Hoi het leek me een leuk idee! Wie speelt er mee? Je vraagt een recept. Bv. CHILI CON CARNE. Iemand geeft dit recept en vraagt vervolgens het recept van iets anders. Iemand geeft dat weer en vraagt een nieuw recept. Wie begint? EET SMAKELIJK!
(van Wikipedia, maar na uitproberen: erg lekker!) voor 4 personen: 400 g puur kalfsgehakt 2 rode uien, fijngesnipperd 1 rode paprika, 1 groene paprika, ontpit en in blokjes 1 Spaanse peper, ontpit en in stukjes 4 teentjes knoflook, geplet en gehakt 1/2 el bruine suiker 1 runderboullonblokje snuifje: komijn, tijm chilipoeder naar smaak, (opgepast is sterk pittig) 4 dl gezeefde tomaten 2 el tomatenpuree olijfolie 400 g rode bonen of bruine bonen, type kidneyboon peper en zout Zet de bonen één avond van tevoren in (voldoende) koud water en laat ze tenminste 12 uur staan. Kook ze nadien in hetzelfde water zo'n 30 minuten op een zacht vuurtje en hou opzij. Verhit wat olijfolie en laat hierin het gehakt bakken, terwijl u het fijn plet tot het korrelig is. Doe er de knoflook, ui, Spaanse peper en paprika bij en laat enkele minuten meestoven. Strooi er de tijm, suiker, komijn, een bouillonblokje en chilipoeder over, roer er vervolgens de gezeefde tomaten, tomatenpuree, de bonen en wat kookvocht ervan door. Laat zachtjes 30 minuten pruttelen terwijl u regelmatig roert. Breng tenslotte op smaak met zwarte peper, wat zout en indien nodig nog wat chilipoeder. Mogelijke toevoegingen zijn: maïs Worst, bijvoorbeeld Chorizo of rookworst (Pas toevoegen als de bonen erbij gaan) Tabasco of Worcestersaus laurier Oregano Paprikapoeder Koriander Chilipoeder Cayennepeper of tabasco Fruit, bijvoorbeeld ananas, perzik of mango Het gerecht kan gecombineerd worden met stokbrood en kruidenboter, of tortillachips. ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Ik wil wel eens een lekker recept voor AARDAPPELSALADE
makkelijke versie voor aardappel salade, Koop een bak Kartoffel salade en doe hier gebakken spekjes door heen, bieslook, verse knoflook en wat zou en peper... Doe als garnering mooie eetbare bloemen er op en Voila de makkelijke en lekkere versie van de aardappel salade ... ik zou wel wel eens een recept willen weten van rottie ..
Benodigdheden 700 g voorgekookte krieltjes 2 komkommers 250 g cherrytomaatjes 250 g salami (aan een stuk) 1 bosje basilicum 1 pot halvanaise Bereiding Kook de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en laat afkoelen. Was de groenten. Snijd de komkommer in brede staafjes van ca. 3 cm lang. Halveer de tomaten. Snijd de salami in blokjes en hak de basilicum fijn. Doe de krieltjes in een schaal en breng op smaak met peper. Voeg vervolgens 6 eetlepels halvanaise erdoor. Doe nu de komkommer, tomaat, salami en basilicum erbij en schep goed door. Breng eventueel nog meer op smaak met de halvanaise Lekker voor bij de barbecue. Ps tip: halvanaise vervangen door 1 fles Calvé Dressing Yofresh . Officieel is het een calve recept maar zo maakte ik het nooit. --------------------------------------------------------------------------------- Ik wil wel een recept voor Bami
Bami Recept: Benodigdheden: Mie ( ik doe altijd 2 nestjes pp ) Bami groente pakket ( je kan ook zelf groenten er in doen maar zo'n pakket is altijd handig Ketjap Olie Bami vlees ( ik koop altijd die kant en klare wat al gesneden is ) Pakje bami kruidig ( volgens mij van conimex ) Pakje Kruidenmix voor je vlees ( ook van conimex) Pinda saus .. Marineer de stukjes vlees met het zakje kruidenmix voor het vlees, als het goed is gaat daar een lepel water en een lepel olie in, doe dit als eerste zodat het vlees lekker kan trekken in de marinade. Kook de mie volgens de verpakking, bak de bamigroente tot ze een beetje zacht zijn, ik persoonlijk bak ze nooit heel lang want dan blijven ze lekker knapperig, meng daarna de groente met de mie en voeg er de Bami kruidenmix toe ( lees op de verpakking hoe en wat ) .. laat dit geheel even kort pruttelen zodat de kruiden goed door heel de bami zit. Bak dan het vlees goed door en voeg deze toe bij de bamie.. Serveer het geheel met lekkere Kroepoek en wat pinda saus ...
