wanneer klussen??

Discussie in 'Zwanger worden clubs' gestart door Nonaches, 29 feb 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nonaches

    Nonaches Fanatiek lid

    6 dec 2011
    2.524
    1.025
    113
    Amsterdam
    Hoi dames,

    Ik begrijp niks meer van mijn lichaam.
    Ik heb al paar dagen last van krampen door eisprong. Uk heb positieve ovulatietest gehad op 27-2.

    Nu heb ik express 2 dagen geklust, omdat gistermorgen mijn temp 0,2 graden was gestegen. Vsnmirgen verwachtte ik weet stijging, nu lichte daling...Hmm heb ik dan toch nog geen eisprong gehad??

    Ik ga straks nog ovulatietest doen..

    Maar moet ik nou vsnavond weer klussen?

    Hierdoor drie dagen achter elkaar, dat is minder voor zaad. Of zal ik morgen pas weer klussen?
     
  2. Vivian

    Vivian Fanatiek lid

    14 okt 2011
    1.316
    0
    0
    Secretaresse
    Den Haag
    Hoi Nonaches,

    Ik heb het vijf rondes ongeveer om de dag gedaan (rond de berekende eisprong, dus wel zonder ovulatietesten) en deze ronde dacht ik laten we het eens elke dag proberen rond de eisprong (4 dagen achter elkaar). Volgens mij kan je het rond je ei (en zeker er vlak na) niet vaak genoeg doen.....
     
  3. Wishing

    Wishing Actief lid

    18 feb 2012
    225
    5
    18
    NULL
    NULL
    @vivian ik dacht dat je meest vruchtbare dag, de dag voor je eisprong is.. Als het goed is heb ik mijn eisprong vandaag en heb gister en eergister geklust..Neem aan dat het wel even genoeg is..Denk niet dat we vanavond nog echt zin hebben haha
     
  4. Vivian

    Vivian Fanatiek lid

    14 okt 2011
    1.316
    0
    0
    Secretaresse
    Den Haag
    @ wishing: de dag voor je eisprong is idd ook de meest vruchtbare dag, maar daarna kan het (lijkt mij) dan geen kwaad om lekker door te klussen (ei is 24 uur vruchtbaar gemiddeld las ik ergens), elke spermacel is er eentje!!
     
  5. rensje

    rensje Fanatiek lid

    30 nov 2008
    2.079
    1
    36
    nou ik word er ook ontzettend onzeker van. Ik heb denk ik mijn ei ook rond zaterdag gehad. Want voelde het duidelijk en had ook veel slijmverlies. Maar toen kreeg ik maandag weer last van mijn rug en buik een beetje zeurend en ook weer afscheiding. Dus ik weet het ook echt even niet wanneer ik hem nou kreeg.
    Wij hebben vrijdagavond, zaterdagavond en dinsdagavond geklust. Ik hoop dat het genoeg is. We hebben zondag en maandag dus niet geklust omdat het gewoon niet ging.
    Ga er maar vanuit dat het deze maand niets word... want ik weet het dus niet!!!
     
  6. rensje

    rensje Fanatiek lid

    30 nov 2008
    2.079
    1
    36
    oja en tempraturen en ovulatietesten wil mijn man nog echt niet aan. Die heeft zoiets van dat doen we wel als we een half jaartje verder zijn. Anders ligt de nadruk zo op het zwanger worden. We zitten tenslotte nog maar in de 2e ronde.
     
  7. Wishing

    Wishing Actief lid

    18 feb 2012
    225
    5
    18
    NULL
    NULL
    hmm..ik denk dat wij vanavond maar een avondje overslaan..volgensmij gaat de kwaliteit van het sperma ook achteruit als je te vaak klust.

    Even wat anders...Ik ben zo gigantisch moe :S niet normaal (moest het even kwijt)
     
  8. Nonaches

    Nonaches Fanatiek lid

    6 dec 2011
    2.524
    1.025
    113
    Amsterdam
    Dankje voor reactie dames!

