zelf jas aan doen en rits dichtmaken

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door zonnetjes, 7 mrt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. sinds een aantal maanden kan sophie zelf haar jas aan doen, dit doet ze dmv jas op de kop op de grond (dus met binnenkant omhoog) ze gaat dan zelf bij de capuchon staan, doet haar handjes in de mouwen en gooit haar jas over haar hoofd en steekt armen in de mouwen. dit heeft ze geleerd op kdv. maar ze kan sinds een aantal weken ook jas op de "volwassen" manier aantrekken. van beide manieren hoor ik veel dat het knap is, geen idee, sophie is onze eerste.
  en sinds 2 weken kan ze ook haar rits dichtdoen als ze haar jas aanheeft, dit schijnt ook knap te zijn. sjaal kan ze ook zelf ombinden.

  ze is nu 2,5 jaar , is het idd knap van haar dat ze dit nu al kan?
  ieder kind is verschillend, dat weet ik, zo zijn er ook dingen die ze nog niet kan. maar ik vroeg het me af.
   
 2. ik vind t wel knap ja! ONze dochter is 3 en kan net zelf dr rits dicht doen.
  Jas aan doen kon ze idd al snel.
   
 3. vind het vooral netjes dat ze die rits dicht kan krijgen, en die sjaal ook. onze vent heeft daar echt nog te korte armpjes voor!

  wel kan hij zich nu aan en uitkleden, met een heel klein beetje hulp van ons, maar dat gaat nu echt heel goed!

  gaat nu zo hard op deze leeftijd, die ontwikkeling, laten we er maar lekker van genieten!

  joyce
   
 4. sjaal doet ze dubbel en dan over dr hoofd en uiteinden door de strik zeg maar.

  uitkleden kan ze helemaal zelf. ze zegt ook: zelluf doen!

  aankleden ook, truitje is soms nog wat moelijk.

  maar idd, het gaat zo verschrikkelijk snel deze tijd. ze praat ook honderuit. we merken dat ze veel leert en opsteekt.
   
 5. Ons meisje is ook 2,5 en doet al een aantal maanden haar jas aan. (rits nog niet) Ze doet t soms op de volwassen manier en soms op een andere. Dan doet ze de jas aan de voorkant aan zeg maar, met de capuchon omlaag en dan gooit ze t geheel over d'r hoofd heen.
  Ze gaat niet naar een KDV of peuterzaal, dit heeft ze helemaal zelf bedacht.
  Ze doet ook graag zelf aankleden.Ik had er laatst een skinny jeans aan gedaan. Doet zij ff later nog een spijkerbroek aan, erover heen:D en d'r truitje achterstevoren
   
 6. Lisa trekt al een hele tijd dr jas zelf aan, al met 1,5 jaar.
  Op de gewone manier, zit ook niet op KDV ofzo, dus ook gewoon zelf bedacht.
  Rits open en sjaal om is ook geen probleem , alleen de rits dicht dat lukt dr niet.
  Dus nee, ik vind het zeker niet heel snel.
   
 7. Ik vind het ook knap. Joris probeert het soms wel eens, maar hij heeft echt geen doorzettingsvermogen en als het niet in 1 keer lukt probeert hij het ook geen 2e keer! Dus hier kan hij het nog niet en Joris is bijna 3! En aan en uitkleden, onderkleding doet hij wel zelf uit, maar bovenkleding hetzelfde verhaal, 1 keer proberen, lukt het niet, geen 2e keer proberen...

  Ieder kind is idd anders, maar ik vind het heel knap van jullie meisje!
   
 8. Ik vind het ook knap. Manolito is nu 2,5 en kan sinds een maandje zijn jas aandoen en sjaal omdoen en knopen, zijn jas openritsen lukt ook, maar zijn jas dicht ritsen dat lukt nog niet.
   
 9. knap hoor. mijn dochter krijgt de rits wel open maar zeker niet dicht. moet der altijd helpen met dat eerste stukje dan lukt het wel.
   
