Bij onze oudste van drie mochten wij toentertijd wsrm kraanwater mengen met het melkpoeder. Dus wij deden dat toen we thuiskwamen keurig voor onze jongste. Toen de kraamzorg iets erna arriveerde hoorden wij dat dit tegenwoordig allemaal niet meer mag ivm ijzerdeeltjes. Nu 'moet' je koud kraanwater opwarmen in dr magnetron. Waarop ik dacht: "verdwijnen die zogenaamde ijzerdeeltjes dan in de magnetron?" En "Volgens mij bevat een magnetron niet heel gezonde stralingen, toch?" Nu is onze "oude" kraamverzorgende terug. Zij adviseert nu om het advies te volgen, ivm kwetsbaarheid van pasgeborene.. en daarna ons eigen gevoel te volgen. Nu mijn vraag. Hoe maken jullie je flesvoeding?
Wij gebruiken pakken bar le duc voor het maken van de flesjes. Dit koken we in de waterkoker, doen dan een gedeelte gekookt water in de fles (70cc), dan nog wat koud/kamertemperatuur water erbij (50cc), poeder erin, dan een tijdje schudden en drinken maar.
Gekookt water met koud kraanwater mengen. Warm kraanwater kan lood van de leidingen inzitten, dat moet je zelf eigenlijk ook niet drinken.
Water uit de kraan in de magnetron. Maar ook warm water uit de kraan dat hadden we eigenlijk geleerd.
Dat is voor nu ook nog een gunstige optie. Dan zou ik een thermofles kunnen vullen met gekookt water enndit mengen met koud kraanwater. Dan hoef ik snachts niet naar beneden om de magnetron te gebruiken! Thnx!
In het begin veel gekookt water gebruikt 1/3 net gekookt water en 2/3 koud water. Nu alleen nog maar magnetron maar ze heeft ook nog maar 1 fles per dag.
Ik warm koud water op in de magnetron. Uit nood wil ik nog wel eens warm water uit de kraan pakken als er geen magnetron/waterkoker in de buurt is
Hier deed ik de eerste 6 maanden poeder mengen met 1/3 gekookt water en dit aanvullen met koud kraanwater tot de totale hoeveelheid. Na 6 maanden steeds meer de magnetron gaan gebruiken. Warm water uit de kraan deed ik alleen als er echt geen andere optie was.
Hier deed ik koud kraanwater in de magnetron tot iets warmer dan handwarm; met poeder erin en roeren etc koelde het dan nog ietsje af tot de perfecte temperatuur. In restaurants etc vroeg ik vaak een glas gekookt water en lengde ik het aan met koud water uit een Dopper. Thermosfles is ook wel handig als er echt geen mogelijkheid is water op te warmen. Magnetron kan echt geen kwaad overigens. Er gaan foto's rond van planten die zogenaamd zijn gestorven doordat ze afgekoeld gekookt water uit de magnetron kregen; dat is een hoax. Als het gaat om bv groente bereiden in de magnetron, kan het wel makkelijk zijn voedingsstoffen verliezen ondat mensen het snel te heet verwarmen. Dat is net zo erg als geoente tot prut koken in een pannetje en dan afgieten Gewoon water opwarmen is niet schadelijk, eten opwarmen ook echt niet.
Dat zou ik idd doen voor de nacht, wij nemen het ook zo mee als we weggaan en ik een flesje wil geven. Ideaal vinden we voor onderweg, en als ik snachts flesjes zou geveb had ik dat ook zo gedaan hoor.
1 deel kokend water. 2 delen koud water. Doe het nog steeds zo. Met de nachtvoedingen had ik boven een thermofles kokend heet water staan. Werkte prima.
Watee uit de kraan en dan in de magnetron... kraamverzorgster deed het ook zo. Maar je moet het doen waar je zelf het beste bij voelt en wat jij denkt dat het beste is.. Ik ga nu 's nachts een thermofles meenemen met gekookt water, hoef ik niet meer naar beneden..vind ik zo'n gedoe midden in de nacht.
Wij gebruiken mineraalwater. Sinds ik dat gebruik voelt onze zoon zich veel beter. Ik warm het op in de magnetron. En ik roer de poeder er met een houten lepel door ipv schudden.
Warm kraanwater heeft nooit gemogen. Heel vroeger mocht je geen kraanwater gebruiken voor flesvoeding. Dit had te maken met de kwaliteit van het kraanwater. Omdat de kwaliteit verbeterd is kwam mocht je wel kraanwater gebruiken, alleen bepaalde organisaties hebben toen gezegd dat je warm kraanwater mocht pakken. Maar dat advies is dus nooit het officiele advies geweest en hadden ze dus eigenlijk ook nooit mogen geven. Het gaat erom dat koud kraanwater opgewarmd word in een metalenbehuizing, boiler of cv, hierin blijft het water enige tijd stil staan waardoor bacterien kunnen gedijen. Daarnaast is er idd mogelijk dat door de stilstand in de metalen behuizing metalen deeltjes kunnen oplossen. Er zijn dus 2 manieren die kunnen. Gedeeltelijk koud kraanwater koken in bijv een waterkoker en dan aanvullen met koud kraanwater of de magnetron gebruiken om koud kraanwater op te warmen.
Gelukkig bevat ons kraanwater geen lood. Als je loden leidingen hebt mag je namelijk helemaal geen kraanwater gebruiken voor flesvoeding. En dat is als je een ouder huis (gebouwd voor 1960) hebt en de leidingen nog niet vervangen zijn. Het gaat dus om metalen deeltjes die mogelijk oplossen in warm stilstaand water.
Lood is een metaalsoort. "Waterleidingen zijn gemaakt van metalen zoals koper, lood of cadmium. Deze stoffen lossen op in warm water en komen dus mee uit de kraan. Dit is niet goed voor de gezondheid." https://www.vitens.com/pers-en-nieuws/blogoverzicht/kun-je-warm-water-uit-de-kraan-drinken