Vlees?

Discussie in 'Voeding' gestart door MommyA, 19 jun 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MommyA

    MommyA Fanatiek lid

    11 okt 2010
    1.016
    0
    36
    Hoi meiden,

    Ik kreeg bij het cb het advies nu ook vlees aan de groentehapjes toe te gaan voegen maar eerlijk gezegt gaat het mij een beetje te snel. Wanneer zijn jullie daar mee begonnen?

    Mijn zoontje is bijna 6.5 maand en ik geef hem sinds 1.5 week een fruithapje in de ochtend en een groentehapje in de middag. Vlees gaan toevoegen aan het groentehapje was eigenlijk ook nog helemaal niet in me opgekomen.

    Ik vind het een beetje lastig te bepalen want iedereen zegt ook weer wat anders. De een vind dit en de ander zegt dat. Ik wil hem voldoende bijvoeding geven maar ook niet teveel zodat het misschien ten koste van de bv gaat.

    Dus dan maar even een topic openen voor wat ervaringen/adviezen van jullie.
     
  2. heppiedepeppie

    heppiedepeppie Fanatiek lid

    6 apr 2011
    3.296
    1
    0
    leerkracht
    Eindhoven
    Ik vind het ook snel!
    Hier gaan we dat pas tegen de 8 maanden doen, maar wel vanwege de KMA van Lucas.
    Wij zijn nu ook net met fruit en groenten begonnen. (peer, bloemkool en wortel) En nu met aardappel. Daarna wil ik eerst meer soorten fruit en groenten gaan proberen en dan een keertje wat rijst of zo.

    Als we al met vlees beginnen is dat rundergehakt of kip. Varkensvlees mag Lucas het eerste jaar niet hebben.

    Ik zou vooral lekker doen waar jij je goed bij voelt, volgens mij is bijvoeding ook echt nog bijvoeding tot een maand of 8-9 (correct me if i'm wrong) en is de melk nog het belangrijkste.
     
  3. SannedK

    SannedK Actief lid

    3 mei 2012
    138
    0
    0
    ik vind het dan weer niet snel, hier gestart op 6 maanden met vlees toe te voegen. We begonnen op 4 maand met fruit en op 5 maand kwam daar groentenpap bij, en vanaf 6 maand ook vlees. Maar ze moeten maar 15 a 20 gram hebben hoor.
     
  4. heppiedepeppie

    heppiedepeppie Fanatiek lid

    6 apr 2011
    3.296
    1
    0
    leerkracht
    Eindhoven
    ja dat is het verschil denk ik ook wat TS bedoeld, dat iedereen er anders over denkt! kan me voorstellen als je met 4 maand al begonnen bent dat dan met 6 maanden vlees wel normaal is.

    Wat dat betreft loopt mijn manneke 2 maanden achter met bijvoeding:D
     
  5. Omelet

    Omelet VIP lid

    14 nov 2008
    14.874
    2
    0
    Wij zijn met 6 maanden begonnen met groente en fruit, met 7 maanden met granen, met 8 maanden met pasta, met 9 maanden met ei, vlees en vis. Vond het prettig om zo op te bouwen.
     
  6. MommyA

    MommyA Fanatiek lid

    11 okt 2010
    1.016
    0
    36
    Ja ik vind het wel eens lastig hoor dat iedereen wat anders zegt en met andere adviezen of tips komt. Doel dan vooral op de omgeving. Ik kreeg soms al verbaasde reacties dat ik hem nog stééds geen bijvoeding gaf omdat diegene met 4 maand al was begonnen. Moet iedereen natuurlijk zelf weten maar ik vind het daardoor wel eens verwarrend.

    Ik zou ook niet weten welke over welke vleessoorten we het dan hebben? Varkensvlees word het hier sowieso niet. Maar gekookte kip bijv.? Als het nog niet hoeft wacht ik er liever nog even bij.

    Kom net pas om de hoek kijken met me fruit en groentehapjes die hij nu 1.5 week krijgt. Begint de beste dame al over vlees ;) Dat was nog niet eens in mij opgekomen haha.
     
  7. MommyA

    MommyA Fanatiek lid

    11 okt 2010
    1.016
    0
    36
    Pasta en rijst had ze het trouwens ook over. Maar hoe geef je op deze leeftijd rijst? Ik neem aan dat hij de rijstkorrels dan in zijn geheel zo doorslikt? Pasta idem? Dat zie ik nog niet zitten.

    Dat opbouwen lijkt mij ook prettiger Juju81. Dus tot 7 maanden gaf jij enkel fruit en groente?
     
  8. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Vlees hoeft echt nog niet. Ik ben er rond de 8 maand eens mee begonnen. En dan was het een simpel stukje kip als wij dat zelf ook aten. Tot het jaar heeft kreeg hij 2a3 keer per week vlees.

    De oudste kreeg vanaf 5,5 maand groente, vanaf 6 maand fruit, met 6,5 maand brood en aardappel/rijst/pasta bij de groente (rijst zo erdoor, pasta uit zijn knuistje). Dus verder vlot genoeg, maar vlees leek me toch wat heftig op die darmpjes.
    De jongste eet met bijna 6 maand nog niet eens van de lepel, dus die zal niet sneller gaan..