 10. Manlief, dochterlief (toen net 3) en ik gingen een kijkje nemen bij de basisschool waar wij onze dochter heen wilde brengen en na het gesprek met de directeur deden wij onze jassen aan. Dochterlief deed dit ook zelf en maakte ook zelf haar rits dicht. De directeur zei lachend tegen haar, jij mag komen hoor want jij kunt zelf je jas dicht doen. Wij met vragende gezichten, hoe bedoelt u ?
  Wat blijkt ? De juffen van de kleinste groepen zijn wel 10 minuten bezig om alle jassen dicht te doen bij de kids als ze naar buiten gaan.
  Ik vind het normaal dat een kind van nog geen 3 het kan maar het schijnt dus niet zo te zijn als ik de directeur moet geloven !!!

  Groetjes Monique
   
 11. Dat is echt heel vlot hoor.
  Ik heb op een peuterspeelzaal gewerkt, met kindjes van 2,5 tot vier jaar, maar weinig kinderen konden dat nog, zeker niet de jongste. Dus je mag echt trots zijn op je slimme meissie!
   
 12. Hier trekt ze al heel lang haar jas zelf aan, geloof al met 1,5 jaar. Sjaals doet ze zelf om, muts op, wanten aan, en rits los maken. Alleen rits vastmaken lukt haar nog niet.
  De jas doet ze ook al die tijd gewoon op dezelfde manier aan als wij doen, maar ik zie inderdaad nog wel kinderen op de psz die het nog niet lukt, terwijl ze ouder zijn.
   
 13. Ik vind het super snel hoor, heb het mijn dochter pas geleerd toen ze naar de kleuterschool ging.;)
   
 14. nou petje af hoor!! die van mij zet alleen zelf z'n hoempapamuts op (carnavalskleuren dus vandaar noemt ie het hoempapa en wijst dan op z'n hoofd)

  ja.... z'n sjaal kan ie ook maar weten jullie hoe hij dat doet.... propt hem onder z'n kin en houd dan z'n kin op de borst en loopt daarmee rond :D slim he.....
   
 15.  
 16. Hier vanaf 1,5 zelf de jas aan en de rits dicht!
  Hebben het haar niet aangeleerd, maar gewoon haar jas alvast gepakt, terwijl wij nog vanalles moesten pakken voor vertrek. Zodoende was ze al met haar jas bezig, ze vond het leuk! Rits dicht lukt prima en knopen gaan ook redelijk.
   
 17. Ik vind dit soort posts altijd zo'n onzin! Wat schiet je er nou mee op om bevestigd te krijgen dat je dochter met 2.5 al zelf een jas kan aantrekken en dichtritsen.
  En dan ook dat berichtje erbij van, ik weet dat ieder kind verschillend is'.... Waarom post je het dan?

  Sorry, ben meestal best aardig hoor, en tis niets persoonlijks, maar ik zie wel vaker dit soort posts en vraag me dan altijd af wat de poster wil bereiken. dit gaat toch alleen maar om verheerlijking van je kind? Ja, goh, wat goed zeg, wat vroeg zeg, die van mij deed dat pas toen hij/zij zoveel ouder was, etc.

  Ik wil het gewoon begrijpen!
   
 18. is het niet mensen eigen? Dat ze willen vergelijken? Ik vind het normaal hoor. Ik denk ook weleens: Is ze hier nu vroeg, of juist laat mee? Wat 'horen' ze al te kunnen op deze leeftijd? Wat doen andere kindjes wel en niet?
   

 19. Hier hetzelfde, hij probeert, lukt het niet, dan stopt hij gewoon. Verschil is dat hij dan wel boos wordt.

  Het komt wel goed.. :)
   
 20. Je haalt mij de woorden uit de mond, begrijp er ook niks van :D
  De enige graadmeter die er is om vast te stellen of je "knappe" kind ook later nog zo "knap" is, is om een jaartje of 25 geduld te hebben.
  Heeft hij/zij tegen die tijd één of meerdere universitaire studies afgerond en/of een succesvolle onderneming opgezet? En dan doet het er echt niet meer toe of Pietje of Mientje met 2 maanden of 12 jaar zijn/haar rits zelf kon dichtdoen! ;-);)
   

Deel Deze Pagina