard een dag van 8 uur heb ondanks of je bij een client bent ja of nee. Dus ff checken ;)
   
 6. mamavanmimi

  mamavanmimi Fanatiek lid

  13 mei 2010
  1.715
  6
  38
  Tussen de fruitbomen
  Welke FWG kom je eigenlijk in? is dat gewoon 35 of 40? Om de eigen kosten ed te denken? Anders zou het me haast geld kosten om te gaan werken........;)
   
 7. Ik heb ruim 5 jaar de overstap gemaakt van verzorgingstehuis naar thuiszorg. En ik wil dus echt niet meer terug!
  Vind dit veel beter te combineren, omdat ik vaste werkdagen heb. Tuurlijk werk ik weleens extra, maar hoeft niet iedere maand weer te wachten op wat mijn rooster is.
  Ik kon toen ook echt niet opvang regelen bij een kdv ofzo. En nu dus wel.

  Ik woon/werk zelf in een stad, dus heb weinig reistijd. Veel clienten wonen in dezelfde straat of flatgebouw. Ideaal dus.

  Ik ben verzorgende C en zit in schaal 35.
  Qua salaris ben ik er toen niks op achteruitgegaan en reiskosten viel ook enorm mee.

  Wij werken met ochtend, middag en avondroutes.
  Ochtenden van 7.30-12.30/13.00, middag van 15.00-18.00 en avond van 18.30 tot 22.30.

  Ik heb nooit het probleem dat er een uur tussen clienten zit.
  Heel soms dat ik door snel werken om 11.30 klaar ben en pas om 12.00 bij een client kan zijn voor med. Maar dan ga ik meestal gewoon even naar kantoor toe (zit in mijn werkwijk)
   
 8. Damay77

  Damay77 VIP lid

  18 apr 2010
  8.354
  45
  48
  Ze mogen je niet voor 1 client terug laten komen;)
  Kunnen ze niet anders dan moeten ze je minimaal voor 2 uur werk geven en als dit er niet is, moeten ze je voor 2 uur uit betalen.
   
 9. Damay77

  Damay77 VIP lid

  18 apr 2010
  8.354
  45
  48
  ORT is 40% vanaf 20.00 uur en in het weekend.

  Nadeel in thuiszirg is dat je vaak korte diensten hebt. In een verzorgingshuis heb je vaak meerdere uren achter elkaar. In de thuiszorg moet je meerdere dagen/momenten werken om aan je uren te komen. Soms meerdere diensten op een dag. Ik werk 28 uur per week en dit is verdeeld over 6 dagen. 5 ochtenden van zo'n 4,5 uur en 1 a 2 x per week een avonddienst. Dus dan een gebroken dienst. Ongeveer 12.15 uur kkaar en om 19.00 uur week beginnen. Reistijd tussen de 2 diensten mag ik gelukkig wel schrijven. Voor mij is dit een half uur heen en half uur terug.
  Ik hou m'n hart vast met de bezuinigingen:( gaat mij qua reiskosten een hoop geld kosten.

  Je auto heeft met de korte stukjes VEEL te lijden. Gemiddeld een keer of 10 of meer starten,, sloten openen enz. Korte stukjes zuipt benzine. Op een gemiddelde dag met ochtend en avonddienst moet ik soms 25 a 30 x auto starten. Het heeft me al een slot gekost want die zijn vaak niet bestand tegen zoveel keer openen. 50 keer je auto in en uitstappen. Dat voelde ik op een gegeven moment wel.
  Ik doe daarom woon werk verkeer met de auto en bij kantoor heb ik een fiets staan. Scheelt een hoop geld, mn auto wordt wat gespaard, minder reisttijd omdat je overal tussendoor kan fietsen en het is nog eens gezond.
  Ik heb vaste werkdagen dus prima te regelen met opvang.
   
 10. WesDaan

  WesDaan Fanatiek lid

  10 sep 2009
  2.339
  0
  0
  Klopt, wij zijn daar al vanaf januari mee bezig om dit vergoed te krijgen maar ze lijken het toch niet te snappen!
  Dat is ook een van de reden waarom ik weg ga. sommige dingen zijn gewoon niet geregeld en ondanks de bond en or krijg je het niet voor elkaar.
   
