Al meer dan een jaar proberen zwanger te raken (van 1e, 2e of 3e kindje)

Discussie in 'Zwanger worden clubs' gestart door froukjesmem, 7 jan 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. froukjesmem

    7 jan 2016
    10
    0
    0
    Friesland
    Hallo,

    Ik merk dat ik de laatste tijd steeds vaker op dit forum lees om te kijken hoe andere dames omgaan met hun wens om zwanger te worden maar heb tot nu toe nog niet zelf iets geplaatst. Ik heb besloten dat ik graag met jullie mee wil kletsen over wat ons allemaal bezighoudt met onze kinderwens.

    Ik zal mezelf even voorstellen: Ik ben bijna 30, en heb een dochter van 3 jaar. We proberen bijna 1,5 jaar opnieuw zwanger te raken en een half jaar geleden is dit gelukt maar dit eindigde in een miskraam met 9 weken.

    Ik begin inmiddels toch redelijk obsessief naar de apps te turen om te kijken wanneer mijn ovulatie zal zijn en wanneer manlief aan de slag moet. Dan weer veel te vroeg zwangerschapstesten doen en steeds teleurgesteld zijn wanneer ze witter dan wit blijven.

    Herkennen jullie dit ook? Hebben jullie zin om mee te schrijven totdat we hopelijk allemaal een gezond kindje in onze armen hebben?
    Mijn NOD is 15 januari dus ik moet echt nog even een weekje geduld hebben met testen, maar zien of ik dat volhoud....
     
  2. Bolleke83

    Bolleke83 Fanatiek lid

    23 mrt 2013
    1.352
    2
    38
    NULL
    NULL
    Hoi! Ik wil wel meekletsen. Ik klets al mee in een topic maar daar zijn de meesten al zwanger of zelfs al bevallen. En af en toe komen er nieuwelingen bij die dan meteen zwanger zijn. Erg confronterend, hoe erg ik het iedereen ook gun...

    Ik ben 32, ons zoontje wordt morgen 2. Zoals je aan mijn handtekening kunt zien ben ik pas weer ongesteld geworden en gaan we nu ronde 14 in. Bij mijn zoontje was ik na 7 maanden zwanger en toen was ik heel lang aan de pil geweest. Ik had nooit gedacht dat het de tweede keer zo lang zou duren...

    We zijn inmiddels bij de gyn geweest en alles lijkt goed. Over een half jaar mogen we terugkomen als het dan nog niet gelukt is. Ik heb zelf het idee dat er meerdere malen iets geweest is maar het bij de innesteling mis gaat. Ik test bijna nooit, heb nu drie keer getest en heb ook drie keer een heel licht streepje gehad. Ik heb gister ook zo'n ontzettende buik krampen gehad, het leken wel weeën... We hopen dat het binnenkort toch gaat lukken en anders over een half jaar met hulp hopelijk.

    Hebben jullie al tests en zo gedaan? En hoe snel was je bij je eerste zwanger?

    Zwaar is het he... Ik vind het ook steeds moeilijker worden om met de hoop, spanning, teleurstelling en het verdriet om te gaan. En het wordt steeds confronterender als mensen in je omgeving wel snel zwanger raken. En dat zijn er inmiddels nogal wat...
     
  3. froukjesmem

    7 jan 2016
    10
    0
    0
    Friesland
    Hoi Bolleke83,

    Ik begrijp wat je bedoelt, het lijkt wel alsof iedereen in je omgeving meteen zwanger raakt als het bij jezelf niet lukt. Hoe vaak ik het afgelopen jaar niet heb gehoord "we hadden het nog helemaal niet verwacht want ik was pas net gestopt met de pil".... Gelukkig weet ik ook dat er niet een beperkt aantal baby's per maand te verdelen zijn en gun ik het iedereen van harte maar het is wel confronterend.

