Zwangerschap en katten!

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Beertje13, 29 aug 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Beertje13

  Beertje13 Niet meer actief

  Terwijl ik dit schrijf heb ik onwijs last van mijn hormonen en moet ik bijna huilen...

  Wij hebben twee katten. 1 kater en 1 poes.. Ik was vergeten om die beesten vlooien druppels te geven dus ik heb ook last van de vlooien. De hele tijd jeuk op mijn been ik word er gek van... Dus ik heb heel de woonkamer schoongemaakt en straks als we weggaan spuiten wij alles in voor tegen de vlooien. Maar ik was ZOOOOOO kwaad :x dat ik de beesten op internet heb gezet. Ik word werkelijk gek van die beesten.

  - de kattenbak stinkt
  - overal haren op de bank op de tafel
  - vlooien
  - af gelopen tijd hebben ze van alles stuk gemaakt
  ( twee vazen, fotolijstje, potje, bloemen, behang krabben, planten, de bank enz.)

  S'ochtend kom ik beneden kan ik eerst schoon gaan maken voordat ik ga eten. Dus stofzuigen, tafels schoonmaken, troep opruimen wat ze stuk hebben gemaakt...

  Ik twijfelde of het wel zou gaan straks met die kleine. De haren, de katten zijn nog al speels en halen zo uit, ik moet op de katten letten dat ze er niet op gaan zitten enz..

  Wat vinden jullie??????????????


  ( Heerlijk even mijn ei kwijt)
   
 2. Ligero

  Ligero VIP lid

  1 aug 2011
  5.183
  43
  48
  Ik denk dat je tegen een aantal dingen die je noemt wel wat kan doen voor je de katten zomaar weg doet. Ik vind het nogal een uitspraak!
  Wat betreft de kattenbak: ander/beter kattengrit kopen!! Kost misschien iets meer maar echt, het scheelt enorm in de stank!
  Wat betreft de haren: sja, katten verharen nou eenmaal...maar het scheelt misschien als je ze 's nachts niet in je woonkamer hebt? Dan hoef je in ieder geval de bank niet meer te stofzuigen enzo. En anders: zo'n kleefroller eroverheen en is zo weer schoon!
  Vlooien: op tijd anti-vlooienspul geven, dan heb je er geen last van.
  Dingen stuk gooien: sja, dat gebeurt nu eenmaal...katten zijn speels en niet altijd even voorzichtig met onze spullen.

  En ja, je moet altijd opletten als je de kleine strakjes hebt. De katten kun je niet zomaar alleen laten met een baby. Maar de combinatie katten/kinderen kan ook echt goed gaan hoor!
   
 3. Missy88

  Missy88 Actief lid

  19 jun 2011
  312
  0
  0
  NULL
  Gelderland
  Ik ken je frustratie wel, al kan je aan de vlooien en kattenbak zelf wel wat doen.

  Zelf heb ik grid wat naar babypoeder ruikt en dit scheelt echt. Onze 2 katten zitten binnen dus moeten we wel echt elke dag die bak schoonmaken. Anders doen ze dat elders!

  Kunnen die van jou niet naar buiten?
  Het slopen etc is lastig af te leren als ze hun energie nergens anders in kwijt kunnen.

  Overigens hebben wij ook nog 2 honden, moet echt wel elke dag stofzuigen en we hebben nogal wat ongemakken van onze katten ook. Er is een keer wat voorgevallen en sindsdien plassen ze in huis. We hebben vanalles geprobeerd maar nu gaan ze naar een familielid met tuin en zonder andere dieren.

  Als jij nu teveel frustratie er van hebt en het straks een risico vormt voor je baby zou ik ook een goed plekje voor ze zoeken.
  Ken je niemand in je omgeving die ze over zou willen nemen? Dan zijn ze niet helemaal uit het oog.

  Succes!
   
 4. MC86

  MC86 VIP lid

  4 jan 2010
  5.333
  0
  0
  Ik weet niet hoe gehecht je bent aan die beesten, maar ik zou eerlijk gezegd geen overhaaste (op hormonen gebaseerde) beslissingen maken door ze gelijk op internet te zetten.

  Hoelang heb je ze al? En heb je je er altijd al aan geërgerd, of komt dat nu opzetten door de zwangerschap/hormonen?

  Misschien slim, ook gezien je zwangerschapstermijn, om aan je vriend te vragen of hij hier wat meer mee kan helpen. Katten zijn nou eenmaal dieren die ook een hoop zorg vragen (en ze kunnen idd lekker veel slopen, dat klinkt mij ook bekend). Maareh, sowieso uitkijken met poep opruimen/kattenbak scheppen he, i.v.m. toxoplasmose!

  Succes ermee!
   
 5. Missy88

  Missy88 Actief lid

  19 jun 2011
  312
  0
  0
  NULL
  Gelderland
  Edit: voeding kan ook een hoop doen tegen verharen. Je hebt ook druppels, vitamine D geloof ik, welke hier tegen zou helpen. Kan je gewoon bij een dierenwinkel halen.
   
