Zo bang...

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door puppy28, 25 mrt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. puppy28

    puppy28 Fanatiek lid

    20 jan 2014
    1.218
    603
    113
    Hoi dames,

    Ik wil hier echt even van me afschrijven.

    Na inmiddels 6x iui waarvan 1 miskraam, wordt het voor ons de volgende stap naar ivf (althans de gyn wilde me nog 1 kans op iui geven). Deze week wil ik een afspraak maken om de gyn toch over te halen om op ivf over te gaan. Echter ben ik de laatste dagen zo bang dat dat ons ook niet gaat lukken. Mijn man heeft goed en veel zaad maar toch is er iets bij mij dat ervoor zorgt dat het niet wil lukken. Voor mijn miskraam konden ze niets vinden bij mij en na mijn miskraam werd ik steeds na ong 10 dagen ongesteld. Hierdoor heb ik de laatste keer utrogestan gebruikt maar ook zonder resultaat. Tijdens een eerdere afspraak met de gyn bracht ik een vervroegde overgang ter sprake, waarop zij zei: je fshwaarde is iets verhoogd maar niets om je zorgen over te maken. Mijn fsh waarde is 13.
    ik weet niet waarom maar ik heb steeds zo'n gevoel dat ook ivf niet zal lukken. Op het internet las ik al veel verhalen over te weinig eitjes of geen bevruchtingen. Ook uiteraard positieve verhalen maar de negatieve verhalen overheersen dan toch bij mij. Iedereen om mij heen is zwanger, ik kan echt 7 stellen opnoemen en dat doet mij zoveel verdriet ondanks dat ik zo blij ben voor ze.
    En dan steeds die teleurstellingen, waarbij ik mezelf probeer aan te praten dat ik er toch niet op "hoop", en dan stiekem toch hoop maar het komt niet. Mentaal is het zo zwaar. Vooral omdat het probleem toch echt bij mij moet liggen maar duidelijkheid daarover is er gewoon niet.
    Ben zo bang om voor altijd kinderloos te blijven en er uiteindelijk mee moet leren leven, kan me dat gewoon echt niet voorstellen.
    Daarnaast vraag ik me ook vaak af, is het erfelijk? We hebben een hele grote familie waarvan er 1 iemand is die ook niet zwanger kan raken. Het zou toch niet zo zijn dat ik als "nichtje" dan degene ben die ook niet zwanger kan raken. Pff zoveel speelt er door mijn hoofd. Momenteel heb ik het gewoon echt zwaar en ik hoop dat ik hier ooit uit kom.

    Sorry voor het lange verhaal maar van me afschrijven en praten met mensen die in hetzelfde schuitje zitten zonder ooit een zwangerschap volbracht te hebben helpt me hopelijk een beetje op de been te houden.
     
  2. Diaantje88

    Diaantje88 Bekend lid

    10 feb 2013
    612
    86
    28
    Heftig he... na ivf is er ook nog icsi als er bij ivf geen of slechte bevruchtingen plaatsvinden door bijv slechte eitjes doen ze ook met super zaad icsi behandelingen... dus je bent er nog niet!! Geef de moed niet op
     
  3. NCM

    NCM Bekend lid

    1 nov 2012
    707
    0
    16
    NULL
    NULL
    Veel sterkte meis! Al eens gedacht over een intake in het UZ Gent? Ik vind hun aanpak zoveel meer gericht op de persoon dan op protocollen. Misschien kunnen zij wel vinden wat er met je cyclus aan de hand is.
     
  4. puppy28

    puppy28 Fanatiek lid

    20 jan 2014
    1.218
    603
    113
    @diaantje, dat weet ik ook. Maar soms gaan je gedachten echt alle kanten op pff :( thnx voor je reactie, ik zie dat ivf bij jou wel zin heeft gehad? Superfijn!!

    @NCM, ja heb daar idd weleens over nagedacht. Ik ben al eens in Belgie behandeld geweest, maar dit was voor de iui. Wij woonde daar toen nog. Ze hebben daar ook alle onderzoeken gedaan. Dit was alleen niet in Gent. Ik weet dus eigenlijk helemaal niet hoe dat precies in zijn werk gaat? Moet je dat helemaal zelf vergoeden of wordt dit vergoed vanuit je zorgverzekering? Heeft dat zhuis jou wel geholpen?
     
  5. Carmen2013

    Carmen2013 Actief lid

    15 okt 2013
    207
    0
    16
    groningen
    Hey puppy

    Ik denk dat hier heel veel dames zitten die jou gevoel heel goed kennen. Ook ikzelf helaas na 5 behandelingen ook nog geen resultaat. Wij zitten nu in dusseldorf en dat was een hele grote stap voor ons. Hier kunnen ze zoveel meer doen dan in NL. Ook hebben ze veel meer stellen die zitte met de problemen die jullie ook hebben. Ook ik heb vaak het gevoel zou het nog lukken maar voel me hier in dusseldorf beter begrepen en ze kijken naat het persoon zelf met de problematiek en daar maken ze een behandeling op.