    Ik gebruik nu ongeveer een jaar ovulatietesten omdat mijn cyclus nogal wat schommelt soms. Bij onze dochter duurte het ook 7 maanden voordat ik zwanger was dus ik had me er ook nu wel op ingesteld dat het vast niet zomaar zou gebeuren maar het duurt nu wel erg lang. En het gat tussen de baby en mijn dochter wordt steeds groter, ze is vast al 4 voordat er een baby bij komt.

    Wat gek dat je al 3 keer een licht streepje hebt gehad maar dat het dan toch niet goed ging. Je hoort wel vaker dat veel vroege zwangerschappen toch niet blijven maar je bent toch steeds zo blij als je een licht streepje ziet. Maar wel goed dat je naar de gynaecoloog bent geweest.

    En nu maar snel aftellen totdat je weer een nieuwe poging mag doen! Gebruik jij ook ovulatietesten?
     
  4. Bolleke83

    Bolleke83 Fanatiek lid

    23 mrt 2013
    1.352
    2
    38
    NULL
    NULL
    Precies wat je zegt, het is confronterend. Dat je het iemand anders ook gunt is logisch, dat staat los van je eigen wens en verdriet. Zo zie ik het tenminste, ik ben gestopt met me er schuldig over voelen...

    Dus bij jullie duurde het de eerste keer ook 7 maanden, precies even lang. Ik herken ook wat je zegt over het leeftijdsverschil, wij wilden ze ook heel graag dicht op elkaar en zijn rond zoontjes eerste verjaardag er weer voor gegaan. Kon je maar een garantie krijgen, al duurde het dan nog even... Die onzekerheid en achtbaan van emoties is gewoon killing.

    Ik heb voor mijn eerste zwangerschap een paar maanden ovulatietesten gebruikt. En nu heb ik een maand of 5-6 getemperatuurd. Ik heb een vrij regelmatige cyclus gelukkig, eisprong is altijd op dag 13-17. Dus we kunnen wel goed timen. De gyn raadde aan om te stoppen met tempen, om het misschien wat meer los te kunnen laten. Dus dat doe ik nu niet meer.

    Zijn jullie nog niet naar de gyn geweest? Ik vond het wel fijn, ze hebben in ieder geval een aantal dingen uitgesloten. Ook wel dubbel want als alles goed is waarom lukt het dan niet??? Maar de eerste stap is in ieder geval gezet...
     
  5. Aquavis

    Aquavis Actief lid

    23 okt 2012
    224
    0
    16
    Oh ik heb hier net een voorstel tot clubje gedaan maar zo te lezen pas ik hier ook bij. Ik herken veel wat jullie schrijven.
    We willen graag zwanger worden van de tweede en het lukt nog niet. Heb al twee miskramen gehad inmiddels en mijn zoontje wordt ook steeds ouder.. Er zit straks minimaal 3,5 jaar tussen, dat had ik liever anders gezien. Iedereen die hun eerste kindje ook kregen toen ik de mijn kreeg, heeft nu al een tweede of zwanger van de tweede. Ik wil ook!!

    Lijkt me gezellig om mee te kletsen!
     
  6. Aquavis

    Aquavis Actief lid

    23 okt 2012
    224
    0
    16
    Oh alleen we zitten nog niet op een jaar. We zijn afgelopen februari begonnen.. Maar het voelt wel zo lang omdat ik twee keer zwanger ben geweest tussendoor en dat dat mis is gegaan. Maar ik mag er eigenlijk niet bij!
     
  7. Bolleke83

    Bolleke83 Fanatiek lid

    23 mrt 2013
    1.352
    2
    38
    NULL
    NULL
    Wat mij betreft ben je hartstikke welkom Aquavis, die maand maakt echt niet uit. Wat verdrietig van je miskramen... Lijkt me heel heftig. Hoe ver was je toen het misging? En was je van je eerste kindje snel zwanger? Hoop dat het ook voor jullie snel raak is. Hebben jullie al onderzoeken gehad of niet?
     
  8. froukjesmem

    7 jan 2016
    10
    0
    0
    Friesland
    Natuurlijk ben je welkom Aquavis! Heftig zeg die 2 miskramen in een half jaar. Ging het bij beide rond dezelfde week mis of zijn er geen overeenkomsten?

