zwanger maar laag Hcg

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door ZeeuwsMoeke, 23 okt 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. ZeeuwsMoeke

  14 okt 2013
  8
  0
  0
  NULL
  NULL
  Hoi dames,
  Vorige week had ik een positieve test, en woensdag heb ik bloed laten trekken. Mijn Hcg toen was 108, en dat vonden ze nogal laag. Vandaag weer bloed laten trekken, en nu was mijn Hcg 864. Ook dit vonden ze nogal laag, en moet ik vrijdag met spoed een echo laten maken om te kijken of het misschien een bbz is of dat ik een miskraam ga krijgen.. Ik heb geen buikpijn of bloedverlies (maar gebruik wel utrogestan). Ik zou vandaag precies 5 weken zijn.

  Ik maak me nu dus ontzettend zorgen, te meer omdat ik er 2 jaar over heb gedaan om überhaupt zwanger te raken.
  Iemand hier ervaring mee of een opbeurend woord? :( kan dit ook nog goed komen?
   
 2. saabenjelle

  saabenjelle Bekend lid

  27 dec 2010
  551
  0
  0
  zuid holland
  Ik denk dat als je vrijdag een echo maakt, het nog te vroeg is om iets te zien? Hcg stijgt toch dus dat is dan toch goed?
   
 3. Siertje2981

  Siertje2981 Fanatiek lid

  8 apr 2013
  3.456
  0
  0
  Werkzaam in een kledingwinkel als assistentbedrijf
  Leidschendam
  Als je nu 5 weken bent en je krijgt volgende week een echo, kunnen. Ze idd nog niet zien of jullie kleintje levensvatbaar is (lees:een hartje heeft) maar kunnen wel zien of er een vruchtje in de baarmoeder zit of dat hun vermoedde voor een BBZ gerechtvaardigd is.

  En ja, dit kan zeker nog goed komen!!! Hoe moeilijk ook, probeer je te ontspannen en toch een beetje te genieten.

  Wel super fijn dat je zo goed in de gaten word gehouden.

  Succes met de komende dagen, zal niet makkelijk zijn, ik ken het.
   
 4. ZeeuwsMoeke

  14 okt 2013
  8
  0
  0
  NULL
  NULL
  Ik snap dat ze waarschijnlijk niks gaan zien, echo was ook niet mijn idee maar van de gyn. Ik denk dat ze een bbz willen uitsluiten, maar dan kan het natuurlijk alsnog mis gaan. Het is gewoon zenuwslopend!
   
 5. GeoLilly

  GeoLilly Bekend lid

  2 aug 2013
  796
  0
  16
  Vrouw
  België
  Inderdaad heel zenuwslopend, maar het lijkt toch een goed teken te zijn dat je HCG mooi oploopt?
  Nog niet te snel negatief gaan denken, het kan dat het toch nog goed komt maar je moet natuurlijk ook realistisch blijven. Het is moeilijk hé. Ik hoop dat je toch nog positief nieuws mag krijgen!!
  Veel sterkte tijdens het wachten.
   
 6. Kiekies

  Kiekies Fanatiek lid

  17 sep 2012
  2.264
  0
  0
  Leerling VIG
  Waar liefde is
  Mijne was vorige week maandag 91 en op de echo alleen een stip te zien. Gister 660 en een duidelijke zwangerschapsring op de echo. Volgens de gyn was dit netjes.
   
 7. MrsP

  MrsP Actief lid

  14 okt 2011
  205
  0
  0
  NULL
  NULL
  Hoelang was je zwanger toen je bloed hebt geprikt dan?Ik had ook 'maar' 114 op 4w2d. Volgens de HA was dit netjes. En mijn HCG stijgt, want zie ik op de CB digital. Er staat toch niet voor niks in de HCG waarden tabel dat het tussen 18 - 438 ofzo moet liggen? De een maakt het nou eenmaal sneller aan dan de ander.
   
 8. Letty26

  Letty26 Fanatiek lid

  23 jun 2012
  1.163
  0
  0
  Ik had ook een heel laag hcg en ben nu moeder van een gezonde zoon :) dus het voorbeeld dat het goed kan komen terwijl mijn gyn toch zei dat het afwachten was. ...
   
 9. pixiehollow

  pixiehollow Bekend lid

  12 jun 2009
  899
  0
  16
  huishoudhulp en student dierenartsassistent
  Lummen/Belgie
  Iemand die ik ken had ook een heel laag hcg (ergens in de 80). De dokter had haar verteld dat ze maar op een miskraam moest rekenen omdat het veel te laag was. Ze heeft ondertussen toch een gezonde zoon van drie maanden!
   