    (ik braadde soms een paar kleine gehaktballetjes en deed die in de vriezer. Dan kreeg mijn jochie die, als wij "moeilijk" vlees aten)
     
  9. red88

    red88 VIP lid

    3 dec 2008
    13.137
    0
    0
    Hier kreeg ze volgens mij rond 10 maanden soms gehakt of kip ergens doorheen als we rijst/pasta/bami aten. Vis gaf ik toen ook 2x per week. Vanaf 1 jaar ongeveer een stukje vlees bij de aardappels
    Hier volgens mij met 8 maanden rijst en pasta gegeven. Pasta gaf ik volkoren penne, kon ze mooi zelf pakken en opeten. Rijst een plakkerig soort, at ze ook zelf met haar handjes. Beetje broccoli erbij en klaar.
    Rond 10/11 maanden gaf ik ei.

    Hier het introductieschema van borstvoeding.com gevolgd.
     
  10. red88

    red88 VIP lid

    3 dec 2008
    13.137
    0
    0
    O ja vanaf een maand of 8 kreeg ze ook zoutloze rijstwafels.
     
  11. coon

    coon Bekend lid

    18 apr 2011
    931
    0
    0
    NULL
    NULL
    wij zijn deze week met kip begonnen heb het gestoomt.weet niet of jullie dit boek kennen van de AH dat is opperdepop staan allemaal gerechtjes in per leeftijd en ook tips waar je mee moet wachten hoe je het beste kan bereiden enz
    maar je moet doen waar jij je het beste bij voelt het CB zegt wel vaker iets
     
  12. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Wij zijn met 6 maanden begonnen met bijvoeden, eerst groenten, langzaam daarna fruit, daarna brood. Met een maand of 8-9 pas vlees. Lekker op 't gemakje hoor, je hoeft niet in 1 week tijd van alleen melk tot volledige voeding te gaan hoor!
     
  13. Agter

    Agter Fanatiek lid

    3 mei 2012
    2.266
    0
    0
    In een huis
    Hoe kom jíj aan die informatie, van 15 a 20 gram per dag?
     
  14. Salapio

    Salapio VIP lid

    15 jan 2007
    13.917
    0
    0
    Zuid-Holland
  15. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.691
    3.472
    113
    Wij zijn rond 5 maanden begonnen met fruit en groente, met 6 maanden een aardappeltje toegevoegd, met 7 maanden rijst en pasta (gewoon door de groente heen gemixt met de keukenmachine, en sinds 8 maanden af en toe wat vlees of vis er bij (zo'n 3 keer in de week).
     
  16. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Wij vonden het niet nodig voor hun verjaardag.
    Zo te zien wil je CB je snel van de borst afhebben?
    Ik heb gewoon losjes het overzicht gevolgd dat tegenwoordig op borstvoeding.com staat, en vooral het tempo van mijn kinderen gevolgd. CB was ene oor in, andere oor uit, die begonnen met 4 maanden al te zaniken over opvolgmelk en pap enzo.
     
  17. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Ik denk dat het aan de moeder en kind ligt, gewoon doen waar jullie je goed bij voelen. Hier een echte eter, ze is dol op alles wat er te eten valt. Vandaar dat ze sinds 6 maanden gewoon met de pot mee eet. Ze eet alles behalve kruiden en zout en ze reageert overal goed op. Ook is ze gezond en ziet ze er goed uit. Het is gewoon per kind en ouder gewoon heel verschillend..:)
     
  18. MommyA

    MommyA Fanatiek lid

    11 okt 2010
    1.016
    0
    36
    Daar lijkt het af en toe wel op dirksmama. Maar nu ik alle reacties lees ga ik toch echt nog even wachten met vlees. Het kwam op mij over alsof ik daar maar gelijk mee moet starten maar dat hoeft dus helemaal niet.

    Mooi, want ik was daar ook nog niet mee bezig. Eerst maar eens de groente en fruithapjes uitbreiden, broodkorstje erbij, enz. Of iets anders wat ik nu bij zou kunnen geven? Tips en adviezen zijn altijd welkom ;)
     
  19. Omelet

    Omelet VIP lid

    14 nov 2008
    14.874
    2
    0
    Ja, steeds 1 groente en toen dat een beetje ging (rapley, dus durude even) 2 soorten, of aardappel erbij oid.
    Rijst maak ik vaak risottorijst, dat plakt lekker. En voor pasta gebruik ik graag (volkoren) penne, maar ik heb nooit geprakt en penne op een lepeltje is denk ik niet zo handig.

    Wat vlees betreft begonnen met kip maar daar kon hij niet zoveel mee (hele dunne reepjes gesneden), gehakt was al snel een topper (maakte miniballetje voor hem), wis ging vanaf het begin super. Ik vond de langzame opbouw erg prettig werken.
     
  20. MommyA

    MommyA Fanatiek lid

    11 okt 2010
    1.016
    0
    36
    Dat langzame opbouwen lijkt mij ook prettig. Maar zoals pasta (penne) geef je gewoon in de hand? Verslikken ze zich daar dan niet in? Die dingen zijn vaak een beetje glibberig en schieten misschien zo in de keel. Of zit ik nu te overdrijven :);)

    En gehaktballetjes deed je die bakken in de boter/olie of koken in water? Mij lijkt dat laatste maar ik kan het fout hebben. Ja ik ben echt nog onervaren hoor haha.

    Ik wil trouwens snijbonen gaan proberen (mag vanaf 6 maanden heb ik gelezen) maar weet iemand of ik de pitjes dan moet verwijderen?
     

Deel Deze Pagina