baarmoederafwijking + misschien homocysteine

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door r0my, 17 mei 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. r0my

    r0my Actief lid

    17 mei 2012
    307
    0
    0
    Zuid-Holland
    Hallo allemaal,

    Ik heb een aangeboren afwijking aan mijn baarmoeder wat is ontdekt toen ik 16 jr. was, ben nu inmiddels bijna 22.
    Mijn baarmoeder heeft een tussenschot waardoor ik meer kans heb op miskramen en vroeggeboorten. Voor de rest weet ik er weinig over en is er ook niet heel veel over te vinden waardoor ik 30 mei naar de gynaecoloog ga om meer informatie te vragen en waar ik rekening mee moet houden met eventuele zwangerschappen en of het moeilijker zal worden om zwanger te worden..
    Nu is het zo dat er bij mijn zus ontdekt is dat zij een te hoog homocysteine heeft, dit is pas ontdekt nadat mijn zus meerdere miskramen heeft gehad en daarna zijn ze daarop gaan testen.
    De internist van m'n zus heeft nu ook uit zichzelf aangegeven dat hij mij ook graag wil testen op homocysteine. Ik vind dit alleen maar fijn zodat ik weet of ik het heb en dat er aktie op kan worden ondernomen met medicatie, echter is de medicatie alleen gericht om trombose, infarcten, embolieen etc. te voorkomen.
    Afgelopen maandag heb ik nuchter bloedgeprikt en vrijdag 25 mei moet ik voor onderzoeken naar het ziekenhuis, daarna krijg ik de uitslag..
    Ik weet dus nog niet of ik het uberhaupt heb maar jullie kunnen je wel voorstellen dat ik me hierom wel zorgen maak..
    Ik heb een grote kinderwens en voor m'n gevoel worden mijn kansen om zwanger te worden steeds moeilijker want stel dat ik nou homocysteine heb en nog eens mijn afwijking aan mijn baarmoeder... Hierdoor word het wel erg lastig om zwanger te worden...
    Daarom wil ik vragen heeft iemand ervaringen met een aangeboren afwijking aan de baarmoeder + nog eens een bloedstollingsziekte? En hoelang deed je erover om zwanger te raken en hoe is deze zwangerschap gegaan?

    Ik hoor heel graag van jullie... :)
     
  2. Wachtende

    Wachtende Fanatiek lid

    29 nov 2011
    4.414
    0
    0
  3. r0my

    r0my Actief lid

    17 mei 2012
    307
    0
    0
    Zuid-Holland
    Ik heb inderdaad op forums al wat gelezen over de tussenschot in mijn baarmoeder alleen zijn de ervaringen zo verschillend..
    Kan er helaas niet echt een pijl op trekken, de gynaecoloog vertelde toen wel dat hij er geen voorstander van was om het tussenschot te laten verwijderen.. Ik denk bij mezelf als ik die homocysteine heb en nog eens die afwijking dan is 1+1 = 2 vandaar dat ik wel wil weten of er meerdere vrouwen zijn met 2 problematieken zegmaar.

    In ieder geval hartelijk bedankt voor je moeite en reactie. :)
     
  4. Bam

    Bam Fanatiek lid

    17 aug 2011
    1.032
    0
    36
    Midden Nederland
    Ik heb alleen ervaring met een tussenschot.
    4 jaar geleden heb ik een missed abortion gehad. Het kindje was met 8,5 week gestopt met groeien en kwam ik achter met de 12 weken echo.
    Ik was toen 20 jaar en wist nog niet van mijn baarmoeder afwijking. Ook was de zo gewenste zwangerschap niet gepland en door de pil heen zelfs.
    Ook op mijn 16e door de pil heen zwanger geweest maar door bepaalde medicatie te grote kans op een ongezond kindje, heb ik met 6 weken een abortus ondergaan.
    Ik heb ook altijd een sterke kinderwens gehad en ik heb nooit van mijn afwijking geweten.
    Nu 4 jaar na mijn miskraam ben ik opnieuw zwanger geraakt in de 1e ronde om het zo te noemen. Ik ben schijnbaar erg vruchtbaar ondanks mijn aangeboren baarmoeder afwijking.
    Ook deze zwangerschap was niet geheel gepland namelijk, maar gewoon niet voorzichtig genoeg geweest. Voor mijn vriend en mij was het direct erg gewenst.
    Ik kreeg ivm mijn eerdere miskraam rond 8,5 week een echo. Pas op die echo is het tussenschot ontdekt.
    Wat ik met dit verhaal dus wil laten weten is dat het niet zo hoeft te zijn dat je veel miskramen krijgt. (mocht je "alleen" een tussenschot hebben natuurlijk en niet ook nog dat andere. Daar weet ik niks van)
    Kans op vroeg geboorte is aanwezig. Maar ik kan net zo goed dit kindje uitdragen tot 40 weken.
    Omdat ik een tussenschot heb, is dit een medische zwangerschap.
    Dit houd in dat ik bij de gynaecoloog loop. Elke 4 weken word mijn baarmoedermond opgemeten ivm kans op vroeg geboorte en ik krijg met 24, 28, 32 en 36 weken een groei echo. Ook is de kans op een keizersnee groter omdat als het kindje minder ruimte heeft in de baarmoeder en daarom als hij eenmaal in stuit ligt moeilijk tot niet kan draaien.

    Ik hoop dat je wat aan mijn verhaal hebt. Tot nog toe ondanks mijn afwijking loopt het erg voorspoedig met het kindje. Alleen nu ik de 20 weken over ben word het wat spannender, maar word daarom ook extra in de gaten gehouden.

    Misschien vind je iets meer via google als je de term septus uterus intypt. Septus = tussenschot en uterus = baarmoeder

    Laat je alleen niet bang maken door wat je leest over bv al die miskramen, want dat hoeft echt niet zo te zijn.(kan wel) En met deze aandoening is zwanger worden geen probleem. Als zwanger worden moeilijker lukt ligt dat dus niet aan de afwijking. Zwanger blijven KAN wel een probleem zijn, maar er zijn ook zat vrouwen die een tussenschot hebben en het niet eens weten en normale zwangerschappen hebben aldus de gynaecoloog.
     
  5. r0my

    r0my Actief lid

    17 mei 2012
    307
    0
    0
    Zuid-Holland
    Hallo Bam,
    Dankjewel voor je reactie, ik heb hier erg veel aan dankjewel..
    Jij bewijst dus dat zwanger worden geen probleem hoeft te zijn, maar je hebt gelijk het zwanger blijven kan wat moeilijker worden.
    Ik leef echt naar het gesprek toe met m'n gynaecoloog, ik was 16 toen ze het ontdekten en ze hebben wel een en ander verteld maar ik was ook jong en dacht nog niet aan zwangerschappen. Nu is dit anders, ik woon samen, heb een lieve vriend waarmee ik al 4 jr. een relatie heb die ook al ouder is (33) en ga je er dus meer over nadenken om toch aan kinderen te beginnen.
    Ook nadat de onderzoeken zijn gedaan en de bloeduitslagen binnen zijn zal er veel duidelijkheid zijn hoop ik, maar tot die tijd blijft het maar door m'n hoofd spoken ik ben er echt continu mee bezig.

    Ik wens je heel veel sterkte en voorspoed met je zwangerschap!!

    Liefs
     

Deel Deze Pagina