 11. mamavanmimi

  mamavanmimi Fanatiek lid

  13 mei 2010
  1.715
  6
  38
  Tussen de fruitbomen
  Wat jammer dat er toch veel Reacties zijn die negatief zijn..... Ik werk al jaren in een vph en met 2 kindjes is de onregelmatigheid af en toe erg onhandig! Hier kan ik juist op vaste dagen werken, alleen de ochtenden en avonden (mijn werktijden zijn al bekend). Dat lijkt me juist zo fijn! Ik heb een vacature gezien ingeschaald in FWG 40, en dat samen met dat minimale aan km-vergoeding zou betekenen dat ik toch iets meer ga verdienen. Ook voor mij erg fijn dat ik geen nachtdiensten meer zou hoeven te draaien.
  Hoeveel km rij je eigenlijk op zo'n dag? Moeilijk in te schatten, maar ongeveer? Mijn vriend heeft nu de berekening gemaakt op ongeveer 50 km per week. Ik zou hier dan in mijn eigen woonplaats werken, niet erg groot, maar ook weer geen dorp.
   
 12. zustertje

  zustertje Niet meer actief

  Ik werk nu bijna 5 jaar in de thuiszorg en zou echt niets anders meer willen... Ideaal met kinderen (bij ons dan in elk geval) Wij werken van 07.30 tot 11.30 (keer langer kan gebeuren maar dan weet je dat van te voren) of er moet natuurlijk iets gebeuren tijdens je route.
  wij hebben ook diensten van 07.30 tot 16.00 (hebben alleen de mensen met een groter contract) en de avonden zijn van 18.30 tot 22.30 (kan ook wel eens perioden van 19.00 tot 23.00 zijn) Ideaal want dan is mijn man al thuis kunnen we samen nog eten en daarna ga ik pas werken.

  Verdiensten zijn absoluut niet slecht ik verdien rond de 1100 euro voor 16uur per week werken (zitten wel reiskosten in daar kom ik trouwens makkelijk mee rond) Ook rij ik geregeld met een dienstauto.
  Mijn auto lijd er weinig onder die is al 18 jaar oud en in de 1,5jaar dat ik er mee rijd alleen 2 nieuwe banden nodig gehad.

  En je hebt TIJD voor de mensen voor douchen hebben wij 45 min (kun je met gemak nog koffie drinken enz) als wij zware clienten hebben gaan we er met 2 man personeel heen. Voor steunkousen hebben wij 15 min ook tijd zat.
  Reistijd tussen clienten krijgen wij ook gewoon uitbetaald
   
 13. taliaa

  taliaa VIP lid

  2 mrt 2007
  13.855
  3
  38
  verpleegkundige
  omg Eindhoven
  ik zal een beetje mijn situatie schetsen, misschien heb je er iets aan.
  Ik ben hbo-verpleegkundige, werk als wijkverpleegkundige. Ik woon en werk in hetzelfde dorp, zelfs in dezelfde wijk.

  Ik werk 12 uur per week.
  1 vaste ochtend, een wisselende avond, om de week de zaterdagochtend en 1x in de 4 weken een vrijdagochtend en een vergadering.
  Een dienst telt als 4 uur, maar is vaak meer.

  Op de ochtend ben ik om 700 op kantoor, dan schrijf ik mijn route, lees ik bijzonderheden en drink ik koffie. In principe ben ik om 730 bij de eerste cliënt. Je route telt als 4 uur, maar vaak ben ik om half 1 klaar, soms met een break er tussen, maar die vul ik met regeldingen.
  Een ochtendroute draai ik in mijn eigen wijk, en rijd ik zo'n 8-10km.

  Een avondroute draai ik wijkoverstijgend, want wij hebben maar 1 verpleegkundige in de avond. Ik rijd dan tussen de 18-30km. Ik draai dan ook bereikbare dienst, dus met alarmen gaat het vaak richting de 30km, soms zelfs meer. (ik woon in een redelijk dorp)
  Ik ga om 1805 weg:) (dan is mijn man thuis) en ben rond 2300 thuis. Soms is het 0:00, soms 2230.
  Ik ben dan nog bereikbaar tot 2330.

  Een weekendochtend is hetzelfde als een weekochtend, alleen vaak wat drukker.

  Voorheen werkte ik 16 uur en had ik een ochtend-middag op 1 dag. Dat vond ik te zwaar worden, nu de routes drukker zijn. Ik ging om 700 weg en werkte tot 1830, alleen met een middagpauze.
  Tijdens een middagroute werkte ik ook wijkoverstijgend en had ik makkelijk 20 km in de middag.

