Ik vroeg me af hoe je fruithapjes het beste kunt maken. Op internet staat dat je de appel of peer of banaan met een beetje water in de magnetron kunt doen en dan fijn maken. Maar gaan dan niet alle vitamines verloren? Kun je het fruit beter eerxt koken? Hoe doen jullie dat?
Je kunt appel en peer om het zachter te maken ook even stomen (doe ik zelf in een stoombloem in een pan, paar euro bij ikea). Je kunt het ook raspen. Heb altijd maar 1 soort fruit tegelijk gegeven (of een bakje met fruitsalade).
Ik heb nooit gekookt, gestoomd of anderszins opgewarmd fruit gegeven. Appel raspen en peer gewoon eerst heel rijp laten worden en dan prakken (of in stukjes geven na 6 mnd als je dat zou willen). Ging prima allemaal. Moet wel zeggen dat ik bijna nooit appel heb gegeven, maar er is zoveel ander lekker fruit.
Hier kregen ze met 5 en 6 maanden bijvoeding...ik heb nog nooit hapjes gemaakt, gewoon bv een banaan in de handjes of een peer. Appel hele dunne schijfjes of raspen. Dus geen idee of dat in de magnetron kan.
Het kan wel. Je kunt zelfs je aardappels in de magnetron koken.. Op zich niet slecht omdat het niet in de pan zwemt met water. Dat water gooi je dan toch weg met de vitamines.. Maar ik heb fruit nooit gekookt. Gewoon raspen/ pureren met de staafmixer werkt ook prima. Bij mijn oudste wel een keer gedaan in het begin om appel in stukjes te gaan eten. Maar hij vond het niet lekker meer.. Hij had liever iets te knabbelen
Ja idd rijp..banaan als er bruine puntjes op zitten omdat mijn zoontje moeite met ontlasting had. En een rijpe peer en perzik(in de zomer) enz. Mijn zoontje was idd 6 maanden maar mijn dochtertje was 5 maanden en een week ofzo.
Het enige fruit wat ik ook gekookt heb waren appeltjes, compote van gemaakt. Met kaneel en rozijntjes en evt gedroogde abrikozen. Klein beetje water (hoef je het ook niet weg te gooien) en gewoon in de pan. Ik kook nooit iets in de magnetron. Banaan gewoon prakken met een vork, peer ook, lekker rijp. En appel raspen op die leeftijd (deden wij)
Ik heb nooit gekookt of gestoomd. Lekker zachte stukjes geven of klein maken in de blender/maler. Het scheelde wel dat wij in de zomer begonnen, er was toen veel zacht fruit, nectarines, meloen etc. Maar peer kan lekker zacht worden en banaan kun je goed prakken.