zitten, kan dat kwaad?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Kisbaba, 25 jul 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Kisbaba

  Kisbaba Fanatiek lid

  23 sep 2007
  3.211
  0
  0
  moeder, huisvrouw, en ik heb een B&B voor fietsgas
  Gezelligste stadje i
  Sinds een week of twee wil Jesse bijna niet meer liggen, dat vindtie niet interessant, hij werkt zich op de schoot steeds omhoog tot hij zit.
  Nu kreeg ik afgelopen week al wel van zeker drie, vier mensen te horen: pas maar op, dat is slecht voor z'n rug, da's nog veel te vroeg...
  Eerst dacht ik: tja: hij wil het zelf, alstie moe is, blijft hij wel liggen, maar nu ik het zovaak hoor weet ik het ook niet meer zo goed.
  Dacht dat ik ervaren moeder was, maar ben nu toch wel een beetje onzeker daarover. Van onze vorige jongens weet ik het niet meer hoe vroeg zij wilden zitten. :oops:

  Hoe oud zijn/waren jullie baby's toen ze steeds maar wilden zitten?
   
 2. talia

  talia Fanatiek lid

  Erenay is nu 3 maanden en die wil ook niet blijven liggen ook ik krijg steeds te horen dat het slecht is voor zijn rug maar ik denk dat als je hem niet te lang laat zitten en goed ondersteunt het niet zo een kwaad kan.
   
 3. Sweetvienna

  Sweetvienna Fanatiek lid

  10 jul 2007
  2.092
  0
  0
  Ze zeggen zoveel...zo zou zo'n loopzitje ook slecht zijn voor het ruggetje en de beentjes e.d. Nou mijn broertje die was wég van dat ding vroeger en moet je nu zien wat voor een beer van een gozer dat is geworden..als iemand een sterke rug en benen heeft, is hij het wel...Dusse...lekker laten praten. Ik laat ons mannetje ook al af en toe zitten, vindt ie geweldig.
   
 4. Vlinderbloem

  Vlinderbloem VIP lid

  27 mrt 2008
  6.718
  37
  48
  Van de kinderarts van mijn dochter begreep ik dat je het niet moet stimuleren inderdaad i.v.m het ruggetje.
   
 5. maja82

  maja82 VIP lid

  30 jan 2007
  15.508
  0
  0
  Lune zit altijd op schoot. Als ik haar meer achterover doe gaat ze krijsen en werkt zich al buispieroefening doende weer omhoog..
   
 6. Lexie74

  Lexie74 VIP lid

  14 sep 2006
  9.048
  1
  38
  loonadministratrice en eigenaar webshop handwerkar
  nop
  hier hetzelfde al zeker een week of 2, 3
   
 7. fioontje

  fioontje Fanatiek lid

  3 jul 2007
  2.748
  0
  0
  Den Burg, Texel
  lars was ook ruim 5 maanden. ik zette hem dan vaak een half uurje in de wipper of in de box met een voedingskussen om hem heen, dan zat hij niet helemaal rechtop maar kon hij wel wat zien
   
 8. valhalla

  valhalla Niet meer actief

  Lena ook, die wil alleen liggen als ze slaapt, verder is het altijd zitten en als dat niet kan krijsen en proberen zich omhoog te wurmen. Als ze nu tegen je aan zit, gaat ze ook gewoon staan :confused:

  Heb het toen ze twee maanden was bij het cb gevraagd en die zeiden dat het niet echt een probleem is, maar dat je het niet moet stimuleren. Denk zelf ook dat het wel mee valt, het overgrote deel van de dag ligt ze te slapen en kan het zich prima herstellen / goed ontwikkelen.
   
 9. Snoopy1979

  Snoopy1979 VIP lid

  8 okt 2006
  25.545
  293
  83
  Vrouw
  Brabant
  Eva had het ook, vanaf 3 maanden. Af en toe 'mocht' ze zitten van me, maar ik probeerde het niet teveel te stimuleren. Maar Jesse is al 5 maanden, het ligt er ook aan hoe sterk je kindje is natuurlijk. Eva kan sinds ze 6 maanden is los zitten en sinds een paar weken zit ze helemaal stevig en valt alleen nog om als ze iets wil pakken waar ze niet bij kan ;). En in de wipper gaat ze ook rechtop zitten door haar buikspieren aan te spannen. Ben ik niet zo blij mee omdat de wipper dan naar voren om kan kiepen :(, daarom zit ze er alleen nog maar in als ze gaat eten.
   
 10. lindavg

  lindavg Fanatiek lid

  25 feb 2007
  1.458
  0
  0
  Verkoopster in speelgoedwinkel
  Hoogvliet
  Amy wilde ook al met een maand of 3 niet meer liggen dat was niet spannend.
  Ik legde ook het voedingskussen achter haar neer, zodat ze niet meer lag maar ook niet rechtop zat maar wel wat kon zien.
  Want dat was de bedoeling.
   
