Tips voor alle meiden die moeilijk zwanger kunnen raken

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Nikkie25, 17 dec 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nikkie25

    Nikkie25 Actief lid

    29 jun 2008
    373
    0
    16
    Gelderland
    Voor degenen die moeilijk zwanger kunnen raken, heb ik hier een tip!

    Vriendinnen van mij konden moeilijk zwanger raken en toen hebben ze een supplement gebruikt om zwanger te raken en ze zijn zwanger geraakt! Het supplement heet; shatavari en is een kruid uit India en is bedoeld om snel zwanger te raken, miskraam te voorkomen, tegen overgangsklachten, tegen menstruatieklachten, borstvoeding op gang brengen etc. Het is te verkrijgen bij een drogist met reform-afdeling of online. Ik dacht, ik deel het met jullie. Wie weet hebben jullie er wat aan! Baadt het niet, dan schaadt het niet, toch?

    En ik hoor ook goede verhalen over een mesoloog (en ik heb er zelf goede ervaringen mee). Hij/zij zorgt er oa voor dat je lichaam weer in balans komt door voedingssupplementen. Mijn mesoloog zegt dat je niet tot nauwelijks zwanger kan raken als je lichaam uit balans is.

    Succes meiden!
     
  2. Lotteke1980

    Lotteke1980 Bekend lid

    23 aug 2010
    580
    14
    18
    Vrouw
    Bedankt voor deze tip Nikkie!

    Ik ben momenteel het alternatieve pad ingeslagen en loop nu bij een kruidengenezer. Ik denk het altijd goed is om zulke dingen te proberen en inderdaad: baat het niet, dan schaadt het niet!

    Ik sta er eigenlijk van te kijken hoe weinig wij weten van andere culturen als het om 'zwanger worden' gaat. Je leest er ook weinig over, maar volgens mij is het hartstikke waardevol om deze kennis te delen.

    Ik hoop dat jouw tip andere meiden op weg helpt!

    Groetjes,
     
  3. mpo

    mpo Fanatiek lid

    27 jan 2011
    1.417
    0
    0
    Almere
    Ik heb van mijn osteopaat het advies gekregen om Dong Quai te slikken, is een Chinees kruid. Is dit vergelijkbaar met Shatavari?
     
  4. ster80

    ster80 Fanatiek lid

    17 nov 2012
    1.104
    0
    0
    noord brabant
    Wat is een mesuloog?
     
  5. thirza72

    thirza72 Actief lid

    28 dec 2009
    259
    0
    0
    Dit is zeker het proberen waard. Zijn jou vriendinnen kort na het gebruik van shatavari zwanger geworden? Zijn ze het toen ze zwanger waren door blijven slikken? Hadden hun echt vruchtbaarheidsproblemen of waren ze al een poosje bezig? Ik kan er heel weinig over vinden op het internet.

    Nog meer dames met ervaringen met shatavari?
     
  6. Sanyi

    Sanyi Fanatiek lid

    19 mrt 2012
    1.037
    2
    38
    Hier ben ik ook wel erg benieuwd naar. Baad het niet dan schaad het niet.

    Dank je voor de tip Nikki!
     
  7. Mrs Hair

    Mrs Hair Fanatiek lid

    9 jun 2010
    3.330
    0
    36
    Jurist
    Zwolle
    Nou... Baat het niet dan schaadt het niet, weet ik zonet nog niet hoor. Ik zou voorzichtig zijn met aanbevelingen die je van onbekenden op internet krijgt.

    Uit de bijsluiter:

    Gebruik zwangerschap en borstvoedingVitotaal® Shatavari kan overeenkomstig de geadviseerde dosering worden gebruikt. Het verdient in het algemeen aanbeveling bij gebruik van welke middelen dan ook tijdens de zwangerschap en de periode waarin borstvoeding wordt gegeven eerst uw arts of deskundige te raadplegen.
     
  8. Zanetti

    Zanetti Niet meer actief

    Bedankt voor de tip! :)
     
  9. Hevn

    Hevn Actief lid

    22 mei 2011
    236
    1
    18
    Is zoiets te vinden bij de drogist?
     
