Van TESE naar KID..

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door Loes, 21 nov 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Loes

    Loes Actief lid

    1 apr 2006
    151
    0
    0
    Zutphen
    Hoi allemaal,

    Het is voor mij al een lange tijd geleden dat ik hier ben geweest. Er is in de tussentijd veel gebeurd...

    Bij mijn man bleken er GEEN zaadcellen aanwezig te zijn in zijn sperma (dat kregen wij al te horen na 10 maanden op de gewone manier zwanger te willen worden, wat erg snel is), waardoor wij direct zijn doorverwezen naar het Radboud voor een TESE behandeling. Op dat moment mocht deze behandeling in Nederland nog niet worden uigevoerd, maar wij hadden het geluk dat in de week van onze eerste gesprek in Nijmegen de TESE behandeling officieel is toegestaan in het Radboud. Wij natuurlijk helemaal happy! We zijn op de wachtlijst geplaatst, vervolgens zeer veel onderzoeken gehad, en op 12 november was het eindelijk zover. Mijn mannnetje moest onder het mes. Slopende weken ervoor, want het was voor ons er op of eronder.

    Na de operatie kregen we binnen 1.5 uur de uitslag. Deze was negatief: mijn man is onvruchtbaar. Iets genetisch. Dan stort je wereld compleet in. We wisten natuurlijk dat dit kon gebueren, maar dat maakt de klap niet minder.

    Wij hadden vooraf al besproken wat wij zouden gaan doen bij een negatieve uitslag, en dat is KID. Volgende week hebben we weer een afspraak bij onze gyn, dan zullen we bespreken naar welk ziekenhuis we worden overgeplaats (Radboud doet namelijk geen KID..).

    En heel verhaal, maar ik heb ook nog een vraag: zijn er mensen op dit forum die ervaring hebben met KID. Het blijkt namelijk dat de wachtijd op een donor erg lang is (veel langer dan wij hadden gedacht), maar deze verschilt wel per ziekenhuis. Ik ben dus op zoek naar ervaringen....Hopelijk zijn er mensen die die hebben?

    Verder wil ik zeggen dat iedereen die vragen heeft over een TESE die aan mij kan stellen. Ik wil ze, wanner ik dat kan, graag beantwoorden. Ik weet uit ervaring dat er maar weinig mensen zijn die deze behandeling hebben ondergaan, en dat het moeilijk is om er info over te vinden op het net. En omdat het een erg zware keuze is, kan ik wellicht een beetje helpen in een moeilijke periode..

    Liefs en veel sterkte allemaal,

    Loes
     
  2. patricia34

    patricia34 Bekend lid

    19 nov 2006
    883
    0
    0
    Brabant
    Ja hier ( helaas...) een ervarene met KID, ook mijn hubbie is onvruchtbaar. Na 9 x IUI en 1 x IVF zonder terugplaatsing is onze 2e IVF dan eindelijk gelukt!
    Wij zijn onder behandeling bij ZBC Geertgen en zijn vol lof over de manier van werken en al het personeel!

    www.geertgen.nl voor verdere info ;)

    succes!
     
  3. Loes

    Loes Actief lid

    1 apr 2006
    151
    0
    0
    Zutphen
    Hoi Patricia,

    Gefeliciteerd dat jullie zwanger zijn! Echt gewelidg, wat moet dat heerlijk voelen.
    En bedankt voor je reactie, ik was al bang dat ik geen reactie zou krijgen. Er zijn volgens mij niet veel meiden actief op dit forum die met KID bezig zijn..

    Hebben jullie gebruik gemaakt van een bekende donor (dus uit vrienden- of familiekring)? En ik vroeg me af of jullie te maken hebben gehad met een wachttijd? Sorry voor de vragen, maar ik vroeg het me af.

    Loes
     
  4. Josien

    Josien VIP lid

    27 jun 2006
    9.956
    5
    38
    Vrouw
    Loonadministrateur
    Noord-Brabant
  5. Loes

    Loes Actief lid

    1 apr 2006
    151
    0
    0
    Zutphen
    Hoi Josien,

    Bedankt voor je berichtje. Ik had net Belle's verhaal zitten lezen. Haar topic stond weer hoger in de lijst, waardoor ik hem zag staan (was net op gescherevn, door jou ook geloof ik..?).

    Erg herkenbaar haar verhaal, dus prettig om te lezen (klinkt raar om dat zo te zeggen...).

