Ik wil gaan ontbijten met yoghurt of kwark? wie kan mij de verschillen uitleggen? Wat is gezonder? Welke variant is wat minder zuur (ik hou niet van zuur ) en welke variant? mager; minder calorieën? vol? beter verzadigd? of grieks wat dikker van structuur?
Ik gebruik beide regelmatig voor ontbijt. Lekker magere kwark met aardbeien, blauwe bessen, frambozen. Of griekse yoghurt met granola. Ik vind qua smaak kwark zuurder en wat dikker. Oh en persoonlijk vind ik kwark beter vullen.
Yoghurt vind ik zuurder en krijg ik ook meer last van dan (magere milde) kwark (van de jumbo) Lekker met wat fruit, noten en evt mn glutenvrije crunchy spul, handje rozijntjes erbij. Heeeeeerlijk
Ik doe vaak volle Turkse yoghurt. Die vind ik het minste zuur. En vult langer dan al dat magere gedoe. Ik ben geen fan van magere yoghurt, magere kwark, melk etc.
Ook team kwark. Ik eet zelf vaak magere kwark met fruit en granola als ontbijt en daar teer ik de hele ochtend op zonder honger.
Hier griekse yoghurt, de volvette. Absoluut niet zuur. Ik ben niet van dat magere spul. De vetten hierin zijn goede,nodige vetten. Ik heb hem van de lidl, zit wel verschil in qua smaak. Die van de ah vind ik persoonlijk niet te eten. Maar zijn vast mensen die die juist lekker vinden.
Voedingswaarde: kwark bevat meer eiwitten, yoghurt wat hoger in khd. Smaak: yoghurt is wat zuurder, kwark iets milder. Eventueel ook milde kwark te koop. Kwark is ook dikker dan yoghurt Maakproces: kwark is een soort ongerijpte kaas, wordt gemaakt door melk aan te vullen met melkzuurbacterien en stremsel. Yoghurt is gefermenteerd. Gezonder en/of welke variant hangt af van wat jij nodig hebt en lekker vindt
Hoe maak je zelf granola? Ik koop elke week 1 zakje bij de bakker en vind dat zo schandalig duur (€6 en daar doe ik 3 a 4x mee).
Ik hou van Griekse of Turkse yoghurt met 10% vet. Kwark vind ik ook lekker hoor, maar dan de vanille, aardbeien, citroen, frambosen/cheesecake-varianten Gewone yoghurt is oke, maar gewoon niet zo lekker.
Kwark! Met granola en wat fruit en een klein beetje honing. Gewoon cheape Franse milde kwark van een paar cent.
Ik eet veel Griekse yoghurt en volle kwark. Met granola, cruesli (de groene variant van Jordan's is zalig) en blauwe bessen. Zonder een bakje daarvan kan ik niet slapen.
Ik eet als ontbijt altijd de milde halfvolle yoghurt van de Campina met suikervrije muesli van Zonnatura. Soms met fruit erdoor. Deze yoghurt is ook niet zo dun. Kwark houd ik niet zo van, vind ik te dik.
Als je Googled kun je heel veel recepten vinden om zelf te maken. https://www.laurasbakery.nl/zelf-granola-maken/ http://www.francescakookt.nl/zelf-granola-maken/ https://www.brendakookt.nl/2017/09/07/granola-basisrecept/ https://www.mindyourfeed.nl/recepten/ontbijt/zelf-granola-maken/ https://www.renskroes.com/granola/
Skyr! Ijslandse kwark met nog meer eiwitten voor een vol gevoel.. Met een handje diepvries- blauwe bessen en cocoa-nibs en lijnzaad en kokosrasp ... jammie! Lekkerder dan een gebakje!
Ik heb dat 1x gekocht, Skyr, maar ik vond het zo vies. Had ik niet verwacht eigenlijk, maar ik kreeg het echt niet weg. Ik heb het zelfs weg gegooid.