proberen zwanger te geraken en voorzorgen nemen qua eten, medicatie,...?

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door noukytje, 10 dec 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. noukytje

    noukytje Actief lid

    29 jul 2012
    225
    19
    18
    Vrouw
    limburg
    Hallo allemaal,

    wij zijn bezig voor ons 1ste kindje. Nu let ik al sinds mijn pilstop op mijn eten, drinken en medicatie gebruik ed. want het moest al maar eens raak zijn. Mijn man vindt dit wat overdreven, net als mijn moeder. Zij zijn van het gedacht dat er vroeger ook niet naar gekeken werd en er toen ook kinderen gezond op de wereld gezet werden.

    Is dit nu een overdreven reactie van mij om preventief al geen alcohol te drinken, geen rauw vlees te eten ed.? En op het vlak van medicatie? ik probeer alles te vermijden. Zo zit ik nu met een koorstlip en durf er niks opdoen, bang om iets mis te doen.

    Wat zouden jullie doen? of hoe doen jullie het? Iemand middeltjes voor koorstlip die 'mogen'?
     
  2. Siren84

    Siren84 VIP lid

    8 jul 2010
    5.115
    1
    0
    Groot rijkdom! 2 meiden!
    Breda, Noord-Brabant
    ik lette er niet altijd 100% op. na de eisprong wel wat meer... maar daarvoor en tijdens ongi dronk ik weleens een wijntje ofzo hoor. pijnstilling paracetamol..dat mag namelijk maar ook geen ibuprofen ofzo!
     
  3. BabyAngel

    BabyAngel VIP lid

    21 dec 2011
    17.861
    14
    38
    Hahahaha (sorry) heel goed van je om het beste te willen voor je kindje.
    Toch hoef je voordat je een positieve test hebt niet zo overdreven te letten op wat je eet,drinkt en doet.
    Slik gewoon je foliumzuur en drink niet al te veel alcohol en verder kun je alles gewoon doen.

    Hier ben ik pas gestopt met alcohol en roken bij een positieve test.
    Dat is tijd zat!
    De eerste weken heb je geen bloedband met je kindje dus je hoeft je geen zorgen te maken als je iets smeert voor je koortslip of een heerlijk biefstukje eet;)

    Geniet van het zwanger worden maar ook van je leven,wie weet duurt het nog lang en ben je je zo aan het focussen op zwanger worden.
    Succes!!
     
  4. Willie32

    Willie32 Actief lid

    2 dec 2011
    409
    52
    28
    N-H
    Jeetje....

    En wat als het nou alsnog een jaar of 2 of langer duurt?
    Ga je dan al die tijd niet genieten van dat wat je misschien wel heel lekker vind?
    Vergeet niet dat je ook nog moet genieten van het leven...

    Ik zorg er wel voor dat ik gezond eet, maar ontzeg mezelf niets.
    Eet rood vlees, drink wijn, alleen roken doe ik niet.

    Ik heb helaas geen verstand van koortslippen, sorry
     
  5. El1983

    El1983 Fanatiek lid

    19 sep 2012
    3.561
    0
    0
    Verzorgende IG
    My little castle
    Ik let wel op bij het gebruik van medicatie, maar dat is ook een eigenschap van mij dat ik zo min mogelijk medicatie wil gebruiken, loop nu bijvoorbeeld met een hoofd vol snot ( sorry voor details) en gebruik zo min mogelijk pijnmedicatie. Ik vergat ook altijd mijn pil en nu dus ook mijn foliumzuur, ik weet het niet bij zit het er niet zo in ;p

    Mbt eten en drinken, ik let er niet op. Ik blijf erbij als je het maar in normale hoeveelheden tot je neemt, en als je zwanger bent geen rauw voedsel en nog veel andere dingen:p

    Verder ga nou niet "panisch" doen, leef gezond en trakteer jezelf gewoon joh. Ik geniet nu nog steeds met volle teugen van mijn broodje rosbief :D en voel me niet schuldig. En zo ook met alcohol ;)
    Ik ben nog niet zwanger en benadeel niemand hiermee.
    Maar dat is mijn mening.
     
  6. El1983

    El1983 Fanatiek lid

    19 sep 2012
    3.561
    0
    0
    Verzorgende IG
    My little castle
    Volgens mij kun je gewoon voor je koortslip zovirax gebruiken. En als je dat echt. Iet wilt, nestosyl ( soort zinkolie) die droogt de koortslip uit. En nestosyl is ook erg fijn bij schaafwondjes ;)
     
  7. noukytje

    noukytje Actief lid

    29 jul 2012
    225
    19
    18
    Vrouw
    limburg
    Het is nu niet dat ik er echt panisch mee bezig ben. ik gun mijzelf regelmatig wel wat hoor! En alcohol die heb ik al langer helemaal afgezworen, gewoon omdat ik last heb van spastische darm en heel snel brandend maagzuur. Als ik geen alcohol drink gaat het goed dusja houden we ons daar maar aan.
    Verder qua medicatie probeer ik zo min mogelijk te nemen, wat sowieso wel een goed iets is denk ik. Alleen mja, sinds mijn ha weet dat we bezig zijn met zwanger worden schrijft ze mij andere dingen voor als ik ziek ben en wil ze mij in sommige gevallen zelfs niks geven.

    mja en idd er is nog geen bloedband in het begin dus zal die zalf voor de koortsblaas wel geen kwaad kunnen zeker? Snel maar wat smeren dan want het begint serieus pijn te doen nu.