    Loes
     
  6. patricia34

    patricia34 Bekend lid

    19 nov 2006
    883
    0
    0
    Brabant
    Hoi Loes,
    vraag gerust alles wat je weten wil, er is tenslotte niet zo heel veel info hierover te vinden...
    Wij hebben een voor ons onbekende donor, via de zaadbank van het behandelcentrum waar wij onder behandeling zijn.
    De wachttijden zijn tegenwoordig behoorlijk hoog omdat er geen anonieme donoren bestaan, alles is tegenwoordig bij wet geregeld dat het kind kan nagaan wie de biologische vader is.
    Bij geertgen werken ze ook dmv wederkerigheid, dat houdt in dat als je zelf ook bereid bent om te doneren dat je dan niet op een wachtlijst komt. Wij (oftewel ik..) ben bereid om eicellen te gaan doneren als wij vinden dat ons gezin compleet is. Vandaar dat wij eigenlijk al heel snel aan de beurt waren.
    Je kunt hier alles over vinden op hun website, maar er zijn ook nog andere sites waar je evt. ervaringsverhalen kunt lezen van anderen, is wellicht iets voor jullie?

    http://www.stilverlangen.com/kidonor/guestbook.php


    http://www.kidinformatie.com/forum/


    Heel veel succes!
     
  7. Loes

    Loes Actief lid

    1 apr 2006
    151
    0
    0
    Zutphen
    Hoi Patricia,

    Wij zitten ook aan een anonieme donor te denken, dus zijn afhankelijk van een donorbank. Maar die wachttijden....daar schrok ik erg van.
    Ik heb op de site gekeken van Geertgen, en dat klinkt allemaal erg goed. En ik heb uit jouw reactie begrepen dat je erg tevreden over hun bent...?

    Mijn man en ik gaan komende dagen nadenken of we bereid zijn dat ik als donor ga dienen (zoals jij ook doet). Ik was even bang, dat ik al eicellen moest doneren voordat ik een eigen gezin zou hebben, maar dat is gelukkig niet zo (begrijp uit jouw verhaal). Dat zou ook raar zijn: is een ander stel zwanger via mijn eicel, terwijl ik zelf nog geen kindje heb...
    En als dit het probleem van lange wachttijden op kan lossen...Morgen hebben we een afspraak met de gyn, eerst dat maar even afwachten en ook haar vragen stellen over KID.

    Ik begrijp dat jij zelf aangeeft wanneer jullie vinden dat je gezin compleet is. Dus ook als je pas over 5 jaar donor kan worden, is het geen probleem? En geef je eenmalig eicellen, of bv 3 maal (voor 3 maal IVF poging)?

    Geniet van je zwangerschap!

    Loes
     
  8. Belle

    Belle Fanatiek lid

    7 nov 2005
    1.380
    1
    0
    Verpleegkundige, columniste
    Amsterdam
    Hoi Loes,

    Wat dapper van jou en je man dat jullie een poging TESE hebben gedaan. En wat ontzettend jammer dat dat niet gelukt is. Tja, er blijft weinig anders meer over dan hè...

    Meneer Belle en ik hebben eigenlijk al heel snel besloten dat we geen ingevroren zaad van een onbekende wilden. Gisteren, tijdens het gesprek bij het Centrum voor Seksuele Gezondheid, werd voor ons nog eens bevestigd dat dat voor ons de juiste keuze is: Als je kiest voor zaad van een spermabank dan kiest het ziekenhuis een donor uit die uiterlijk zo veel mogelijk op je partner lijkt, maar naar karakter, intelligentie en temperament bijvoorbeeld wordt totaal niet gekeken. Dit doen ze voor ouders die hun kind niet willen vertellen dat het een KID-kind is. Maar wij zijn vanaf het begin overtuigd geweest van het belang van eerlijkheid en openheid, en wat is er nou mooier dan je kind kunnen vertellen dat het zo welkom was dat papa en mama hulp hebben gevraagd van een lieve vriend zodat kind geboren kon worden?

    Hoe wij aan onze donor zijn gekomen is heel bijzonder. We zijn eigenlijk vanaf het begin open geweest over hoe we ervoor staan. Je stelt je daarmee misschien erg kwetsbaar op, maar als je niks zegt dan weet ook niemand iets, en dan kun je onbedoeld net zo hard gekwetst worden. Ook hier dus weer: Eerlijkheid en openheid.

    En wonder boven wonder: Diverse vrienden boden spontaan hun hulp aan. Echt, drie vrienden die onafhankelijk van elkaar tegen ons zeiden: "Ik geloof dat jullie de beste ouders zijn die een kind zich kan wensen, dus als ik jullie daarmee kan helpen dan doe ik het graag." We zijn gezegend met zulke vrienden.

