Voor de verwerking van mijn verdriet

Discussie in 'Vlindertjes van 17 - 24 weken' gestart door rodewolk, 21 feb 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. rodewolk

    rodewolk Niet meer actief

    Schrijf ik misschien hier binnenkort mee. Ik ben gister ochtend mijn kindje verloren door een vroeggeboorte. Ze is in mijn handen overleden.

    Wil jullie die dit allemaal overkomen veel sterkte toewensen met dit intense grote verdriet.

    Omdat dit zo gevoelig ligt kan ik niet meer schrijven dan alleen zeggen dat ik kapot ben verdriet.

    Ik weet het even niet meer.
     
  2. Nemo2

    Nemo2 Niet meer actief

    Jeeetje nachtmerrie van elke ouder, ik weet niet zo goed wat ik er op moet zeggen, maar ik wil jullie heel erg veel kracht toe wensen in deze tijd.

    Knuffel😘😘
     
  3. Ocean83

    Ocean83 Bekend lid

    13 mei 2015
    731
    82
    28
    Heel veel sterkte meid! Wat ongelofelijk verdrietig:(
     
  4. Proudmommy80

    Proudmommy80 Actief lid

    17 okt 2015
    103
    0
    16
    NULL
    NULL
    Wat vreselijk! Wat zal dit moeilijk zijn!
    Heel veel sterkte en kracht toegewenst!
     
  5. DearDeer

    DearDeer Bekend lid

    10 nov 2016
    560
    3
    18
    NULL
    NULL
    Vreselijk! Heel onwerkelijk. Het kan helpen om de dagen vast te leggen.... Door een dagboek, foto's, filmpje, bewaren van spulletjes. Net wat jou kan helpen. Er zijn ook diverse stichtingen die helpen, zoals bijzonder mandje, make a memory. En er zijn er meer.

    Misschien helpt het. Ik wilde je iig op het bestaan wijzen
     
  6. Blosjes

    Blosjes Fanatiek lid

    21 jan 2013
    1.055
    523
    113
    Vrouw
    Provincie Utrecht
    Wat enorm verdrietig. Heel veel sterkte en kracht gewenst.
     
  7. Vlinder84

    Vlinder84 Niet meer actief

    Gefeliciteerd met jullie dochter en tegelijkertijd gecondoleerd. Vreselijk om dat tegen een moeder te moeten zeggen :( hoe nu verder? Nu terug kijkend wilde ik te snel en teveel mijn leven weer oppakken. Dat ging helemaal niet. Niet leven met de dag maar leven met de seconde. 1 stap vooruit en 2 stappen achteruit. Maak foto's, schrijf alles op, koop eea dubbel zoals een dekentje, knuffeltje, sieraad etc. 1 voor haar en 1 voor jullie. Praat over haar, laat mensen je helpen met praktische zaken zoals koken of boodschappen. En verder? Geen idee :( je komt er niet overheen, je gaat er doorheen.
     
  8. Maris22

    Maris22 VIP lid

    7 aug 2007
    5.402
    2
    38
    Vrouw
    Assistent Manager Horeca
    Zuid holland
    Wat vreselijk... Heel veel sterkte en kracht voor de komende tijd...
    Verder verwoord Vlinder het heel mooi,en zo heb ik het ook ervaren...Dikke knuf!!
     
  9. Bubbels84

    Bubbels84 Fanatiek lid

    27 jun 2016
    2.284
    611
    113
    Ja ik haak ook aan bij vlinder. Wij hadden het doekje waar hij op lag dubbel dus hebben er ook eentje hier thuis. En laat je helpen daar waar mensen dat aanbieden. Met praktische zaken maar ook hulp voor verwerken door er met iemand over te praten. Ik haalde het elke dag aan en merkte als ik het er over had hoe ik er op dat moment in stond. Al zijn de eerste dagen en weken somber en hing ik het liefst met een dekentje op de bank. Geef ook daar aan toe en laat je tranen gaan als je die voelt, al is het 100 keer per dag.
    Heel veel sterkte...
     
