Onze dochter E. (vol onbegrip)

Discussie in 'Vlinder kinderen' gestart door WH1988, 9 feb 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. WH1988

    WH1988 Lid

    9 feb 2017
    8
    0
    1
    NULL
    Enschede
    Op 21 januari zijn wij trotse ouders geworden van onze dochter E.
    Na de bevalling bleek E. wat vruchtwater in haar longetjes te hebben, waardoor ze te observatie in het ziekenhuis moest blijven op de afdeling neonatologie.

    De volgende dag zijn er foto’s gemaakt van haar longetjes waaruit bleek dat E. een klaplongetje in haar rechterlong had opgelopen. Hiervoor kreeg ze extra zuurstof zodat dit uit zichzelf kon herstellen. Dat deed het ook gelukkig, waardoor ze op maandag 23 januari van de extra zuurstof af mocht.

    Die middag heeft het ziekenhuispersoneel zelfs aan mijn vriend gezegd dat E. spoedig mee naar huis zou mogen.

    ’S avonds ben ik nog langs geweest samen met haar oma’s, ik zou haar namelijk voor het eerst weer sinds de bevalling mogen vasthouden. Toen we binnen kwamen mocht ik haar inderdaad vasthouden maar al gauw werd er gemeld dat het toch minder ging met E. waardoor ze weer aan de extra zuurstof moest worden gelegd en uiteindelijk ook weer aan de sondevoeding, wat ik niet begreep omdat mijn vriend die middag haar nog een flesje had gegeven.

    De verpleegkundigen en artsen konden ons niet vertellen waarom de situatie zo ineens verslechterde. Doordat in alle snelheid de toebehoren weer bij E. werden aangelegd raakte ze helemaal overstuur waardoor ze niet rustig te krijgen was.
    Al snel sloeg ze hierdoor blauw aan waardoor er met spoed een crashteam werd opgeroepen.

    Drie uur lang zijn artsen met haar bezig geweest om haar stabiel te krijgen maar niets sloeg aan. In de tussentijd zijn wij erbij geroepen en is openlijk aan ons verteld dat ze het gewoon niet weten waar ze naar aan het kijken zijn. Meerdere foto’s zijn er gemaakt van de longen waaruit ze niets konden vinden. Haar hele hart is door de cardioloog doorzocht maar ook daar werd niets gevonden. Er was ook een specialist uit Zwolle opgeroepen, helaas kwam zij te laat aan, maar gaf ons aan dat ook zij niets voor E. had kunnen betekenen.

    Al die tijd dat ze met E. bezig zijn geweest hebben wij langs de kant lijn gezeten, wat al zo is geweest sinds haar geboorte. Wij werden erg afzijdig gehouden.

    Uiteindelijk heeft mijn dochter de strijd moeten opgeven omdat haar hartje het niet meer aankon.
    De kinderarts heeft ons toen om toestemming gevraagd om obductie te laten uitvoeren om nou de precieze oorzaak te achterhalen waaraan ons meisje is overleden. Waar wij uiteraard aan wilden meewerken.

    Al die zelfde week kwam zij met een voorlopige uitslag dat ze een te hoge bloeddruk in haar longen had waardoor de rechterhelft van haar hart te hard moest werken. Dit is haar fataal geworden.

    Ook werd meteen uitgesloten dat E. een aangeboren of erfelijk aandoening had. En ook in haar hersenen werd niets gevonden.

    Ondertussen hebben wij al meerder maal contact gehad met de kinderarts, maar telkens komt er maar weinig uit de onderzoeken. Er was na haar overlijden enige twijfel of ze toch misschien een infectie of bacterie had opgelopen, maar ook dit bleek uit de onderzoeken niet het geval te zijn.

    Tot nu toe (laatste update 08-02-2017) is gebleken dat E. een cyste op haar long had en dat dit ondanks alle longfoto’s die zijn gemaakt “ over het hoofd is gezien “. Maar ook dit kan niet de oorzaak zijn van haar plotselinge overlijden.

    Des der meer er wordt uitgesloten des der meer hebben wij het gevoel dat er sprake is van een medische misser. Of dat er feiten achterwege worden gelaten/verzwegen.

    Wij nemen het ziekenhuispersoneel ook zeer kwalijk dat wij niet eerder op de hoogte zijn gebracht, dat wij 24 uur per dag onze dochter konden zien via de cam. Voor mijn vriend thuis maar voor mij ook in het ziekenhuis waar ik tot haar overlijden ben gebleven.

    Dit werd namelijk pas op de dag van overlijden gemeld. Mijn vriend wou thuis natuurlijk gelijk inloggen maar kreeg telkens een zwart scherm, nu werd ons wel gemeld dat dit gebruikelijk is tijdens het verschonen of een behandeling.