    De keuze viel op een oude middelbare schoolvriend van me, een man die ik inmiddels al 20 jaar ken. Hij was van de drie vrienden de enige die zelf ook al vader was, en daarbij, zijn vrouw heeft PCOS, dus ze weten wat het is om onzeker te zijn over of het ooit gaat lukken. En ondanks haar verminderde vruchtbaarheid zijn zij al drie keer via de natuurlijke weg zwanger geworden. Ze hebben een prachtige dochter en nummer twee komt er eind dit jaar aan. Ze weten dus uit eigen ervaring wat een wonder een kind is en dat geluk gunnen ze ons ook. Een donor kortom met de juiste motivatie, met een stabiele gezinssituatie en ook nog eens superzaad. Kijk, zo iemand mag graag het genetisch materiaal aanleveren voor ons kind, ook al heeft hij dan niet dezelfde kleur ogen als Meneer Belle.

    Er zijn meer voordelen bij een bekende donor: Je kunt zelf insemineren, en je hoeft er dus niet voor naar het ziekenhuis. Daarbij is de kans van slagen met vers zaad groter dan met ingevroren zaad. En - maar dat is heel persoonlijk - wij vinden het zelf ook heel prettig dat we goed contact hebben met de donor en dat zijn vrouw er ook achter staat. Mocht kind ooit willen weten wie haar biologische vader is, dan is het makkelijk op te zoeken en de kans op een teleurstellende ervaring voor kind lijkt me kleiner dan bij een anonieme donor.

    Heel veel sterkte de komende tijd voor jou en je man, lieve Loes. Ik hoop dat de perspectieven snel zullen verbeteren.
     
  9. patricia34

    patricia34 Bekend lid

    19 nov 2006
    883
    0
    0
    Brabant
    Tsja..... en hier moet ik toch even op reageren....
    Als je gebruik maakt van een zaadbank wordt er wel degelijk gekeken naar kenmerken als karakter, intelligentie enz.
    Dat wat jij aangeeft Belle klopt totaal niet!
    Wij hebben - na oa. een verhelderend gesprek met een psycholoog- een gehele lijst in moeten vullen waarop we onze eisen in hebben gevuld, de uiterlijke kenmerken waren daar slecht een klein onderdeel van. Ik vraag me dan ook sterk af waar je die informatie vandaan haalt.....

    Het klopt inderdaad wel dat je met vers zaad meer kans van slagen hebt, maar ja...het blijft in onze ogen altijd 50 %....je bent óf wel, óf niet zwanger.

    Loes, heel veel succes en sterkte met je beslissing!
     
  10. Belle

    Belle Fanatiek lid

    7 nov 2005
    1.380
    1
    0
    Verpleegkundige, columniste
    Amsterdam
    Ik verzin het niet, lieve Patricia, dit is wat de psychologe van het centrum voor seksuele gezondheid me vertelde. Ik had zelf ook verwacht dat er naar meer dan alleen uiterlijk gekeken zou worden, maar zij vertelde me expliciet dat er alleen naar uiterlijk gekeken werd.

    Mogelijk geldt dat alleen voor de spermabank hier, en misschien kletste die psychologe ook wel enorm uit haar nek (zou me niets verbazen, ik vond het geen fijn mens...), maar hey, het is wel wat ze zei.

    Ik ben erg blij dat jouw ervaring anders is en ik hoop van harte dat dát de standaard werkwijze is, en niet zoals die psychologe mij vertelde.

    Liefs,

    Belle.
     
  11. Elin

    Elin Actief lid

    28 nov 2007
    230
    0
    0
    Loes, heel veel suc6 met je keuze, ook wij staan aan het begin van een KID traject. Omdat tese voor ons niet mogelijk is ivm met de leeftijd van mijn partner.

    We zijn nu met een 'eigen' donor bezig en willen het proberen via Rijnstate.

    Inmiddels ben ik behoorlijk goed ingelezen, dus mocht je vragen hebben hoor ik het graag.
     
  12. patricia34

    patricia34 Bekend lid

    19 nov 2006
    883
    0
    0
    Brabant
    @ Belle,

    ik ging er ook niet vanuit dat je het verzonnen had hoor, maar ik kan me zó boos maken hierom... :(
    Sommige mensen (lees: mensen die niet in hetzelfde schuitje zitten) denken er alles van te weten, maar kunnen op deze manier wel een beslissing van mensen beinvloeden door verkeerde info te geven.