    Duimen dat we allemaal snel goed nieuws kunnen vertellen. Wanneer is jouw NOD?
     
  9. voetstap

    voetstap Niet meer actief

    Ik meld me hier alvast als dat goed is.
    Stel me lAter ff uitgebreider voor.
     
  10. froukjesmem

    7 jan 2016
    10
    0
    0
    Friesland
    Natuurlijk is dat goed! Welkom Voetstap!
     
  11. Aquavis

    Aquavis Actief lid

    23 okt 2012
    224
    0
    16
    Dat is lief van jullie! De situatie is natuurlijk wel anders maar de grootste overeenkomst is denk ik dat we allemaal die wens zo sterk hebben en dat die alleen maar groter wordt! En die onzekerheid, hè, of het nog wel gaat lukken of dat er iets aan de hand is!

    @froukjesmem: beide stopten rond 5/6 weken met groeien. Bij de eerste bleef hij echter 'doorleven' met kloppend hartje zonder te groeien. Dat was zo verwarrend! De eerste miskraam is rond 10 weken opgewekt met cytotec en daarna alsnog curretage en de tweede rond 8 weken, met een spoedcurretage omdat ik teveel bloed verloor.

    Ik weet nog niet wanneer mijn nod is! Sowieso wachten we de eerste menstruatie na de curretage nog af. Ik hoop dat die snel komt! Daarna gaan we er weer voor! Tenzij we toch onderzoeken laten doen waar we nu voor in aanmerking komen, dan moeten we langer wachten.
     
  12. Aquavis

    Aquavis Actief lid

    23 okt 2012
    224
    0
    16
    En gefeliciteerd Bolleke, met je zoontje vandaag!
     
  13. Aquavis

    Aquavis Actief lid

    23 okt 2012
    224
    0
    16
    Jawel, daarom twijfelde ik of ik wel bij de club hoor. Heb nu vooral problemen met zwanger blijven zeg maar. Werd bij alledrie binnen drie maanden zwanger, dus wel snel. Maar ja zo schiet het ook niet op.
     
  14. Bolleke83

    Bolleke83 Fanatiek lid

    23 mrt 2013
    1.352
    2
    38
    NULL
    NULL
    Dankjewel Aquavis voor je felicitatie, wat lief! Wat gaat het hard, onze kerel alweer 2 jaar. We hadden gehoopt dat er nu al een kleintje bij was maar ik ben nog niet eens zwanger :(. Maar goed, we maken er een mooi feestje van vandaag en morgen!

    Heftig zeg je miskramen... Precies wat je zegt, heel fijn dat je makkelijk zwanger raakt maar je staat nog steeds met lege handen. En het lijkt me emotioneel zwaar om mee te maken, zeker als het 2 keer gebeurt... Willen ze nu dan eventueel gaan onderzoeken of er een verklaring voor is?

    Hopelijk ben je snel ongesteld zodat jullie vol goede moed de volgende ronde in kunnen. Sterkte en veel succes ermee!
     
  15. Aquavis

    Aquavis Actief lid

    23 okt 2012
    224
    0
    16
    Ja Bolleke, zo herkenbaar.. Je moet echt je beeld aanpassen van de toekomst, dat je nu nog steeds niet zwanger bent.

    We hebben de 19e een gesprek bij de gyn, over of we verder onderzoek willen doen. Ik vind het lastig, want je mag dan niet zwanger zijn, en eigenlijk wil ik gewoon doorgaan met proberen.. Maar als ik dan een derde miskraam krijg, brrr.. dat trek ik niet!
     
  16. froukjesmem

    7 jan 2016
    10
    0
    0
    Friesland
    Moeilijke beslissing om te nemen Aquavis, want je blijft toch hopen dat je toch weer snel zwanger wordt en blijft en om te stoppen met proberen voor de onderzoeken is dan moeilijk.