  10. xxmamaxx2016

    xxmamaxx2016 Niet meer actief

    Gefeliciteerd met jullie dochter, gecondoleerd met dit oneerlijke ondragelijke verlies. Dit zou nooit mogen gebeuren. Ik weet dat je je nu echt vreselijk voelt.. de wereld staat stil, verdriet, boosheid, wanhoop door alle emoties zul je overvallen worden. Maar er komt een moment dat er ook plaats vrij komt voor andere emoties.. Trots en hoop. Ik hoop dat je je daar tegen die tijd aan vast kunt houden.

    Je mag me altijd een pb sturen als je een luisterend oor wilt van iemand die ook een kindje is verloren. Ik had daar toe erg veel behoefte aan.

    Voor nu.. heel veel sterkte en kracht. Ik denk aan je. Ook al ken ik je niet.

    X
     
  11. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    25 mei 2014
    9.109
    3.377
    113
    Vrouw
    Gefeliciteerd met het mama worden van je prachtige dochter!
    Heel veel sterkte met dit verlies!
     
  12. TS2016

    TS2016 Actief lid

    3 jan 2017
    118
    4
    18
    Wat een verdrietige nieuws!! Als eerst gecondoleerd met het grote verlies. Geef jezelf de ruimte om verdrietig te zijn en het verdriet en het gemis op jou/jullie manier een plek te geven. Daar is geen enkel tijdsduur aan verbonden. Mij heeft het toentertijd(nu twee maanden terug) erg geholpen om in contact te komen met lotgenoten. Daarnaast ook veel erover praten met je partner. Heel veel sterkte en kracht toe gewenst! Mocht je de behoefte hebben om je hart te luchten of erover te spreken mag je mij altijd een pb sturen.
     
  13. rodewolk

    rodewolk Niet meer actief

    #13 rodewolk, 24 feb 2017
    Laatst bewerkt door een moderator: 28 aug 2019
    Hoi, jij ook veel sterkte alsnog met het grote verlies.

    Mag ik vragen hoe het nu met je gaat? Nu 2 maanden later? Kan ik misschien kijken hoe ik me dan zal voelen. Nu voelt het zo slecht. Mag ik vragen hoe oud je kindje was? Mag ik via pb hoor als je wilt.
     
  14. rodewolk

    rodewolk Niet meer actief

    Er zijn ook meerdere foto`s gemaakt door andere mensen. Voorheen kon ik het gewoon nog niet. Eergisteren heb ik zelf foto`s gemaakt van haar.
     
  15. rodewolk

    rodewolk Niet meer actief

    Bedankt voor je berichtje. Ik wil mij ook graag beter voelen. Tijd heelt alle wonden maar van mij mag het sneller. Ze blijft altijd mijn kindje. Ik zal haar nooit vergeten.
     
  16. TS2016

    TS2016 Actief lid

    3 jan 2017
    118
    4
    18
    Je mag mij alles vragen Meis! Ik was ook zo aan het begin. Ik dacht eerst dat ik de enige was omdat ik nooit erover iets hoorde. Totdat ik lotgenoten ging opzoeken en versteld stond hoeveel moeders zo een verdrietige en pijnlijke verlies meemaken helaas.

    Mijn situatie is een beetje anders want wij hebben de moeilijkste en pijnlijke keuze moeten maken om de zwangerschap af te breken met 21 weken en 3 dagen. Wij krijgen tijdens de 20wk echo te horen dat onze zoon een ernstige hartafwijking heeft en eigenlijk heel weinig kans heeft om gezond oud te worden. Ondanks dat we onze zoon zelf uit liefde hebben laten gaan blijft het verlies uiteraard onteroostbaar en pijnlijk. Want onze zoon was meer dan gewenst en welkom.

    De eerste dagen tot zeker 1,5 week na de bevalling wilde ik niemand spreken en zien. Alleen dichtbijstaande familie maar voor de rest niemand. Ik was onteroostbaar en ik huilde eigenlijk de hele dag door. Ik vind het zo lastig om mijn emoties van toen te moeten beschrijven want geen enkel woord zou de pijn kunnen verwoorden of omschrijven. Ik kreeg van ervaren personen als tip om vooral veel erover te praten met mijn man. Dat deden wij dan ook. Veel erover praten en vooral hadden we erover wat voor toekomst wij voor onze zoon voor ogen hadden en dat was niet meer in ziekenhuis bed ipv op een pleintje of speeltuintje spelen. het ontzwangeren was niet zoals gewenst en gehoopt want ik had erna nog regelmatig de ziekenhuis moeten bezoeken voor allerlei klachten. Bleek dat er nog placenta resten achter waren gebleven etc.