    Ach, misschien moet ik me er gewoon niet te druk om maken... ;)

    Good luck!

    Liefs!
     
  13. Belle

    Belle Fanatiek lid

    7 nov 2005
    1.380
    1
    0
    Verpleegkundige, columniste
    Amsterdam
    Ik snap je helemaal, Patricia. Dat is voor mij een reden om alleen naar professionals te luisteren nu we in deze merkwaardige situatie zitten. Maar als de professionals dan zulke dingen gaan vertellen, dan vind ik het wel nodig om daar in een specifiek topic als dit melding van te maken. Niet om mensen af te schrikken, maar om te laten weten dat er zelfs door gespecialiseerde organisaties als de Amsterdamse spermabank nog vreemd mee omgegaan wordt.

    Ik was geschrokken, maar zoals ik al schreef, het sterkte mij wel in de gedachte dat een bekende donor voor mij en mijn partner de juiste keuze is. Waarmee ik overigens, laat ik dat heel duidelijk stellen, geen oordeel wil vellen over stellen die een andere keuze maken. Dat is zó persoonlijk allemaal. En laten we wel wezen, dit is voor niemand van ons de eerste keuze.

    Meiden, houd vol!

    Liefs,

    Belle.
     
  14. Loes

    Loes Actief lid

    1 apr 2006
    151
    0
    0
    Zutphen
    @ Elin
    Bedankt voor je lieve woorden...Jij ook heel veel sterkte in dit zware traject. En vervelend dat TESE geen optie meer was voor jullie. Ik wil niet depri overkomen maar juist jou een hart onder de riem steken, maar bij TESE is de kans heel erg klein dat er uiteindelijk een kindje uit voort komt. Mocht er bruikbaar zaad gevonden worden, dan zijn er nog zo ontzettend veel stappen te nemen waarin er iets fout kan gaan. Mijn man en ik hebben ons dat van begin af aan goed gerealiseerd: een postitieve uitslag na een TESE, betekent nog niet een zwangerschap....

    @ Belle

    Wat geweldig dat er 3 vrienden zich aanboden als donor! Erg bijzonder, je mag zeker blij zijn met zulke vrienden..Bij ons is het allemaal nog erg vers, en daardoor weten veel mensen het ook nog niet. Op dit moment alleen ouders, broers/zussen en enkele vrienden. We willen er wel meer openheid over hebben in de nabije toekomst, maar nu is het nog te moeilijk om er veel over te praten. Dus we vertellen het stapje voor stapje aan mensen..Wel krijgen we erg veel lieve reacties, wanneer mensen het te horen krijgen. Dat is erg fijn en helpt ons bij de verwerking van dit alles.
    Deze week heeft de broer van mijn man zich aangeboden als donor! Echt een schat. Maar we weten nog niet of we er gebruik van willen maken. Het voordeel is: hetzelfde genetisch materiaal als van mijn man, wat wil je nog meer...:) Een groot nadeel vind ik dat het wel erg dichbij is. Hoe leg je dat uit aan je kindje later. Wij willen namelijk er open over zijn, dus op jonge leeftijd vertellen waar hij of zij vandaan komt..

    @ Belle

    Ik heb vandaag gebeld met de kliniek waar jij onder behandeling staat in De Mortel. Mijn gyn heeft deze kliniek ook genoemd. Het klinkt allemaal erg goed en een erg korte wachttijd. Waarschijnlijk 3 maanden! Dat is een stuk beter dan 10 tot 12 maanden. Maar mijn man en ik moeten eerst nog beslissen of we de korte wachttijd vinden afwegen tegen een donatie vanuit mijn kant.
    Ook wij vinden aspecten als karakter erg belangrijk bij de keuze van een donor, en ik vind het goed te horen dat dat bij jullie ruimschoots is meegenomen. Dat is weer een + voor deze kliniek..

    Veel vragen dus nog! Het is allemaal ook niet makkelijk....maar daar weten jullie meiden alles van. Maar ik ben erg blij met een plek waar ik mijn vragen kan stellen en jullie ervaringen kan lezen.
    Veel succes en sterkte allemaal!