 11. Carolyn

  Carolyn Actief lid

  2 jun 2008
  317
  0
  0
  Matt wilde al vanaf een maand of 3 af en toe zitten, ik zat dan in kleermakerszit en hij zat dan in het kommetje van mijn voeten of gewoon op schoot. Volgens mij kan de baby het zelf aangeven als hij/zij moe is en natuurlijk hou je als moeder het ook wel in de gaten wat ie wel of niet aankan lijkt me. Iedereen komt altijd met zulke goedbedoelde adviezen, sommige goed en sommige niet van toepassing op de situatie bv.

  Sinds vorige week zat Matt zelf (wel wankel), en sinds gisteren zit hij helemaal zelf en stevig. :) Als hij moe is valt ie zelf om, meestal laat ik hem toch op ons bed zitten dus kan het geen kwaad als ie omvalt. ;)
   
 12. Daantje84

  Daantje84 Actief lid

  25 sep 2007
  159
  0
  0
  in t mooie twente ;-)
  Nou, Lana is nog geen 2 maand en wil soms alleen maar op schoot zitten, als we dr neerleggen in de box of haar bedje, gaat ze krijsen!
  Plus dat ik in het Oei ik groei-boek heb gelezen dat ze vanaf de 8 weken sprong ook meer willen zitten en zich ook makkelijk vanuit halfzit houding (liggend op je bovenbenen), zich omhoog kunnen trekken tot zit...
   
 13. fietsspecialist

  fietsspecialist Niet meer actief

  Onze kinderarts op het CB zei dat ze enkel mogen zitten als ze zelf van lig naar zit gaan, dat wil zeggen dat de spieren zelf het werk doen. Als je ze zelf neer zet, gebruiken ze de spieren verkeerd wat slecht is voor de rug.
  Dan kunnen we wel zeggen vroeger bestond die theorie nog niet en wij mankeren ook niks, maar feit is wel dat er nu weer meer bekend is en er zal wel iets van waar is.
  Aan de andere kant, ik begrijp je punt mijn zoontje is 10 maanden en kan ook nog niet zelf gaan zitten, maar wil absoluut niet meer liggen (logisch natuurlijk) dus ik zet hem ook altijd neer.
  Doe wat je eigen gevoel je ingeeft, laat je informeren, maar niet manipuleren! ;)
   
 14. Sweetvienna

  Sweetvienna Fanatiek lid

  10 jul 2007
  2.092
  0
  0
  Tja...en over 20 jaar zeggen ze weer wat anders...
   
 15. vosje2000

  vosje2000 Fanatiek lid

  28 mei 2007
  3.777
  0
  0
  Thuismama en vrijwilligster voor diverse organisat
  Mike wil sinds maand 3 af en toe al zitten.
  We zetten hem dan bij ons op schoot of stevig in de bank.

  Ik geloof dat als hij zelf aangeeft dit te willen, dit geen kwaad kan. (zeiden ze op het cb ook)
   
 16. kimkivits

  kimkivits Fanatiek lid

  28 jun 2006
  2.209
  0
  0
  Eigen zaak, fotografe
  eindhoven
  wat een onzin. aidan zat met 5 maanden ook zelfstandig. als ze het niet aankunnen (slecht zou zijn) zouden ze het ook niet kunnen of doen denk ik. vooral bij de cb's maken ze je altijd zo snel bang dat er iets niet goed is voor je kind. maar de een is gewoon wat rapper dan de ander. dus gewoon genieten!
   
 17. bridgett zit met eten sinds vorige week in de eetstoel.gaat prima....
  en als ik dr moet aankleden met shirtjes aandoen enzo dan zit ze ook recht op hoor.
  en op schoot ook altijd al.
  en als ze in de wandelw.zit gaat ze zelf helemaal naar voren zitten rechtop.
   
 18. appelsientje

  appelsientje Fanatiek lid

  5 mei 2007
  1.312
  0
  0
  ook vanaf een maand of 5 op schoot hoor. Hij deed hetzelf, en bij de controle van het CB van 6mnd kreeg ik te horen dat we het "mochten" stimuleren omdat zijn ruggetje goed stevig is.
   
 19. Lovelylonnes

  Lovelylonnes Fanatiek lid

  3 jul 2007
  2.208
  0
  0
  Nagelstyliste en incassomedewerker.
  Justin is nu 8 weken en wil sinds een paar dagen al steeds gaan zitten. Dat mag ie een paar minuutjes na het flesje, daarna weer gewoon liggen....

  het zou inderdaad niet goed zijn, maar als het hem niet lukt word ie zo driftig!
  Maar ja, zo heeft iedereen wel ergens commentaar op toch>
   
 20. fantasy

  fantasy Actief lid

  24 jul 2007
  473
  0
  16
  Veluwe
  Bij 2 maanden oud ging Liam zich ineens voorover gooien in de kleermakerszit als ik hem op schoot met zijn ruggetje tegen mijn buik aanlegde. Liggen wilde hij al een aantal dagen niet meer. Dan was het echt mis; huilen en overstrekken! Ik laat hem iedere dag heel even zo zitten en ik ondersteun hem door mijn handen om zijn lijfje te doen. Ik stimuleer hem eigenlijk helemaal niet, zodra ik hem tegen me aanleg op schoot, gooit hij zich voorover om te zitten. Het is inderdaad iets wat bij een van de dingen stond bij het 8 weken sprongetje!
   

Deel Deze Pagina