 10. Tigermommy

  Tigermommy VIP lid

  14 jun 2013
  5.350
  1
  0
  Thuisblijfmama van (bijna) 3 kindjes :)
  ik dacht altijd bij een BBZ dat je juist een hele hoge HSC had (vaak te hoog) dat je dat daaraan kon herkennen.

  Ach daarom vind ik die testen een beetje onzin, ze laten je alleen maar zorgen maken, zwanger is zwanger tot het tegendeel is bewezen, een echo met pas 10-12 weken vind ik wel te laat maar bv met 7-8 weken om te kijken of je zwanger bent / hartje klopt e.d. en tot die tijd gewoon duimen lijkt mij een betere aanpak (even met uitzondering als je echt klagen zou hebben zoals pijn e.d.)
   
 11. Sanne2011

  Sanne2011 Fanatiek lid

  23 feb 2011
  4.151
  0
  0
  hier met precies 4 weken hcg van 64
  mijn cb testen liepen mooi op en met 5 weken had ik 3 plus in beeld staan! inmiddels ben ik morgen alweer 18 weken zwanger :D
   
 12. ZeeuwsMoeke

  14 okt 2013
  8
  0
  0
  NULL
  NULL
  Mrsp: ik was 4 weken bij eerste afname, 5 bij 2e afname.

  Laag/langzaam oplopend hcg kan een teken van bbz zijn, daarom willen ze een echo doen. Ik heb zelf nog even zitten rekenen maar als ik het goed doe is het wel netjes bijna elke 2 dagen verdubbeld..
  Nou ja, morgen maar afwachten!

  Ik baal er zo van aan de ene kant, als ik op een 'normale' manier zwanger was geraakt had ik een test (of 20) gedaan en klaar en had ik niet beter geweten en al die stress nu gehad. Aan de andere kant wil ik het natuurlijk ook wel vroeg weten als het mis is.

  Jullie positieve verhalen doen me wel erg goed :) hopen dat het voor mij en mijn man ook een mooi verhaal wordt, dan kunnen we eindelijk ook gaan genieten! Ik zal nog even laten weten wat er morgen uitkomt!
  Liefs
   
 13. ZeeuwsMoeke

  14 okt 2013
  8
  0
  0
  NULL
  NULL
  Nou gelukkig zit t mooi in mijn baarmoeder en niet erbuiten! Er was nog niet veel te zien, een zwarte vlek met een witte ring eromheen, maar nog niks erin. De echoscopist zei dat het wel erg klein was nog. Volgende week moet ik terugkomen om te kijken of er hartactiviteit is (6+2). Fingers crossed!
   
 14. MrsP

  MrsP Actief lid

  14 okt 2011
  205
  0
  0
  NULL
  NULL
  Fijn om te horen zeg!
  Je mag al vroeg komen dan voor een echo. Het valt mij op dat iedere VK/ gynacoloog daar weer anders naar kijkt. Ik belde vandaag of ik eerder kan komen en ze zei dat er voor de 7 weken echt niets te zien is. Ook veel gelezen dat er inderdaad nog niks te zien is en als je dan een week later komt er wel hartactiviteit te zien is. Zit je toch voor een week in de stress.
  Natuurlijk hoop ik dat jij volgende week een goede echo hebt mét hartactiviteit!
   
 15. Tweekids

  Tweekids VIP lid

  26 aug 2012
  12.353
  0
  0
  Fulltime mama van Sylvano
  Het wisselt wel bij Sylvano wist ik niet hoever ik was dus gelijk een echo gehad en bleek 4+5 te zijn en toen was er wel gewoon een vruchtje te zien uitwendig dus het is verschillend met de ligging van de baarmoeder, eigen gewicht enzovoort.
   
 16. flowerpower

  flowerpower Bekend lid

  7 feb 2011
  557
  0
  16
  wist ook niet hoever ik was bij deze zwangerschap echo gaf aan 5w3d na termijnecho werd tov die echo 10 dagen vooruit gezet, was dus bij de eerste echo al biina 7 weken en er was enkel een witte vlek/vruchtzakje te zien geen hartactie dus.... andere twee zwangerschappen had ik ook echo's rond de 6 weken (wist toen wel hoe ver ik moest zijn) en netjes een kloppend hartje! kan dus van alles te zien zijn....
   

Deel Deze Pagina