    Liefs,
    Loes
     
  15. greet van meel

    greet van meel Nieuw lid

    3 dec 2007
    2
    0
    0
    begeleidster
    bergen op zoom
    [HOi Loes,

    sinds 3 jaar willen wij zwanger worden, sinds 1 1/2 jaar zijn wij met ziekenhuizen bezig. Gent, Eindhoven en nu Raboud. Bij ons is een ivf of icsi poging niet mogelijk wij worden ook doorverwezen voor een TESE of Pesa traject. De kwaliteit van het sperma van mijn man is ook niet opperbest. Er zijn al 2x (van de 20x) zaadcellen gevonden van slechte kwaliteit. Kan jij mij meer vertellen over het tesetraject in het Radboud. Wij worden voor ons gevoel van het kastje naar de muur gestuurd. Wij voelen ons onzeker. Mijn man denkt ook al aan KID, terwijl ik niet goed weet of ik dat wel wil. Iets vreemds in mijn lichaam... Hoe ga jij daarmee om? Ben jij daar steeds een voorstander van geweest of dacht jij ook eerder aan adoptie? Waar gaan jullie voor KID, hoe is de werkwijze hiervoor, kan je voorkeuren hebben, wat zijn de wachtlijsten?
    Heel wat vragen he, maar ik ben me op dit moment ten einde raad en wil gewoon iemand leren kennen die hierover met mij wil praten.
    Ik hoop dat jij mij de nodige antwoorden kan geven.

    Vriendelijke groeten
    Greet
     
  16. Loes

    Loes Actief lid

    1 apr 2006
    151
    0
    0
    Zutphen
    Hoi Greet,

    Stel gerust al je vragen, dat vind ik echt niet erg. Ik kan me juist erg goed voorstellen hoe je je voelt, en wil je graag helpen (waar ik dat kan..). Ik vond het ook erg lastig dat er weinig info over TESE te vinden is op het net, dus kan me voorstellen dat je blij bent iemand op dit forum gevonden te hebben die het zelfde heeft meegemaakt.

    Bij ons is het allemaal erg snel gegaan. Mijn man en ik waren nog maar 10 mnd bezig om zwanger te worden, toen er al werd geconstateerd dat er geen levende zaadzellen in zijn sperma aanwezig waren. In februari hebben wij ons eerste gesprek gehad in het ziekenhuis in Zutphen en in mei zaten we al in het Radboud..Ik ben er eigenlijk altijd vanuit gegaan dat mijn man niet onvruchtbaar kon zijn! En had me dus ook niet echt voorbereid op een andere optie..pas vanaf het moment dat wij in het voorjaar te horen kregen dat het er heel erg slecht voorstond en dat TESE de enige optie was, zijn we gaan praten over andere opties. Mijn man was direct voor adoptie, terwijl ik dolgraag een eigen kindje gedragen wil hebben. Na veel praten en huilen hebben we samen de keuze gemaakt dat een kindje via een donor de beste optie is voor ons..In ieder geval ons eerste kindje, daarna wellicht adoptie. Maar het blijft moeilijk. Ook als je de keuze hebt gemaakt. Zelf ben ik bang dat je altijd ergens een stukje blijft missen..dat gevoel van onrecht, waarom het ons niet is gegund..Maar ik denk dat alle stellen dat hebben.

    Voor ons was direct duidelijk dat we de TESE zouden proberen. We waren er anders bang voor dat je je altijd af blijft vragen of het wél op de natuurlijke manier mogelijk was geweest. Mijn man en ik hebben nog geen moment spijt gehad van de TESE, ondanks dat de behandeling erg zwaar is.
    Ik vond het psychisch enorm heftig. De weken ervoor is de TESE het enig waar je nog aan kan denken. Ik was echt aan het aftellen, en realiseerde me erg goed dat het erop of eronder was..

    Het Radboud is een geweldig ziekenhuis, is mijn ervaring. Wij zijn er erg prettig geholpen. Wij hebben eerst een intake gehad met de gyn en uroloog op dezelfde dag, en er zijn direct een aantal onderzoeken gedaan (inwendige echo bij mij, bloed afname bij man voor een DNA onderzoek (duurt erg lang voor uitslag er is..) en uitwendig onderzoek van de ballen). Daarna moesten we beiden meerder malen terug komen voor vervolg onderzoeken. Elke positieve uitslag betekende een stapje dichter bij de operatie. Ons werd verteld dat wanneer alle onderzoeken positief zijn, je 50% kans hebt op bruikbaar zaad. Maar elke negatieve uitslag kan inhouden dat het einde oefening is! Dit maakt het erg zwaar vond ik. Maar wij hebben het stapje voor stapje bekeken. Het is te groot om in één keer te overzien, dus wij keken niet verder dan het volgende onderzoek.