    Maar mijn vriend heeft 3 keer gebeld naar de afdeling om te vragen wat er aan de hand was.
    Hij kreeg alleen te horen dat het op het moment druk was op de afdeling en dat het zou worden doorgegeven. Nu is het een hele kleine afdeling dus lijkt het mij onwaarschijnlijk dat diegene aan de telefoon niet op de hoogte was van de situatie van E.. Mijn vriend is hier dus door hen niet van op de hoogte gebracht.

    Vanwege dit alles hebben wij het medisch dossier van mij en mijn dochter opgevraagd. Alvorens de obductie is afgerond, dit omdat de kinderarts al heeft aangegeven dat de kans klein is dat daaruit een oorzaak zal worden gevonden.

    Afgelopen woensdag (08-02-2017) hebben wij weer contact gehad, waarbij de kinderarts begon over om een “ second opinion” te laten uitvoeren door een patholoog van een ander ziekenhuis, wat vreemd op ons over kwam om dit te laten doen.


    Wij vinden het onbegrijpelijk dat een klein meisje dat ‘s middags het nog zo goed deed, waarbij mijn vriend haar nog heeft mogen vasthouden, verschonen en een fles heeft mogen geven. En dat ze nog geen twee uur later zo hard achteruit gaat en zonder enige aanleiding en overlijd.

    Dit is voor ons heel moeilijk te verteren en vrezen een medische misser.

    Want wij zitten met vol ongeloof, verdriet en hebben het gevoel dat E. ons is ontnomen.
     
  2. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.095
    5.273
    113
    Wat een enorm verdrietig verhaal en gecondoleerd met jullie meisje. Ik kan mij voorstellen dat jullie het niet snappen. Ik wens jullie en je familie veel sterkte.
     
  3. humptydumpty

    humptydumpty Fanatiek lid

    9 apr 2014
    3.637
    1.193
    113
    Wat ontzettend verdrietig dat jullie, jullie lieve dochtertje zo snel hebben moeten laten gaan... Ik heb er geen woorden voor. Het moet een absolute nachtmerrie zijn :( :( :(

    Gezien je verhaal zou ik denk ik ingaan op die second opinion of desnoods zelf iemand uit (laten) zoeken voor een second opinion. Ik kan me voorstellen dat je er op dit moment baat bij hebt dat jullie vragen zoveel mogelijk beantwoord worden en een tweede obductie zou deze kans in ieder geval moeten vergroten.

    Ik wens jullie enorm veel sterkte, liefde en kracht toe en hoop dat je erachter komt wat er nou precies is gebeurt!
     
  4. Meisje93

    Meisje93 VIP lid

    21 mrt 2015
    32.071
    14.402
    113
    Wat vreselijk wat jullie hebben moeten meemaken.
    Ik hoop dat jullie de daadwerkelijke oorzaak nog te weten komen.

    Heel veel sterkte met dit grote verlies.
    Onbeschrijflijk wat jullie mee moeten maken.
    Ik hoop dat jullie veel steun krijgen van vrienden/familie.
     
  5. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    4 sep 2016
    7.734
    3.516
    113
    Wat vreselijk verdrietig 😞
    Heel erg veel sterkte met het verlies van jullie dochter.
     
  6. Vlinder84

    Vlinder84 Niet meer actief

    Wat onvoorstelbaar afschuwelijk :( net ouders geworden van een prachtig kindje en dan zo plotseling afscheid moeten nemen. Voor zulk verdriet zijn geen woorden. Ik hoop dat jullie steun ontvangen vanuit jullie omgeving. En ook dat jullie waarom-vraag beantwoord wordt. Heel veel licht en liefde gewenst.
     
  7. Ballon

    Ballon Niet meer actief

    Wat vreselijk. Geen woorden voor..!ik hoop dat jullie antwoorden vinden. Heel heel heel erg veel sterkte.
     
  8. Kleintjuh85

    Kleintjuh85 Fanatiek lid

    5 feb 2014
    3.985
    2.280
    113
    Noord-Brabant
    Ik heb hier geen woorden voor. Wat afschuwelijk.

    Heel veel sterkte en kracht gewenst.
     
  9. Blosjes

    Blosjes Fanatiek lid

    21 jan 2013
    1.055
    523
    113
    Vrouw
    Provincie Utrecht
    Wat verschrikkelijk voor jullie, geen woorden voor. Heel veel sterkte met dit enorme verlies.
     
