zwanger, lekken en borstvoeding

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door Marieke1983, 22 apr 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Marieke1983

  Marieke1983 Niet meer actief

  hoi allemaal,

  ik ben nu bijna 25 weken zwanger en lek al sinds week 10 melk uit (voornamelijk 1 van) mijn borsten. nu is het zo erg dat het er in bed of in bad gewoon contstant uit stroomt en ik overdag met zoogcompressen loop om het ergste gelek op te vangen.

  zegt dit iets over de hoeveelheid voeding die ik straks heb? ik wil zo graag bv geven maar ben bang dat het na de bevalling er gewoon uit spuit (bij wijze van) en ik mijn baby niet zelf kan voeden daardoor. en ik lek voornamelijk uit 1 borst, trekt mijn andere nog wel bij?

  groetjes Marieke
   
 2. Momae

  Momae Actief lid

  26 sep 2008
  411
  0
  0
  Wijchen
  Ik lekte ook vanaf ongeveer 20 weken zwangerschap vreselijk, en de borstvoeding ging uitstekend. Als blijkt dat je borstvoeding straks heel snel toeschiet en er uit spuit zijn daar trucjes voor om toch gewoon te kunnen voeden :) Bijvoorbeeld de eerste druk er even afhalen, maar ga er gewoon van uit dat het wel goed komt en vraag hulp als je bang bent dat het niet lukt.
   
 3. Nemo

  Nemo Niet meer actief

  Of je wel of niet lekt of veel of weinig zegt niets over hoe het straks na de bevalling zal gaan.
  Ik raad je aan om een borstvoedingscursus te doen bij de VBN/LLL of bij een lactatiekundige IBCLC zijn allemaal te vinden op http://www.borstvoeding.nl dan leer je precies hoe borstvoeding werkt en hoe je eventuele problemen kunt voorkomen/verhelpen (dus ook spuitende borsten)

  Trouwens "maar" 2 tot 5 % van de vrouwen kunnen hun kind niet zelf voeden. En dan is het niet kunnen door borstoperaties en medicatie gebruik ook meegenomen. Bijna elke vrouw kan dus haar kind voeden. Een goede voorbereiding, steun door partner en begeleiding door zorgverleners is wel van belang !

  En de ene borst produceert vaak meer dan de andere. Er zijn hier kort geleden meerdere topics over geweest, mischien kun je die eens opzoeken ?
  Ik voed straks 2 jaar ( ook sondanks puitende borsten in het begin ;) ) en mijn ene borst produceert ook meer dan de andere.
   
 4. Marieke1983

  Marieke1983 Niet meer actief

  oke, bedankt voor jullie antwoorden! een cursus wil ik idd gaan doen. en dat het bij maar 5% niet lukt stelt me wel gerust. ik wil ook (liever) niet kolven, wil echt het gevoel van een kindje aan mijn borst! :D
   
 5. als je zo gemotiveerd bent, lukt het je vast en zeker.

  Ik zou je ook aanraden een cursus te volgen. Dan ga je je nog zekerder voelen.

  Geniet nog van je zwangerschap.

  Ah ja, ik heb ook verschil in productie tussen mijn borsten. Al van in het begin dat ik bv geef. Dus dat is ook geen probleem.
   
 6. Ons Kleintje

  Ons Kleintje Niet meer actief

  wie wel? 13,5 week kolvende moeder, die nu om 02.30 achter de pc handsfee zit te kolven.
   

Deel Deze Pagina