 6. poeze

  poeze Actief lid

  10 dec 2010
  381
  0
  0
  Pffffff tel ff tot 10....;)
  2 katten en dat noem je veel werk???
  Ik heb 4 honden en had lang ook 4 katten dat is pas veel haar en zooi. Ik heb voor die beesten gekozen dus zorg ik er ook voor.
  Je kindje zal straks ook veel vuil maken en voor een hoop werk zorgen.

  Als je er zo gefrustreerd onder blijft kan je misschien beter een ander huis voor ze zoeken want je katten zullen ook op jou gedrag reageren en daardoor misschien veel lastiger gaan worden.
   
 7. Beertje13

  Beertje13 Niet meer actief

  Haha ik ben al tot rust gekomen hoor;)

  Dat is wel een goed idee om de katten snachts ergens anders te doen, in een andere ruimte!

  Mijn vriend doet al de kattenbak en we hebben inderdaad al duurder kattengrind. Ook zijn we op ander voer gegaan, wat duurder is en tegen het stinken is...

  Kan ook zo zijn dat ik sterker ruik...

  Wij hebben witte meubels en die kat is zwart. Dus heb ik de tafel schoongemaakt en zit het weer onder de kattenharen!

  Ik vind het namelijk niet zo leuk als er mensen over de vloer komen en er liggen haren op de bank en op de tafel...

  Bedankt voor jullie reactie's... Hier kan ik echt wat mee!!
   
 8. MC86

  MC86 VIP lid

  4 jan 2010
  5.333
  0
  0
  Dat is sowieso een heel bekend fenomeen tijdens de zwangerschap ;) Ik ruik ook alles onwijs goed, dat kan soms erg frustrerend zijn. Maar dat gaat ook weer over hoor!
   
 9. Beertje13

  Beertje13 Niet meer actief


  ;)

  Gelukkig wel!! Maar ik denk ook dat ik nu zo gefrustreerd ben omdat ik alles schoon willen hebben! Ik hou van netjes.. En als je net klaar ben en er is weer troep moet ik vaak even tot 10 tellen,...
   
 10. MC86

  MC86 VIP lid

  4 jan 2010
  5.333
  0
  0
  En wat betreft alle donkere kattenharen op witte meubels: die kan je natuurlijk ook gewoon lekker een dagje langer laten zitten en pas goed weghalen als je bezoek krijgt.

  Tips om ze goed te verwijderen: van die plakkende kledingrollers (1 euro ofzo bij Ikea), de stofzuiger met zo'n borsteltje of gewoon een los borsteltje. Ik gebruik heel vaak een los borsteltje (speciaal voor kattenharen, eigenlijk om de katten te borstelen) om even over de meubels en het dekbed te halen. Kost veel minder energie dan stofzuigen en je borstelt de haren er heel makkelijk mee weg!
   
 11. MC86

  MC86 VIP lid

  4 jan 2010
  5.333
  0
  0
  Dat is nesteldrang, hihi! Ik herken het hoor, is ook heel irritant als het gelijk daarna weer een bende is. Maar helaas kunnen we die beestjes niet vertellen dat ze niet zoveel troep mogen maken :p
   
 12. Beertje13

  Beertje13 Niet meer actief

  Ik had al zo'n kruimeldief aangeschaft. Maar zo'n kledingroller is ook een goed idee!!:D
   
 13. Jolanda1986

  Jolanda1986 Fanatiek lid

  @beertje13, ik snap je frustratie wel omtrent katten haren en dergelijke. ik had zelf 3 katten waarvan ik er 2 weg heb moeten doen ( en nee vond het niet leuk om ze weg te doen!) ze plaste overal behalve in de katten bak, en konden hier niet buiten, heb nu nog 1 kater en kan ik ook schoon blijven maken haha. meneer vind het nog al leuk om tegen me raam aan te niesen haha :p dus bijna iedere dag de ramen zemen haha maar goed je moet weten dat je dieren hebt naturlijk :D

  Kledingroller is een optie om haren weg te krijgen maar wat je ook eventueel zou kunnen doen zijn fleecedekens in de bank leggen ;) geen haren op je bank te bekennen dan hoor :D oke je moet dan wel iedere dag de dekens wassen maar goed beter dan iedere dag te staan zwoegen om je bank haar vrij te krijgen, en mocht je dan visite krijgen haal je de dekens uit de bank en alles is haarvrij ;)
   
 14. sasjuh

  sasjuh Fanatiek lid

  8 jun 2010
  2.559
  0
  0
  operator
  In mijn vel
  Wij hebben hier twee katten en twee honden, en het enige wat mij nu irriteert aan de katten (met name Gabbana) is dat ze me wakker maken, krabben tegen de kast of lopen mauwen.
  Maar ach het zijn katten en vanaf 1 sept. mogen de dieren niet meer op de slaapkamer en hebben wij meer rust.
  Wat betreft het haren, mjah, hoort erbij, we stofzuigen elke dag even of we vegen effe en elke dag de katten even borstelen.
  En je kunt een hele hoop haar uitval tegen gaan door lijnzaadolie te geven of sardientjes in olie.
  Scheelt hier een hele hoop, voorheen kon ik elke dag genoeg haren opzuigen om een hele kennel van te breien hahahaha, nu is het nog maar de helft ervan.
  Dan de kattenbak, wij gebruiken het grit van de AH en vriendlief ruimt de poep en klonters elke dag op en zo bespaar je grit en heb je geen stank :)