  10. Stringetje

    Stringetje Fanatiek lid

    7 feb 2015
    1.213
    478
    83
    Gelderland
    Och och och mijn hart breekt.
    Je dochter verliezen is ontzettend verdrietig, echt het allerergst wat je kan overkomen, maar dan ook nog eens zo veel vraagtekens hebben rond haar overlijden, dat is niet te verteren. Mocht er duidelijkheid komen, dan 'levert' dat jullie misschien nog niet veel op. Ik bedoel het niet verkeerd, maar ik heb vaker gezien dat nabestaanden zich uit wanhoop en verdriet (en woede) stortten op de schuldvraag en het rouwen werd vervolgens te veel weg gestopt. Terwijl je verdriet ook veel ruimte nodig heeft. Nou, kan me voorstellen dat dit soort 'tips' wellicht het laatste is waarop je zit te wachten. In ieder geval veel sterkte. Ik hoop dat jullie veel steun krijgen/ hebben aan elkaar.
     
  11. Stringetje

    Stringetje Fanatiek lid

    7 feb 2015
    1.213
    478
    83
    Gelderland
    Ik lees m'n eigen reactie nog eens na en realiseer me dat het nu over kan komen alsof de 'waarom-vraag' niet belangrijk zou zijn. En dat is hij wel voor jullie! Totaal begrijpelijk! Maar ik bedoelde, vergeet ook dat 'andere' niet. Nogmaals, alle kracht toegewenst.
     
  12. MotherMary

    MotherMary Fanatiek lid

    10 sep 2014
    1.748
    2
    0
    theaterdocent, regisseur en leerkracht basisonderw
    Overijssel
    Lieve WH1988,

    Wat een onverteerbaar verdrietig verhaal. Ik kan me al niet voorstellen hoe vreselijk het moet zijn om een dochter te verliezen, laat staan als je niet eens weet waar je haar aan verloren bent. Heel veel sterkte met dit grote verlies!
     
  13. Mississippi

    Mississippi VIP lid

    10 feb 2012
    10.511
    4.634
    113
    Wat vreselijk :( Heel veel sterkte.
     
  14. xxmamaxx2016

    xxmamaxx2016 Niet meer actief

    Vreselijk :( ik weet niet wat ik moet zeggen, ondanks ik weet waar jullie doorheen moeten.

    Onzettend veel sterkte ♡
     
  15. Liedx

    Liedx Fanatiek lid

    11 mrt 2013
    1.887
    403
    83
    Nederland
    Wat ontzettend verdrietig. Logisch dat jullie je vragen beantwoord willen hebben. Hopelijk komt er snel duidelijkheid voor jullie.
    Veel sterkte!
     
  16. Micchan

    Micchan VIP lid

    24 jan 2012
    22.458
    2.258
    113
    Vrouw
    Wenen
    Wat afschuwelijk, geen woorden voor.. :( Heel heel veel sterkte..
     
  17. jojo85

    jojo85 Fanatiek lid

    14 okt 2012
    1.160
    497
    83
    Heel veel sterkte, wat een verschrikkelijk verlies. Ik kan me voorstellen dat jullie nog veel vragen hebben. Als jullie daar behoefte aan hebben zou ik wel een second opinion laten doen en eventueel ook zelf kiezen door wie.
    Welke antwoorden er wel of niet gaan komen is niet te zeggen. Heel veel sterkte en kracht met het verwerken van het verlies van jullie prachtige kindje.
     
  18. Dizzy

    Dizzy Fanatiek lid

    23 apr 2008
    2.758
    1
    36
    Wat een verschrikkelijk verlies, heel veel sterkte. Ik hoop dat jullie antwoorden krijgen op de vragen die jullie hebben.
     
  19. Loetje85

    Loetje85 Bekend lid

    17 jun 2016
    814
    200
    43
    Wat moeten jullie een vreselijke tijd doormaken en wat een verdriet om jullie dochtertje te moeten missen. Ik wens jullie alle sterkte van de wereld toe en ik hoop dat jullie toch ergens antwoorden kunnen vinden.
     
  20. conejita

    conejita Fanatiek lid

    14 jul 2013
    3.311
    248
    63
    Vrouw
    customer service
    Spanje
    Wat erg van jullie meisje en ongelofelijk wat er is gebeurd!
    Ik zou zeker een second opinion doen anders blijf je altijd met die vragen zitten :(.

    Ik ben zelf ook moeder van overleden kindje. Mijn dochtertje overleed plotseling in de buik, met 38.5 weken. Zelf heb ik het idee dat ze ook wat nalatig zijn geweest. Te weinig controles op het einde. Dit maakt het "verwerken" nog steeds bij tijd en wijle erg moeilijk want het had missch voorkomen kunnen worden..

    Jouw dochtertje is geboren op de dag dat ik bevallen ben van mijn rainbow baby. (Een jaar eerder)

    Ik wens je enorm veel sterkte, kracht, doorzettingsvermogen en hoop dat je toch wat antwoorden krijgt.

    Lfs, C
     

Deel Deze Pagina