    Een hele fijne dag bolleke met de verjaardag van je zoontje.

    En ik kon met vanochtend weer eens niet inhouden, en dus een test gedaan met 7dpo en die was natuurlijk negatief. Had ik natuurlijk ook wel verwacht maar toch denk ik dan nu alweer dat het deze 17e ronde weer niet gelukt is
     
  17. Bolleke83

    Bolleke83 Fanatiek lid

    23 mrt 2013
    1.352
    2
    38
    NULL
    NULL
    Aquavis moeilijk dilemma inderdaad... Hoewel, je bent natuurlijk nog aan het wachten op je menstruatie. Dus misschien kunnen ze het onderzoek snel plannen na de 19e en hoef je dan geen ronde te missen? Zou ik zeker op aandringen... Ik weet alleen helemaal niet hoe zo'n onderzoek eruit ziet. Pfff kan me voorstellen dat je een derde keer niet trekt. Een zwangerschap zal gewoon nooit meer onbezorgd zijn voor jou, heftig hoor.

    Froukjesmem ah niet denken meis, 7 dpo is echt veeeeel te vroeg! Het zegt helemaal niks dat ie negatief is. Dit is dus één van de redenen dat ik eigenlijk nooit test... ;) Zo vroeg zegt het gewoon nog helemaal niks en zo maak je jezelf alleen maar meer gek. Maar goed, als je het niet kunt laten is natuurlijk wel heel moeilijk! Ik duim voor je hoor!
     
  18. Eiram

    Eiram Niet meer actief

    Hallo! Ik klets ook graag mee als lotgenoot. Ook wij zijn al ruim een jaar bezig. Vanaf nov '14, tussendoor 1x zwanger geweest en geëindigd in een MK met 9 weken.

    Door een korte LF zit ik nu in de MMM fase 1. Hopelijk gaat dit lukken want anders mag ik over een paar maanden starten met IUI.

    Van de eerste was ik na een 1/2 jaar zwanger. Zonder hulp van de MMM. Toch wel fijn om hier te kletsen omdat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten qua wachttijd. Ik gun het iedereen om snel zwanger te raken maar je gunt het jezelf natuurlijk ook heel erg. En dan blijft het toch moeilijk als het bij anderen zo snel en makkelijk lijkt te gaan...
     
  19. Bolleke83

    Bolleke83 Fanatiek lid

    23 mrt 2013
    1.352
    2
    38
    NULL
    NULL
    Hoi Eiram! Leuk dat je hier ook mee komt kletsen! Minder leuk dat het bij jullie ook al zo lang duurt, en ook nog een miskraam tussendoor :(. Oneerlijk is het hè, dat anderen komen binnen huppelen en meteen de eerste ronde zwanger zijn. Hoe erg je het iedereen ook gunt, dat is gewoon moeilijk en confronterend.

    Hopelijk hoef je niet de stap te maken naar IUI en ben je deze ronde gewoon zwanger!
     
  20. Aquavis

    Aquavis Actief lid

    23 okt 2012
    224
    0
    16
    Welkom Eiram!
    Bolleke, ja ik vind het soms ook oneerlijk. Ik hoorde vroeger ook tot die vrouwen die zo moeiteloos zwanger leken te worden, en opeens zit je dan toch in een andere situatie en kun je het van een andere kant bekijken. Ik weet nu hoe moeilijk het kan zijn, en kan daardoor anderen weer beter begrijpen.

    Maar dit dan: Een 'vriendin' (misschien toch niet echt een vriendin) van ons die nog geen zwangerschapswens heeft, voorspelt dat ze toch wel snel zwanger zal worden. De arrogantie!!! Hoe weet je dat nou! Stiekem hoop ik dat ze op haar uitspraak terug moet komen tegen die tijd. En dat zei ze ook nog vlak nadat ik mijn eerste miskraam had gehad, geweldig empathisch zeg... Was niet kwetsend bedoeld denk ik maar sjonge jonge wat heb je dan een bord voor je kop!
     

Deel Deze Pagina