Zindelijkheid en obstipatie..

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Vica86, 8 jun 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Vica86

  Vica86 Niet meer actief

  Mijn dochter wilt continu poepen op de wc. Maar eenmaal daar doet het haar zoveel pijn (altijd zo helaas door opbstipatie) dat het heeeeeel moeilijk is voor haar om dat op de wc te doen.

  Nu heb ik forlax voor haar en moet eigenlijk 1 zakje per dag geven. Probleem dan dat het echt dun wordt. Dat werkt natuurlijk ook niet als ze op de wc wilt want dan is ze te laat.

  Ik probeer nu sinds een paar dagen een half zakje te geven.. Hopelijk gaat dit wat beter straks.

  Iemand tips?
   
 2. Arja

  Arja Bekend lid

  2 nov 2008
  951
  0
  0
  Mijn dochter heeft ook harde ontlasting, altijd al gehad. Sinds ik haar gedroogde pruimen van Alesto (bij de Lidl) geef gaat het prima. Zij ziet als een snoepje en ik vind het een gezonde traktatie en het werkt goed voor de ontlasting. Je kunt het een beetje vergelijken met een hele grote rozijn. Ze propt 'm in een keer in haar mond en zit dan smakelijk te eten :D
   
 3. Vica86

  Vica86 Niet meer actief

  Ok, maar werkt dat echt dan? Hier werkt lactulose zelfs niet eens meer. Als ze dagelijks lactulose kreeg duurde het op een gegeven moment nog ruim een week voor ze eindelijk kon.

  Ze vind het ook heeeel eng om te poepen zeg maar. Ze houdt het tegen.
   
 4. Arja

  Arja Bekend lid

  2 nov 2008
  951
  0
  0
  Pruimen staan altijd al bekend als goed voor je ontlasting. En hier helpt het als een tierelier. Joh en je kan het allicht proberen. Werkt het niet, dan is het toch nog gezond.
   

Deel Deze Pagina