extra verlof?

Discussie in 'Weer aan het werk' gestart door charlotte1988, 24 okt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. charlotte1988

    17 aug 2011
    14
    0
    0
    NULL
    Baarn
    Hallo allemaal,

    Nu mijn dochtertje alweer 6 weekjes is geweest komt het werken weer hard dichterbij... Nu ben ik bevallen middels een keizersnede... Door een vriendin werd mij verteld dat ik recht heb op meer zwangerschapsverlof als je een keizersnede hebt gehad. Ikzelf kan hier op internet niks over vinden en vroeg me af of iemand hier misschien meer over weet en dit met mij wil delen..?

    Bedankt!
     
  2. Jacky78

    Jacky78 Fanatiek lid

    3 jun 2008
    3.425
    1
    0
    Ik weet niet waar je vriendin dit op baseert. Maar iedere zwangere heeft in principe gewoon minimaal 16 weken. Hoe je bevalt doet er niet toe!
    Uitzonderingen:
    kindje na uitgerekende datum geboren
    kindje veeel te vroeg geboren
     
  3. frannie82

    frannie82 VIP lid

    28 nov 2010
    10.407
    2
    38
    Het kan alleen verlengd worden als je je ziek meldt maar dat heeft niks met verlof te maken maar met je lichamelijke gesteldheid als je nog niet kàn werken omdat je niet hersteld bent na de keizersnede. Helaas krijg je niet automatisch langer verlof. En dat terwijl het een grote buikoperatie is waarvan je 6 weken moet herstellen en minder kan genieten..
     
  4. zaterdag

    zaterdag Fanatiek lid

    28 mei 2011
    1.008
    2
    0
    nee dan heb je idd niet meer recht op verlof.
    Ik denk ook niet dat daar onderscheid in te maken is; voor sommigen is een keizersnede heel zwaar en hebben de hersteltijd echt nodig, anderen lopen relatief snel weer rond.
    Met een natuurlijke bevalling is het net zo; kan je relatief snel van herstellen maar kan ook lang duren.
     
  5. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Vind je dat het werken (te) hard dichterbij komt omdat je het zo fijn vindt om bij je dochter thuis te zijn? Of omdat je echt nog las hebt van de keizersnee? In het eerste geval vrees ik dat je nergens recht op hebt. Heel veel moeders zouden wel langer bij hun pasgeboren kindje thuis willen blijven.
    Ben je lichamelijk nog niet hersteld, dan zou ik een bezoek aan de ha brengen en om advies vragen. Als jij je tijdens je zwangerschapsverlof ziek meldt (vanwege redenen die te maken hebben met zwangerschap/bevalling) dan loopt je verlof door. Als je ook maar één dag gaat werken en je daarna ziek meldt omdat het toch te zwaar is, is het een gewone ziekmelding en de regelgeving is dan toch weer anders.
     
  6. MamaVanSimone

    MamaVanSimone Fanatiek lid

    19 okt 2010
    3.250
    2
    36
    provincie Utrecht
    Ik heb ook gewoon 16 weken gehad hoor. En die regeling dat je elke dag dat je kindje langer dan een week in het ziekenhuis ligt erbij krijgt is er volgens mij nog niet door....
     
  7. Flavour

    Flavour Niet meer actief

    Neen, die is er nog niet door.

    Suus
     
  8. Sjantalle

    Sjantalle Actief lid

    17 feb 2010
    375
    0
    0
    leerkracht bo
    Je kunt ook ouderschapsverlof aanvragen maar dat is (geloof ik) onbetaald..In je cao staat als het goed is iets vermeld mbt verlof.
     
  9. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Je hebt recht op een maand onbetaald extra bevallingsverlof maar dat heeft niets met de keizersnede te maken, dat geldt gewoon voor iedereen. Minimaal 16 weken verlof.
    Als je werkelijk nog niet hersteld bent en niet in staat om (enige vorm van) arbeid te verrichten dan is ziekmelden natuurlijk nog een optie maar dan moet je inderdaad wel ziek zijn.
     
  10. Wortel

    Wortel Fanatiek lid

    8 okt 2010
    3.472
    0
    36
    Ziek is een niet passend begrip voor na een zwangerschap (vind ik) Ik voel me niet ziek, maar mijn lijf mist enorm veel energie. Ik ben daarom sinds deze week weer op therapeutische basis begonnen en ik moet helaas zeggen dat het me onwijs zwaar valt.
    Als jouw lijf er nog niet aan toe is moet je dit aangeven en gelijk na je verlof in de ziektewet gaan. Heel veel succes en ik hoop dat je snel mag opknappen.
     
  11. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Snap je helemaal. Ziek is dit geval: niet in staat om (enige vorm) van arbeid te verrichten. Dan ben je dus ziek in het kader van je werk. Ik heb wel eens een keelontsteking gehad waardoor ik helemaal geen stem meer had. Ik was verder niet ziek maar echt niet in staat om werk te doen (op een vergelijkbaar niveau).

    De verandering van siuatie (moeder geworden zijn) is GEEN reden om je ziek te melden.
     

Deel Deze Pagina