    Heel veel.sterkte

    Gr carmen
     
  6. NCM

    NCM Bekend lid

    1 nov 2012
    707
    0
    16
    NULL
    NULL
    In NL 3x ICSI gehad zonder resultaat en daar waren we opgegeven... 1e ICSI in Gent heeft ons ons zoontje opgeleverd. Nu zijn we terug voor een broertje of zusje. Persoonlijk wil ik echt niet meer in NL behandeld worden...
    Je verzekering vergoed de kosten die je normaliter in NL zou hebben. Misschien moet je iets bij betalen maar ik heb dat niet helder. Je kan sowieso voor een intake gaan en kijken hoe je/jullie er na voelt/voelen. Voor ons voelde het namelijk supergoed. Helaas zijn ze inmiddels wel bureaucratischer gaan werken wat de wachttijden niet ten goede komt maar we zijn nog steeds erg tevreden.
     
  7. Lampje1

    Lampje1 Lid

    13 jul 2015
    87
    0
    0
    Waar ik wel nieuwsgierig naar ben is wat er dan precies anders gebeurt in Gent. Doen ze andere onderzoeken of gebruiken ze andere medicatie?
     
  8. Nellie4

    Nellie4 Fanatiek lid

    25 jan 2017
    4.576
    7.190
    113
    Hoi Puppy, je zegt dat je fsh verhoogd is. Ik zou vragen of ze ook je amh waarde willen meten, dit zegt ook veel over je ei voorraad en kan een indicatie zij voor hoeveel tijd je nog hebt. Je kan je plannen daar dan op aanpassen. Ik heb zelf een lage amh waarde en hoefde daardoor niet eerst iui te doen, dat zou tijdverspilling zijn.

    Wat je angst betreft dat ken ik heel goed. ik heb geen enkele garantie dat ivf mij wel gaat helpen en dat maakt mij soms radeloos.
     
  9. puppy28

    puppy28 Fanatiek lid

    20 jan 2014
    1.218
    603
    113
    Hey Carmen, ja precies het is dan wel fijn om contact te hebben met meiden die hetzelfde doormaken. Ik voel me dan toch beter begrepen dan bijvoorbeeld door mijn moeder, die het evengoed erg vindt voor me, maarja zelf heeft ze al kinderen dus toch anders.
    Ik heb inderdaad ook al het e.e.a. gelezen over Dusseldorf, wordt ook dat vergoed? En hoe gaat dat dan met follikelmetingen etc? Wat bedoel je precies met 'daar maken ze een behandeling op'?
     
  10. puppy28

    puppy28 Fanatiek lid

    20 jan 2014
    1.218
    603
    113
    @NCM, wat fijn om te horen dat Gent jullie een mooi zoontje heeft opgeleverd! Met die wachttijden, dat had ik al ondervonden toen we de eerste keer in Belgie zijn gestart. Gewoon een hele dag kwijt voor 1 follikelmeting, bijna niet te doen! Maarja je hebt het er gewoon voor over.
    Ik zal me eens verder inlezen want ik begrijp het niet helemaal goed aangezien ik bij meerdere meiden lees dat ze boven de 3 ivf/icsi pogingen uit komen en het dan toch (deels) vergoed krijgen. Terwijl ik begrepen had dat je er echt maar 3 vergoed krijgt.

    @Nellie, erg he die angst. Hebben ze bij jullie wel iets gezegd over jullie slagingspercentage? Ikzelf heb helemaal niet meer gevraagd naar die amh-waarde, zal dit de eerstvolgende afspraak direct eens navragen. De gynaecoloog zei er zelf ook niets over toen ik te horen kreeg dat ik een iets verhoogde fsh-waarde had. Wordt de amh-waarde dan wel altijd getest? Als blijkt dat dit inderdaad te laag is, hadden die iui-pogingen me ook bespaard kunnen blijven. Maar mijn gyn hamert er zo op van: "Ja maar je bent een keer zwanger geraakt door IUI, dus een tweede keer zou ook moeten lukken". Daarnaast gaf ze ook het antwoord op mijn vraag betreft een vervroegde overgang: "Daar ben ik niet bang voor, zo hoog is die waarde ook niet, en je bent nog niet zolang geleden zwanger geraakt". Ik vraag me af of dat uberhaupt wel verband heeft met elkaar. Zo zie je maar, zoveel vragen die ik steeds vergeet te vragen ook. Beter maar opschrijven. Wordt echt helemaal gek van mezelf op sommige momenten. Bestond er maar een test die aan zou kunnen geven of je wel/geen kinderen krijgt dit leven. Die onzekerheid is echt het zwaarste.
     