Een heeeeeel lang recept... Voor Roti: # Ingredienten Voor de roti pannenkoek # 500 gr. tarwe bloemBloem # 1 zakje dr. oetker bakpoeder # 500 gr. extra bloemBloem # 1 theelepel zoutZout # 1 kopje zonnebloem olie # 3 á 4 kopjes lauwwarm water # voor de roti vulling # 250 gram gele linzen # 5 eetlepels gemalen en in droge koekepan gebakken ketoembar (komijnzaad)Komijnzaad # 2 tenen knoflookKnoflook # stuk uiUi # stukje verse peperPeper # beetje massala # klontje suikerSuiker # Voor de kip: # 10 kip drumsticks of kip karbonade # 5 eetlepels surinaamse kerrie (masala, sur. toko) # 1 verse madam jeanette peperPeper # 2 kipbouillonblokjes # 2 klontjes suikerSuiker # zwarte peperPeper # 1 uiUi # 3 tenen knoflookKnoflook # 6 aardappelsAardappel in grote blokken gesneden # extra masala (sur. kerriepoeder) # 250 gr. kouseband of sperciebonen # 1 bouillonblok # snufje zoutZout # zwarte peperPeper # Extra zonnebloem olie voor het bakken van de roti # Benodigdheden pan voor het vlees # pan voor de aardappels # pan voor de kouseband # koekepan voor de rotiplaat # deegroller # kwast (siliconen) # grote plaate schaal # theedoek # taartschep Bereiding in een kom 500 gr. meel, kuil in midden, olie, bakpoeder,zout, lauw water er in, mengen, moet plakkerige massa zijn. Net zolang meel toevoegen en kneden tot het deeg van de schone handen loslaat. Deeg laten rusten 10 min. Libzen wassen, en in pan doen met zoveel water dat de linzen net onder staan, knflook, stukje ui, peper en zout en suiker toevoegen, zacht laten koken tot voch verdampt is, af laten koelen. Van het deeg balletjes vormen ter groote van een groot ei, kuil in het midden maken, deeg vullen met 1 eetlepel linzen, deeg dicht vouwen, met handplam platdrukken (vulling verdelen over het rondje) op met bloem bestoven aanrecht mooi rond uitrollen tot een pannekoek, herhalen met de rest van het deeg. koekepan eerst heet maken daarna vuur matigen, insmeren met olie, roti plaat in de pan, bovenkant insmeren met olie, roti omdraaien, weer insmeren en omdraaien (3x) niet te lang aan één kant laten bakken, de roti met een taartschep elke keer omdraaien en op het bord leggen, telkens afdekken met schone theedoek, tot alle roti's gebakken zijn. Aardappels met water, bouillonblok, suiker en massala net gaar koken, niet te lang. kip wassen met azijn, afspoelen, beetje olie in de pan ui en knoflook fruiten, lepels massala toevoegen, even bakken, kip er bij bouillonblok, suiker, zwarte peper, beetje water en kip 30 min. gaar laten worden, evt. op het laatst de madame jeanette peper er boven op. kouseband in dobbelsteentjes snijden, margarine in pan kouseband even roerbakken bouillonblok, zwarte peper en suiker erbij en klaar is kees. Ik wil graag een recept voor Rode kool
Maar is dit topic trouwens niet een beetje hetzelfde als dit topic ? http://www.zwangerschapspagina.nl/viewt ... highlight= En dat zeg ik niet omdat ik dat topic heb geopend ...
Ehm, nee, in je andere topic kom je uit jezelf met een eigen recept, nu vragen we anderen om recepten van iets waar we zelf nog niets mee kunnen, toch?
Kip Curry Benodigdheden voor 6-8 personen: 1-1½ kg kipfilet 3 uien, fijn gesnipperd 4 grote tomaten, in blokjes gesneden 4-6 aardappelen, in blokjes gesneden 1 liter squash, fijngemalen 5 eetlepels olijfolie 3-4 teentjes geperste knoflook 1-2 theelepels gember, fijngesneden zout 1 zakje kruiden Taste of Africa voor Masala Kip Kerrie maïzena (eventueel) 200-300 crème fraîche (eventueel) Gele rijst Benodigdheden voor 6-8 personen: 500 gram basmati-rijst 3 eetlepels olijfolie 1 theelepel komijnzaad ca 10 zwarte pepertjes 3 laurierbladen 1 theelepel kurkuma (koenjit) 50 gram rozijnen 800 ml water zout Ga als volgt te werk: Fruit de uien in de olie tot ze lichtbruin zijn. Voeg de gember, knoflook en kruiden uit de zakjes 1, 2 en 3 toe. Begin met het bovenste zakje. Bak alles een paar minuten. Voeg de kip toe en braad samen met de kruiden uit zakje 4 totdat de kip rondom bruin is. Voeg de tomaten toen en laat 5 minuten sudderen totdat de kip bijna gaar is. Voeg, indien nodig, wat water toe. Voeg de kruiden uit zakje 5 toe, net als de squash en de aardappelen. Laat nog 15 minuten zachtjes doorkoken. Voeg voor een wat zachtere smaak wat crème fraîche toe. Voeg zout naar smaak toe. Lekker met chutney, stukjes banaan (besprenkeld met citroensap), gemalen kokos en sambal gemaakt van fijngehakte rode uien en tomaten gemengd met suiker en azijn. Terwijl de curry doorstooft kun je intussen de Gele Rijst koken. Ga als volgt te werk: Verwarm de olijfolie Voeg de droge kruiden toe en laat zachtjes bakken gedurende 1 minuut. Voeg de rijst toe en bak 1 minuut zachtjes mee Blijf goed roeren. Voeg rozijnen, warm water en zout toe. Laat gedurende ca 20 minuten koken. ik zou nu wel eenseen super recept willen hebben voor sucadevlees
Dit topic is inderdaad bijna hetzelfde als het topic die in bovenstaande link genoemd wordt. Daar kunnen dus recepten gedeeld worden. Kwebbel