  10. Nikkie25

    Nikkie25 Actief lid

    29 jun 2008
    373
    0
    16
    Gelderland
    Mpo: volgens mij is dong quai vergelijkbaar met shatavari.

    Ster80: een mesoloog is een arts die oa. door middel van het meten van bepaalde drukpunten in het lichaam, op je handen en voeten, (net zoals gebruikt wordt met acupunctuur) met een apparaat en daaruit kan de mesoloog uit op maken of je organen goed functioneren en zo niet, wat hij/zij door middel van supplementen kan verbeteren. Ik liet me een tijd terug meten door de mesoloog en ik zei van te voren niet waar ik last van had, maar hij had alles goed. En deze methode wordt ook steeds vaker door artsen in het ziekenhuis toegepast.

    Thirza72: 3 vriendinnen/kennissen die het zijn gaan gebruiken, waren al heel lang bezig (de 1 was 7 mnd bezig, de ander 1,5 jaar en de andere ruim 2 jaar) om zwanger te raken. Bij hen was nog niet vast gesteld of ze vruchtbaarheidsproblemen hadden. En bij 1 was het vrij direct raak na het gebruiken van het supplement en bij de andere 2 was het ong. na 3 mnd raak. En verder vertelde de drogist mij dat shatavari het meest verkochte supplement was (ondanks dat er nog andere gelijkwaardige middelen verkocht worden). Hij zei dat er veel vrouwen later terug naar de winkel kwamen met positieve ervaringen. En dit is geen verkooppraatje van hem, want hij verkoopt ook andere veel duurdere gelijkwaardige supplementen. Op internet staat idd niet erg veel informatie en daar zijn de meningen over verdeeld. De een had er geen baat bij en de ander weer wel. Ik zeg niet dat dit een wondermiddel is, maar als je het niet probeert, weet je ook niet of het werkt.
     
  11. Nikkie25

    Nikkie25 Actief lid

    29 jun 2008
    373
    0
    16
    Gelderland
    Dit is een afbeelding van shatavari van het merk Holisan (volgens velen is dit een goed merk).

    En dit is een omschrijving van het supplement (gevonden op een website):

    "Shatavari helpt het lichaam van de vrouw in balans te houden. Shatavari ondersteunt een normale menstruatie en helpt bij de overgang. Bovendien bevordert Shatavari de vruchtbaarheid en melkvorming. Shatavari geeft meer energie aan vrouw én man."

    En ik heb opgezocht waar je het kan kopen online (je kan ook altijd bij een reformdrogist kopen....bv een Gezondsheidswinkel, Brenda enz.). Klik maar eens op de volgende link:

    Holisan Shativari - 60 VC
     

    Bijgevoegde bestanden:

  12. Klaartje863

    Klaartje863 VIP lid

    10 mei 2012
    6.606
    56
    48
    Zou geweldig zijn als dat middel voor vele de oplossing zou zijn :)

    Ik heb schildklierproblemen en kan daarom niet zomaar alle supplementen slikken, dus ga het ook maar niet proberen.
     
  13. ukoldaatje

    ukoldaatje VIP lid

    2 feb 2008
    5.082
    0
    0
    Hmm..kweet t niet hoor..

    Ten eerste vind ik de tijd die je kennissen probeerden gewoon kort...bedoel er staat gemiddeld een jaar voor, nou wat is dan 7 maand en anderhalf jaar?

    Wij zijn heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel wat jaren langer bezig geweest.. En geloof mij als er iets is wat je kan doen om zwanger te raken, hebben wij het geprobeerd.....

    Alleen mijn man is verminderd vruchtbaar, het zaad wat er is, is erg onbeweeglijk en misvormt.

    Ik heb Hashimoto, zwanger worden was geen probleem, zwanger blijven daarentegen wel. Toen we erachter kwamen dat mijn TPO veeeeeeel te hoog waren (boven de 2000 en die moet onder de 60 zijn), med verhoogt en het resultaat ligt boven in zijn ledikantje te slapen.