  Werken in de thuiszorg is best leuk, maar ik moet eerlijk zeggen dat de werktijden het wel extra aantrekkelijk maken. (in ieder geval nu ik geen middagen meer werk)
  Ik vind het werk wel lichamelijk zwaar en heus niet altijd dankbaar.
  Je komt bij jan en alleman. alle culturen en klassen. In wijken waar je liever niet komt en in wijken waar je de huizen niet kunt zien vanaf de oprijlaan.
  Mensen waar de koffie al pruttelt als ze weten dat je komt en bij mensen waar je nog een uur zorg nog geen glaasje water krijgt.

  gewoon een paar diensten meelopen om een beeld te krijgen en goed overleggen wat je werktijden zullen worden.
   
 14. MamavanEL

  MamavanEL Niet meer actief

  Hier krijg je 27 cent voor de eerste 10 km en alles daarboven 15 cent.
   
 15. poohbeer26

  poohbeer26 Fanatiek lid

  17 feb 2007
  1.055
  0
  0
  In de boom
  Ik werk bij de buurtzorg en volgens mij is het goed geregeld. Tenminste als ik op mijn loonstrookje kijk wel.
  Als we een uur tussen de clienten heb gaan we kantoor werk doen, dus geen onbetaald uur. Ik werk geen gebroken diensten. Tenzij er ziekte is.
  De reis kosten zijn de 1e 10 km = woon/werk 15 cent/km
  Daarna 27 cent/km.
  ORt is 40%
   
 16. WesDaan

  WesDaan Fanatiek lid

  10 sep 2009
  2.339
  0
  0
  Ik heb het wel super naar mijn zin hoor in de thuiszorg! Alleen is het niet te combineren omdat ik juist geen vaste dagen daar krijg en straks wel in het verlpeeghuis, dus makkelijker voor mij is om te combineren.
  Verder las ik een vraag over km hoeveel je rijdt.
  Wij hebben verschillende dorpjes grenzend aanelkaar.
  Maar als ik een aovnd heb rij ik al gauw 70km op een ochtend vaan 40.
  Gemiddeld zit ik wel aan een 200km per week.
  Daarbij zodra het mogelijk is pak ik de dienstauto maar we hebben er maar 1 per team en 3 ochtendroutes en 2 avondroutes.
  Dus om ste beurt.

  Verder vind ik het wel prettiger werken! je hebt gewoon 40 min voor een douchebeurt en 20 min voor een steunkous, dus je werk druk is minder.
  Enkel is het bij ons qua regels/wetten niet goed geregeld waardoor dat een struikel blok wordt.

  Ik wens je zo wie zo veel werkplezier!
  Reiskosten haal je er niet geheel uit, maar dat is iets wat je er voor over moeten hebben, en dat had ik ook.
   
 17. 70km op een dag!! Mijn hemel dat rij ik nog niet in de week haha.
   
 18. zustertje

  zustertje Niet meer actief

  WIj rijden ook behoorlijk veel km wij hebben een groot werkgebied met 5 dorpen en veel buitengebied.
  Toen ik 24 uur werkte kwam ik geregeld rond de 1200km per maand.
  Juist dat rijden tussen de cliënten vind ik fijn even lekker je hoofd leeg maken.
   
 19. Aleida

  Aleida Fanatiek lid

  9 sep 2007
  1.322
  0
  0
  verpleegkundige
  in de buurt van Groningen
  Bij ons is het juist zeer goed te doen met kleine kinderen. Ik werk alleen 's avonds en weekenden. Dat mag ik zelf kiezen. Nachtdiensten werk ik sowieso niet. Daar hebben we een aparte nachtploeg (nor Nachtzorg Op Route) voor en ook voor de IT (intensieve thuiszorg. Dus waken bij bijv een terminale cliënt)
   
 20. Aleida

  Aleida Fanatiek lid

  9 sep 2007
  1.322
  0
  0
  verpleegkundige
  in de buurt van Groningen
  Het zal per team, per wijk, per plaats, per bedrijf verschillen hoe de werktijden/routes zijn ingedeeld. En wat je functie is. Of je dus kantoorwerk mag doen en/of je middagcliënten hebt.

  Mijn avondroutes zijn van 16:00 tot 23:00 en de korte is van 18:00 tot 23:00 ongeveer.
  Als ik het weekend werk, krijg ik vaak 1 dag de lange dienst van 7:00 tot 16:00. De andere dag werk ik van 7:00 tot ongeveer 12:00 of 13:00. Ligt net aan welke route.

  Ik werk al 10 jaar met veel plezier in de thuiszorg als verpleegkundige en hoop dat zeker nog heel wat jaartjes meer te mogen doen.

  (oh ja, ik heb een vast min-max contract van 24 tot 32 uur per week, maar kom er ook wel eens boven. Vooral tijdens de vakanties)
   

Deel Deze Pagina