    Bedankt voor jullie reacties alvast :)
     
  8. Hevn

    Hevn Actief lid

    22 mei 2011
    236
    1
    18
    Ik vind het echt knap als je je nu al aan de restricties kan houden! Misschien vinden anderen het overdreven maar gewoon doen wat je zelf denkt dat goed is.. Daarnaast is het dan ook niet zo'n grote overstap als je straks wel in verwachting bent.
    Ik ben alleen begonnen met foliumzuur, roken en drinken komen met de positieve test wel...
    En qua medicatie, inderdaad geen ibu, verder weet ik het ook eigenlijk niet. Andere meiden nog tips over (dagelijkse) medicatie die wellicht slecht is voor de vruchtbaarheid of voor je toekomstige kindje?

    X
     
  9. talithatje

    talithatje Bekend lid

    9 jun 2009
    681
    0
    0
    NULL
    Amsterdam
    Ik vind RedBull heerlijk, maar sinds we bezig zijn drink ik het alleen als ik ongi ben en geniet er dan extra van haha.
    Maar ik drink ook geen alcohol (drink sowieso bijna nooit) maar mijn vriend drinkt ook niet tot ik zwanger ben. Hebben we bij onze vorige ook gedaan, toen had ie mazzel dat het snel raak was haha...
    We zijn van mening het is beter voor zijn zwemmertjes en ik mag straks 9 maanden niet :p
     
  10. Silinde

    Silinde Fanatiek lid

    8 dec 2011
    1.385
    29
    48
    NULL
    Bij mijn mannen
    Ik geef nog steeds borstvoeding dus ik let ook extra op medicatie, maar bij onze nummer 1 heb ik pas opgelet vanaf de positieve test (eigenlijk een maand te laat want had een innestelingsbloeding en kende dat nog niet, dus dacht mijn periode gehad te hebben, nu test ik ook telkens een week na mijn periode ter bevestiging). Nummer 1 is gezond ter wereld gekomen. Alcohol drink ik nooit en roken doe ik ook niet, daar zou ik misschien toch wat voorzichtiger mee zijn. Verder medicijnen etc. volgens doktersadvies (wij hebben ook onlangs een poging overgeslagen wegens antibiotica en gaan deze maand een poging overslagen wegens een ziekte die mogelijk schadelijk is bij beginnende zwangerschap - dat kan nog bij poging overslaan dus beter nu dan als je echt zwanger bent en enkel kunt hopen dat het geen gevolgen heeft). Op je eten letten vind ik wel wat overdreven; ook als je niet oplet, is de kans klein dat je met rare dingen besmet raakt (hier in West-Europa toch met al onze regelgevingen dat melk behandeld moet zijn en bewaardata etc.), dus dat dan tijdens die paar weken dat je niet weet dat je zwanger bent, en dan nog deels inderdaad geen band hebt met baby-in-buik, vind ik verregaand. Geniet met mate. :)
     
  11. Omelet

    Omelet VIP lid

    14 nov 2008
    14.874
    2
    0
    Het is jouw keuze en waar jij je goed bij voelt. Ik deed het in het begin ook, maar na 5 a 6 rondes was ik er wel klaar mee. Slikte wel zwangerschapsvitaminen (oa met foliumzuur) maar verder de avind voor mijn posi test nog een glaasje wijn gedronken (en daarna niet meer ;)) en rood vlees ook gewoon gegeten.
    Bij deze zwangerschap slikte ik die pillen nog ivm borstvoeding maar het is een surprise-baby dus verder ook geen rekening gehouden. (al gebruik je bij bv ook geen ibroprufen bijvoorbeeld, en welden alcohol in mijn geval)
     
  12. Emma86

    Emma86 VIP lid

    25 jun 2012
    5.153
    2.046
    113
    Vrouw
    Nederland
    Als je een koortslip hebt en je bent nog niet zwanger dan vind ik het wel wat overdreven hoor. Ik snap dat je snel zwanger wil raken maar ik geloof niet dat een zalfje dat in de weg zou staan en dat broodje met rauw vlees ook niet. Paracetamol kan je ook rustig een keer nemen.
    Volgens mij kan het alleen kwaad als je veel en vaak medicijnen gebruikt en dat doe je niet (tenzij je paracetamol omgaat alsof het snoepjes zijn ;))

    Roken is wél één van die dingen die je minder vruchtbaar maakt. Men zegt dat alcohol ook schadelijk kan zijn, zowel voor jouw eicel als het sperma van je partner. Je elke week vol laten lopen lijkt me dus geen goed idee maar een keertje een lekker glas wijn bij het eten of een biertje moet kunnen. Stel dat het nog 8 maanden duurt voordat het raak is... blijf wel (met mate) genieten hoor!
    Succes met zwanger worden!

    Ow ja: foliumzuur slikken moet wel!
     
  13. Kaat1984

    Kaat1984 Actief lid

    9 mrt 2012
    255
    0
    16
    Noord-Limburg
    Denk dat je moet doen waar jij je goed bij voelt, maar persoonlijk vind ik het niet nodig om alles te laten staan. Roken en drinken zijn voor iedereen slecht of je nu zwanger wilt worden of niet.

    Ik zou het niet te zeer overdrijven. Het is als je eenmaal zwanger bent namelijk ook niet zo dat je niks meer mag. Als zwangere mag je bijna alles eten. Het is maar net hoe gek je jezelf laat maken. Ik hou van lekker eten dus doe dan ook gewoon. Geen rauwe eieren en rauw vlees/vis natuurlijk, maar verder eet ik wat ik wil.

    En inderdaad wel foliumzuur ;)
     

Deel Deze Pagina