  11. Carmen2013

    Carmen2013 Actief lid

    15 okt 2013
    207
    0
    16
    groningen
    @puppy: ik bedoel met daar maken ze een behandeling op dat bijv. Mijn partner heeft geen zwemmers. In NL hebben ze gewoon vers zaad gebruikt wat geen resultaat heeft gehad alle 4 de behandelingen. Wij komen in DD het eerste wat ze zeggen is dat hij een mikro tese moet ondergaan. In NL doen ze wel.rltrse maar dan halen ze maar 1 stukje weefsel weg en in DD doen ze het bij beide ballen en op meerdere plekken dus veel uitgebreider en veel.meer kans. In NL hebben ze het nooit over tese gehad. Ze kunnen de zaadcellen meerdere malen meer vergroten als in NL. Ze hebben een embryoscoop en ca aktivator waar wij u gebruik van maken omdat de rijping niet zo goed gaat. Ze hebben mijn medicatie verhoogt terwijl ik volgens de NL begrippen al de hoogste dossis kreeg. Ze passen gewoon het beleid aan naar de mensen en dat doen ze in NL (nog) niet.

    Ik heb me nooit zo verdiept in de vergoedingen. Omdat mij ook altijd verteld is dat de eerste 3 vergoed werden. We hebben de 4de behandeling dan ook zelf betaald in NL. E nu in DD. Er schijnt een verzekring te zijn die de 4de en 5de ook vergoed alleen in het buitenland maar een gedeelte geloof ik. Maar ja , dan moet je wel optijd overstappen.

    De folikelmetingen doen wij in het UMCG. En er zijn meerdere ziekenhuizen/klinieken in NL die dit wel willen doen. Ik zit op een dag 600 km in de auto en gaat mij te ver om alleen voor 10 minuten folikelmeting naar DD te gaan.

    Er zitten daat ook nederlandse verpleegkundigen en artsen. Ik mail ze en krijg even later ook mail teug. Voor ons was het een hele grote stap maar ondanks dat ik nog niet zwanger ben ben ik blij dat ik het gedaan heb. Heb nu het gevoel dat we er alles voor gedaan hebben.

    Gr carmen
     
  12. ingri

    ingri Actief lid

    15 jan 2012
    108
    49
    28
    Ik herken je angst, bij ons was ook alles goed. In het eerste jaar spontaan zwanger geworden, mk met 11 weken. Geen reden gevonden dat het niet zou lukken. Elke keer kregen we te horen dat alles er goed en mooi uitzag, elke keer weer de teleurstelling. De gekste mensen uit de meerst bijzondere relaties kregen gezonden kinderen. Wij stonden na 4.5 jaar nog steeds met lege handen. Wij zijn ook het IVF traject ingegaan, weer was alles goed.... Mijn gevoel was anders, er moest toch iets niet goed zijn! Ik heb zelf altijd in mijn hoofd gehad 2 pogingen in NL en de laatste in Gent. Na de tweede IVF behanding zwanger geworden en gebleven.... Tja, uiteindelijk geen idee waar het aan heeft gelegen... Mijn omgeving wil graag een verklaring "je kon het toen pas loslaten" "het was nu jullie tijd" ect, allemaal gelul. Ik enige wat ik kan zeggen, doe wat voor jullie het beste voelt. Succes, hou vol!
     
  13. Nellie4

    Nellie4 Fanatiek lid

    25 jan 2017
    4.576
    7.190
    113
    Nee ik heb nooit een slagingspercentage gekregen, ik denk ook niet dat ze dat goed kunnen geven. Wel hebben ze in DD gezegd dat ze nog kans zien. Toen mijn lage amh waarde was gemeten was mij fsh waarde 9. Ik zou zeker aandringen om de amh waarde ook vast te stellen, je weet dan veel beter waar je aan toe bent, kan ook in positieve zin. Ik snap niet waarom ze dat niet standaard doen.

    Als ik met zekerheid wist dat ik uiteindelijk met een kindje zou eindigen dan zou ik de mmm gemakkelijk kunnen verdragen. Ik vind het mentale aspect vele malen zwaarder dan het lichamelijke
     