  Ow en wat betreft haren op de bank, wij hadden een nepsuede bank waar alle haren in bleven steken, en met een trekker (en dan bedoel ik die platte, dus niet die met dubbele rubbers) konden we de haren eruit halen, even met de trekker over de kussens en dan stofzuiger, bank was weer haarvrij :)
   
 15. elisabethbas

  elisabethbas Fanatiek lid

  2 feb 2011
  2.882
  0
  36
  't Gooi
  Wij laten onze 2 poezen sinds kortieder half jaar inenten tegen vlooien, bij de dierenarts. Dat spul heet Program en als de vlooien de poes bijten worden ze onvruchtbaar. Ze gaan dus niet dood, maar kunnen zich niet meer voortplanten. Het kost ongeveer evenveel als de bekende pipetjes maar je hoeft er niet meer elke 6 weken aan te wennen.

  Er zijn veel oplossingen voor je problemen, de beestjes wegdoen lijkt me de laatste...

  Succes!
   
 16. janneke000

  janneke000 Fanatiek lid

  29 dec 2010
  1.049
  0
  0
  Ik herken je!! Ik had hier tot voor kort 7 (!!!!) katten! Okay ik geef toe :D Het waren 2 volwassenen de 5 kindjes van 1 van hen :p
  Maar elke ochtend als ik beneden kwam was het ravage... Grind en haren overal! Dus ik voel met je mee :p Heb wel wat tips :D

  ---fleecedekens op de bank!!! Zei iemand al, maar dat werkt als een trein. Elke dag wassen hoeft niet perse tenzij je wilt natuurlijk. Ik heb donkergrijze en zwarte fleecedekens en dan zie je het zoiezo niet zo goed. Daarbij vouw ik ze dubbel en kan je er dus twee keer mee doen :D
  ---Katten buiten 's nachts?? Ik weet niet hoe je woont en dergelijken, maar wij hebben ze 's nachts buiten. Scheelt enorm in haar en kapotte dingen. Want slopen doen die van ons alleen als wij niet kijken :p
  ---katten borstelen? :D Vinden ze heerlijk en dan kan je een hoop haren al opvangen voor ze vallen!
  ---plantenspuitje en gaan disciplineren! Bij ons mogen ze niet op tafel komen of bv in de box. Daar hebben we een plantenspuitje voor staan. Paar keer als ze de mist in gingen ermee gespoten, nu springen ze al snel de tafel af/box uit als we het spuitje alleen maar pakken :p Kan compleet geen kwaad. Het is gewoon water en ze vinden het niet geweldig, maar het helpt enorm!

  Ik hoop dat je hier wat aan hebt!
  Liefs, Janneke
   
 17. jolyn30

  jolyn30 Lid

  29 aug 2011
  74
  0
  0
  NULL
  NULL
  sorry hoor, ik lees het nu zo even.,..maar had je je dat voor die tyd niet kunnen bedenken??

  voordat je die beesten in huis nam??

  Hier heb ik ook een hond en een kitten van 1/2 jaar oud, en ik word ook wel eens boos omdat ze ergens aan krabt wat niet mag...maar om ze dan gelijk op internet te zetten??

  ik word daar niet blij van...
   
 18. Beertje13

  Beertje13 Niet meer actief

  Soms weet je niet meer wat je er mee aan moet!! Kan toch?? 1 kat heb ik al drie jaar.. Daar heb ik een hoop problemen mee gehad.. Ik kwam sochtend uit bed, had de kat overal geplast. Nee dat is echt niet leuk.. Je huis ruikt gewoon helemaal naar katten zeik! Dus dan is dat toch niet raar dat je dat op internet zet. Ideeën wisselen??? ;)
   
 19. sasjuh

  sasjuh Fanatiek lid

  8 jun 2010
  2.559
  0
  0
  operator
  In mijn vel
  Het waren grotendeels haar horrormoontjes :D
  Inmiddels is TS al afgekoeld ;)
  En ik ken het wel, hier heb ik ook 1 kat die me de kont uithangt, maar ja horrormoontjes, even doorbijten dus.
   
 20. jolyn30

  jolyn30 Lid

  29 aug 2011
  74
  0
  0
  NULL
  NULL
  ik snap dat als je kat overal plast dat je daar enorm kwaad over kunt zijn..maar zij heeft het over wat kattenhaartjes?!!:(


  misschien ben ik daar zelf nuchterder in, maar de baby kruimelt ook met koek, en spuugt ook al je kleren onder...en over de geur van poepluiers nog niet te spreken...:D

  Maar goed, ik moest er ff op reageren omdat ik vind dat er zo ontzettend veel dieren op internet gezet worden,zonder een specifieke reden.
  Ik vind dat sneu, die beesten kunnen niet voor zichzelf opkomen..

  Nou succes met je hormonen, en misschien bedenk je je nog en haal je ze van internet af..
   

Deel Deze Pagina