    @wishing, vomgens mij heb je gelijk, kwaliteit sperma gaat achteruit. Ik sla denk ook dagje over :)
     
  9. Wishing

    Wishing Actief lid

    18 feb 2012
    225
    5
    18
    NULL
    NULL
    Het moet ook wel leuk blijven natuurlijk hihihi
     
  10. Lotje02

    Lotje02 Fanatiek lid

    18 jan 2012
    1.646
    3
    0
    @Rensje: dat heb ik nou ook...Ik zit pas in ronde 2, dus geen idee wanneer ik mijn ei heb. Volgens ff heb ik hem op dag 11 van de cyclus gehad, volgens een app op mijn telefoon krijg ik hem vandaag en ikzelf dacht hem afgelopen donderdag gevoeld te hebben. Maar gisteren had ik weer buik/rugpijn... Wij klussen ongeveer om de dag, nu zit er 3 dagen tussen, dus vanavond voor alle zekerheid maar weer klussen. Ik doe wel temperaturen (gewoon uit nieuwsgierigheid, om te kijken of het klopt wat ik voel) maar daar wordt ik ook niet echt wijs uit. Mijn temperatuur stuitert al de helemaal van hoog naar laag......

    @Wishing: het moet inderdaad leuk blijven, als wij geen zin hebben dan klussen we gewoon niet. Ik zit nu ook met een flink ziek paard dus echt veel tijd en zin om te klussen heb ik niet.
    Ben trouwens ook zoooooo ontzettend moe...............
     
  11. Wishing

    Wishing Actief lid

    18 feb 2012
    225
    5
    18
    NULL
    NULL
    Oei vervelend dat je met een ziek paard zit! Wat heeftie? (Rij zelf ook paard ;))

    Vraag me af of het aan het weer ligt dat moe zijn? Het is buiten natuurlijk ook om van te janken zo grijs :( Kan niet zeggen dat ik niet genoeg slaap volgensmij lag ik er om 10 uur al in!
     
  12. Bob1981

    Bob1981 Fanatiek lid

    7 mrt 2011
    2.253
    26
    48
    Vrouw
    Meiden, let wel hierop...heb even dit hele berichtje gekopieerd...wellicht handig om te weten :D

    Er zijn veel vrouwen die bij de drogist testjes kopen waarmee je je meest vruchtbare moment kunt meten. Te Velde twijfelt aan de betrouwbaarheid van deze testen. "Het gaat meestal om urinetesten die de zogenaamde LH-piek meten. LH is een hormoon dat aangeeft of er een eisprong zit aan te komen. Het probleem met die tests is echter dat ze niet aangeven wanneer. Een LH-piek duurt namelijk wel 24 tot 36 uur, maar de eisprong komt al zo'n 24 tot 28 uur na het begin van de LH-piek. Vrij snel dus. Als je het begin van de piek te pakken hebt, zit je goed Dan kun je het beste diezelfde dag nog gemeenschap hebben. Maar als je net op het einde van de piek zit, is de eisprong al geweest en ben je dus te laat. En dat geeft die test niet aan! Om dit probleem te ondervangen, zou je je eigenlijk 's-ochtends en 's-avonds moeten testen

    Zie hierboven de tekst die ik van dit forum heb gehaald bij "zwanger worden", 'we vrijen al jaren verkeerd" (bovenaan, bij info).

    Als je vandaag een posi test hebt zou ik dus zeker vanavond (evt morgenochtend) aan de slag gaan: morgenavond kan evt al te laat zijn als je ervan uitgaat dat een eicel maximaal 12 uur te bevruchten is.

    Succes!
     
  13. Vivian

    Vivian Fanatiek lid

    14 okt 2011
    1.316
    0
    0
    Secretaresse
    Den Haag
    Ja, ik weet idd dat de spermakwaliteit achteruit gaat, maar ik heb dan zoiets als de eisprong er is beter te veel dan te weinig.....misschien zit er toch nog een goed zaadje bij :)

    Dus ik probeerde deze ronde (ronde 6) voor de eisprong om de dag en toen ik zoiets had van oe la la....m'n eitje zou wel eens kunnen zijn gesprongen, nog even wat extra klussen. Gelukkig kan mijn vent (en ik ook trouwens) niet genoeg krijgen van het klussen, haha!! Maar we zullen zien of het werkt..... ben ook geen expert hoor!! Gewoon maar wat proberen..... misschien dat ik na deze ronde ook een keertje ovulatietesten ga gebruiken.