  14. puppy28

    puppy28 Fanatiek lid

    20 jan 2014
    1.218
    603
    113
    @Carmen en @Nellie, ik heb mezelf inmiddels een heel stuk ingelezen over Dusseldorf (dit mede omdat het dichterbij is voor mij dan Gent en qua kosten zou het geen/weinig verschil maken, gezien CZ geen contract heeft met beide volgens hun site). Ik heb net ook een uitzending gezien waarbij Dr C. uit DD en Dr. S. uit Gent het e.e.a. uitleggen m.b.t. de behandelingen en waarom veel stellen toch naar het buitenland trekken als het gaat om vruchtbaarheidsbehandelingen. Je zag dat zowel Gent als DD het traject meer aanpassen op de patient ipv volgens het protocol zoals hier in Nederland. Morgen ga ik echt direct een afspraak in proberen te plannen bij mijn gynaecoloog en wil ik het e.e.a. bespreken. Ik heb inmiddels een lijstje met vragen opgesteld zodat ik het niet eens patsboem vergeet, zoals altijd;).
    Als mijn amh-waarde normaal is, zal ik toch een poging hier in NL wagen, ik zit erover te denken dat wanneer dat niet lukt, de tweede en derde poging in DD voort te zetten. Hopelijk hoeft het zo ver toch niet te komen. Weten jullie of daar ook een wachtlijst is?

    @Ingri, verschrikkelijk zeg die onzekerheid. Maar wat doet het me goed om te horen dat het jullie eindelijk is gegund! Inderdaad, mijn omgeving heeft er ook een handje van om te zeggen: "Het is jullie tijd gewoon nog niet", ja hallo en al die tienermoeders dan?? Echt belachelijk, het is wel goed bedoeld maar de meeste beseffen niet hoe hard bepaalde uitingen over kunnen komen. Maargoed dat neem ik ze ook niet kwalijk omdat ze zelf (gelukkig) niet weten hoe het is om dit traject mee te maken.
    Ik vind naast die onzekerheid, het ergste dat ik ook jaloers kan zijn. Ik zie dan bijvoorbeeld meiden rondlopen/ of van horen met een kindje waarvan ik denk (groot vooroordeel, wat eigenlijk echt niet mag); waarom lukt het hen (vaak jonge ietwat ordinaire meisjes/meiden die hun kind zo vaak als mogelijk bij ouders achterlaten) wel en mij niet, bij mij zou het kindje beter af zijn. En wanneer ik dit denk, schrik ik ook gewoon ZO enorm van mezelf! Gelukkig kan ik mezelf dan heel snel op mijn kop geven, maar dat ik uberhaupt zoiets kan denken! Het zal er wel bij horen.
     
  15. puppy28

    puppy28 Fanatiek lid

    20 jan 2014
    1.218
    603
    113
    Trouwens, @iedereen.. erg bedankt voor jullie reacties! Dat maakt me toch weer een beetje strijdlustig en geeft me veel moed!
     
  16. Carmen2013

    Carmen2013 Actief lid

    15 okt 2013
    207
    0
    16
    groningen
    Er zijn ook genoeg stellen die in NL zwanger zijn geworden dus wie weet. Jij bedoet die uitzendih van zorg nu zeker? Vind het wel grappig om te zie hoe die nederlandse arts zich " probeert " te verdeligen tegen over die aet uit DD en gent haha. Zo zie je maar wat het verschil is.

    Volgens mij geen wachttijd is DD momenteel.

    Laat je niet afschepen hoor in NL!
     
  17. Nellie4

    Nellie4 Fanatiek lid

    25 jan 2017
    4.576
    7.190
    113
    Over welke uitzending hebben jullie het precies,? zou deze ook graag willen kijken
     
  18. puppy28

    puppy28 Fanatiek lid

    20 jan 2014
    1.218
    603
    113
  19. ingri

    ingri Actief lid

    15 jan 2012
    108
    49
    28
    De jaloerse gevoelens zijn heel herkenbaar, je misgund het mensen niet (in bijna alle gevallen) maar je wil het ook! Waarom bij de ander wel en bij jullie niet. Voornamelijk onverwachte zwangerscapsnieuws vond ik heel moeilijk, mijn oppaskind van vroeger dat zelf een kind Verwachte. een vriendin die altijd anti kind was die oeps zwanger was. Het is gewoon ongelofelijk oneerlijk. Blijf erover praten met je partner of hire op het forum want het is niet raar.
     
  20. Nellie4

    Nellie4 Fanatiek lid

    25 jan 2017
    4.576
    7.190
    113
    Bedankt!
    Ik zou zeker gewoon de eerste ivf poging in NL doen, zelfs met een lage amh waarde. Terugkijkend zou ik dat weer doen. Bij een 1e ivf is alles nog nieuw (iig voor mij want heb nooit iui gedaan) dan is het fijn als het een beetje vetrouwd is en dichtbij. Ik heb door de eerste poging heel veel geleerd en weet nu hoe het allemaal werkt in de praktijk. Je kan dan een veel bewustere keus maken om wel of niet naar het buitenland te gaan. En weet dan beter wat je te wachten staat.

    Weet je al wanneer je je volgende gesprek hebt?
     

Deel Deze Pagina