zijligkussen

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Sandana, 11 feb 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.
 1. hallo,

  het zijligkussen van de baby sleep save, is dat een goeie?

  Staat op marktplaats, zou van een fysiotherapeut zijn gekocht. De dame hier heeft een voorkeurshouding naar rechts en wil een afgeplat hoofd voorkomen. Hoofd draaien werkt slecht.

  Groetjes
   
 2. niemand?
   
 3. Wij hebben ook zo'n zijligkussen. Bij ons op het merkje staat 'delta baby' maar ziet er precies hetzelfde uit.
  Bij ons werkt het prima! Ons jongetje had een voorkeurshouding naar links. En nu hebben we hem al een week of 4 zo vaak mogelijk in dit kussen (box, speelkleed, bed, etc etc) en het is een stuk minder geworden! Zelfs zoveel minder dat we geen helmpje meer hoeven voor onze kleine man.

  Ze geven aan dat je er het meeste aan kan doen tot ze zo'n 4,5 maand zijn met zo'n kussen aangezien ze vanaf die leeftijd gaan draaien en sterker worden enzo...
   
 4. Ik heb ook zo'n zijligkussen. Gebruik het al vanaf dag 1. Bij al mijn kids zo gedaan. Wil echt geen plat hoofdje bij mijn kindje.

  En hier sliepen ze ook al heel vroeg op hun buik. Mijn 4e sinds een week ook. Helpt ook tegen voorkeurshouding.

  Maar dat is ieder voor zich.
   
 5. Hier ook de deltababy ivm voorkeurshouding en afplatting. Aangeraden door de kinderfysio. Wordt hier overdag en voor de nacht gebruikt.
   
 6. Hier ook de deltababy vanaf de tweede week ongeveer en hij slaapt er nu nog in. In de box rolt hij ook echt al een tijdje alle kanten op, maar in dit kussen blijft hij nog steeds goed liggen, dus gebruik hem nog even tot hij eruit kruipt ;)
  Zou het zeker aanschaffen als ik jou was!
   
 7. Wij hebben ook het delta kussen gebruikt vanaf 2 tot ongeveer 8 mnd. Ik vond het een top ding, Dl sliep er heerlijk in.
   
 8. Wij hebben ook die deltababy (met driehoeken) op aanraden van de fysio. Wij hadden er in bed rolletjes handdoeken onder zodat ze echt niet op haar buik kon rollen. Maar ze lag er dan ook ingebakerd in
   
 9. En hebben jullie dan allemaal zo'n aero sleep matrasje of hoe zoiets ook heet? Haha.. want ik wil ook graag een zijlogkussen maar vraag me af of hij dan niet door kan rollen en dan met zijn hoofd in het matras komt?
   
 10. Miekjepiekje: had jij je kindje ingebakerd in de zijslaper liggen? Ik gebruik de zijslaper niet meer omdat ik inbaker maar heb wel het idee dat het hoofdje achter platter wordt.
   
 11. Door rollen kan niet. Want er zit een driehoekoekig kussentje aan vast, die voor de buik ligt. Baby ligt als het ware tussen 2 kussens in.

  Dus nee ik heb geen aero sleep matras.
   
 12. We hebben hem gekocht. Vannacht heeft manlief de kleine op de zij gelegd met een handdoek aan beide zijden, omdat ze van links meteen terug rolt. Goed gegaan,alleen hij sliep niet omdat hij bang was dat het niet goed ging....
  Dus vannacht lekker het kussen gebruiken! Ze heeft gelukkig nog geen afgeplat hoofd, of minimaal. Maar dat wat ik voel, meen ik al vanaf de geboorte te voelen.

  @ MiSe
  Ik heb geen aerosleep, want het is wetenschappelijk helemaal niet bewezen dat dit ook echt veiliger is en meer lucht doorlaat. Geldklopperij als je het mij vraagt. Gewoon zorgen dat je kind niet door kan rollen, dat is je geld beter besteden.
   
 13. Wij hebben ook geen Aerosleep matras..
  Hij ligt prima in dat kussen, en we hebben onder de rugsteun ook nog een handdoek liggen zodat het wat hoger wordt en hij niet makkelijk terug kan rollen.
   
 14. @Lana: Wij hadden haar idd ingebakerd in het zijligkussen. Officieel mag het niet, maar zonder inbakerdoek sliep ze niet en de voorkeurshouding was door een gebroken sleutelbeentje heel hardnekkig. Daarom eerst in de kinderwagen geprobeerd, zodat ik het in de gaten kon houden. Daarna ook in haar eigen bedje. Wij hadden er wel een opgerolde handdoek onder, zodat ze echt niet kon draaien. Want mevrouw kreeg het voor elkaar zelfs in het zijligkussen haar hoofd de "verkeerde" kant op te draaien. :$ Ik heb even gekeken of ik een foto heb, maar die kan ik niet vinden. De afplatting is nu trouwens bijna helemaal weg. Je ziet het alleen als je het weet.
   
 15. Hier ook beide kindjes ingebakerd in de zijliggingskussen, mag dan wel niet maar is nooit fout gegaan beide gaan afbouwen toen ze konden draaien.
  Ze hebben geen van twee ooit een voorkeurshouding gehad.
   

Deel Deze Pagina