    Liefs,
    Vivian
     
  14. Wishing

    Wishing Actief lid

    18 feb 2012
    225
    5
    18
    NULL
    NULL
    @Vivian, Ik ben nog te kort "bezig" om al te denken aan ovulatietesten. Ik had gisteren alleen en duidelijk bericht van mijn lichaam dat de eisprong eraan kwam haha.

    Ik hoop dat we allemaal binnenkort zwanger zijn! :D
     
  15. Lotje02

    Lotje02 Fanatiek lid

    18 jan 2012
    1.646
    3
    0
    @Wishing: leuk, heb je ook een eigen paard?
    Ik denk dat die van mij een flinke griep heeft. Hoesten, hoge koorts, niet eten, suf...heel zielig! Dus maar 2x per dag naar de manege om medicijnen te geven en een rondje met dr te lopen.

    @Bob: Daar had ik ook iets over gelezen. Het schijnt idd dat heel veel mensen gericht op hun ei geklust hebben en het dus altijd verkeerd gedaan te hebben. Da's balen....

    @Vivian: Ik heb geen idee wanneer mijn ei is. Ik dacht hem wel gevoeld te hebben afgelopen donderdag, maar ik voel zoveel.... Dus als ik denk mijn ei te hebben klussen we een keer extra en verder zien we wel.
     
  16. Wishing

    Wishing Actief lid

    18 feb 2012
    225
    5
    18
    NULL
    NULL
    @Lotje, helaas geen eigen paard maar een bijrijdpaard :) aahh arm paard..vind het altijd zo erg als ze zo ziek zijn :( Hoop dat hij snel beter wordt!
     
  17. Vivian

    Vivian Fanatiek lid

    14 okt 2011
    1.316
    0
    0
    Secretaresse
    Den Haag
    @ Lotje02: Ik weet ook nooit (precies) wanneer mijn ei is...... ik heb dan ook geen lichamelijke klachten ofzo. Wij klussen tot nu toe op m'n gevoel :)

    @ wishing: Ik hoop ook dat we allemaal snel zwanger zijn!!
     
  18. lisanne123

    lisanne123 Fanatiek lid

    28 feb 2012
    2.862
    0
    36
    Ik weet ook nooit precies wanneer we nou het beste kunnen klussen .
    We houden het op om de 1a2 dagen dan is er altijd een voorraadje .

    Ik snap het niet zo goed als je in je vruchtbare dagen om de 1 à 2 dagen klust is het toch goed . En als je dan een positieve ovulatietest heb weetje toch dat er een voorraadje aanwezig is in je lichaam ?
    Dus dan ben je toch nooit te laat met klussen want dan heb je het 1 of 2 dagen ervoor ook gedaan .
     
  19. Vivian

    Vivian Fanatiek lid

    14 okt 2011
    1.316
    0
    0
    Secretaresse
    Den Haag
    @ lisanne123: je hebt helemaal gelijk hoor! Maar je bent na je eisprong ook nog 12 uur vruchtbaar...... Een extra voorraad zaad voor het eicelletje om te bevruchten kan nooit kwaad lijkt me.

    En het sperma leeft idd een aantal dagen dus je zit dan ook helemaal goed. Ik zit momenteel in ronde 6, dus dacht laten we er maar lekker op los klussen deze keer. Voorheen ook om de dag ongeveer geklust hoor!
     
  20. lisanne123

    lisanne123 Fanatiek lid

    28 feb 2012
    2.862
    0
    36
    Dat wou ik even horen hihi , dat we toch niet verkeerd of te weinig kluste :p . Maar ik snap jou ook helemaal zodra je weet of denkt dat het je eisprong is wordt het een soort missie om te klussen hihi.

    Me vriend vind het op commando alleen niet zo leuk . Heb het er ook niet echt over wanneer me eisprong is . Hij is er zo nuchter in . We zien wel wanneer het gebeurd , zegt hij .
     

Deel Deze Pagina