    Als je bewezen vermindert vruchtbaar bent, zal dit echt niet helpen. Anders waren we allemaal daar allang op overgestapt.

    En geloof mij..ik heb ook alles gedaan hoor, tot aan maanstenen dragen aan toe......
     
  14. Nikkie25

    Nikkie25 Actief lid

    29 jun 2008
    373
    0
    16
    Gelderland
    Flora01: ik zou dan ook niet zomaar supplementen gaan slikken als je schildklierproblemen hebt hoor! Shatavari is dan wel homeopatisch, maar het is wel een krachtig middel, dus sowieso altijd de bijsluiter lezen en informatie opzoeken.

    Uksoldaatje: die vriendinnen/kennissen van mij zijn idd niet extreem lang bezig geweest, maar als je graag snel een baby in je armen wilt hebben, dan is zelfs 2 maanden te lang, ha ha!
    Ik denk ook niet dat je zwanger raakt als je aangetoonde vruchtbaarheidsproblemen hebt. Je kan als vrouw dit supplement wel slikken, maar als het bijvoorbeeld aan de zaadcellen van je man ligt, dan schiet dit toch niet op. Ha ha! Het is ook meer een tip voor vrouwen waarbij geen duidelijke problemen zijn aangetoond (of nog niet), maar die toch niet zwanger raken en dan moet je iets proberen toch? Wel fijn dat je, ondanks het lange wachten, een zoontje hebt gekregen!

    Maar zoals ik al eerder zei, als je het niet probeert dan weet je ook niet of het helpt!
     
  15. butterfly89

    butterfly89 Bekend lid

    24 nov 2012
    630
    1
    0
    Leidster in kinderopvang
    Ik ga wel 's even kijken of ik 't ergens kan vinden :)

    Zijn wel veel van zulke dingen, zie soms door de bomen 't bos niet meer..
     
  16. thirza72

    thirza72 Actief lid

    28 dec 2009
    259
    0
    0
    Ik heb heb naar aanleiding van het topic toch shatavari gekocht (vrouwengingseng van Vitotaal). Ik ben nu 1,5 jaar bezig voor een 2e kindje en dacht ook van ik ga het gewoon proberen wie weet? Nou is mijn cyclus altijd regelmatig en heb ik op dag 17/18 altijd een eitje en dan wordt ik op dag 28 ongesteld. Nu slik ik vanaf het begin van deze cyclus shatavari en nu heb ik mijn eitje op dag 13/14 gehad (dag 12/13 pos ovutest). Dus er is in ieder geval wel een reactie op de kriuden, of dit een goede reactie is? geen idee, maar ik ga het zeker nog 1 of 2 maandjes gebruiken.

    Dus Nikkie bedankt voor het delen van deze tip!!
     
  17. thirza72

    thirza72 Actief lid

    28 dec 2009
    259
    0
    0
    Nikkie, nog een vraagje. Stel dat je wel zwanger raakt, mag of moet je dan de shatavari doorslikken of gelijk stoppen?
     
  18. annabeth

    annabeth Fanatiek lid

    21 jun 2011
    1.253
    1
    0
    iets juridisch... ;)
    Groningen
    Ik heb ook een supplement aangeraden gekregen: Herbal female complex van Solgar. Die heb ik gebruikt na mijn MA in mei. Ik was in aug weer zwanger (bbz) en in november weer. Geen idee of het dankzij dat spul is, maar baadt het niet dan schaadt het niet, denk ik dan maar.

    Die van Solgar koop je bij een gezondheidswinkel (of online). Is wel duur trouwens....
     
  19. annabeth

    annabeth Fanatiek lid

    21 jun 2011
    1.253
    1
    0
    iets juridisch... ;)
    Groningen
    O enne... die bij van Solgar zeggen ze: stoppen bij positieve test.
     
  20. Brix

    Brix Fanatiek lid

    25 jan 2009
    1.969
    0
    36

Deel Deze Pagina