Ziek...?

Discussie in 'Prematuur' gestart door iniemienie, 30 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. iniemienie

  iniemienie Actief lid

  23 feb 2006
  241
  0
  0
  Verzorgende in de thuiszorg
  Hallo dames,

  Vraagje: Zijn jullie kindjes ook vaker verkouden of ziek?
  Nova heeft nu namelijk voor de 4e keer een luchtweginfectie.
  Ze is nu bijna 19 maanden en heeft nu wel erg vaak naar mijn zin een luchtweginfectie gehad. Ik vroeg me af ofdat het te maken had omdat ze te vroeg geboren zou zijn. De HA zijn dat het wel kon maar dat het niet zeker is dat het daardoor kwam. Het kon ook zijn dat ze er gewoon vatbaar voor is.
  Ze heeft nu last van hoesten en veel slijm op de bronchien. Van de week moest ze zelfs overgeven door het hoesten. Had al 1 keer naar de HA gebeld maar die scheepte me af met paracetamol maar een dag later zaten we toch bij de HA. En nu kreeg ze weer een antibiotica kuur. Gelukkig is ze er niet erg ziek van maar als ze hoest dan komt ze bijna niet uit haar hoest.
  Zijn er hier nog meer die zien dat hun kindje vaak verkouden is of iets?
  En wat hebben jullie eraan gedaan?

  Liefs Shir
   
 2. MaryWoods

  MaryWoods Fanatiek lid

  2 mei 2007
  2.637
  0
  0
  hier wel regelmatig snotterig, maar is maar 1 keer echt ziek geweest. Hij had toen ook bovenste luchtweginfectie en daar bovenop 5de ziekte, dus moest meteen een nachtje in ziekenhuis blijven... :(
  Maar dat was tot nog toe dan ook de enige keer dat hij echt ziek was!
  Maar je merkt wel zodra hij wat verkouden is dat het snel op z'n keel gaat zitten...en dus ook een beetje hoesten en ratelig ademhalen. dat kan denk ik best met prematuriteit te maken hebben, de longetjes zijn toch wat gevoeliger.

  vervelend voor je meisje... Hoop dat ze je iig wel serieus nemen!
   
 3. prematuur

  prematuur Lid

  21 nov 2007
  18
  0
  0
  Yep, daar kunnen we helaas over meepraten.

  Hier door de vroeggeboorte ook 'gevoelige longetjes' of zoals de kinderarts het noemt een heftige reactie van het lichaam op luchtweginfecties.
  Stijn is nu net thuis van een week ziekenhuis na een luchtweginfectie aan de bronchioli en moet nu standaard pufjes krijgen met Ventolin.
  Hij reageerde zo sterk dat hij niet genoeg zuurstof kreeg en direct aan een de zuurstof moest.
  Men zegt dat 80% eroverheen groeit, maar ik denk dat prematuren toch wel wat gevoeliger zijn, vooral in de longen.

  Beterschap!
   
 4. mamavanYeline

  mamavanYeline Bekend lid

  12 okt 2005
  666
  0
  0
  Yeline is geboren met 37 weken en heeft een zeer moeilijke start gehad en moest beademd en gereanimeerd worden bij haar geboorte. Ze zit elke bijna elke 3 maanden aan de antibiotica (ze is nu 2,5 jaar en heeft nu 10 antibioticakuren gehad) ivm luchtweginfectie's en blaasontstekingen We zitten ook al aan de ventolin en flixotide. We zijn een jaar onder controle geweest bij de kinderarts ivm haar zuurstof te kort die ze heeft gehad maar de arts vond wel dat ze vaak ziek was maar wij dachten gaat wel over. Gelukkig zijn we nu eindelijk weer doorgestuurd naar de kinderarts en kunnen we woensdag heen hopelijk komen we er achter waarom ze zovaak ziek is.
   

Deel Deze Pagina