    Op dit moment gaat het prima met mij! Ik ben inmiddels 5wk weer aan het werk..wel opbouwend! Zowel op advies van de gynaecoloog als mijn manager. Het gaat prima tot nu. De eerste dagen was best zwaar en pittig. Iedereen vraagt er toch naar ook de mensen die nog niet op de hoogte waren van het nieuws. Dan kreeg ik vragen als: zijn jullie vandaag weer met zn "tweetjes" op pad? Heel pijnlijk maaar ik kon ze niet kwalijk nemen omdat ze van niks wisten. De pijn vervaagt een klein beetje met de dag maar het gemis zal altijd blijven. Echter heb ik met de dag geleerd om het gemis een plekje te kunnen geven. Voor mij zal komende weken lastig zijn want als ik zwanger was geweest zou ik ongeveer over een maandje met verlof zijn geweest omdat ik in mei was uitgerekend. Na de bevalling kon ik niet wachten om weer zwanger te worden maar gaandeweg de tijd heb ik geleerd om geduld te hebben. Over twee weken horen we hopelijk de resultaten van het onderzoek over hoe dit heeft kunnen gebeuren en vooral hoe hoog de herhalingsrisico is.

    Als je meer wil vragen of erover wil praten kan dat altijd hoor Meis!
     
  17. Sjaslique

    Sjaslique Actief lid

    9 jul 2016
    293
    197
    43
    Gefeliciteerd en tegelijk gecondoleerd. Het is een life event wat niemand mag overkomen, het voelt alsof je eigen leven ook ten einde is. Wij waren zwanger van een tweeling en met 22 weken en 2 dagen zijn we papa en mama geworden van twee prachtige en gezonde dochters. Bij ons is het misgegaan door baarmoederinsufficientie.
    Vooral de eerste week leef je in een roes. Daarna begint heel langzaam het besef te komen. Wij hebben er voor gekozen om direct hulp van een psycholoog in te schakelen. Hier ben ik inmiddels nog mee bezig. Met behulp van EMDR.
    Wat ik vooral ervaren heb is dat het belangrijk is om alleen te doen waar je jezelf goed bij voelt. Nu hebben wij vanuit onze omgeving en vanuit het ziekenhuis enorm goede steun gehad. Langzaam aan pak je beetje bij beetje het leven weer op. Je merkt dat het dan ook goed is om weer wat ritme te hebben.
    Hier heb ik een dagboekje waarin ik van mij afschrijf en inmiddels ben ik weer bijna op mijn uren wat betreft werken.

    Maar voor nu denk eerst aan jezelf en heel veel sterkte.

    Liefs,

    Angelique
     
  18. rodewolk

    rodewolk Niet meer actief

    Ik reageer binnenkort weer meer. Ben nu voornamelijk zeer moe. Gelukkig slaap ik sinds dagen harstikke goed. Wel soms last van rot dromen maar niet al te veel of te erg, fijne dromen zijn het niet.

    Mijn borsten zijn ook opgezet maar het schijnt normaal te zijn en ze worden langzaam minder pijnlijk.

    Aankomende week ga ik haar naar het crematorium brengen samen met een uitvaartondernemer en daar zie ik ook tegenop.

    Gevoelens van zeer trots tot alsof het lijkt dat ook mijn leven ten einde is inderdaad wisselen elkaar af.

    Bedankt iedereen voor jullie reactie`s en steun. Het doet me goed. Ik ben nu alleen niet instaat om overal op te reageren.
     
  19. Maris22

    Maris22 VIP lid

    7 aug 2007
    5.402
    2
    38
    Vrouw
    Assistent Manager Horeca
    Zuid holland
    Sterkte en dikke knuf!!😘
     
  20. Springday

    Springday Fanatiek lid

    20 mei 2014
    1.409
    0
    36
    Heel veel sterkte in deze moeilijke periode. Weet dat er weer een goede dag komt en er steeds meer goede dagen zullen volgen en je je meisje als een mooie herinnering met je mee zal dragen. Ik wens je veel kracht toe om een weg te vinden om met dit verlies om te gaan, normaals sterkte!
     

Deel Deze Pagina