    Er is circa 3-4 mnd wachttijd, maar ik vond dat erg snel gaan.

    Pfff, een heel verhaal. Ik hoop dat je er iets aan hebt. En stel gerust nieuwe vragen...dan probeer ik ze te beantwoorden..

    Liefs,
    Loes
     
  17. Loes

    Loes Actief lid

    1 apr 2006
    151
    0
    0
    Zutphen
    Even een kleine update vanuit mijn kant:

    Afgelopen weken hebben mijn man en ik veel nagedacht over wat wel en wat niet goed voelt. Rationele keuzes maken lukt hierbij niet. Het ;één is niet automatisch beter dat het ander...het gaat vooral om het gevoel.

    Hebben een aantal ziekenhuizen gebeld en een laatste gesprek in het Radboud gehad. Er zijn een aantal klinieken over, waar we wellicht verder mee willen gaan. Maar we vragen ons nu erg af op wat voor een kenmerken er een geschikte donor wordt geselecteerd. Dus wat voor een lijst mag je invullen per kliniek..? In Belgie, in ieder geval Antwerpen, wordt er niet naar het karakter gekeken. Dit kan in Geertgen weer wel...lastig dus.
    Ik ben daarom hard op zoek naar mensen die mij kunnen vertellen waarop bij hun de donor is geselecteerd!

    @ Patricia: kan jij bijvoorbeeld aangeven wat voor een kenmerken er bij Geertgen mee worden genomen in de selectie?

    Liefs,
    Loes
     
  18. patricia34

    patricia34 Bekend lid

    19 nov 2006
    883
    0
    0
    Brabant
    Loes, moeilijke keuze he.... :(

    Wij hebben eerst een openhartig gesprek met de psycholoog gehad waarin al het een en ander werd besproken. In een later stadium hebben wij de lijst samen met de arts ingevuld waarop wij onze wensen kenbaar maakte. Ik durf zo niet eens meer te zeggen welke kenmerken er allemaal vernoemd zijn, maar karaktereigenschappen zat er in ieder geval bij, net als bijv. IQ.
    Wellicht kun je eens tel. contact opnemen met deze vraag, of stuur een mailtje? Aangezien het geen ziekenhuis is gaat alles heel gemoedelijk en men is zéér behulpzaam!

    Succes!
     
  19. Elin

    Elin Actief lid

    28 nov 2007
    230
    0
    0
    Voor die moeilijke vragen en keuzes stonden wij ook een aantal weken geleden, ik dacht dat ik er niet goed van werd. Maar uiteindelijk werd het mij langzaamaan duidelijk.

    Uiteindelijk wilden wij ons inschrijven bij Rijnstate, echter was het al niet meer nodig. Wij vonden zelf een geschikte donor en de 23e hebben we onze eerste ZI gehad.

    We wilden ook graag weten wat voor uiterlijk en karakter een donor heeft, maar via een kliniek leek het onmogelijk om zelf een beetje een 'vinger in de pap' te houden

    Ik wil je heel veel succes wensen met het vinden van de antwoorden en de oplossing.
     
  20. Loes

    Loes Actief lid

    1 apr 2006
    151
    0
    0
    Zutphen
    @ Patricia
    Inderdaad een moeilijke keuze. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zoveel keuzes in mijn leven heb moeten maken, die je eigenlijk niet 'kan' maken. Ik laat me voornamelijk sturen door mijn gevoel...

    Ik denk dat ik volgende week maar eens moet bellen met Geertgen. Lijkt me wel verstandig. Ik vind het erg bijzonder dat jij de keuze hebt gemaakt om een eicel te doneren...ik ben er nog niet uit of dat de juiste keuze voor mij zal zijn.

    @ Elin
    Bedankt voor je reactie. Wij hebben ook over het Rijnstate nagedacht. Maar daar is momenteel de wachttijd 9 mnd...erg langs dus. Zijn nu aan het kijken of er een manier is om de wachttijd in te korten. Wij hebben ook een bekende donor als optie (broer van mijn man). Maar daar zitten ook veel haken en ogen aan. Omdat het zo dicht bij is, weet ik niet wat dat later met je kind gaat doen (is oom de vader? en is vader dan oom? etc.) Die gedachte geeft mij op dit moment geen goed gevoel...
    En ik hoop dat het raak is voor jou! Spannend. Laat je het weten als je hebt getest?

    Liefs en allemaal veel sterkte in deze moelijke tijd,
    Loes
     

Deel Deze Pagina